-
Mobilarena
▼▼▼ ANDROIDOS TABLETEK ▼▼▼
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. március
Új hozzászólás Aktív témák
-
cidalain
veterán
válasz
G3rge14 #69680 üzenetére
memopad melyik pontosan? 176CX?
a memopadok a zenpadok előttiek, nagyjából 2-3 éves konstrikció már. 1 GB ram van bennük.Lenovo A7-10F (Andy lite, vagy másnéven Tab3 Essential) új, de csak 7"
Lenovo Tab2 A8, 8"-os, kicsit régebbi, 1 éves konstrukció.A felsoroltakból csak az Asus Z300C-ben van 2 GB ram, a többiben csak 1 van. Épp ezért errefelé húznék, csak a ram miatt. Ha nem lesz játék akkor ok. Viszont ez 10"-os, ami szintén előny lehet filmezéskor.
-
cidalain
veterán
válasz
G3rge14 #69678 üzenetére
Ha játékra nem kell, akkor a Z300C jó választás.
Előnye, hogy 2 GB memória van benne.
Ebben intel alapú rendszer van, ami gyengébb, mint a Z300M-ben lévő Mediatek, de ha nem játszol akkor nincs jelentősége.Huawei is vehető használtan, a T szeriában csak 1 GB ram van, az M2 szériát meg használtan sem lehet megvenni 30 körül. Xiaomi felejtős, pláne ha az első verzió, kicsit meglegszik.
Samuból nincs jó verzió ennyiért használtan, vagypedig túl régi. -
cidalain
veterán
Hat nem kapkodtad el a beszerzest
Huawei Mediapad T1: a 8 es a 10" is jo lehet
Lenovo is nyugodtan veheto, 8 es 10" is beleferhetDe mivel hetfore kell, ugyis csak olyan lesz, amilyen van raktaron a boltban.
Mert gondolom szemelyesen veszed.Arra keszulj hogy 1 GB ram lesz csak ennyiert.
Hasznalt eseten is olyan van, amilyet eppen kinalnak. Veheto itt is a Lenovo, huawei, bizonyos samsung, LG tabok pl. Itt kondjuknszerintem egy Nexus 2013-at keresnek 30 korul garival, a 2 GB ram miatt. Igaz ez csak 7" (bar utazasnal elonyos lehet) -
cidalain
veterán
hazai vásárlás, vagy külföldi is szóba jöhet.
csak word és excel felhasználásra szerintem a Windowsos tablet jobb választásaz adott keretből elég jó 8"-os kínai dual OS tabletek vannak 2GB rammal.
hazai vásárlásnál viszont ennyiért jellemzően csak 1 GB-os memóriával szerelt androidos tabok vannak.androidra ugyan van hivatalos Microsoft word és excel app, de közel sem olyan, és nem tud annyit mint egy asztali megszokott office csomag. ellenben egy win tabletre gond nélkül telepíthető a megszokott office csomag.
-
cidalain
veterán
válasz
NandorHUN #69637 üzenetére
Nem.
A T700 (S 8.4) az Exynos 5420, a T713 (S2 8.0 VE) meg elvileg Qualcomm Snapdragon 620 (APQ8076).
A regebbibe csak 16GB a hattertar, az uj VE-ben meg 32 GB.
A durva felarat nem ertem: Edigitalban a 8.4 99900, az S2 VE most akciosan 104900, szoval 5 rugo a kulonbseg. Annyi van is kozottuk, mar csak a tarhelytobblet miatt is, sot. A 8.4-re mar nem valoszinu hogy lesz Android 7, az 4.4-gyel jott ki, 2 verziougrast mar kapott. -
cidalain
veterán
válasz
NandorHUN #69629 üzenetére
Szerintem a Samu Amoledje adja a legszebb képet.
Méretet nem írtál, de csak a 8"-os fér bele: Samsung Galaxy Tab S2 VE 8.0 (SM-T713)
Emellett ennek ráadásul 3GB memóriája van, ami megfelelő tartalékot biztosít. Android 6-tal jön, és mivel prémium kategória, több, mint valószínű hogy lesz rá Android 7 is majd.Ha esetleg 10" kellene akkor Huawei MediaPad M2 Premium 10, a jó választás a specifikációk alapján, bár nem láttam személyesen, így a képről nincs pontos infóm, de olyan nagyon szar nem lehet
(az összefoglaló sajnos már nem éppen a legfrissebb, a 2016-os friss modellek nincsenek benne, köztük ez a Samu sem, amit ajánlottam, illetve a Huawei is már a te árkategóriádban mozog)
-
cidalain
veterán
vehető, ha jó áron van. külföldön 200$ az ára újonnan.
(#69601) kovacsit
beex: az 5.1 upgrade nem tudom hogyan oldaná meg a tárterület gondodat.
40E (+áfa) áron itthonról biztosan nincs új 2GB ramos készülék, még sima wifi only verzióban sem.
Mivel a külföldi rendelős oldalakat már átnézted, gondolom rájöttél, hogy ott sincs ennyiért olyan amiben 2GB ram, és 4G egyszerre megvan. -
cidalain
veterán
Huawei Mediapad M2 8 - ha meg kapsz valahol
Samsung Galaxy Tab A 10.1 (2016) (SM-T580)
Ha nem jon ossze a felso ketto, akkor Asus Zenpad Z300M(#69594) blackandsil
Az adott keretosszegbe csak 1 db ajanlott 10"-os meretu tablet van
Alcatel Onetouch Pixi 3 10"
Hogy milyen az akkuja, es a hangszoroja azt nem tudom. A hangszorok ugy altalaban veve szarok szoktak lenni olcsobb tableteken (a csucskategoriaban talan nem, de az 100 folott kezdodik). Szoval dobozhangu, stb, zenehallgatasra szodaval elmegy, audiofileknek sehogy nem megy el. -
cidalain
veterán
Azert az intel atom nem arrol hires hogy jatszashoz ajanljak.
De persze be lehet probalni azt is.(#69580) bghistvan
Apkmirror oldalrol.
De elotte kiprobalnam hogy torlom a face app osszes adatat es beallitasat. Ha van ott frissitesek torlese gomb akkor azt is megnyomnam.
Majd ujra bejelentkeznek, es megneznem mi van. -
cidalain
veterán
válasz
intensa_man #69574 üzenetére
Ahogy irod is Asus.com 8163-mal irja. Iponban valoszinuleg elirtak az adatlapot...
(#69575) Od!3
El kell hogy keseritselek, androidos tabletekben nem divat a 4GB beepitett memoria.
3 van, de cserebe mondjuk 8 magos procival. Arat nem irtal, szoval
Sony Xperia Z4
Samsung Galaxy Tab S2 Ve 9.7
Samsung Galaxy Tab S2 VE 8.0
Huawei Mediapad M2 premium 10
Huawei Mediapad M2 Premium 8 -
cidalain
veterán
válasz
intensa_man #69572 üzenetére
Ha olyat lattal amihez van, akkor van anelkul is.
-
cidalain
veterán
válasz
intensa_man #69570 üzenetére
Asus Z300M
10", 2GB ram, hazai 2 ev garancia.
Cserebe lehet hogy 1-2 ezressel meghaladja a keretedet, de korul kell nezni lehet hogy valahol akcioba belefer 60-ba.
(Mindenkeppen ezt az M verziot keresd, a Z300C verzioban gyengebb az intel proci) -
cidalain
veterán
válasz
zsoltzsolt #69555 üzenetére
az ember szeme nem fog gyorsabban romlani akkor, ha napi 30 percet tabletezik. de fejlődik az orvostudomány is, és a szemromláson lehet javítani. (a jól fizető állások legalább felében, napi 8 órán keresztül monitort kell bámulni, és a felnőtt szemét sem kíméli természetesen)
a mostani felmérésekben (pisa) résztvevő gyerekek amikor 4 évesek voltak nem volt elterjedve sem a tablet, sem az okostelefon, így az eredményekért nem okolhatóak. ellenben a balfék elmaradott oktatási rendszerünk igen. ha megnézel egy ilyen felmérésen elöl szereplő országban egy oktatási rendszert (pl skandináv országok), sokkal modernebb felfogásban oktatják a diákokat, integrálva a modern infokommunikációs eszközöket.
a mostani középiskolásokat, akik tele vannak tanulási zavarral (meg mondjuk ki magatartási és személyiség zavarral is), szintén nem a gyerekkori tabletezés cseszte el (és hozzá is tenném gyorsan a mai fiatalok nem tudnak mit kezdeni a közösségi médiával - jórészt csak ártanak maguknak- , nem értenek hozzá, nem tudják hogyan kellene online visekedni, analfabéták a témában). szintén egyébként felerészben legalább az oktatási rendszer a ludas a túlzott teljesítménykényszerrel, és túlterheléssel.
a feltételezés az volt, hogy csak árt, és hogy nem használ. holott ez nem igaz.ok, ne vegyél a gyerekednek tabletet, nem az én dolgom. de aki meg akar az meg nem a te dolgod.
ennek megvitatása nem a "Milyen Androidos tabletet vegyek" című fórumban van. -
cidalain
veterán
válasz
zsoltzsolt #69553 üzenetére
tényleg nem akarom túlragozni
az első körben leírt kommentedből kiemelem a vonatkozó részeket: csak árt; romlani fog a szeme; nem fejleszt; aki csendben akarja tudni
tényleg nem mondtad hogy nem szabad, azt sem hogy igen. viszont csak hátrányokat soroltál fel, pozitív hatásokat nem. ráadásul az utolsó mondat azt sugallja, hogy még a szülő is alkalmatlan.
ez nettó félretájékoztatás, félinformáció közlés. mondhatnám hogy az ilyen jellegű komment az adott fórumtémában sima trollkodás.a felsorolt érvek egy része csak feltételezés, a másik részük, meg nem igaz.
a kommentelők jogosan (szerintem is) ezen akadtak ki. -
cidalain
veterán
válasz
zsoltzsolt #69551 üzenetére
én is látok gyerekeket, kamaszokat ocsmány módon beszélgetni az utcán, de arra nem a a válasz hogy ne tanítsuk meg őket beszélni...
-
cidalain
veterán
válasz
zsoltzsolt #69542 üzenetére
nekem is az utolsó bejegyzésem lesz a témában.
korosztályának megfelelő ingerek esetében ugye te az 1970 és 2000 közötti 4 éves gyerekek korosztályát érted? ez az alapvető baj. senki sem mondja hogy a gyerek ne futkozzon a kertben, ne nézegessen mesekönyvet, és ne fakockázzon. én azt vallom hogy ezek mellett viszont erőteljesen meg kell ismerkednie a modern technikával is. haladjunk a korral vegyük bele a már kialakult korábban bejáratott nevelési rendszerbe az új dolgokat is.
az egyensúlyi mérték megtalálása lenne a szakemberek dolga. találják ki hogyan lehet egy 4 éves gyerek életébe belevinni az informatikát úgy, hogy az építő legyen. aki ezt meg sem próbálja, és csípőből elutasítja, és a bevált dogmákat mantrázza, az szerintem dilettáns.
jelen pillanatban a magyar oktatási rendszer legnagyobb problémája, hogy továbbra is 20-30-40 éves módszerekkel oktatják a gyerekeinket, frontálisan, lexikális tudást töménytelen mennyiségben átadva. -
cidalain
veterán
En kifejezetten ajanlom a gyerek, es az informatika korai osszehozasat.
Ez a jovo. Ma az altalanos es kozepiskolai informatika oktatas egy vicc. Nem szerez kello tudast es tapasztalatot, megszerettetni nem fogjak. 15 ev mulva nem lesz eleg elinditani a wordot es potyogni rajta valamit 2 ujjal. Ha nem keni vagja a temat eselye nem lesz a munkaeropiacon.
Az kurvaelet, hogy a lanyom is fog tudni programozni valamiben
Mondom mindezt szakiranyu vegzettseggel a hatam mogott. Pedagogiailag sem indokolja semmi az info mellozeset. Termeszetesen esszel kell csinalni. A fara maszas is lehet veszelyes a gyerekre nezve, persze, es kontroll nelkul egy tablet is. Nagyon nagy a felelosseg a szulokon hogy normalisan csinaljak, de persze nem lehetetlen. En csak azt tudom mondani, hogy hajra! -
cidalain
veterán
-
cidalain
veterán
válasz
_kovi_ #69501 üzenetére
hogy érted a kijelzőre figyelést?
(#69502) KubanitoS
nem feltétlenül. kb ugyanazt hozza műszakilag mind a kettő.
azért abban van igazság hogy a szar progik foglalják a memória egy részét, de 2 GB-os tabletnél nem visznek el 1,7 Gigát. nagyjából a fele foglalt bekapcsolás után, és ez így jól is van.
1GB-osoknál ha jó akkor bekapcs után 600 a foglalt kb. -
-
cidalain
veterán
LTE vs sima. Kicsit mas a processzor tipusa.
A sima csak wifis -> nem rakhato bele SIM -> nem tud telefonalniMicroUSB: bar a hivatalos oldalon nem irnak rola semmit, de nagy valoszinuseg szerint OTG kepes a csatlakozoja es tudja azt hogy pendrive-ot rakjal ra pl. (Nagy valoszinuseg szerint = A Lenovonal (is) ez mar evek ota altalanos, nem hiszem hogy itt ne mukodne)
-
cidalain
veterán
válasz
z0lt3n #69482 üzenetére
teljesen okésnak tűnik a lenovo is.
asusbol a Z300M típust venném.
ha elég a 8" nyugodtan mehet a Lenovo
(hogy miért nem elérhető más boltban? elég érdekes most a hazai Lenovo kínálat. a 7"-ban már megjelent nyár elején a tab3, de most ismét alig van helyette a régi szériásokat kezdték megint felpörgetni - gondolom a magyar forgalmazó azokat kapja tömegével, így ezt árulják. a tab3 majd csak akkor lesz ha a régiek elfogytak. vagy a jóég tudja) -
cidalain
veterán
válasz
Dendytv #69449 üzenetére
Jol tudod, az intel atom z szeria erosebb.
De ebbe nem az van, ebben intel sofia van. Ami gyengebb (ez az atomok legalso szegmense)
Mindenesetre jatekra egyik intel sem ajanlott.Eppen ezert a Z300M osszessegeben ajanlott inkabb!
(#69448) AndrewTdi
Van ebbol is Lenovo: A7-30 Arvin parameterek hasonloak, de regebi kiadas, Android 4.4 meg van ra, 5-rol nem tudok. Csak 3G technologiat tud. -
cidalain
veterán
válasz
r6man123 #69444 üzenetére
Asus z300m bar ez kicsit keret folott van.
Esetleg ha kizart a jatek, es csak tartalomfogysztas akkor a z300c is szoba johetne.
Csak a 2 GB ram miatt ajanlom ezeket, szigruan veve 50-ert csak 1 gb ram jar (de pont ez az az osszeg ahol ha csaknegy kicsit tudod bovitenina leretet sokkal jobban jarsz a plusz ram miatt!Esetleg ha kinai vetel is lehet, akkor Chuwi es Teclast tabokat neznek fullHD kijelzovel, Intel Z8300 procival. Bar ezek akkuban nem tul erosek.
-
cidalain
veterán
válasz
NoOne1976 #69442 üzenetére
nem vagyok apple guru, így a használhatóságáról mit sem tudok.
ha pusztán a hardvert nézzük akkor az ipad jóval gyengébb (két magos soc, 1 GB ram, nem bővíthető háttértár, ugyanakkor jobb felbontású kijelző), de ezt ellensúlyozza valamelyest a tökéletesen ráöntött software. megjegyzendő hogy az ipad 4 azért 2012-ben jelent meg, tehát nem egy mai csirke.nem tudom összehasonlítani a kettőt mert az egyik alma a másik körte
nincs konkrét tapasztalatom egyikről sem. én talán az Asus-t venném mert az új, és 2 év gari van rá, és mert a te felhasználási igényed alatt nem lehet szarabb mint egy 4 éves almás konstrukció. -
cidalain
veterán
válasz
Dendytv #69438 üzenetére
galéria nézegetőjében is pixeles? ha igen, akkor a kép a béna.
(#69439) Golota
Asus Zenpad S széria
Samsung Tab S, vagy inkább Tab S2 széria
Nexus 9 (hivatalosan itthon nem forgalmazták, de használtan előfordulhat)
ezek csúcskategóriás gépek, ugyanakkor nem ismerem a használtpiaci árakat -
cidalain
veterán
válasz
artiny #69434 üzenetére
nincs rá hivatalos Lenovo verzió.
más lenovo típusokra henköltek már rá droidot, ilyenre még nem láttam. google sem segített.
nemzetközi lenovo fórumok böngészése, esetleg android fejlesztői fórumok nézegetése a témában segíthet.
megjegyzendő, hogy nem hivatalos kiadású android romba azt pakolnak bele amit akarnak, így fenntartásokkal kell kezelni, franc tudja hogy milyen kém/kártevő programok vannak eleve beleépítve (nem biztos, hogy van, de nincs is kizárva)
ennél többet én nem tudok mondani ebben a témában. -
cidalain
veterán
válasz
artiny #69431 üzenetére
Ez halott ugy. Az android nem olyan mint a windows.
Ha az adott keszulekre van android, es el is erheto a rom, akkor esetleg sikerulhet.
De ne szamits next-next-next-finish muveletre.#69432) NoOne1976
Asus Z300M szokott lenni itt-ott 60 korul (most eppen emag).
Legnagyobb elonye a 2 GB ram.
Esetleg a gyengebb inteles verzioja a Z300C 5 rugoval olcsobban. Ha tenyleg csak net leszn ez is eleg (szinten 2 GB ram)
Ezalatt minden 1 GB-os, tokmindegy akar az osszefoglaloban szereplo alcatelt is veheted 30-ert. -
cidalain
veterán
válasz
RohenHun #69425 üzenetére
7"-ban megvolt, de hogy a 10" is kijött már az eddig kimaradt. nem gondoltam volna, hogy egy szar brand névre (Tab A) építve ki tudnak dobni egy olyan készüléket, ami nem elavult már akkor amikor piacra kerül...
(az árukeresőn szerintem tévesen van írva a qualcomm soc, mert ebbe nem az van elvileg) -
cidalain
veterán
válasz
Dendytv #69422 üzenetére
Kommersz: teljesen átlagos (vagy alatti), semmi kiemelkedő műszaki tulajdonság, az ára ellenben magas (amit a Samsung márkanév generál).
Samsung Galaxy Tab A (SM-T550): 1024×768 felbontás 9,7"-on eléggé szerény. oké hogy 4:3 arányú, de akkor is. legalább egy 1600×1200 vagy egy 2048×1536 belemehetett volna ennyi pénzért. szó se róla ez a panel nagyon nem amoled ám. 1,5 GB ram vicc kategória 80 rugóért.
konkrétan ezt a tabletet azért lehet eladni mert Samsung, és csak az veszi meg aki nem ért hozzá, hanem azt gondolja hogy hát a Samsung csak nem csinál szart. De, csinál. Tabletet is, meg a telefonjaik egy része is szar, elavult raktár végében elfekvő régi hardverekből összetákolt cucc.Természetesen ez most csak erre a típusra vonatkozik. Vannak nagyon ütős, csúcskategóriás termékeik is.
-
cidalain
veterán
válasz
pocokxx #69412 üzenetére
Erosebb, 4 magos soc van benne. Emiatt talan alap jatekok jobban futnak.
Normal felhasznalasban alig erezhetoen lesz jobb.
Gyengeje nincs az opendott-tal szemben, pozitivum hogy uj lesz 2 ev gyari garanciaval. Minthta egy 10 eves szuzukibol atulnel egy 8 eves astrabafiatalabb oke, de ugyanaz az erzes tescoba menni
-
cidalain
veterán
-
cidalain
veterán
válasz
lajthabalazs #69323 üzenetére
Orulok, hogy bevalni latszik.
Igen, ebben az arkategoriaban, de mondhatnam a kb 60-ig is az olcso hatasu muanyag dominal. Hangszoro az van kategoria, csodahangzas nem lesz. -
cidalain
veterán
-
cidalain
veterán
válasz
Al Capone #69309 üzenetére
Mindketto gepben 6 magos proci van. Azert latsz egy ketmagosat, es egy negymagosat. Ha nem kell a kraft akkor megy a 2 magos, alacsonyabb energiafelhasznalassal. Ha meg kell akkor vagy a 4-es megy vagy mindketto.
A Qualcomm arcuitekturaja is hasonlo lehet, bar ioyen mely hardver szinten nek vagyok benne a temaban.Transformer Pad mar regi van vagy 2 eves cucc, csak refurbished kaphato belole. Ezert van rajta regi android is. Kizart hogy lesz ra frissebb a most elerhetonel (hogy 5 van e ra, meg kell nezni, de pehet hogy az sincs)
Amikrol elotte szo volt, azok 6-tal jonnek, es elofordulhat hogy lesz egy 7 frissites is.
Kerdes az uj Asusok mipyen aron fognak nyitni.
Z300M 60-ert kaphato most, ennel nincs jobb aron jelenleg semmi hasonlo. -
cidalain
veterán
válasz
siege5 #69295 üzenetére
milyen a telefonod?
azon jól fut?
ez az expert weboldal egy rakás fos. tényleg csak ömlesztve tudja az összes tabletet listázni, szűrés nélkül?
a weboldalon nulla darab ár információ. hogy adnak így el terméket? 2016 van b+, hogy lehet valami ennyire béna, hova titkolózik? -
cidalain
veterán
válasz
NandorHUN #69277 üzenetére
kérdés, hogy mekkora az az árkategória, amiért használtan hozzájutsz.
egyébként elég korrekt gép.(#69281) HAX
most vagy a Samut kapod olcsón, vagy a Teclastot drágán. hirtelen nézve a Samu 130 körül van (a sima wifis, gondolom arról lenne szó), Teclast 300 dollár alatt van külföldről (áfával együtt sincs 110)
Azonos árban én a Samut venném. folyamatos SW támogatás miatt, gari jobban intézhető, mint a kínainál.(#69285) Al Capone
Jónak, korrektnek tűnik mindegyik.
Az döntsön hogy mekkora kell neked 8, vagy 9,7"?
Bill kaható e lesz rá, passz. (Általános tapasztalat eddig, hogy ha létezik hozzá, akkor célszerű olyan verziót venne, ahol eleve azzal adják, mert külön csak bill-t venni Asus tabhoz esélytelen, vagy horror ár, vagy csak külföldről, és ezek kombinációja.) -
cidalain
veterán
válasz
lajthabalazs #69282 üzenetére
komoly kérdés:
-20 alatt nincs értelmes tablet. kínában sem igazán
-1 GB-nál nagyobb Ram álom ebben a kategóriában itthon (min 40-50000 Ft), kínaiból 30 körül kihozhatóitthonról a legjobb megoldás:
Lenovo Tab3 7 Essential (vagy másnéven Lenovo A7-10F Andy Lite)
(nagyon sok helyen az Adam-et nyomatják ilyen néven, pedig annak nem ez volt a kódja, és régebbi is, gondolom ki akarják szórni a régi készletet)
Hátrány a kisebb felbontású kijelző 1024×600Kínából:
Chuwi Hi8 pro, Teclast X80 proElérhetőség:
Kínaiban nem valószínű hogy 1 év múlva nagy darabszámban meg tudod venni ugyanazt.
A Lenovoban esetleg, de nagyobb összegben nem mernék rá fogadniÁr:
Nagyobb tételben vásárolva kínában pár forint kedvezmény alapból van, de alkudni nem lehet.
Itthon, ha nem webboltban vásárolsz, hanem közvetlenül a forgalmazót keresed meg lehet kapni jobb árat talán -
cidalain
veterán
válasz
Bega76 #69237 üzenetére
helló!
(#69239) TeeJay
refurbishednél megjegyzendő, hogy a termék gyár által, gyári körülmények között, gyári technológiával történő javítást jelent. tehát nem nekiállt taknyolni a forrasztópákával a géza bácsi, hanem ami alkatrésze rossz volt, azt kivették, és betettek egy jót helyette.
nem mellesleg 1 év teljes körű gyári garancia is vonatkozik rá.1 giga ramost is vehetsz, Huawei T1, Lenovo, Acer is ok, és keret alatt is maradhatsz bőven.
személyes megjegyzés: szerintem gyereknek a 10" nagy és nehéz lenne. bár használatfüggő.
-
cidalain
veterán
válasz
TeeJay #69235 üzenetére
Ezért a pénzért csak 1 GB memória fér bele ekkora méretben.
Kivéve ha esetleg a szóba jöhet a Refurbished termék is:
Asus ZenPad Z380CA
Ez az Intel soc nem egy erőgép, viszont 2 GB ram van benne. Szerintem jobban jár vele az ember, mint egy más fajta procival, de 1 GB rammal szerelt géppel. Hardcore játékokkal lehet probléma, de egyszerű Angry Birds szintű nem gond.
(vigyázat, az edigitalon ugyanannyiért van 1 és 2 GB-os modell is, figyelni kell a vásárláskor melyik kerül a kosárba. a linkem itt a 2GB-osra mutat) -
cidalain
veterán
válasz
kisgyerek85 #69223 üzenetére
Mindenkeppen a Lenovot vegyed a gyereknek.
A Navont ki fogja dobni a kukaba, az egy kalap fos. Az ajanlott Asusnal meg szerintem jobb a Lenovo. -
cidalain
veterán
válasz
Al Capone #69210 üzenetére
Asusbop most a Z300M tipust erdemes megvenni a 10" keretben.
Huawei M2 is jo hardver, az is veheto.Asus mer most Android 6-tal jon ki. 7 nem biztos hogy lesz, bar elofordulhat. Attol fugg hogy terjed, es mik a tapasztalatok (meg nincs a piacon kaphato 7-tel szerelt kutyu - most jelentettek be csak az elsot, egy LG telefont).
Huaweinel sem valoszinu a frissites 7-re.Jeelenleg egyedul a Samu Tab S2 szerianal van a levegoben a 7-es android szerintem.
-
cidalain
veterán
-
cidalain
veterán
válasz
Dendytv #69165 üzenetére
Csak hogy tisztazzuk a FullHD felbontas 1920x1200 pixel
Lehetseges ertelmes versenyzok
Acer Iconia Tab A3-A40
Lenovo TAB 2 A10-70
Huawei MediaPad M2 10Az elso ketto 75e Ft kornyeke, a huawei akciosan 90e.
Arban lejjebb nincs fullHD-10"-2GB ram osszeallitas.
7"-os fullHD lenne 40 alatt is 2 GB rammal: Asus MeMO Pad ME572C 16GB Refurbished -
cidalain
veterán
válasz
<Lacy85> #69160 üzenetére
arra elég lehet, ha nem elvárás egyszerre 5 böngészőablak, és egy több száz oldalas PDF könyv memóriában tárolása, és oldalváltás újratöltés nélkül.
(én vígan elvagyok hasonló célokra 1 GB ramos készülékkel. nem fürge, de nem is omlik össze. az sokat segít elfogadni a kissé avult technikát, hogy ugyanilyen méretben olyan 85-ért tudnék most újat venni helyette.) -
cidalain
veterán
válasz
cs1rk3 #69158 üzenetére
a hi8 még régi intel procis.
a pro már új szériás atom, kicsikét erősebb, kicsikét jobb a fogyasztása. várnék még, biztos le a pro is EU rakin előbb utóbb (szokott lenni, csak napi szinten kell nézni, mert hamar elfogy)(#69156) cotag:
filemzésre nyilván jobb a nagyobb.(#69155) EclipseGT
ha kivennénk a SIM kártyát a képletből, akkor is kb 60-65-ig kellene elmenned árban az első 2GB-os tabletig (itthoni vásárlással). Mondjuk ez pont 10"-os, de 8"-ban meg csak a Huawei Mediapad M2 van 80 körül.
4G képes 2 GB ramosok 110 környékén indulnak.Ezt mérlegeld, hogy mennyi az az összeg amit hajlandó vagy kicsengetni, El lehet lenni 1 GB-ossal is egyébként, de függ a felhasználási módtól is rendesen. Esetleg vedd részletre a szolgáltatótól, akkor nem egyszerre fáj
(2 év múlva az ilyen készülékek többet is fognak érni a használtpiacon. Míg egy Alcatel valószínűleg nem sokat...) -
cidalain
veterán
válasz
dragon1993 #69142 üzenetére
Ha jokat irtak rola, akkor kinottek a problemaikat.
En nem ismerem a konkret tipust, csak regebbi mas Cube modellekkel kapcsolatban opvastam ezeket, nem errol. -
cidalain
veterán
válasz
Lizardman #69137 üzenetére
Bill olyan 40-50 dolcsi szokott lenni.
Igazabol majdnem mindegy melyiket veszed. Szemelyes kedvencem a Chuwi Hi10 (es a pro is) amiatt hogy 2 db rendes USB port is van rajta. Konkret tapasztalatom viszont nincs vele, igy minoseg, mas tipushoz kepest milyen azt nem tudom.(#69139) dragon1993
Regebben olvastam par negativot a Cube-rol: gyenge akku, benazo wifi, nem tudom mar kinottek e ezeket. Ondat sem irtam, mert itt is volt mar tobb embernek is problemas darabja. Bar ez elmondhato mindegyik kinairol, hogy nagyobb szazalekban van koztuk gyartasi hibas. (Emaitt en csak extra biztivel vennem, es mindenkeppen paypallal fizetnek erte, benne van a pakliban hogy gariztatni kell)(#69138) w.miki
Tok tudja mi a kulonbseg: van fekete es feher ez ketto. Van 3 masik amit csak 1-1 helyen lehet kapni, valoszinuleg azok kulfoldi piacra szantak azert mas a kod. Ranezesre semmi kulonbseg nincs.
Mindenesetre en rendes magyar boltbol vasarolnam, 2 ev gyari garanciaval annal biztosan nincs jobb (max kicsit dragabb) -
cidalain
veterán
szuper, hogy beajánlunk kapásból egy 500 dolláros masinát. ám legyen.
akkor a beszerzési helyét is linkeljük oda neki.ha esetleg emberünk mégsem szeretne ennyit költeni, és a feléből megoldaná, vagy még az alatt, akkor nézegessen Chuwi, Teclast modelleket:
Chuwi Hi10, Chuwi Hi10 Pro, Chuwi HiBook Pro, Teclast TBook 10, esetleg Teclast X10
Jellemző ezekre, hogy a gyári billt külön kell megvásárolni hozzájuk, mert alapból nem tartozék (a tablet bemutató képeken általában rajta van ennek ellenére...) -
cidalain
veterán
válasz
Ghoosty #69115 üzenetére
Annyira nem értek a csipekhez sajnos, hogy legyen róla véleményem.
Amennyire az ember követi tableteket, az ezekkel kapcsolatos a híreket és teszteket úgy azt tapasztalja, hogy az Allwinner nem a legjobb. Ellenben az MTK, a Snapdragon, és a legtöbb Intel jó. Önmagában egy-egy ezek közül nem értékelhető, mindig van nála jobb és rosszabb is. -
cidalain
veterán
válasz
scott_free #69107 üzenetére
Az is jo bolt lehet, bar en onnan meg nem vasaroltam. Talan a kulfoldi rendelos topicban tudnak pontosabbat is.
Szemely szerint en is szemezek egy X98-cal, nyilvan megeri (foleg ha a 4GB ramos verziot veszi az ember). A kerdes hogy akar e annyit aldozni az ember a projektre, vagy 100-asbol meg akarja uszni. -
cidalain
veterán
válasz
scott_free #69105 üzenetére
A 2 altalam ajanlott kinai 8-as pont fullHD-sek.
Nem volt a kezemben mindketto igy csak masok beszamoloi alapjan: a chuwinak talan eroteljesebb a kijelzoje, jobb a fenyereje.Banggood, Gearbest, Geekbuying EU raktaraiban nezelodnek elsosorban. Ugyan ilyenkor kerul ra nemi szallitasi koltseg (kb 10 dollar), de meg boven alatta van a kb 30 dollarnyi afan es vamkezelesi koltsegen.
-
cidalain
veterán
válasz
w.miki #69099 üzenetére
Vannak cégek, akik tartanak EU raktárban termékeket. onnan vásárolva nem kell extra költséget fizetni.
Chuwi Hi10 például, ehhez van gyári bill is. vagy Teclast X98 ilyeneket nézegetnék.Az itthoni kínálattal, és a keretedbe beleférő Lenovoknak egy nagy baja van: az 1 GB ram.
Az ajánlott Asusban már 2 GB van. (van az Asusnak egy olcsóbb variánsa - Z300C 60e Ft, viszont abban gyengébb intel sofia belső van. Ahhoz képest szerintem megéri az 5e Ft többletet a Z300M)Ha azonban megelégedtek 1 GB rammal, akkor persze vehető bátran a Lenovo is. Viszont ha a keret kicsit flexibilis, akkor érdemes lehet kicsit rátenni a több ram miatt. Esetleg várni 1-2 hetet hátha beakciózzák valahol a Z300M-et, úgy lemehet 60-ra az ára
-
cidalain
veterán
válasz
Dreadloord #69095 üzenetére
elég necces ez az árkategória, a 2GB ramot még itt sem szórják...
ellenben belefér a Samu 7"-os gépe, ami meg csak 1,5 GB-os. Ami csak 0,5-tel több, mint az a gép ami mondjuk 10-15 rugóval olcsóbb nála.Huawei Mediapad T1 8" - kb 35e
Lenovo Tab2 A8 - kb 40e
Samsung Tab A 7" (SM-T280) - kb 50
Asus Zenpad Z380C - kb 55Ebből a Samu csak 7", és 1,5 GB ram, nagyon rossz ár-érték arány
Az Asus 8" de 2 GB ram, de gyenguska Intel alap
Huawei, Lenovo 8", de csak 1GB ram, viszont nagyon jó a vételár.Nekem nem érné meg a +10-15e Ft-ot a kicsit több ram.
Viszont mivel net+face nem erőgépigényes, egy sima Lenovo A7-10F is elég lehet (7", 1GB ram), ez viszont csak 23e körül van. ami fele a Samsungnak. cserébe kicsit kisebb a ram, és kisebb felbontású a kijelzője.Nem én fogok dönteni helyetted, de az adott felhasználáshoz nem szükséges 40-60e között költeni. Pláne úgy, hogy az ott kapható gépek ár-érték aránya szerintem rossz. Ha nem kell semmi játék, akkor vehető az Asus, egyébként meg inkább a Huaweit venném.
Vagy venni valami kínait 80-100$ között 2 GB rammal, 8", dual OS. (minden hátrányával együtt: nehezebb beszerzés külföldről, nehezebb garanciaügyintézés)
-
cidalain
veterán
válasz
Ghoosty #69091 üzenetére
nálunk Lenovo A7-10F (vagy másnéven Andy Lite, vagy másnéven Lenovo TAB3 7 Essential)
(sok helyen odabiggyesztik már az F betűt a régebbi modellhez is, ami az Adam volt. ilyet már ne vegyetek, bár műszakilag nincs sok különbség)
Ez 23000 körül van most, hazai 2 év garanciával.külföldről Chuwi és Teclast modellek közül válogatnék, 80-100 dollár körül vannak jó dual OS tableteik.
de Allwinner alapú gépet nem vennék, MTK, vagy Intel legyen.
Mondjuk kintről véve a Teclast P80h legyen a minimum (bár 60 dolcsiért ez sem jó vétel, mert rájön az áfa, és akkor már ott vagy mint az itthoni Lenovoval, csak problémás a garancia, és a hardver sem jobb)
De 100$-ért már hardverileg is erősebb kínai gépek vannak, kérdés EU raktáron vannak e éppen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mielőtt kérdeznél, olvasd el a téma összefoglalót!
- A warez minden formában tiltott!
- Alkalmazást keresel? Ide kattints!
- BONTATLAN ÚJ iPad Pro 2022 2024 M2 M4 Chip 11 és 12,9 128-2000 Deák Térnél Azonnal ÁTVEHETŐ
- ÚJ Apple Pencil mindegyik generációból BONTATLAN Azonnal Átvehető Deák Térnél Átvehető 1 év garancia
- ÉRKEZETT Legújabb Bontatlan Új M4 Chipes IPAD PRO 2024 11 13 1év gar Azonnal Deák Térnél Átvehető.
- BONTATLAN Új Magyar Magic Keyboard és Smart Keyboard iPad Pro 12.9 Azonnal Átvehető DEÁK Térnél Átve
- Samsung Galaxy S9 Ultra 5G eladó, nagyon keveset ment, mint az új, garanciális!
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- AKCIÓ! ASRock H310CM i3 9100F 8GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB AeroCool Strike-X 500W
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Konica Bizhub C220 - A3 fénymásoló
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest