Hirdetés
(használd a CYBSEC25PH kuponkódot további 20 ezer ft kedvezményért!)
Új hozzászólás Aktív témák
-
HSM
félisten
No igen, úgy látszik ez szerencse kérdése is... Nekem is BBA 9700 volt, és megvolt 2-3 évig, és 0 problémám volt vele, driveresen is jól működött, hardveresen is. (Silent Storm-ot mondjuk pont nem játszottam vele.
)
A barátodnak meg szintén szerencséje volt a 8800-al, mert ahogy írod, nem voltak a világ legtartósabb GPU-i.(#29653) Egon: Valóban, minden igaz a piacra, amit írtál. Egy bökkenő van: az nem az AMD hibája, hogy eszement drága és nehéz erre a piacra belépni, és emiatt rajtuk kívü nincs más konkurencia. Ha azt vesszük, örülhetünk, hogy így is még talpon vannak, azok után, mennyi szerencsétlen piaci hatás tépázta meg az elmúlt években a vállalatot...
Az árverseny szerintem jelenleg nem reális elvárás, ha megnézed, a mostani árán is elvileg elvitték a komplett nyitókészletet Vega-ból... Akkor mire versenyezzenek? Majd ha tele lesznek a polcok, lehet árat csökkenteni.
Hogy alábecsülték-e a keresletet? Elvileg az eltolódást a bányászat okozza, ami teljesen kiszámíthatatlan, meddig fogja felszívni a kínálatot, így ara építeni azért nem lehet. Mert ha felhúzol plusz gyártósort miattuk, és utána hirtelen leáll a bazár, akkor gáz van. (Pénzügyileg.)
Igen, azt állítom, nem az AMD tehet róla. Ez egy igen komplex, többszereplőtől függő piac (gondolj a szoftverekre, OEM-ekre, stb) és mint írtam, elég sok dolog nem jött be nekik az utóbbi időből. Erre persze rögtön rá lehetne felszínesen vágni, hogy "de erről ki tehet ha nem ők", de nem állná meg a helyét, mert egy csip tervezése 4-5 éves időtávlat, és nagyon sok döntést az elején meg kell hozni előrejelzések alapján, és később hiába látszik már, hogy nem arra ment a piac, akkor már baj van. (Lásd idejekorán "túl okos" GCN, idejekorán túl többszálú Bulldozer.)
Persze, ma már látjuk, hogy most, 2017-ben milyen szépen mennek az FX-ek korukhoz képest a modern programokban, meg a GCN-ek is kiállták az idők próbáját, de pénzügyileg ez sokba fájt a cégnek, és ezt nem lehet rájuk pecsételni, hogy ők tehetnek róla, mert komplex egymásrahatások vezettek a kialakult állapothoz.A poor Volta-zás szvsz a jelenlegi formájában marketing fail. Elméletileg azt akarták vele kommunikálni, hogy a Volta ellenfelének szánják a terméket. Ami amúgy teljesen érthető, a mai, még inkább a tegnap technológiáját (DX11 alapok) használó programok mellett a Pascal kb. a tökéletes GPU, saját pályán meg nem lenne éppen könnyű megverni. Marad tehát a következő generáció, amiben az Nv-nek is elvileg már illene kicsit elmozdulnia a jelenlegi problémákat kevésbé "izomból" "megoldani" igyekvő architektúra felé, és az már egy sokkal reálisabb verseny helyzet lehet jövőre. Persze, nem tudjuk, mit agyalt ki a zöld oldal a Pascal óta, de én itt lényegesen komolyabb versenyre számítok, mint amit ma láthatunk a tesztekben.
(#29654) Moby: Nyilván mindketten tudjuk, hogy a mai teljesítményviszonyok alapján a Vega 64 lassabb a 1080Ti-nél. Ha neked a 1080Ti éppen elég, akkor nincs alternatíva. End of story.
Viszont nem tudom, mit fogsz csinálni, ha jönnek majd ki új játékok, amik erőforrásigényesebbek lesznek, és már a 10080Ti sem lesz elég 4K-ra maxon. Akkor mi lesz?
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Megbízhatatlan oldalakat ahol nem mérnek (pl gamegpu) ne linkeljetek.
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB COUGAR GAMING MX330-G 500W
- Dell Precision 3571 4G LTE i7-12700H 16GB 512GB FHD RTX A1000 4GB 1 év teljeskörű garancia
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 64GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3452
- Lenovo Tab M10 HD 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest