- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Élő adás Utazómajommal és Kerek Istvánnal az AI kapcsán
- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Erős specifikáció, kompakt formában
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
-
Mobilarena
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
blakey
titán
-
Joshi
titán
válasz
RVR400 #96696 üzenetére
Nekem van egy Ugoosom is, azt egyelőre jobbnak tartom minden szempontból mint a Homaticsot. Persze ahogy a szakik mondják, még várni kell a kiforrott szoftverre.
Egyébként sokaktól hallottam, hogy miért beszél mindenki a Homaticsról és a Ugoosról. Azért, mert ezek kezelik a jelenlegi formátumokat legátfogóbban. Ugye a belépőszintű boxokhoz képest itt max dupla árról beszélünk, ami még mindig ~60-80k, ami nem egy kifizethetetlen összeg ha tudás is társul mellé.
-
blakey
titán
válasz
RVR400 #96606 üzenetére
Mielőtt azt hinnéd, hogy mindenki megveszi ezeket az eszközöket, nem árt másik irányból is megközelíteni, lehet, hogy részt vesz valamilyen fejlesztésben, vagy tesztelésben, és ahhoz kapott készüléket. Nehogy azt hidd, hogy mindenki megveszi azt a rengeteg eszközt. Azt próbálgatjuk, azt vesszük, ami szimpatikus, tetszik. Legyél te az első, aki kipróbálja a Boxy-t.
-
AlyrArkhon
senior tag
válasz
RVR400 #96543 üzenetére
Szerintem ez egy harmadik ut
Mondjuk én azt állítom, nem tudok angolul, de számomra ez azt jelenti, hogy hiába lesz meg a visszafejtésből a szabadforrásu módszer, ami ugye így bármilyen linux alatt menne, a Kodi akkor se fogja, csak droid alatt. Ennek fényében érdekes lehet akár a H-Dune project is... Végül lehet, hogy nem is dzsunka boxok lesznek, hanem dzsunka szoftverek ?
:) /lásd: Dune feltehetővé válása a nem Dune-és boxokra.../
Persze lehet, hogy csak én gondolom túl a nemlétező angolom alapján. -
vargalex
Topikgazda
válasz
RVR400 #96443 üzenetére
Nem kell külön topic, hiszen valóban beleillik a témába.
Szerintem többeknek csak egyszerűen sok volt, hogy a topic át utóbbi időben szinte csak erről szólt (mondjuk újdonságok esetén teljesen normális), illetve inkább talán az, hogy sokak által az egyetlen értelmes lehetőségnek lett beállítva, majd szépen lassan kiderült, hogy “igazi” lejátszó csak CE alatt válik belőle (tudom, reméljük ez csak egyelőre igaz - legalábbis az ígéretek szerint), ahol viszont csak a DV-vel ad többet a nagyon olcsó boxoknál. A DV viszont több embernél (és lehet, hogy ők vannak többségben) megfelelő megjelenítő hiányában érdektelen, vagy egyszerűen nem ér akkora felárat. -
RVR400
veterán
válasz
RVR400 #96329 üzenetére
Kipróbáltam a legújabb CE-et a Telekomos boxon. Nos a helyzet nem a legjobb, mivel LAN-on nem kap IP-t, csak wifin, ami mondjuk nem baj, viszont ami baj, hogy lejátszáskor kép nincs, csak a hang megy. Esetleg valakinek valami ötlet? Próbáljak régebbi verziót?
Más: A Strong Leap-S3-nál az AFR nem megy a tvQuickActions beállításával, csak automatikusan a kijelzőbeállításokat dobja fel a film indításakor, hogy kézzel átállítsam. Ahogy néztem, jelenleg a Strong Leap-S1 van a támogatott készülékek között.
-
mexel
veterán
válasz
RVR400 #96326 üzenetére
Latom nem erted. Én nem nézem, de amikor próbáltam egy jó droidot régebben összehozni, ami szerintem már jól működött beépített afr-el és egyébbel, akkor azzal jöttek a "profik" hogy adroid soha nem lesz jó, küldtek mindeféle tesztfájlt( extrémeket) hogyez se, az se megy, pedig CE alatt azok mennek, az afr sem annyira gyorsan vált és néha egy-egy 23.297 vagy mittudomén milyennél 24-re váltott (egy -két elvakult mov saját felvételnél, vagy volt egy röccenés vagy egy kis felhő vagy mittudomén), és ezért plusz a hang miatt azt mondták ez soha nem lesz alkalmas házimozizáshoz így, és a képminőség is rosszabb, stb, szóval csak az ment hogy nem lehet jó, ne erőlködjek, engedjam el, és szóba sem kerülhatett csak a CE mert ha említettem viták voltak, nem is kicsik.
Elfogadtam és kezdtem látni amit mondtak, valóban volt pár elenyésző apró hiba a CE javára.
Most meg mit látok? Nem az apró hibák nem számítanak, hanem már az akkor (2-3-4-5 éve vagy nem tudom mikor volt) alap dolgok sem számítanak, mint afr vagy röcögés vagy képminőség, már out-of-the box lesz bármi ami tud DV és L1-et. A többi nem gond már.
Erre mondtam hogy nekem ez hatalmas pálfordulás, és utálom a következetlenséget.
Ősszel rendelek ilyen boxokat tesztelni, nyáron már nem érek rá, majd leírok egy függatlan véleményt szívesen, bár úgysem jelent semmit.. -
mexel
veterán
válasz
RVR400 #96319 üzenetére
Fura hogy eddig az afr volt az ami miatt semmi nem volt jó, amikor anno androidokat ekecseltem pár ember itt támadott mert küldtek pár videót hogy teszteljem, és ha azok megröccentek, vagy valamiért nem mentek hibátlanul, megkaptam, hogy na ezért nem jó a droid csak a ce. Most meg már az afr sem számít, csak legyen DV és netflix, és az sem baj ha a filmek fele nem indul, nem minden hang jó,innen már tökéletes így is.
Nekem fura ez a nagypálfordulás...
Nem hiszem hogy out if the box létezik mindenre még, ha valaki ad ilyet,megveszem neki is,ha valóban kiveszem a dobozból és minden megy bekapcsolás után úgy hogy ne kelljen telepítgetnem sok dolgot ami utánaolvasást igényel.
Mondjuk 50-70 ezer alatt gondolom, nem tudom magasabb ligában mit vannak, azok nem érdekelnek.Egy ssd n ott van pár tesztvideóm amiket akkor kaptam, csak azokat kipróbálnám elsőre, aztán afrt és hangokat. Ha minden megy akkor mehet a deal
-
ludla
őstag
válasz
RVR400 #96287 üzenetére
Szia! Nekem is meg érkezett a Strong Leap-S3 -as tökéletes nagyon jól és gyorsan működik a Google Tv rendszere tetszik, van sullya is lehet tettek bele kis nehezéket? Viszont közben berendeltem egy Mecool KM7 Pluszt is valamelyiktől meg kell válnom felesleges majd kettőt tartanom.
-
Technoman
őstag
válasz
RVR400 #96287 üzenetére
Akkor fussunk neki még1x:
Jól értelmezem, ez a Homatics box, ami tudja a CE-n a Dolby Visiont (sok ilyen filmem van) Ezt amit -egyelőre- Mo.-n csak az Alzánál lehet kapni (gondolom, erről van szó)
Ha jól olvastam itt vkitől, felrakom a szokásos módon, a tegnap kijött Omegát (CE21) "oszt kezicsokolom", mehet a DoVi ezerrel? Viszont -mivel nincs SD slot- , az egyik USB slot állandó pendrive meglétét igényli, ugye?
A további kérdésem a hozzáértőktől, hogy nekem van-e egyáltalán értelme foglalkozni ezzel a Dolby Vision megjelenítéssel, ha a cca 2 éves TV-m még nem tudja a divatos 2000000-es fényerőt. Egy Sony KD-XH9096-osról lenne szó.
thx
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- GAMER PC : RYZEN 7 5700G/// 32 GB DDR4 /// RX 6700 XT 12 GB /// 512 GB NVME
- Asztali PC , i7 11700KF , RTX 3070 Ti , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 2TB HDD
- Asztali PC , R5 5500 , RX 5700 XT , 16GB RAM , 256GB NVME , 1TB HDD
- Mac mini (2023 with M2)
- Belépő GAMER PC! i3-13100 / RX 6600 XT / 16GB DDR4 / 512GB NVMe / 600w!
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pure RX 7700XT 12GB GDDR6 Videokártya! Bemutató Darab!
- BESZÁMÍTÁS!Gigabyte B650M R7 7800X3D 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Corsair 4000D Airflow TG 750W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged