- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- One mobilszolgáltatások
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lifeforce
őstag
Én sem szeretem.
Én a telefonomat munkára használom, ami azt jelenti, hogy nagyon sok beállítást tartalmaz, 2 nap mire újra mindet a helyére teszek.
De soha nem teszek vissza mentést!
Már sokat gondolkoztam hogyan lehetne egyben lehúzni az általam használt összes programomat a playról, egyébként is a sima sd kártyás telepítésnél is vannak gondok, ha vásárolt programról van szó.
Szóval én is minden esetben tiszta telepítést csinálok. -
Lifeforce
őstag
Nézd meg az alján a típust, mert a sima M8-ból két verzió van: M8 és az M8N
Továbbá kérdéses hol vetted a készüléked.
Ha az áramos boltban akkor biztosan a TM8 készüléked van, nem az any vagy acemax.
Ha kintről vásároltad, akkor már kérdéses lehet, de a sima és az acemax között csak a távirányító volt a különbség, tehát nem lesz baj ha a készüléken belül nem megfelelőt raksz fel, maximum pár gomb nem fog működni a távkapcsolódon. (akkor lecseréled és kész) -
törölt tag
Így van. Csináltam a telómmal egy videót a "legdurvább" beállítással. Ez egy 1080p, 60fps és úgy fogy a tárhely, hogy nem hiszek a szememnek. Na, áll is a stream -nél a kép, mint a szög. Az első kockánál vége van. Szóval annak a Youtube HD lejátszásnak ára van. Nyilván ez csak a bitráta lehet.
-
spiritex
veterán
Sajnos addig volt szuper minden, amíg be volt kapcsolva a kütyü. Próbaképpen kikapcsoltam, majd vissza és már nem ment az egér. Hiába vártam 1-2-3 percet is, nem indult el annak ellenére, hogy a BT beállításoknál be volt kapcsolva a BT és "Csatlakozva" mutatta az egeret. Ki kellett felül kapcsolnom a BT-ot, majd újra be és rögtön ment is az egér. Ez azért elég hosszadalmas folyamat minden bekapcsolás után...
-
törölt tag
Az még kevés. HID profilos kell legyen ahhoz, hogy droidon adapter nélkül tudjad csatlakoztatni. Én egy Magyar kiosztású, Apple bill. -t használok a telóhoz. A miniPC -kel is működik. De ez sem épp olcsó, főleg, ha az egeret is hozzácsapjuk. De a Microsoft -nak is van ilyen bt. billentyűzete.
-
jameshun02
csendes tag
-
törölt tag
Félreérthető voltam. A romcserét úgy értettem, hogy egy kernel, ami lekezeli a DVI -t és egy rom, ami kompatibilis vele. Én is biztos vagyok benne, hogy ez vmi visszacsatolási hiányosság miatt van és gyanítom, hogy az audió csatornán keresztül, ami nincs se DP - n, se DVI -n. A hangkezelése egyébként is kaotikus (legalábbis számomra). Nincs a beállítások menüben Sound Device Manager. Honnan tudja, hogy milyen kimeneten szeretném kezelni a hangot? Rádugtam HDMI -n a TV -re, USB -s hangkártyán meg a hangfalakra. MX indít, ordít és borzalmas minőségű.. Kétségbeesve húzom le a hangot, de semmi. Tálcán sehol a rendszerhang állító. Értem én, hogy távirányítós, de nem fért volna el két ikon azon a kihasználatlan tálcán? MX -ben meg le kellett választani a hangállítást a rendszerhang beállításról, hogy szoftveresen kezelje. Ez persze nem megy HW dekódolással. De legalább állítható. Majd később foglalkozom vele. A minőség viszont továbbra is borzalmas. Kicsit jobban fülelek és vazze, két hangcsatornát hallok egyszerre!!! Szól a Magyar és az Angol is. Először azt hittem, hogy az egyik a TV -n, de hiába némítottam. Mindkettő a hangkártyán ment ki.
Aztán kiiktattam a hangkártyát és a TV füles kimenetén keresztül küldtem ki a jelet. Így most működik. De ez akkor sincs így rendben.
-
Knobber
aktív tag
Hmm, és az nem számít hogy a HDD-t is külsőleg kötöm rá USB2.0-n?
Esetleg egy Class10-es vagy UHS1-es kártya a box közvetlen olvasójába?
A TVP szerintem úgy működhet, hogy elejétől kezdi el letölteni a torrentet nem pedig több szeletben.
Egy 720p-s kb 8 gigás filmet még tökéletesen elvisz torrentről streamelve, ezért gondoltam esetleg azt hogy egy kicsit gyorsabb-jobb kártya többre lenne képes. -
kazan23
aktív tag
-
interstate76
addikt
A megjelenítő frissítési frekvenciája lehet a lejátszóénak a többszöröse is, ez esetben képes plusz képkockákat beszúrni (persze csak akkor, ha tudja ezt a funkciót).
Azt hiszem, a dedikált médialejátszók közül sem mindegyik tudja a kadenciahelyes lejátszást, de ebben nem vagyok biztos. Ez a Mede8er MED600X3D tudja (sok minden más mellett), és ez az az összeg, amiért már olyan lejátszót kapsz, aminek a képét nézve a nagyon kényes ízlésű és éles szemű filmőrültek sem ráncolják a szemöldöküket, továbbá aminek gyakorlatilag nem tudsz olyan anyagot adni, amit nem játszik le. Ez az a szint, ami nem elvárható egy tizenakárhányezer Ft-os droidos mini pécétől, és amit sajnos a harmicakárhányezer Ft-osak sem fognak tudni, ahogy - nagy bánatomra - a tv-k beépített lejátszói sem (legalábbis ez az én jelenlegi konklúzióm médialejátszás témakörben az elmúlt hetek olvasgatásai alapján).
-
törölt tag
Csalódottságot sugall a hsz. -ed. Pedig csak annyi történt, hogy spec. médialejátszót szerettél volna, ez viszont nem az. Én nem vártam tőle ilyet, ezért nem is vagyok csalódott. Kérdés, hogy a kütyü rossz, vagy Te voltál naív, amikor azt gondoltad, hogy ennyiért minden Android, NAS és médialejátszó funkciót megkapsz, célhardvernek megfelelő színvonalú szolgáltatásokkal.
-
asanotadanob
tag
Jogosultsági probléma. Van valahol a freaktaben egy patch, ami megadja a kellő jogosultságokat. A Kodival egyébként az a baj, hogy nagyon sok skin/addon nem működik vele. Talán jövőre.
Három estét próbálgattam a kükönböző Rom/XBMC variációkat, hogy melyik adja a legjobb képminőséget és stabilitást és nálam az alábbi kombináció vált be:
1. Finless 1.7 Rom + az ebben a csomagban mellékelt cpu_fix1008.zip
2. Oman-féle XBMCÍgy egész jó a fekete tartomány és interlace sem jelentkezik. Egy kicsit rá kellet segíteni a plazmám kontratszt és színtelítettség beállításaival és majdnem tökéletes a kép.
-
Lifeforce
őstag
Bocsánat, kicsit eltűntem.
Azért, mert a gyári android csak rá van hányva kalibrálás nélkül.
A beállításokat gyári defaulton hagyták, tehát a LAN sebessége is a HSDPA sebességének értékére van állítva.
Tehát a 20mbit valós adat nálad.
A processzor kezdeti sebessége szintén problémás (96Mhz)
Igen, jól olvasod.
Egyébként ezzel sem lenne probléma, ha a léptékek jól be lennének lőve, de az igen nagy munka lenne.
Ez csak két probléma a gyári rom miatt a sokból.
Most már tényleg lassan neki esek az új romomnak, de legalább is a gyári romot tuti beállítgatom, és felteszem az oldalunkra.
Nem nagy ördöngösség megfrissíteni.
A vezeték nélküli dolgokkal meg nem tudsz mit kezdeni, valamivel kompatibilis valamivel meg nem.
Itt is érdemes a custom romokkal próbálkozni, mert magam is szoktam még drivereket belepakolni.
És a garanciáról:
Bármit csinálhatsz vele, sem a root sem a rom frissítése nem veszi el a garanciát.
Akkor szokott ugrani a garancia, ha valaki nem a leírásnak megfelelően jár el, és nem a készüléknek megfelelő romot teszi fel, és hazavágja a bootloadert (az az soha többet nem lehet vele semmit csinálni).
Bár sokan azt hiszik, hogy ez nem észrevehető (hiszen sem hang sem kép), ám tévednek, mivel ez a tény könnyen kiolvasható. -
törölt tag
A Speedtest.net eredmény nem mérvadó. Én belső hálón, 1GB körüli film másolásával mérek. Nálam a háló minden eleme Gigabites, így biztos, hogy a kütyü lesz a szűk keresztmetszet. Olyan 70-80Mb/s -t szoktam mérni, ami nagyjából reális csúcssebesség a kütyü 100 -as port -jától. Persze ez egy 3188 -as.
-
kenand
veterán
Sajnos Android alatt a torrent elég felejtős.
Hacsak nem telepítesz optwareből teljes funkciójú transmissiont. -
vlevi
nagyúr
Két dologtól megyek most éppen a falnak 1-2 órája
Az egyik, hogy a vezetéknélküli egerem nem akar menni a géppel. Pontosabban megy, de úgy szaggat, hogy használhatatlan. 1-2 másodpercenként veszi észre, hogy megmozdítottam. Összeakad valamivel? Természetesen ez a bill+egér kombó a régi mk808-assal tökéletesen megy, és az M8-ason is működik az USB, mert ha rá van dugva egy régi drótos egér, akkor azzal működik hibátlanul. Csak kicsit macerás egérrel fórumozni, és a TV-től 3 méterre lévő ágyból sem tudom vezetékes egérrel használni....
A másik a torrent. Ilyet még nem láttam. tTorrent pro alkalmazást szeretném használni, és, ha be akarom állítani a külső HDD-met célkönyvtárnak (/storage/extrernal_storage/sda1), akkor azt írja, hogy ez a mappa csak olvasható, ezért nem választható ki. Természetesen ez nem igaz, írható hiba nélkül, pl. file manager hd progival gond nélkül tudok ide másolni, törölni, satöbbi.
ÁÁÁÁÁ. A gép megy tökéletesen, de most ez a két dolog teljesen használhatatlanná teszi számomra az egészet.
Harmadik dolog, a kikapcsolás. Hogy a bánatba lehet ezt kikapcsolni? A letöltögetéseknek, és a HDD-nek nem tenne jót, ha csak kihúznám a konnektorból. Az mk808-asnak volt egy powergombja az alsó gombsoron, azzal nagyon szépen leállt. -
doomman
csendes tag
1080p megy. 4k felbontást is simán felismeri az eszköz
XBMC az a helyzet hogy a hivatalos 13.2 elvan felejtve mert az még nem támogatja. Viszont a Kodi Alpha 3 (vagy a nightly build-ek) kiadásban már benne van és remekül működik vele.Most látom hogy drágább lett mint mikor én vettem!
(24 900Ft helyett most 26 490Ft)
Ja meg nagyon erősen ajánlott Lifeforce rom használata a gyári helyet.
-
kenand
veterán
Szia !
Egy ennél sokkal lassabb készülékre tettem Linuxot Mele a2000G (1 magos Cortex A9). Annak is van SATA portja. Ég és föld a különbség az USB és a SATA között. Írtam is róla hamarosan talán megjelenik a Logouton. Androiddal nem volt jó a gépecske, emiatt Linuxra váltottam. (media lejátszónak azzal sem jó, de használható)
Max 80 átlag 60Gigával olvas a SATA-ról. Transmission letöltésnél USB-ra max 1G/s mentett, SATA-ra a InterNet max segítségével 3.75 G/s (nálam ez a max 30Megabit). Többet is tudna, ha a NET gyorsabb lenne.Itt a teszt a HDD-ről MeLE-n
Alwinnerre elég jól le van írva mit kell módosítani az egyes A10-es A20-as eszközökön ahhoz, hogy menjen a Linux (script.bin editálás). De sajnos Amlogic -re nem tudok ilyeről.
Egyébkét az 1 magos gépecske is jól muzsikál, -bár nem az a fő célja- de még a Gimp is elfut rajta...
A lopott képernyőképet is azzal módosítottam. -
Lifeforce
őstag
Huh pár napot nem vagyok, és tele írjátok a fórumot
Az Armada az TM8 XBMC linux verzióval, ez a firmware felrakható a TM8-ra is.
A Tronsmart linked érdekes lehet, mert azt írja 4K támogatás, amihez nem elég a 2.0-ás HDMI.
Elképzelhető, hogy Tronsmart megpiszkálta.
Ha gondolod hozatok belőle szívesen, holnap megkérdezem mennyiért tudok hozzá jutni. -
Lifeforce
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Argos: Szeretem az ecetfát
- Linux kezdőknek
- Könyvajánló
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- TCL LCD és LED TV-k
- RAM topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- További aktív témák...
- DDR5 GAMER PC: Új RYZEN 7 8700F +RTX 4060/5060/4070/5070 +16-32GB DDR5! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- Apple M4 Mac Mini 256GG, 16GB Eladó
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
- Lenovo Thinkpad P16 G2 - i9-13980HX, 64GB, 1TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090 (ELKELT)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest