- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Milyen mobilnetet vegyek?
- Google Pixel topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
-
Mobilarena
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
baandii #7360 üzenetére
Fogalmam nincs tik mit bénáztok, nálam tökéletesen megy Win10 Pro ról az SMB megosztással(jelszóval és jelszó nélkül is) az összes BOX om, az 55.Gigás BD iso fájlok is vaj simán mennek, még a beletekerés is egyből megy semmi várakozás!
Akinek ilyen problémája van hogy akadozik meg nem megy, leírhatnál már hogy hogyan van összekötve a BOX és a pc és mi van közötte(milyen rúter/switch) beiktatva! És milyen rendszer van a PC.n neki!
-
junkpod
veterán
válasz
baandii #3346 üzenetére
Attól félek ezek már nem adnak nekem semmi pluszt a meglévő hardver limitációimhoz.
TV max: fullHD, 2D, (nincs HDR, nincs 3D, nincs 4K)
Erősítő+hangszórók: DTSHD és DDMA 5.1 (nincs Atmos és egyéb nyalánkságok)
Szóval szerintem az S905 pont az a termékvonal amire szükségem van és ki is tudom használni még legalább 5 évig. És persze azt gondolom, hogy az itthoni többségnek már a fenti kép és hang minőségek sem elérhetőek.
Eddig ez a legjobban szerethető boxomtcr: és tényleg működik a hosszú OK gomb! királyság, köszi!
-
DoItYourself
Topikgazda
válasz
baandii #3092 üzenetére
Win10 alatt engedélyezd amit Csicsóka mondott:
Vezérlőpult \ Hálózat és internet \ Hálózati és megosztási központ \
Speciális megosztási beállítások \ HálózatfelderítésKipróbáltam a samba megosztást OE-el, nekem egyből működött. Egy 2,5"-os WD mobil vinyót kötöttem rá (NTFS), és egy nagyobb fájlt másoltam PC-ről. Az átviteli sebesség 18-22MB/s között ingadozott, ext3/4 fájlrendszerrel valószínű jobb is lenne. Érdekesség, hogy ameddig ment a másolás, a Kodiban nem tudtam egy filmet se elindítani.
-
nyakec
tag
válasz
baandii #3050 üzenetére
Sziaztok! Szeretném a hozzáértok véleményét kérni.TV Box vásárlására készulok és két processzor kozott lavirozok /Amlogic S912 és Rockchip RK 1295/ Tudom ,hogy a boxok most szálingoznak csak a piacra ,de talán a procik adataibol már lehet valamit kiolvasni....elore is koszonom és kívánok szép napot...
-
DoItYourself
Topikgazda
válasz
baandii #3050 üzenetére
A Kodiban a LibreELEC beállításainál kapcsold be samba protokollt, kb. ennyi.
(#3049) FainZero: Sunvell T95M $33 inkább ezt válaszd, ha nem vagy kalandor típus.
-
junkpod
veterán
válasz
baandii #2988 üzenetére
csak olyan hangtovábbítási módot (DD vagy DTS) kapcsolj be amit ismer a projektor beépített "erősítője".
Javaslom még az AC3 transcoding opció bekapcslását (ha van DD a projektoron), mert akkor az AAC hangok is DD-ben fognak kijönni (ehhez kell a 2.0 hangcsatorna beállítás). -
Beni2360
félisten
válasz
baandii #2980 üzenetére
A média box nincs a tv hdmi bemenetére kötve? mert ha oda dugod akkor arcon keresztül menne a hang a hangprojektorba. Vagy nem értem a képnek semmi köze a hanghoz e tekintetébe szerintem. Szokott olyan lenni ha előbb kapcsolom be a boxot mint a tv nekem sincs semmi, ilyenkor kikapcs box és bekepcs box. Más 5leletem nincs.
-
junkpod
veterán
válasz
baandii #2644 üzenetére
Szerintem aki nem akar szenvedni, annak dobni kéne ezt az A95X vonalat, rendesen esetleges, hogy milyen soc, milyen csatik, van-e reset... Én ezt a csoportot a a nem ajánlott kategóriába tennem. Nem is tudom miért ilyen népszerű, ennyire olcsó? Szerintem ha 10eft belefer, akkor 20eft is.
-
DoItYourself
Topikgazda
válasz
baandii #2550 üzenetére
Kipróbáltam már vagy 8 féle Kodi-t 3 platformon, de a TMDB-t mindegyik tartalmazta, nem kellett telepíteni. Amikor hozzáadod a forráskönyvtárat, ott kell kiválasztani, hogy melyik scraper-el dolgozzon, és ez az alapértelmezett, ha jól emlékszek. Itt az első kép, jobboldalon.
-
Zebra23
csendes tag
válasz
baandii #2531 üzenetére
A Kodi CEC-cel HDMI-n kiolvassa a TV-ből régiót.
Tehát ha a TV-t magyarra állítod akkor a Kodi is magyar lesz.
B megoldás kézzel is át lehet állítani:
https://www.tvaddons.ag/kodi-language/C megoldás a manuális nyelv telepítése:
http://kodi.wiki/view/HOW-TO:Install_languages_offline -
-
TCr
veterán
válasz
baandii #2518 üzenetére
Szét kellett hajtanom egy gemkapcsot és úgy is csak harmadszor sikerült eltalálnom a doboz belsejében lévő mikrokapcsolót, nem egyszerű mutatvány a MiniMXIII-at resetelni úgy, hogy közben a tápkábelt is be kell dugni.
A KODI-ban van képkalibrálás, a beállítások között megtalálod.
-
DoItYourself
Topikgazda
válasz
baandii #2513 üzenetére
Win32DiskImager-el kell kiírni, úgy csináltad?
-------------------
A nyári szabadság és a nagy csend után visszatért Alex az amlinux-on egy eMMC-re való LibreELEC build-el: LibreELEC-Amlogic.aarch64-MiniMX-7.0.2.001-update.zip
-------------------
gabywap: beleolvastam a DVB topikba, van infó benne bőven, csak értse az ember amit olvas. -
interstate76
addikt
válasz
baandii #1686 üzenetére
Ha csak médiaplayer kell, akkor ebben az árkategóriában egyetlen megoldás van, ami jobb: RPi + OpenELEC.
Ha kell az android is, akkor pedig olyan, S905-ös CPU-val szerelt eszközt keress, amire van SD kártyáról futtatható OE. Pl. Beelink Mini MX Ver 1.0.
Ha nem zavar a kadenciahelyesség hiánya (sokan észre sem veszik a dolgot), akkor több jó opció is van.
-
DoItYourself
Topikgazda
válasz
baandii #1586 üzenetére
Az openELEC egy speciális linux operációs rendszer, amit a Kodi alá fejlesztettek ki. Többféle platformra is elérhető (x86, arm) és van külön céleszközökre szabott változat is. Ennek egy néhány hónapos leágazása a LibreELEC. Kérdés, hogy a jövőben melyik fog továbbfejlődni, most úgy tűnik a LE-nél nagyobb a pörgés.
-
gabywap
tag
-
-
DoItYourself
Topikgazda
válasz
baandii #1492 üzenetére
M18-ra még nincs olyan konyhakész megoldás, mint a Mini MX-ekre, de egy kis bütyköléssel megoldható sztem. A Mini MX féle Libreelec ilyen módon már fut rajta, legalábbis ezt olvastam az amlinux-on.
Leírás az nincs, de ami eszedbe jut, az jó eséllyel megoldható, mert ezek mini PC-k, android vagy linux operációs rendszerrel, rengeteg külső szoftverrel. -
DoItYourself
Topikgazda
válasz
baandii #1487 üzenetére
Beelink M18 is jó gép 58$-ért.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- Elektromos cigaretta 🔞
- BestBuy ruhás topik
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Autós topik
- Norvégia átmenetileg betiltja az áramigényes kriptobányászatot
- Windows 10
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- EA Sports WRC '23
- További aktív témák...
- GAMER PC : RYZEN 7 5700G/// 32 GB DDR4 /// RX 6700 XT 12 GB /// 512 GB NVME
- Asztali PC , i7 11700KF , RTX 3070 Ti , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 2TB HDD
- Asztali PC , R5 5500 , RX 5700 XT , 16GB RAM , 256GB NVME , 1TB HDD
- Mac mini (2023 with M2)
- Belépő GAMER PC! i3-13100 / RX 6600 XT / 16GB DDR4 / 512GB NVMe / 600w!
- LG 48C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS docking station (210-AZBV)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 8/16/32GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi 10 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 9 9900X Processzor!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged