- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Melyik napszakban merül majd le az iPhone 17 Air?
- Xiaomi Mi 10T Pro - a házon belüli ellenfél
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Magisk
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
Hirdetés
-
Mobilarena
▼▼▼ ANDROIDOS TABLETEK ▼▼▼
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. augusztus
Új hozzászólás Aktív témák
-
cidalain
veterán
válasz
Lacielvtárs #71517 üzenetére
és amikor megtelt a ram akkor mit érzékeltél? honnan vetted észre hogy megtelt a ram?
ez keresztkérés ám, de szeretném a választ tudni. -
cidalain
veterán
válasz
Lacielvtárs #71515 üzenetére
éppen ezért nem ajánlunk használhatatlanul szar tabletet.
de ahol a hardver-szoftver egyben van, de csak 1 GB memória van benne, az nem használhatatlanul szar.
telefonos topicban egyébként lassan már ott tartanak, hogy "én nem vennék 3GB alatti memóriával telefont", ami azért lássuk be, elég nagy kijelentés (ugyanis következik belőle, hogy amiben pl 2 GB van, az használhatatlanul szar, hisz nem is ajánlott)1 GB rammal azért bőven el lehet netezgetni, és fb appot használni. igen, nem fogsz tudni 6 tab között 0,1 ms idővel váltani.
és megtehetjük, hogy nem ajánlunk olcsó tabokat, csak 75k felettieket, de akinek nincs rá pénze, azt nem fogja tudni megvenni. és megveszi helyette az overmax akármit, amivel tényleg csak a szopás van, mert már a hardver sem üti meg a minimális szintet, nemhogy a szoftver.
-
cidalain
veterán
válasz
csoki7 #71507 üzenetére
Lenovo TAB3-710I (ZA0S0006BG) 28-30 kozott mozog, akcioval beeshet 25 kornyekere. Ennel lejjebb nem fogsz hasznalhatot kapni.
(#71511) SirKero
Amit erdemes is megvenni 2 GB ram miatt 50-55 kornyeke
Lenovo IdeaTab3 A8 (ZA180020BG)(#71508) krx21
Ne szalljon el a topic abba az iranyba hogy csak csucsgepet ajanlunk (ahogy tobb mas szaktopic itt a forumon, pl a telefonos). Igen, azok nagyon jok. De az is megerdemli a tabletet, akinek nem szakad az olebe az otp. Es alacsony penzert is vannak relative jo tabok. Igen, szarabbak mint a csucsgepek. Ezert olcsobbak. De viszonylag keves kompromisszummal hasznalhatoak. A netezes/facebookozas meg nem egy hudenagyon hardverzabalo tenykedes. -
cidalain
veterán
válasz
Gabesz87 #71492 üzenetére
50-80 között Huawei Mediapad M2 8"
100-ig Huawei Mediapad M3 8"
az olcsóbbik a régebbi gép, viszont még ma is erősnek számít. az új az valami nagyon ütős cucc lett, kb 1 hónapja érhető el, nagyon erős hardver (sajnos tapasztalatom nincs vele még)
ezek 8 colosok.10" esetén a Samsung SM-T580 típus lehetne jó, de azért ez nem fogható erősségű a Huawei M3-hoz, az ára meg ehhez van közelebb normális helyről véve.
-
cidalain
veterán
Nem.
Csak az Asus Z300M lenne, de ezt a markat kilotted. (Es nem mellesleg gyengebb specifikacioju, mint a Huawei)
Samsung SM-T580 meg 80 korul kezdodik, akcioval sem hiszem hogy bemegy 70 ala. (Bar kisebb szamtek boltokbol be lehet probalni, de a garancia ott nagy kerdes, mert az olcso helyeken biztosan szurkeimportos...)(#71462) air
Teveje valogatja. De neki LG-je van, es mivel akkor wifis, ezert biztosan WebOS van neki rajta. Abban meg van "screen share" opcio, es az elegendo. Azt az ember bekapcsolja, utana a tabon bekapcsolja a wifi display opciot (vagy pl a miracast is jo), aztan a kereses mar kidobja a tevet, es lehet kapcsolodni. (Talan elso alkalommal ker hogy potyogj be egy jelszot, de utana mar nincs ilyen) -
cidalain
veterán
-
cidalain
veterán
válasz
Lacielvtárs #71446 üzenetére
itt van valami android 6 link
youtube-on láttam videót, amiben 6-os van az M2-n, és gyárinak tűnik, mert EMUI (tehát nem CM vagy hasonló alternatív droid.) -
cidalain
veterán
válasz
Lacielvtárs #71444 üzenetére
Lehet frissiteni Android 6-ra?
Ez volt itt kerdes tegnap, par helyen (foleg kulfoldi oldalakon) olvastam, hogy osszel elvileg kiadtak ra a 6.0-at. -
cidalain
veterán
válasz
Soldika30 #71439 üzenetére
Igen, az az MHL. De az ove ezt biztosan nem tudja. Nagyon keves tudja ezt a tipusu video kivezetest, fole csak a nagynevu gyartok csinaljak. A Navon nem ilyen.
Es persze vezetek nelkul is lehet jelet varazsolni pl egy wifis TV-re ha ugy adodik (bar a minosege a vezetek nelkuli kepernyo megosztasnak nem a legjobb) -
cidalain
veterán
válasz
agy73p #71437 üzenetére
az a szerencse, hogy a Huawei Mediapad M2 egy prémium típusú táblagép, aminek van szoftverkövetése.
tudomásom szerint létezik rá gyárilag Android 6.0 frissítésupdate:
magyar oldal ugyan csak 5.1-et ír, de az angol nyelvű oldalon van egy letölthető fájl erre vonakozóan. namost le nem töltöttem, hogy megnézzem ez pontosan micsoda, de annak tűnik.
ergó a tablet fel is tudja frissíteni magát elvileg. azért beszélek feltételes módban mert nekem nincs ilyen, 100%-ban meg nem merem kijelenteni. -
-
cidalain
veterán
android 4.4-től nem támogatott az alkalmazások áthelyezése microSD kártyára.
léteznek rá okosságok, de ezekhez rootolni kell a készülékeket, ami garanciavesztést okozhat.nem nagyon van rá példa hogy ennek ellenére a gyártó mégis engedélyezi ezt az áthelyezős megoldást (talán a Samu ilyen, legalábbis korábban lehetett, az újabb 2016-os A szériás modelleken nem tudom - viszont ez nem is az az árkategória)
-
cidalain
veterán
válasz
agy73p #71422 üzenetére
Ez igy eleg jo aron van 60-65 kozott. Azert ennyi mert mar megjelent az M3 is. Gondolom ezt a regebbit ki akarjak futtatni.
Ez igy most 5 rugoval dragabb csak mit a sokszor ajanlott Asus Zenpad Z300M. Ami csak negymagos, es csak hd a felbontasa (oke ez csak 8-as). Ez a huawei sokkal jobb annal. Igy kifuttatos arral ez nagyon jo vetel. Masfel eve csucsgep voot, most sem kell szegyenkeznie, mert meg most is siman uti a hardver a beleposzinu tableteket, ezen az arszinten nincs masik hasonlo kepessegu tablet.
Ha kompromisszumot akarsz kotni, es a meretben lejjebb menes az elfogadhato, akkor inkabb ezt vedd, mint 60 kornyeken barmelyik 10 colosat.(#71425) Kolty
Teljesen atlagos gep, veheto, de semmi extrat nem tud, a hardver sem kiemelkedo. A ram benne csak 1 GB, es ennyi penzert ez mar keveskenek tartom. Lehet venni 1 gb-os gepet az ultralow budget kategoriaban, oke, ennyi van benne, erre van penzem alapon. De az 50 kornyeke az mar mas, ezert elvarnam, hogy muszakilag a gepen tobb legyen mint a 23 ezres lenovo. Es ez a huawei csak pont annyival tobb, hogy nagyobb a kepernyo, es mivel a merete is nagyobb, nagyobb akku fer bele.40-ert van 2gb ramos 8"-os lenovo, ha meretben tudsz kompromisszumot kotni.
10"-nal 60 korul kezdik osztogatni a 2 gb ramot.
Ha nem, megveheted ezt is, felreertes ne essek jo tab. -
cidalain
veterán
válasz
Soldika30 #71418 üzenetére
csak akkor működhet, ha van videojel kimeneted.
elvileg a tieden van HDMI kimenet. ennek is két fajtája van, vélhetően microHDMI csatlakozó van a laptopodon. olyan kábel kéne aminek az egyik fele ilyen, a másik meg sima HDMI, amit a TV-be dugsz be.az MHL az egy másik csatlakozófajta. de neked ez nem is kell, ha van microHDMI csatid.
-
cidalain
veterán
válasz
h146207 #71415 üzenetére
könnyű kizárni a 80%-át a listának, mert már nem kapható itthon.
a maradék meg 100e felett van.Samsung SM-T585-öt kéne megnézegetni, 110 körül van, akcióval valahol beférhet 100-ba (illetve jobbnevű PC boltokban biztosan olcsóbb, kérdés a garancia ideje)
Mellesleg 8"-ban hasonló árért sokkal bikább gépet kapsz Huawei Mediapad M3 LTE.3G már nem divat ebben az árkategóriában, beleteszik az LTE-t
-
cidalain
veterán
-
cidalain
veterán
válasz
agy73p #71410 üzenetére
Kinaiakban mind Intel proci van, igaz nem az ami az Asusban, annal azert sokkal jobb x5-os Atom Z8500 altalaban. De ez egy 4 magos cucc, es ehhez kepest egy 8 magos kirin (huawei) sokkal jobb lesz jatszani.
8 colosban is vannak lehetosegeid, de olcsobban nincs jobb (a huawei 8-asa is dragabb mint az akcios 10-es), dragabban viszont van a huawei M3, ami tenyleg utos cucc, es 100-ba befer.
Ha ez mar sok, akkor az akcios 10-es huaweit vennem. Nekem legalabhis az szimpibb mint a samu.Update:
Azert nem mondom hogy jo az acer, mert a huawei es a samu jobb, erosebb procival van. Ugyanakkor ez arkulonbsegben is jelentkezik. -
cidalain
veterán
válasz
MeghaL0L #71404 üzenetére
Az osszefoglalo regi mar sajnos.
De igen, ez az aktualis legujabb, legjobb aru Lenovo.
Van ugyanennek 16 GB-os hattertaras verzioja is, altalaban 2000-rel szokott az alaptipus felett lenni, nezd meg hatha az is akcios emagon.(#71402) agy73p
Asusban az Intel x3 rem gyenge, ki is esik.
Samu ujabb mint a huawei, de nem csucskategorias az adott gyartonal.
Huawei eros, jo, de a most kijott M3 brutalisan sokkal jobb, igaz az csak 8"-ban van egyenlore. -
cidalain
veterán
válasz
tboy93 #71399 üzenetére
az a baj ezzel, hogy a tabletekben, laptopokban nincs video bemeneti jel csatlakozó. így egy másik eszköz képét nem tudod rajtuk megjeleníteni madzaggal. most nem tudom hogy widi-n keresztül működik e a dolog pl, de az egy nem túl jó átvitel, tervezéshez nem lesz jó szerintem.
az érintős monitor megint más téma, most így hirtelen árukeresőn láttam már 52-ért asus-t, de kiakadtam a csatlakozási felületeken: D-SUB, DVI, USB. és ezt így hogy? mi a pék fogja átvinni vissza a készülékbe az érintés jelét? D-SUB, DVI erre alkalmatlan. az USB?
Monitoros szaktopic, ha abba az irányba indulnál, itt kezdj -
cidalain
veterán
Huawei Mediapad M3 elég új, és elég ütős darab.
Samsung Galaxy Tab S2 VE is oké, de ez drágább kicsit (bár bőven a kereteden belül)Meg jön majd az Asus Zenpad S3, de ennek az idejét még homály fedi
Ezekből válogatnék leginkább.
A keretedbe még az LTE verziósok is beférhetnek, ha az számít. -
cidalain
veterán
a +1GB ram sokat számít.
Ez a Lenovo még az előző széria, már egy ideje a piacon van (mondjuk a Pixi is), de megvehető ez is persze.(#71385) Drótszamár
Huawei Mediapad M3 típust is lesd azért meg, bár az akkuja ennek sem olyan nagy, mint amilyen az új Asusé lenne. Viszont nagyon bika a hardver. -
cidalain
veterán
válasz
sharkypeti #71383 üzenetére
Chuwi hi8, es Teclast x80 ket alaptipus, es ezek kulonbozo variansai (pro, ultra, power).
100-120 dollar kornyeken ha van eu raktaron. (Ha nincs akkor ertelemszeruen + afa)
Alapvetoen winesek, de van dual verzio is. Android only nincs. Jellemzoen Intel Atom Z8500 a soc bennuk.(#71380) Metacska
50-ert nincs jo 10-es gep.
60 korul kezdodik az Asus Z300M tipus 2 gb rammal. 1 gb rammal Alcatel pixi van, igaz ez 30 kornyeken van. Kozte nincs ertelmes versenyzo.
8" eseten a Lenovo tab3 8 lenne 40k korul, amiben mar van 2 GB ram. -
cidalain
veterán
válasz
sharkypeti #71381 üzenetére
Lenovo tab3 8 40 környéke
Külföldi tabok intelesek, játékra korlátozottan alkalmas -
cidalain
veterán
válasz
Cseri0058 #71372 üzenetére
Sajna 7 colosban már nincs minőségi gép, 8-asban kell gondolkodnod.
Ami ez alatt van árban azok nem ennyire jók, vagy nem ennyire újak. A Samu S2 széria még kicsit drágább, mint 100. De ez a Huawei pont jó árban van, és nagyon utos, kb 1 hónapja lehet a hazai piacon, szóval új darab. -
cidalain
veterán
válasz
balazs1011 #71362 üzenetére
Nem veletlenul.
Az, hogy telefonban mit igernek, az akkor lesz igazan ciki, ha megse szervizeliba samu a tabletet. Samunak megvann hogy melyik gyszamu tableteket ertekesitettek hivatalosan itthon. Es a samu magyarorszagnak nem kotelessege szervizelni a nem hazai eladasuakat, mert ezek a termekek nem vilaggaranciasak.
Az ilyen cegek jellemzoen alacsonyabb afaju eu-s orszagbol szerzik be a cuccost. Esetleg szlovak partnerceggel oda vissza vasaroljak egymas kozott, igy atverve mindketto orszag adohatosagat... -
cidalain
veterán
válasz
balazs1011 #71360 üzenetére
Ahivatalos forgalmazoknal vasarlva 2 evet kapsz mindegyik samu tabletre.
-
cidalain
veterán
válasz
balazs1011 #71357 üzenetére
nekem nem. például, ha beviszed Samu szervízbe gariidőn belül, és elhajtanak, akkor neked is problémát fog jelenteni. épp ezért kell tisztázni a bolttal, hogy mi a tényállás. biztosan nem azért olcsóbb 25 ropival, mert a nagy multik lenyúlják a pórnépet, bezzeg a kisvállalkozás inkább nem eszik semmit, csak, hogy tőle vedd, az a lényeg.
egyértelműen a T585 a legjobb a felsoroltak közül.
Aztán a Huawei. Ezután T555.(#71354) zsoltzsolt
és valóban úgy tűnik. azt gondoltam, az LTE verzióba belepaszíroztak 2 GB-ot. láttunk már ilyet.
viszont pár magyar bolt kínálatában 2 GB-osként szerepel. ez így elég félrevezető volt nekem is.
nagyon úgy néz ki, hogy a wifi only és az LTE verzió is csak 1 GB-os. -
cidalain
veterán
válasz
balazs1011 #71352 üzenetére
ez a Samsung hivatalos viszonteladónál 110 körül van.
Valószínűleg az adott helyen szürkeimportos a gép, helyi bolti 1 év garanciával -
cidalain
veterán
válasz
balazs1011 #71346 üzenetére
ez a keret csak 8"-os tabokra elég, ez jöhet szóba
Lenovo tab3 8 TB3-850M
Asus Zenpad 8 Z380KNL
Lenovo Yoga Tab3 8"
Mindegyik 4G képes, és 2GB ram van bennük. átlagos gyorsaságúak. a csúcsgépek ebben a méretben is 100 fölött vannak.10" esetén mégis van egy ami beleférhet a keretbe, de nem mai darab már
Lenovo TAB2 A10-30 X30L
A következő 10-es versenyző már 110-be kerül:
Samsung Galaxy Tab A 10.1 (SM-T585)
És ezek is teljesen átlagos erősségűek, átlagos feladatokhoz, nem hardcore játékhoz pl -
cidalain
veterán
Z170-ről írtam hogy harmatos, és túlárazott.
a T285-öt hol láttad annyiért, én 60 körül látom?upd: ja látom kis GSM boltokban adják ennyiért. itt a garanciára kell figyelni, előfordulhat hogy a készülék szürkeimportos, így a 2 év gyártó garancia nem biztos hogy vaonatkozik rá, vagy úgy vonatkozik rá, mint a hivatalos viszonteladótól vásárolt esetében.
-
cidalain
veterán
Valóban, a Lenovok ezt nem tudják, a 8-as sem amit írtam.
Viszont ha ez fontos szempont, akkor nem marad más választás, mint az Asus. Ami nem refurbként 50-ért szerintem drága.
A Samu SM-T285, ami még 7-es, és jó is, 4G meg Glonass is, de annak meg horror ára van.
Asus Zenpad 8 Z380KNL, de ez is már 60 fölött van. viszont legalább 2GB ram van benne -
cidalain
veterán
harmatos. az Intel Sofia soc nem egy erőgép.
Egy Lenovo TAB3-710I szerintem jobb választás, kijelző ugyanolyan kis felbontású, soc jobb, és olcsóbb is.
Az Asus teljes áron (50-ért) szerintem rablás, refurbishedként 35-ért is még sok, ha megnézzük hogy a Lenovo eleve ugyanazt tudja 30-ért.8"-ban lenne jó választás, 4G is lenne, ráadásul 2GB ram, viszont picit az összeghatár felett van (54k)
Lenovo IdeaTab3 A8 TB3-850M (ZA180020BG) -
cidalain
veterán
-
cidalain
veterán
válasz
Thomas16 #71329 üzenetére
Letezik dual os verzio is a hi8 probol, igen!
Hogy epp kaphato e valahol, az masik kerdes.
Gearbest, banggood kinalatat is nezegesd, ott is szokott lenni.(#71331) HagaNRG
Szurkeimportban azert lehet hogy lesz korabban is. Ezt a magyarorszagi forgalmazasra kell erteni, gondolom, amit mondtak neked. -
cidalain
veterán
válasz
han_lev #71327 üzenetére
Nagyjából akkor képben vagyok.
3:4 arányú kijelzős tab már nem divat, itthon ennyiért jó hardverrel kizárt hogy találsz újonnan.Kínából a Teclast X98 szeriát lehetne megnézni, esetleg az Onda V919 szériát. ezek 9,7"-osak. Viszont kiépítéstől függően 150-250 dollár körül vannak, és csak a drágábbakban van 4 GB ram, az olcsóbbakban csak 2 GB van. És már a 150-es is a költséghatárodon van, és ha nem tudod EU raktárból venni, akkor még rájön egy rakás Áfa, ami saccperkb +10-15000 Ft.
Kisebb 7,9-es meg abszolúte nincs értelmes kivéve a MiPad 2, de az is költséghatáron, vagy felette van.
-
cidalain
veterán
Az alcatel 10 colos, a lenovo 7. Ez dontson, hogy tulajdonkeppen mekkora is lenne neked jo.
(#71305) han_lev
Keretosszeget nagyon jo lenne ismernunk, hogy valaszt adhassunk(#71306) CskSimánGabi
Osszetett feladat. Androidot nem ugy kell telepiteni mint a wint. Minden keszuleknek megvan a sajat androidja. Igy elso lepes beszerezni azt ami a tiedre valo. A gyarto oldalan kellene megkeresni. (Kis gyartok eseteben mar itt problemaba utkozik az ember). Ha nincs meg a hozza valo rom, akkor megette a fene, nincs mit csinalni.
Ha megvan akkor lehet tovabmenni, jellemzoen a rom mellett van leiras is hogy hogyan kellene csinalni. Az, hogy rootolt e a keszulek vagy sem, az ilyenkor nem szamit. -
cidalain
veterán
válasz
HagaNRG #71303 üzenetére
Az egyetlen, ahova nem irjak ki hogy a ternek nem elerheto, a termek nem rendelheto. Nagyon gyanus egyebkent, hogy tok sok helyen ott van, csak PC boltoknal, de sehol sem rendelheto, nincs raktaron (valszeg a notebook.hu-nal sincs egyebkent)
Felraktak mindenhova, valoszinuleg mert jon a szallitmany, es kell a vevocsalogato elhelyezes a weboldalon.
Az is fura hogy csak PC boltoknal van ilyen a kinalatban nagy aruhazaknal nincs (azoknal sem, akik az Asus hivatalos viszonteladoi)Lesz, az biztos, de most meg nem tudod megvenni sehol szerintem
De egy probat meger. Jobb mint a huawei m2, es a samu sm-t580, boven megeri (specifikaciok alapjan) Rendeld be notebook.hu-rol, kivancsi lennek van e nekik mar, vagy csak a szajuk jar -
cidalain
veterán
válasz
Lacielvtárs #71296 üzenetére
ha volt rá gyárilag 4.4 is, akkor lehet. ha nem volt rá, akkor nem lehet.
az android az az adott hardverre van írva, így ha volt rávaló olyan verzió csak akkor működik a downgrade. (nem olyan mint a win, hogy általános telepítő, aztán driver konfigurálás a vasnak megfelelően) -
cidalain
veterán
válasz
HagaNRG #71291 üzenetére
egy nagynevű boltban sem találok, árukeresőn is csak halott linkek vannak.
office depon-n archív státuszú a termék, nem rendelhető
szerintem ez hivatalosan még nem jelent meg a hazai forgalmazóknál.(#71298) w.miki
Lenovo tab3 A7-10F (Andy lite).
Ha lehet, ennek is inkább a nagyobb 16GB-os háttértárú változatát vedd (több játék, program ráfér)
Itt pl kapható, lehet hogy van máshol is olcsóbban, utána kell nézni (mivel a 8GB-os verzió csak 2 ezressel olcsóbb, így ár-értékben is jobban megéri a 16-os) -
cidalain
veterán
válasz
HagaNRG #71281 üzenetére
Huawei Mediapad M2 10
Samsung Galaxy Tab A 10 (2016) SM-T580Asusnak most nincs premium verzioja, az alap meg nem fullHD-s. Igaz olcsobb is 60 korul van.
(#71282) Kolty
Egyetertek tboy-jal, annyi kiegeszites, hogy nem lassu lesz, hanem eleve lassu.
Egy idoben egy alkalmazas is necces, egy reklamosabb index vagy origo fooldal ki fogja akasztani, mert nem fog beleferni a memoriaba. Oldalvaltasok, alkalmazasvaltasok 5-10 masodperc korul. Folyamatos ujratoltes, alkalmazasujraindulas varhato. Az android foverzioja 4.2 ami csak 5-tel regebbi mint a legujabb. Ellensegemnek sem vennem meg na. Olcso, cserebe hasznalhatatlan szar. Mint egy ketkereku porsche funyiromotorral ketszazert. -
cidalain
veterán
válasz
Lacielvtárs #71270 üzenetére
Nekem is volt opyan hogy eldobalta a wifit a tablet/ telefon regebben (nem Lenovo marka egyik sem. Aztan a routerben a wifi szekciobal a csatornat automatikusrol beallitottam valami fixre, mar nem emlekszem (mar nem is az a router van). Mondjuk az szolgaltatoi router volt, es az automatikus beallitaskor minden esetben csak 2-3 savot kevert a 12-bol, es valoszinuleg bezavartak a szomszedok.
-
cidalain
veterán
válasz
Lacielvtárs #71263 üzenetére
Jojó, de ha a 20k-tablet nem lenne lassú akkor ki a pék venne a 100k-sat. Ezek ezért olcsoak. Nem roccenesmentes. A lassut idézőjelbe kell képzelni termeszetesen, a drágább modernebb kutyukhoz képest.
Az 1 giga ram hamar elfogy, ilyenkor egy oldalful váltás tényleg lehet 1-3 másodperc is. Alkalmazás indítás szintén, még a váltás az appok között. Ez ilyen. 20-30k-ert ennyi jár, ezzel tisztában kell lenni. Ha valakinek ezek nem férnek bele, akkor csúcskategóriás kell vennie, ez az ársáv nem az ő biznisze.
Ettől ezek még nem szarok, tegyük hozzá gyorsan. Csak nem a leggyorsabbak. Ha ezt valaki el tudja fogadni, az simán boldog lesz vele, és nem kell Cetelem sem a megvásárlásához. -
cidalain
veterán
válasz
DeathBat666 #71249 üzenetére
Go szerviz.
(#71248) pocketpairpp
Lenovo tab3 8"
Elonye a 2 gb ram. Jo az ara, 40 korul mar kaphato.
60-ig nem nagyon van masik amiben 2 GB ram van, igy nem is ajanlok masikat. -
cidalain
veterán
válasz
zsoltzsolt #71237 üzenetére
Igen. De ugyanez az almara is igaz am.
4s-re akart multkor valaki vibert, de annak feltetele volt az iOS akarmennyi. Nosza legyen update, de hopp, 4s-re az az iOS mar nem volt...
Eppen ezert en nem meretezem tul vasarlaskor az eszkozeimez nagyon. Arra legyen eleg amire tudom hogy mostanaban kelleni fog. Nem arra veszek pl tabot, hogy hatha egyszer 1 ev mulva jatszani fogok valami uj bika jatekkal. Belekalkulalom hogy 2 evig megy (annyi tuti, mert annyi a gyari garancia), megnezem ez igy nekem megeri e: pl egy 50e ftos tablet 2 evre nezve havi kb 2000 ftomba fog kerulni. Ennyit meger. Es ha lejart gari utan is megy, es jo arra amire hasznalom, mert nem valtoztak jelentosen az igenyeim, akkor marad, nem rohanok ujat venni, mert minek...
Most egy 2,5 eves LG tabbal vagyok ami csak 1 gigas. Netezesre, es amire en hasznalom tok oke. Nem szar, nem lassu. De ha most tabot kene vennem en 2 giga ramosat vennek. Nem 4 gigasat, mert ott az ar ertek arany 2 eves hasznalatra nagyon nem jo. A tablet 2-3 ev utan meg ugyis el fog romlani (leesik, karcos lesz, akkuja meghal, akarmi, androidja elavul)
Csucs gepet az vegyen akinek nem szamit a penz.mert azert egy csucs tab majdnem egyhavi atlag magyar nettojaba kerul. Ennyi penz annak is faj kicsit aki ketszer ennyit keres... -
cidalain
veterán
válasz
Frenky89 #71238 üzenetére
Nem tudom, de a sima M2 10 nem tamogatja a tollat.
Nem az a kulonbseg hogy az egyikhez adjak a masikhoz meg kulon kell megvenni.
A premiumban fel is van a tollra keszitve a tab, mig a sima nincs. Igy gondolom mas a premiumban talan a kijelzo es a digitizer is (ha elvarjuk a jo rajzolast, ez illene pontosabbnak lennie), de persze ez csak tipp. -
cidalain
veterán
válasz
cantus #71235 üzenetére
olyan általános filozofikus választ fogsz kapni tőlem hogy 2.
addig amig a gari él, addig jó lesz. aztán majd meglátod.
most gyűjthetsz még nagyobb vasra is, de az jobban fog fájni, ha 2-3 év múlva az is gyenge lesz
igazából nem is ram miatt kell félni, hanem a rendszer miatt. évente jön ki android, aztán ha lesz majd android 9, és már nem fogják az új appok/játékok akármik támogatni a 6-ost, akkor fogsz nézegetni az erős vassal, amit jó hosszútávra szántál. -
cidalain
veterán
Huawei Mediapad M3 8 már elérhető, de nem tudom várható e belőle 10 is ahogy az M2-ből is volt
-
cidalain
veterán
válasz
Pandimakaay #71225 üzenetére
nem lehet hogy ott most hoznád létre?
ha behúzol egy mintát (de jegyezd meg mit), akkor mit mond? oké elfogatam, vagy hogy hibás a minta? -
cidalain
veterán
válasz
Pandimakaay #71222 üzenetére
ez nem túl valószínű.
én visszavinném a boltba, lehet hogy ezt már eladták egyszer valakinek, vagy valamelyik alkalmazott nyomkodta. biztos hogy nem te kapcsoltad be elsőként.kapásból ez volt az első ami megjelent a kijelzőn?
nem egy bekonfigurálási folyamat része, ahol most kellene beadnod egy mintát? -
cidalain
veterán
válasz
Tompie #71218 üzenetére
a jövő zenéje. a 2GB ramon a legfeleslegesebb dolog aggódni, mert a 3 GB-os tabok 100 fölött vannak bőven.
(#71219) Pandimakaay:
ha nem a tiéd a tab, vagy használtan vetted akkor kérdezd meg a tulajt, vagy az előző tulajt.
ha a tiéd akkor neked kéne tudni a mintát (vagy a gyereknek, ha véletlenül ő állította be)
A beállított google fiók adatainak birtokában megoldható a nyitás.
Esetleg factory reset megoldás lehet, viszont ez minden beállítást, adatot törölni fog a tabletről. -
cidalain
veterán
válasz
Thomas16 #71215 üzenetére
nem rossz a fullHD miatt, bár az az intel soc már elég régi, 2 éves soc.
a tablet sem új már, ezért refurbishedben van már csak.
a 4.4 android sem mutat jól, bár 5 lehet hogy van rá, de annál újabb biztos nincs és nem is lesz.
ez is megvehető, filmezéshez elegendő.
a kijelzőt kivéve azért a Lenovo jobb. -
cidalain
veterán
válasz
Thomas16 #71213 üzenetére
itthonról Lenovo tab3 8, ami pont akörül van, amennyid van rá.
HD felbontás, 2 GB ram, 2 év hazai garancia.Külföldről Chuwi, Teclast gépeket lenne érdemes nézegetni, de a jobb 8"-osak 100$ körül vannak, amire még rá kell számolni az Áfát, ha nem tudod EU raktárból venni. És akkor még mindig 2 GB ramod van, igaz ebbe már lehet hogy beleférne egy FullHD felbontás is, esetleg microHDMI kimenet, és alapból persze dualOS.
Használtan bármi jó lehet ami megfelel árban, és van 2 GB ramja. De hogy most éppen mit akarnak eladni, van e olyan ami neked jó lenne azt nem tudom. Ha kinéztél valamilyen gépet esetleg, akkor megkérdezheted a véleményünket róla itt.
-
cidalain
veterán
válasz
bajtokarpi #71205 üzenetére
Pedig a tied meg lett valaszolva, mert en irtam, emlekszem...
Itten van ni. Ketto tipust is ajanlottam. -
cidalain
veterán
válasz
DeathBat666 #71202 üzenetére
Hasznalat kozben? Ha igen jatszottal vagy mit?
Nem forgattad akkor veletlenul allobol fekvobe pl?
Magatol jott vissza a kep, vagy erintetted a kepernyot es ugy? Kepernyovedo nem lehet? -
cidalain
veterán
válasz
zsoltzsolt #71194 üzenetére
lehet sajátja, csak ne legyen mindig elérhetően ott a polcon.
a mai világban elég sok privát (banki, pénzügyi, munkahelyi) infó van a telón/tableten amihez a gyereknek nincs köze, ezért nem buli odaadni 5 percre játszani.
ezért kell a szülői kontroll. ne a gyerek döntse el hogy mikor tabletezhet, stb. sőt az sem árt, ha a szülő tisztában van azzal, hogy a gyereke mit csinál a tableten. -
cidalain
veterán
válasz
anonimus25 #71189 üzenetére
én a fehéret néztem, az 44 ugyanott
-
cidalain
veterán
válasz
anonimus25 #71187 üzenetére
ha 20-25-ért adják 1 év garival akkor jó lehet
tréfát félre ez a refurbished cucc nem ér 44-et már (gondolom ED-ben láttad)
2 magos Atom soc, 1 GB rendszermemória, 4.4 droid (ami már nem frissíthető) -
cidalain
veterán
válasz
zsoltzsolt #71183 üzenetére
ez nem arról szól, hogy mennyire kell egy gyereknek saját tab, hanem arról hogy mi van akkor ha a gyerek kezébe nyomsz egy tabot, és LESZAROD.
sok mindent lehet ész nélkül csinálni, de gyereket nevelni nem.
a gyerektől eltiltani a modern technológiát legalább annyira nagy ostobaság, mint odaadni neki, hogy ész nélkül használja.itt már többször leírtam ezirányú véleményem, nem fogok hosszas vitát kezdeni.
az sem jó ha digitális analfabétát nevelsz, és az sem ha függőt.modern szakirodalom nincs, a szakemberek jó része begyöpösödött elvet vall, hisz azt tanulták, nem fejlődtek az ismereteik az elmúlt 10-15 évben. hosszú távú tapasztalat nincs az új időkről, mert csak most nő fel az első olyan generáció aki ebbe született bele.
a szeretlekmagyarorszag, mindenegybenblog, tudatoséletmód, anyámkínja oldalakon megjelenő információk meg eleve ferdítettek. az ilyenek olvasása sem javallott felnőtteknek egyébként.
a konklkúzió egyébként itt van a cikkben is a végén:
"Aztán kapott egy asztali számítógépet, és megtanulta, hogy csak bizonyos időben és akkor üljön le elé, ha tényleg dolga van a gépen."
vattafakk? a tabletet miért nem csak ilyen feltételekkel használhatta a szegény kölyök? mert a szülője egy buta picsa volt. miért nem tanította meg kapásból ezt vele a legelején?(#71185) anonimus25
nem egy mai csirke, van vagy 2-3 éves.
újonnan nem vennék ilyet. használtan 20-25 körül okés lehet. -
cidalain
veterán
válasz
pete_21 #71174 üzenetére
Lenovo tab3 8" 40.000 Forint környékén már megkapható. 2 GB rammal.
(#71176) bajtokarpi:
Huawei Mediapad M2 10 Euronicsből (máshol nem akciós, és keret fölött van, illetve kifutó termék, mert már jön az M3 széria)
Samsung Galaxy Tab A 10.1 (2016) (SM-T580)(#71177) cd930
bujtatós tok kell vagy könyv szerű?
bujtatósnál tökmindegy, férjen bele. könyszerűnél illene ehhez valót keresni, de ezt az alsó kategóriás tabokra nem biznisz gyártani. -
cidalain
veterán
válasz
taylorp #71151 üzenetére
Ennyiért nincs jó 7-es, csak belépők 1 GB rammal (igaz jóval kevesebbért)
Viszont 8-as van 40 korul 2 GB rammal:
Lenovo tab3 8
Ezt venném a helyedben. Igo mindenen megy, letöltés playbol, megveszed a térképet és hajra (az ingyenes Szülinapp verzió viszont tabon nem fut, abba 7" alatti korlátozás van beépítve) -
cidalain
veterán
válasz
HagaNRG #71127 üzenetére
S2, vagy az újabbik S2 VE csúcskategóriás termékei a Samunak, míg az A széria középszint. a különbség az árban is látszódik. Kérdés mi a cél. az S2 tovább lesz használható gép várhatóan. De alap feladatokra az A is elegendő lehet.
Későbbi Android frissítések az S2 szériára várhatók tovább, akár verzióugrás is lehet. -
cidalain
veterán
válasz
padzso #71125 üzenetére
LTE, 8", legjobb árkategóriájú, 2GB ram
Lenovo tab3 8 LTE
Asus Zenpad Z380 KNLEz összeg alatt csak 3G, gyengébb hardver és kijelző a jellemző, de ilyen már 30-ért is akad.
Lenovo tab3 7 3G -
cidalain
veterán
válasz
HagaNRG #71118 üzenetére
30-ért nem kapod meg a Lenovo tab3 8-at.
39-40 körül van a legolcsóbb helyeken is.
ME70C-hez képest sokkal jobb.
Viszont amit írsz Lenovo Ideatab A8-50 az nem a Lenovo tab3 8. Az előbbi egy régebbi konstrukció, és csak 1 GB ramos. Lenovo elnevezései nagyon hasonlóak, figyelni kell, ne keverd össze vásárláskor. -
cidalain
veterán
Nem értek hozzá, nem is érdekel a miértje.
Itt ilyesmiről írták, mint ok.
Sajnálatos, mert jó volt informálódni. -
cidalain
veterán
válasz
#88470784 #70960 üzenetére
Mihez kellene? Ahany tablet annyi fele akku van.
Nem mintha tudnek ajanlani eladot.(#70962) pusihusi
Egyik sem inteles. Nem is ertem, benezted a z300C-vel(#70964) Dißnäëß
Lenovo tab3 8" 40 koruo beszerezheto.
8" HD, 2 GB ram. Jo ar ertek arany.(#70969) Mr.C
Sajnos mostansag valtozptt a forum hozzaallasa.
Szemelyisegi jogok miatt nem derulhet ki a nagykozonseg szamara, hogy kit, miert bannoltak, stb -
cidalain
veterán
válasz
pusihusi #70924 üzenetére
Ez nem igaz, ipadban sem talalja meg azt a kovetelmenyt, hogy androidos legyen
Egyebkent van jo 4:3 samsung, de azt a markat meg nem kedveli.
Van jo 4:3 kinabol, de az intelest nem akar.
Ilyen ez a popszakma, a tablet 16:9 keparanyu manapsag. Varni lehet hoyg hatha valaki csinal olyat amilyen nekunk kell, de nem valoszinu, hogy barmelyik gyarto is meghallgatna az imankat.
Mipad sem fenekig tejfel egyebkent, mar ami eddig kijott, az 3-rol meg fene tudja mi fog kiderulni, hogy fog sikerulni. -
cidalain
veterán
válasz
tpeter77 #70922 üzenetére
Igen, az SD-re telepites altalaban nem mukodik siman, es szukseges lehet a root.
Azt, hogy melyiket hogyan kell, es mennyire egyszeru/bonyolult, azt nem tudom sajna. (De ugy gondolnam, hogy a Lenovo regebbi, igy mar megoldottak, es talan nepszeru is, igy kialakult ez az igeny)
Eppen emiatt is javasoltam a 16GB-osat. Akkor egy darabig nem kell roottal szarakodni (ami egyebkent azonnali garanciavesztest is jelent)(#70921) Mr.C
Valoban felreertettem akkor valamit, sot igy mar az alapproblemadra is emlekszem
A 4:3 aranyu normalis tablet tenyleg problemas jelenleg. -
cidalain
veterán
7"
Samu A szeria 2016-os nem fer bele 40-ben a regit meg nem erdemes megvenni.
Lenovo tab3 Essential 7 16GB hattertarral 27-ert, az most egy jo vetel.
Asus Zenpad C szeria gyengecske Intel Sofia alapra epul, azert huznam ki.
Titkos favorit lehet az Alcatel Pixi 4 7, mert hasonlo hardver mint a Lenovok, viszont 20 korul van csak (viszont ez annyira uj, hogy meg nincs vele tapasztalat). De csak akkor vennem, ha nem lenne penzem a 16GB-os Lenovora8"
Lenovo tab3 8" mert 2 GB memoria van benne, mindez 40-ert.
Emellett minden mas ajanlat kukas, mert csak 1 GB ramosak. Egyszeruen orultseg 2k-val olcsobban megvenni a huaweit10"
En Huawei es Lenovo kozul dontenek, Alcatel csak akkor ha 35k alatt kellene.
2 GB ramhoz itt fel kell menni 60-6w korulre: az Asus Z300M lenne ez a gep.(#70918) Mr.C
Visszamentem egy darabig a topicban, de elegge elvesztem, hogy tulajdonkeppen mivan? 130-ert nem birsz tabot venni? Es Rockchipes kinaiakat ajanlgatnak neked?
Ird mar be meg egyszer hogy mit szeretnel, mekkorat, es mennyi zsetonod van.
Nem is ertem ami itt koztetek lezajlott beszelgetes. Milyen androiddal alltak le, meg nincs jo tab 130 alatt, meghogy a csucsgepek is 3-4 evesek? -
cidalain
veterán
válasz
tpeter77 #70914 üzenetére
Huawei szar processzorral van, lojuk ki egybol.
A masik harom nagyjabol egyforma hardverileg
Az alclatel uj, meg nem igen van vele tapasztalat, de nagyon jo aron van, akar best-buy is lehet, kerdes mennyire smooth a rendszer rajta.
Lenovo stabil, megbizhato. Adam a regebb, Andy az ujabb.
Megfontolando az Andynak a 16GB-os hattertaras verzioja 2k-val dragabban (27-ert az edigitalbol), igy tobb programot lehet majd ratelepiteni (a microsoft word es excel verzioja eleg sokat foglal onmagaban pl, plusz nem tudom mennyi es milyen logikai jatekokat tolnal ra) szoval megeri a felarat, jobb mintha sd-vel bovitened az alap memoriat (sd-re raadasul nem lehet telepiteni) -
cidalain
veterán
válasz
Strike111 #70884 üzenetére
Ezek közül a Huawei M2 a legerősebb
Aztán az Asus, de csak ez tud SIM kártyát fogadni
A Huawei T1 a leggyengébb, ebben a ram is csak 1 GB(#70882) Tüske0614
Huawei Mediapad M2 8"
a lényeg, hogy olyat vegyél amiben 2 GB ram van, az már-már elvárás játékokhoz. (oké szókeresőzéshez nem). Nem írtad melyik Acert nézted, és azt sem mekkora képátló kellene.
A Huaweinél vannak olcsóbb lehetőségek is, de az adott pénzért ez a legjobb választás szerintem. -
cidalain
veterán
Ha E szerias samut lattal az felejtos. Also kategorias, Samsungosan arazva.
Ha S szeria akkor premium, de regebbi, megfontolando.
Hasznaltban viszont nem tudsz kettot venni gyorsan.Ujban csak a Lenovo tab3 7 Essential 16GB ami jo vetel 27-ert
(Van 8GB-os verzioja is 24-25 korul, de gyereknek, jatekokat telepiteni nem art a plusz tarhely) -
cidalain
veterán
válasz
HagaNRG #70870 üzenetére
8 magos, szemben a Tegra 4-evel.
Ram is dupla akkora.
Ettol a samu jelentosen gyorsabb, mint a regi tabod. Nem feltetlenul izomeroben nyilvanul majd ez meg (nyilvan ugy is erosebb ez a soc), hanem sokkal smoothabb, akadas, roccenesmentesebb lesz a mindennapi hasznalatban. -
cidalain
veterán
(#70865) HagaNRG
Samsung SM-T580. rohamosan fogynak a bolti készletek úgy látom.
Ezt fullHD, szemben az Asus Z300 szériával.(#70862) Teki1986
Samsung E széria a gyártó legalja szériája
A Huawei szerintem jobb lenne(#70860) DNSx
Egyértelműen a Huawei a jobb(#70859) MadKet
Egy feladat egyidejűleg, erre tök elég az 1 GB ram is.
30-ig Lenovo tab3 7 Essential 16 GB
40-ért már van 2 GB ramos is Lenovo tab3 8 (fehérben is van)
(az árak nem biztos hogy itt a legjobbak)(#70858) GRaul
7" esetén nincs jobb alternatíva
8" esetén Huawei Mediapad M2 8(#70857) KubanitoS
ajánlott. hasonló árban csak 8GB-os háttértárral vannak tabok, így ez mindenképpen jobb azoknál.
40-nél van a következő szint 2GB ram 8" kijelző: Lenovo tab3 8 -
cidalain
veterán
válasz
perzeus #70849 üzenetére
Nem, ez a jo proci, tobb hattertarral. Nem tudom mitol tud ilyen olcso lenni.
A boltot en nem ismerem, nincs vele tapasztapatom.Erosebb Mediatek processzor tipusjele Z300M
Gyengebb Inteles a Z300C(#70848) borzas71
100 korul nem nagyon van mas jo. Csak tobbert.
Hasonlo esetleg a Samsung SM-T580, joval olcsobban 80 korul. A vazolt feladatokar ez is megfelel, bar a Huawei szerintem kicsit jobb. -
cidalain
veterán
válasz
perzeus #70845 üzenetére
Az emag ugye roman ceg. Ott van ilyen garanciafutar nevu szolgaltatas, hogy kijonnek erte ha elromlik. Oldalukon olvasd el.
Aqua-hoz biztos sajat koltsegen kell eljuttatnod (vagy a fene tudja, meg kell nezni a honlapjukat)
(Szerencsere nekem egyik helyen sem kellett garit inteznem meg)
Szerintem donthetsz szin alapjan, nem a bolt a gyenge lancszem. Megiscsak azt a szint fogod bamulni 2 evig -
cidalain
veterán
válasz
perzeus #70841 üzenetére
A ket emagos Z300M ugyanaz, csak mas a szinuk
A Z300CNL gyengebb Intel processzorral van, de tud SIM kartyat is fogadni. A masik ketto csak Wifis keszulek.
Mivel az arukereso szerint ez utobbi mar nem kaphato sehol, mindenkeppen az emagos linkeden levokbol valogatnek. Nem feltetlenul abbol a boltbol a legolcsobb, de ezt a Z300M tipust keresd. Nincs jobb alternativa 60 kornyeken.(#70843) borzas71
Megugrott? Hova, lefele? Sose lattam ezt 100 alatt, most meg igen
Emagnal 99990. Kifuto szeria, jon az M3. Ezert no egyebkent az ara, mar ahol. Az emag meg gondolom beakciozza, mert neki sok van raktaron...(#70840) junkpod
Hatranyt csak valamihez kepest tudok mondani, meg egyentol fugg, hogy kinek mi hatrany. Ez egy jo tab, jo aron, 150 dollar alatt.
Talan a 2 GB ram a hatranya, kinaiak tudnak Z8300 melle 4-et is pakolni, hi10 szeria peldauo. Viszont az nincs is 150 alatt. Veheto. -
cidalain
veterán
válasz
Strike111 #70837 üzenetére
A feher szin, a meret, es az osszeg beszukiti a keretet.
Asus Z380KNL 60 korul van (MM-ban biztosan rendelheto a feher)
8", 2GB ram, 4 magos Snapdragon soc.Aztan vege is. Minden mas opcio nem feher, vagy ha igen, akkor meg dragabb mint 70, vagy csak 7"-os. Viszont igy konnyu lesz donteni, nem kell vacilalni a tipusok kozott.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mielőtt kérdeznél, olvasd el a téma összefoglalót!
- A warez minden formában tiltott!
- Alkalmazást keresel? Ide kattints!
- LG 65C3 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
- iPhone 13 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3113
- iKing.Hu - Samsung Galaxy Tab S8 Graphite Használt, karcmentes állapotban
- Xiaomi Redmi Note 11 Pro+ 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest