- iPhone topik
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Ilyen lesz a Fairphone 6
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Netfone
Új hozzászólás Aktív témák
-
Petykemano
veterán
Ezt nagyon nehéz objektívan megítélni.
Tényszerűleg ki lehet mondani, hogy az AMD kártyák jobban idővel érnek, és nem csak öregednek. Azonos éra egykori vetélytársak közül - legalábbis a mai játékokban - jobban muzsikál az AMD. Hogy ez jó-e vagy se, elég-e vagy leszakadt fitymafék, na ezt nehéz objektívan megítélni.
Én azt szoktam mondani bárkinek, aki kérdezi a véleményemet, hogy akinek van kedve, affinitása a gpu cserélgetésére, hogy egy adott árszínvonal legjobb kártyáját tudhassa magának és azon árszínvonal grafikai képességeit realizálhassa is, akkor az vegyen nvidiát. Vegye meg, fizessen érte kicsivel többet, mert kicsivel jobb is. Aztán adja el és vegye meg a következőt, ami szintén picivel jobb, ezért picivel drágább.
Aki viszont 2-3 évre szeretne kártyát venni, természetesen elfogadva azt a kompromisszumot a tervezett amortizációjával, hogy a végefelé már nem lesz olyan penge és vissza kellhet venni a beállításokból, annak viszont azt szoktam javasolni, hogy vegyen inkább AMD-t, mert lehet, hogy most nem a legjobb, de annyival olcsóbb is és a tervezett amortizáció végén garantáltan jobb lesz, mintha nvidia kártyát vett és tartott volna meg.
Nyilván aki úgy áll hozzá, hogy én MOST akarom a LEGJOBBAT, annak ez sovány vígasz, sőt, teljesen hidegen hagyja, hogy 2-3 éves kártyák még léteznek.
De aki már használtan vette, vagy úgy, hogy bakker most ráfizetem a gatyámat, de legalább sokáig jó lesz, az nagyon örül ennek a helyzetnek.Ennek persze valóban csak a csúcskártyáknál van értelme. Egy 2-3 éves közép vagy alsókategóriás kártya esetén már nem biztos, hogy lehet lejjebb menni a kompromisszumokban. Ha egy játék már csak 10 fps-sel tötymörög, akkor valóban mindegy, hogy 10 helyett 12fps-sel tötymörög. (Épp ezért én az AMD helyében úgy csinálnám, hogy a csodamajdeljönaszépújvilág fícsöröket mindig csak a legnagyobb legerősebb variánsba pakolnám. Az alsóbb tierekbe pedig rebrand helyett kipakolt verziókat adnék el, ami viszont így keveset fogyaszt, kicsi és olcsó gyártani.)
-
proci985
MODERÁTOR
Hawaii így lassan két generációval később azért egy jól sikerült kártya volt. Ahhoz képest, hogy a 780(Ti?) ellen kezdett, a 980 ellen is szépen tartotta magát extrém felbontásban (1080 startig gyakorlatilag 290X CF / 980 SLI volt a járható út 4Khoz, vagy drágábban a 980Ti/TX SLI).
Ahol szépen megy a multiGPU (pl Crysis3), ott a 295X2ot vegul most az uj titan tudta megfogni tempoban.
Más kérdés, hogy én elég óvatosan szoktam ajánlani, bármennyire is elégedett vagyok a saját setupommal. A járulékos költségek magasak (spec hűtés az irdatlan fogyasztás miatt, nagyobb táp) és azokon spórolva kb 2004es Northwood P4 EEket megszégyenítően élhetetlen setupok rakhatók össze a Hawaii kártyákkal. Amik tetejében problémásak lesznek játék közben is adott esetben, mert a kártyák hővédelme próbálja menteni a menthetőt.
-
törölt tag
Tudod: Northern Ireland, Észeak-Írország, ami része a UK-nek. Nézd meg egy térképen...
(#21143) Tertius: Nincs igazad, nem így van. De én kezdtem el itt a Brexitezést. Belátom hiba volt. További vita helyett inkább befejezem.
Modi ha gondolja akár törölhetné is a vonatkozó hsz-eket. -
törölt tag
Fúú, ez nagyon messzire vezet, ebbe nem itt kéne belemenni. Sztem olvasgass még a témában: [link]
Csak 2 dolog:
- nem csak London szavazott a maradás mellet, hanem pl. egész Skócia és Írország nagyrésze is.
- a Brexittel nem csak London, hanem egész Anglia jár rosszul(#21139) Erdei88: Egy ember sem született "csőcselék". Csak amikor amúgy akár intelligens emberek összeverődnek hőzöngeni és egymás alá adják a lovat, akkor alakul át a csoport vasvillákat lóbáló csőcselékké. Ha angolul mondom "angry mob"-al talán jobban érthető. Ha vki ezt sértésnek veszi attól elnézést kérek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Megbízhatatlan oldalakat ahol nem mérnek (pl gamegpu) ne linkeljetek.
- Dune: Awakening
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- iPhone topik
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
- Futás, futópályák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Olcsó RTX Gamer Laptop játékra! I5 11400H / RTX 3050Ti / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- LG 48C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Csere-Beszámítás! Asus Prime RTX 5060Ti 16GB GDDR7 Videokártya! Bemutató darab!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest