- Azonnali mobilos kérdések órája
- Fotók, videók mobillal
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Mobil flották
- Ilyen lesz a Fairphone 6
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Érkezik a Samsung Health előfizetés?
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- iPhone topik
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
-
Mobilarena
▼▼▼ ANDROIDOS TABLETEK ▼▼▼
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. március
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tim82
félisten
válasz
Thunderzolee #6680 üzenetére
9 hónappal azután, hogy kértem. Egészen gyorsak.
-
Tim82
félisten
Az "ormótlansága" és vastagsága az, aminek - többek között - köszönheti azt, hogy gyakorlatilag elpusztíthatatlan (csepp, ütés- és porálló többek között). Az meg, hogy elavult a hardver...
Nem normál fogyasztóknak készült cucc, hanem extrém körülmények között dolgozó embereknek (pl. mérnökök, építésvezetők, akár katonák, csak hogy mondjak pár foglalkozást a célcsoportból).
Szabónagymer: nincs mit, én is egy Thinkpad X41 tabletet használok nagy megelégedéssel.
-
Tim82
félisten
válasz
Szabónagymer #5921 üzenetére
Amit keresel, az ún. convertible tablet. Ezek jellemzően sem nem kapacitív, sem nem rezisztív technológiát használnak, hanem a Wacom-tól licenszelt technológia alapján csak a saját speciális tollukkal böködhető a kijelző. A te árkategóriádban kb. 7-8 éves darabokat lehet kifogni. Ilyenek pl. az Acer Travelmate C110, az IBM Thinkpad X41 tablet, a HP tc1000/1100, ezek viszonylag könnyen ki is foghatóak Hardverapróról.
Chaser: a Panasonic terepre készült tablet PC-ket gyárt (Toughbook-széria), nem véletlen még egy "P4-es csodáért" sem a használt 70-80k-s ár.
-
Tim82
félisten
Jó ideje felvetettem a netbook-ok gyártó szerinti címkézését, valamint a tablet-ek külön kategóriába való gyűjtését a megfelelő topikban. Azóta is válaszolnak nekem. Ennyit a PH!-lapcsaládot érintő javító szándékú felvetésekről.
-
Tim82
félisten
Hmm, és mi annyira jó abban, hogy használtam is 90e legyen?...
Összeszerelési minőség, jó magyarországi support, garancia, és a vas még a Tegra-alapú tabletek terjedésével sem mondható gyengének.
A 3G-n kívül, mert az felesleges. Ha annyira kellene esetleg néha, akkor legyen a tableten egy USB (host) csati, és abba bedugom a PC-n is használt adaptert. Ilyet pl. tud a Samsung ?
Na persze az Android is kérdés mely adaptereket támogatja.Leírtad. Ha szereted a próba-szerencse alapon menő külső 3G modemhasználatot
, akkor valóban jobb a beépített 3G nélküli, de USB host-ot tudó tablet. (Btw, ha olvastad a közelmúltban a Logout-on kintlévő Toshiba Folio 100-cikket, még annál a relatíve márkás cuccnál is csak némi szenvedéssel lehet megoldani a külső 3G modemet...)
-
Tim82
félisten
Honnan tudom meg hogy egy adott modell, amin akár CE 6.0, akár Android 1.6 van, megeszi-e az Android 2.2-t? Kiírja hogy nem támogatott valami?
Erre nem fogok tudni válaszolni érdemben, mivel nekem - egyelőre - csak Android-os okostelefonom van, tabletem még nincsen. Elvileg a 2.2 - a topikban leszűrt tapasztalatok alapján - a legalább Telechip-alapú ARM processzorra épülő tableteken már tűrhetően elfut. (Amit érdemes kerülni, a Via CPU-val ellátott, nagyon olcsó "csodák".)
(honnan frissítek egy ilyet? PC-ről USB-n?)
Tudtommal a kínai tableteknél is így megy, a nevesebb gyártóknál biztosan: adott egy PC-re telepíthető kliensprogram (pl. Samsung esetében a Kies) és annak segítségével az adatkábelen keresztül történik meg a frissítés.
És ha nem sikerül, egyszerű visszacsinálni, mint asztali gépnél, vagy úgy működik mint egy telefonnál pl. vagyis ha elrontom, otthon nem hozom vissza?
Ez függ attól, hogy milyen súlyos az elrontás; de elvileg vissza lehet hozni a gépet az "életbe". (Btw, már okostelefonoknál is viszonylag ritka az olyan szintű hiba, ami miatt brickesítve lesz a mobil.)
-
Tim82
félisten
Akkor én is nekirugaszkodok a kérdéseidnek:
1. Fontos-e hogy milyen android van egy tableten? Gondolom van jelentősége, mezei júzer mit vesz észre, régebbire nem mennek fel újabb programok?
- Így igaz, valamint a szolgáltatáskínálat és a stabilitás is egyre javul az Android OS újabb és újabb verzióival.2. 1.6, 1.7, 2.2 - a régebbit le lehet cserélni újabbra, vagy hardverfüggő? Hardverfüggés esetén mi a korlát? Proci, ram, tárhely?
- Hardvertől is függ, illetve attól, hogy egyáltalán a gyártó vagy lelkes modderek készítenek-e rá a frissebb verziójú Android-ból rá ROM-ot/firmware-t. Hardver szempontjából főleg a CPU típusa és a RAM mérete lehet a limitáló tényező. A háttértárat lehet bővíteni memóriakártyával, viszont vedd figyelembe azt, hogy az Android csak a 2.2-től ("Froyo") támogatja az alkalmazások memóriakártyára telepítését. (Ezt korábbi verzióknál a rendszer root-olásával és az App2SD alkalmazás használatával lehetett áthidalni.)3. Win CE 6.0 van egy tableten, felrakható android? És fordítva?
- Vannak olyan kínai tablet-ek, amelyeknél oda-vissza megoldható, de nevesebb gyártók modelljeinél általában nem.4. Mi a jobb, win vagy android, illetve mit befolyásol hogy melyik fut, a telepíthető programokat?
- A szolgáltatás- és alkalmazáskínálat egyértelműen az Android irányába dönti el a mérleg nyelvét. A Win CE egy nem rossz, de meglehetősen korlátozott rendszer, amely sokkal kevésbé alkalmas a felhasználói igényeknek megfelelő testreszabásra.5. Teljesen elméleti, amatőr, kíváncsi kérdés: feltehető-e a tabletekre normál win, pl. xp, vagy más a hardveres rendszer, így nem? Win CE 6 vagy android helyett?
- Nem, a Windows XP/Vista/7 a desktop és notebook gépekben alkalmazott x86 utasításkészletet használó CPU-kra íródott. A Win CE és az Android ellenben az ARM architektúrára épülő CPU-kra. ARM-alapú gépekre esetleg valamilyen ARM-alapú Linuxot lehet feltenni, de ennek megvalósítása nagyon készülékfüggő. (Bár maga az Android is Linux-kernelre épül.)Vagy nincs összefüggés a CE 6 és az asztali win között, így mindegy mi van rajta, egyikre sem megy fel a hardver miatt?
- Az asztali Windows és a CE a fent említettek miatt nem átjárható egymással. Én laikusként azt mondanám, hogy az összevetésük a GUI hasonló logikájában, felépítésében kimerül. -
Tim82
félisten
Személy szerint Galaxy S-hez használok egy Dell BH200 bluetooth headset-et, ami beszédre egy kicsit halk, de zenehallgatásra elég jó a bluetooth headset-ek között. Ha bluetooth-ban gondolkodsz, akkor a Jabra BT620s-et szokták még nagyon ajánlani a sztereó, zenehallgatásra is jó cuccok közül. Sajnos, tudtommal egyik sem érhető el újonnan.
-
Tim82
félisten
Nem arról volt szó, hogy egyáltalán nem működik?
Ezt nem tudom, honnan vetted. A videohívást kérdezted, arra linkeltem a Skype hivatalos állásfoglalását. A szöveges IM-rész működik, a hanghívás is, csak az utóbbira nagyon sok a minőségi panasz, valamint ezen felül is ritka bug-os a droidos Skype-kliens és a Skype úgy tűnik, nagy ívben tojik a felhasználók fejére ezügyben.
-
Tim82
félisten
"Q. Video Calling is not working on my phone
A. At this time the only mobile device that supports video calling is the Nokia N900. I am not able to give time scales on when or if video calling will be included and am unlikely to until its released."
Forrás: [link] - A bejegyzés publikálásának időpontja 2010. november 19., de azóta már volt tartalmi update.
Android-os Skype-pal kapcsolatban érdemes még egy pillantást vetni a legutóbbi hotfix-et bejelentő bejegyzésre és az alatta lévő kommentekre is... [link]
-
Tim82
félisten
Sziasztok! Létezik olyan Android-os tablet, amelyik képes USB-s külső billentyűzetet kezelni (USB OTG, ha jól emlékszem, ahogyan hívják ezt a tulajdonságot)?
(Felmerült bennem, hogy az általam ismert legkényelmesebb hordozható billentyűzettel lehetne-e összekötni tabletet.)
z0d1AK: köszi, de esetleg példát (modellt) is tudsz mondani?
-
Tim82
félisten
válasz
philoxenia #2837 üzenetére
Jelenleg roncs.
-
Tim82
félisten
válasz
philoxenia #2835 üzenetére
Ha fizeted a javíttatását...
-
Tim82
félisten
ZTE V9 Light-ot használ valaki? A Telenor webshop szerint mind beépített 3G-vel, mind GPS-szel, mind bluetooth-szal rendelkezik. A flash támogatás vagy annak hiánya számomra nem lényeges, viszont a fent említett három feature jó, ha megvan. Az androidportal-on jókat írnak róla.
-
Tim82
félisten
válasz
mleslie #2383 üzenetére
Ezzel csak egyet tudok érteni: a kényelmes és gyors böngészés, hosszú üzemidő, különféle e-book és képregényformátumok támogatása (akár alapból, akár utólag telepíthető alkalmazással), némi film- és zenelejátszás (nem szükséges az 1080p, még a 720p sem nagyon), wifi, GPS, beépített 3G modem és BT (Skype-hoz van egy jó BT fülesem) és nekem is kész volna a tökéletes tablet. Még csak az sem izgat különösebben, hogy kapacitív legyen a kijelző.
-
Tim82
félisten
válasz
david->off #1664 üzenetére
A harmadik csatlakozó UK-szabványhoz való lesz.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mielőtt kérdeznél, olvasd el a téma összefoglalót!
- A warez minden formában tiltott!
- Alkalmazást keresel? Ide kattints!
- Bontatlan Új M2 M4 IPAD PRO 2022 12,9 128GB - 256GB Wi-Fi Azonnal DEÁK TÉRNÉL Átvehető.
- Apple Ipad 10.generáció
- MacSzerez.com - iPad Pro 12.9" / 4. generáció / Asztroszürke / Wifi + Cellular / 512GB / Garancia
- Honor Pad X8a 64GB Wifi,1 év Garancia
- iPad 8th. 32GB Cellular Független Karcmentes/1-3 hónap gar./Akku 100%/p4300
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pulse RX 9070 XT 16GB Videokártya! Bemutató darab!
- Samsung Galaxy S23PLUS 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Beszámítás! Apple Mac mini 2023 M2 Pro 16GB 512GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 13400F / 32GB DDR5 / RTX 4070 Super / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest