Új hozzászólás Aktív témák
-
Malibutomi
nagyúr
Töletek nem vártam volna hogy áthozzátok ide a 780off "szinvonalát"...
-
Malibutomi
nagyúr
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
daveoff #3052 üzenetére
Ha visszakeresed a megjelenése utáni teszteket, akkor is írtuk páran, hogy nem lehet kártyákat összehasonlítani vele, mert túl eltérö eredményeket ad két futtatás között..
Az nem fura hogy több mint háromszor annyit kaptál mint a tesztben a 980 dx11-ben? Másfélszer annyit mint a 980 dx12 alatt. -
Malibutomi
nagyúr
Akik csak most vesznek FHD monitort azok biztosan nem a legújabb címekkel játszanak,és biztosan nem 980al és talán éppen azon hezitálnak hogy a 8800GTS-t mire is cseréljék...tehát nekik speciel
nagyon jó lenne egy ilyen teszt...mindegy egy ilyen teszt, hisz bármelyik alsó-középkategóriás kártya is hatalmas előrelépés, és FHD-ben elvisz minden régi játékot a régihez képest sokkal szebben és gyorsabban.Más a nézőpontunk, úgyhogy győzködhetjük itt egymást napestig. Szemforgatós smileykat meg légyszives hanyagold.
-
Malibutomi
nagyúr
...és akkor mi lenne? Megnéznék a tesztet, és egyből 980SLI-t vennének, csak hogy játszhassanak régebbi játékokkal? Nem hinném.
Lehet téged egyre többen keresnek meg, készséggel elhiszem. De rátenném a kalapom, hogy csak itt a ph-n legalább tízszer annyian vannak, akik csak most fognak FHD monitort venni mint ahányan 4K-t vennének. -
Malibutomi
nagyúr
Az egyre többen is nagyon-nagyon kevés szerintem, ennek egy kisebb része akik régi játékokkal akarnak játszani, és ezeknek elenyésző része lehet az akinek nem csúcskártyája van ami a régi játékokat elviszi elég jól még 4K-ban is.
Szóval nem győztél meg, nem túl releváns továbbra sem szerintem.Az elindul vagy sem-hez meg nem kell ilyen teszt, csak egy felsorolás beikszelve két oszlopban hogy megy vagy sem.
-
Malibutomi
nagyúr
Szerintem sok értelme nem lenne, főleg ilyen 2008 és előtte készült játékokkal, nem mindegy hogy 100 vagy 200 fps-el megy? Legalábbis ha én előveszek egy ilyen régi játékot, akkor minden maxra és kész.
Amúgy érdekes teszt...2560-ban nem működik a CF de 3840-ben igen (295X2).
-
Malibutomi
nagyúr
Ja azt hittem a teljesen nyilvánvaló piaci billegésen kivül is tudsz valamit titkos infot. Az mindig is igy volt hogy az ad el több kártyát akinek kijött épp az új fejlesztése.
Most sokan vettek 970/980-at, tavasszal meg sokan fognak venni 380/390-et. Minden visszaáll ahogy eddig volt. -
Malibutomi
nagyúr
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
ricshard444 #2291 üzenetére
Hiába lönél screenshotot, azt úgysem látnánk hogy a tévéden hogy néz ki
-
Malibutomi
nagyúr
Ebben igazad van, ellenben a 290X és a 780Ti egyidősek, továbbra is azzal érdemes hasonlítani ha már valamivel.
Abban is igazad van, hogy most az NV van előnyben, ezt nem is vitatom, de nem kell mellet verve kinyilatkoztatni, hogy fú az AMD +50W és így meg úgy. Az nv új architektúra az AMD régi, ebben a szegmensben egy év sok idő.
Most a best buy tényleg a 970-es, jó teljesítmény, jó fogyasztás.
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
Locutus #2185 üzenetére
Akkor először döntsd el hogy mit akarsz fikázni, a mantlet, vagy az AMD-t magát.
Ha a DX vs mantlet próbálod fikázni, ott 8 fps a gyorsulás, lásd fentebb csúcs vga kártyáknál súlyos tizezrek, illetve új csúcs vga-nál +8fps az általában már alázásnak van kikiáltva. Plusz ahogy írtam ahogy kisebb a processzor úgy nő a mantle előnye. Kevés embernek van 170.000Ft-os procija.
Ha pedig az AMD technikát akarod fikázni, azt sem értem, mivel itt semmivel nem gyorsabb az egy évvel később megjelent csúcs NV kártya még DX alatt sem. Ja de 1440DX-ben 5FPS-el! Szóval ez sem sikerült.
Tudom hogy van ahol gyorsabb, de a példád pont nem ezt mutatja.Szóval a te olvasatodban az AMD-től +3 (+8) FPS ingyen az szar, az NV-től több mint egy év fejlesztés után egy 5FPS-el(DX alatt) gyorsabb kártya az jó?
A fogyasztás majd akkor lesz releváns ha kijönnek az új AMD-k is, nem egy éves cuccal kell összehasonlítani, akkor a 290X-et vesd össze a 780Ti-vel, amivel ellenfelek (voltak). [link] Átlagos fogyasztás 780Ti 229W - 290X 236W
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
Locutus #2183 üzenetére
Ha nem a 4K-t nézed, hanem az 1440P-t ami sokkal közelebb áll a normál felhasználáshoz, ott 8fps-t gyorsult a mantle a dx-hez képest.
A GTX 980 mennyivel gyorsabb átlagosan mint a GTX 970? 10FPS. Mennyi az árkülönbség? 70.000Ft
Ha nem 170.000Ft-os 6 magos csúcs CPU-d van akkor meg még több a gyorsulás.
De nézheted a 4K-t is végülis, ja ott DX alatt is gyorsabb a régebbi AMD kártya mint az új NV....Fogyasztást és melegedést összehasonlítani meg egy több mint egy éves és egy friss kártya között nem mérvadó.
Eléggé lábon lőtted magad ezzel a hozzászólással úgy érzem.
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
#Morcosmedve #2033 üzenetére
Kérdés mennyi volt az alap Ti boost órajele.
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
Rabbitf_24 #1993 üzenetére
Tegyük hozzá hogy a CF-re lehet igaz amit írsz. Sok embernek ugyanúgy mint nekem esze ágában sincs két kártyát használni.
Nincs is gondom semmilyen játékkal, nincs fagyás, nem kell driverre várni. -
Malibutomi
nagyúr
Felesleges ezen vitatkozni, egyelőre azt sem tudni milyen lesz ténylegesen, és van még jó másfél év addig minimum.
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
#35434496 #1837 üzenetére
A tiédet nem tudom, itt a 4770 nyert 30fps-t
http://www.extremetech.com/gaming/175881-amd-mantle-benchmarked-the-biggest-innovation-in-gaming-since-directx-9/3
Egyébként a ténylegest akkor lehet majd tudni ha ki is használják a mantlet, mert ahogy Abu irta kicsit visszább most a fele sincs kihasználva.
Mintha lenne egy gamenek dx9 és dx11 rendere is, de csak dx9 effektek lennének benne. Lehet látnál valami gyorsulást dx11 alatt, de nem sokat. -
Malibutomi
nagyúr
válasz
SzlobiG #1801 üzenetére
Igazából ahogy fentebb írta Abua mantle még nincs teljesen kihasználva, ha lesz ami teljesen használja, ott lehet nagyobb javulás GPU-ban is gondolom, jelen állás szerint is hoz valamennyit, de ha pl. BF4 helyett EGY SC2 vagy Rome II szerű RTS-en mutatták volna be, sokkal nagyobbat ütne. Ott rengeteget hozna ez a proci gyorsulás.
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
BomiBoogie #1726 üzenetére
Dehogy, a munkaidőből
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
BlackSoft #1713 üzenetére
Én igen, de te nem és sokadszorra sem ahogy látom
[link]"Jelezném a 780off lakóinak, hogy ha leveszik a zöld szemüveget, akkor a tesztben amin röhögcsélnek megjelenik egy felirat a grafikon alatt.
"Click to Enlarge - Note the incorrect labeling here, it is NOT 1920x1080 but in fact 2560x1600"
Persze lehet nem a szemüveg a baj, hanem az nvidián rosszul olvasható a szöveg. "
(#1714) players111
Lehet nem fog meni az OC, ha majd kihasználják az összes lehetőséget a mantle-ban, de a BF4 alapvetően dx-re íródott, azért is nem gyorsult anynit még itt a mantle. -
Malibutomi
nagyúr
Jelezném a 780off lakóinak, hogy ha leveszik a zöld szemüveget, akkor a tesztben amin röhögcsélnek megjelenik egy felirat a grafikon alatt.
"Click to Enlarge - Note the incorrect labeling here, it is NOT 1920x1080 but in fact 2560x1600"
Persze lehet nem a szemüveg a baj, hanem az nvidián rosszul olvasható a szöveg.
Iszonyat komolytalanok vagytok, olyan szinten elvakultak, hogy bár tudjátok nagyon jól, hogy a 780Ti csak pár FPS-el tud gyorsabb lenni mint a 290X, eszetek be sem jut még csak megnézni sem a tesztet rendesen, nincs is rá időtök úgy rohantok beírni hogy húúú kevés FPS, az enyém töööbb. Mint az ovi.
Tessék egy másik teszt, nevetgéljetek ezen is.
[link]
-
Malibutomi
nagyúr
-
Malibutomi
nagyúr
Aki 290X-et vett i7-el, annak mondjuk tökmindegy, mert elég gyorsan fut dx alatt is a játék, ha simább futást kapnak, és esetleg +10%FPS-t akkor ujjé. Nekem is ilyen konfigom van, és pont ezért, nem is pörögtem a mantle-n, mert anélkül is elég mindenre, de ha azzal mégjobb, csak örülök.
Azon kivül tudod te is, hogy a BF4 a dx határain belül működik (többé-kevésbé), ha ezeket átlépik egy programban, ott jöhet ki a mantle előnye rendesen.
Lehet mondani, hogy majd, meg mikor lesz rá játék meg satöbbi, de ugye amig nem volt kész az API bajosan fejlesztettek volna rá. Most viszont készülnek. A BF4 a tesztalany, sajna a saját bugosságával együtt, de valahol el kell indulni.
Arról nem is beszélek, hogy a 780/290 és felfelé használok a piac elenyésző részét teszik ki, és ahogy nézem itt a fórumot, az i5/FX-8XXX + 7970/280X használok közül sokan elég jelentős gyorsulásról számolnak be.De ha jön valami szuper Rome II szerű játék, ami kifingatott szinte minden konfigot, akkor örülhetnek majd a mantlenak, mert ahogy a Starswarm mutatja, nagy előnybe kerülnek.
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
mackosajt #1538 üzenetére
Sok elégedett ember van.
Furamód, a további optimalizálásra váró 7970/280X kártya tulajok irják hogy elég jelentős fps növekedést tapasztalnak: [link] [link] [link] [link]Egyébként szerintem az arány nem rosszabb mint mikor alapban kijött a BF4, akkor is rengetegen szívtak fagyással stb., mások meg nem. Sajnos maga a játék is elég instabil fos.
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
KAMELOT #1521 üzenetére
Mivel kb. a világon ezzel az egy teszttel egyezik az eredményed maradjunk a véletlennél
Hihetőbb, mint hogy ez az egyetlen tesztoldal akik képesek úgy tesztelni, hogy pontosan kiadja a kártyák elméleti maximumát ráadásul multiban, amit ugy nem elehet megismételni pont ugyanúgy....söt a 780-nál még többet is, hisz 91 helyett 99 fps lett.Készséggel elhiszem hogy a számításod helyes. Nem is vitatkozom ezen. A teszt viszont nyilvánvalóan téves, nem írom hogy hibás, nekik így jött ki ez van, ahány tesztoldal annyi eredmény, csak én átlagot szoktam nézni a sokból, és a nagyon nagy többség nem azt mutatja mint ez a teszt. Még azt is elhinném hogy multiban a 780 gyorsabb, ha mondjuk a 99FPS-el szemben állna 95 vagy legyen akár 90, de 99-69 kissé furán hangzik.
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
KAMELOT #1517 üzenetére
Akkor pontosan ennyit kellene kapni minden tesztben ha ez igy működne, de mivel a való életben ez 99%-ban igy van, ezért kimondhatjuk, hogy más tényezők sokkal jobban befolyásolják az eredményt mint csak a Gtexel érték, vagyis a számításod még ha helyes is, teljesen felesleges és nem mérvadó.
Kb. mintha két kocsinál csak a lóerő súly arányból kiszámolnád melyik a jobb, aztán a versenypályán mégsem az nyerne, mert van még pár dolog mint gumi, felfüggesztés és egyebek amik befolyásolják a végkimenetelt.
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
KAMELOT #1503 üzenetére
A táblázatodból hogy jön ki, hogy a 290X kártya szinte mindenben gyorsabb mint a 780, csak a speckó nv-nek nagyon jól fekvő játékokban tudja esetleg a 780 megelőzni?
Ez alapján a 780-nak mindenhol majd 10%-ot kellene vernie a 290X-re.
Felesleges igy számolgatni szerintem. Főleg egy hibás teszteredmény alapján -
Malibutomi
nagyúr
Bocs úgy hangzott mintha nem hinnéd a höfokot, fáradt voltam már.
Egyébként +200-at tud a kártyám, 3dm13-ban ott az 1220-as eredmény.
Az hogya alapon hüvösaz jó hütést mutat, és leheta adni nekia feszt, de ugyanúgy kifinghat +50mhz-töl ha nincs szerencséd a szilikon lottón. -
Malibutomi
nagyúr
Az nem baj ha valaki ragaszkodik ahhoz amit kedvel, a baj azzal van, hogy többet szídjátok (tisztelet a kivételnek) a másik oldalt mint amit a sajátotokkal foglalkoztok.
A 290(és off) topicban senki nem foglalkozik az nv-vel, ezzel szemben a 780offban minden oldalon legalább 4-5 hozzászólásban ott van a "manli", meg az amd szídása.Nekem ez furcsa.
-
Malibutomi
nagyúr
Nem cf-ről beszélgetünk, de kösz hogy mindg ezt hozod fel.
Egyébként ha pár VGA topicban visszaolvasok tök vicces, hogy ha az nv kártya a gyorsabb, akkor "az AMD mögötte kullog", meg "sokkal erősebb", meg NV az örök király". Ha az AMD a gyorsabb, akkor "kit érdekel pár fps", "észre sem venni", "60FPS felett mindegy"
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
Casanova* #1286 üzenetére
Nem hiszem hogy fáj neki, és a két ref között van jó 20-25.000Ft
780 árban meg már vannak 290 customok.(#1290) KAMELOT
Ezt majd gondold át mégegyszer, a VRM sem melegebb mint a gpu, és miért ne tudták volna megoldani a hőfokot? Kb annyit fogyaszt mint egy 780Ti, vagy gondolod, hogy az NV az egyetlen cég a világon aki hűtőt tud tervezni? A kártyagyártóknak sem okozott olyan hihetetlen nehézséget. Itt sok ember megjósolta, hogy 95 helyett a custom kártyák talán tudnak majd 85 fokot, ehelyett 70-75 fokon üzemelnek. Nincs itt semmi varázslat. -
Malibutomi
nagyúr
Tök jól sikerült a 290X kártya. Csak szar hűtőt tettek a refre.
(#1276) Casanova*
gtx780 jóval csendesebb,mint a 290. amdé vizezve (gariveszve) drágább,mint a gtx.Párszor már leírtam, 780 annyiba kerül mint a 290 custom. Ugyanaz az ár, kb ugyanaz a hőfok és zaj, kb. ugyanaz a teljesítmény.
-
Malibutomi
nagyúr
BTW kiváncsi lennék egy 290Cf 780SLI összehasonlításra, kár hogy itt olyat nem nagyon fog csinálni senki. Mert a tesztekben 290CF már nagyon távol van a 7970Cf-től folyamatosságban.
-
Malibutomi
nagyúr
"Mindenkinek azt kívánom, akit kicsit is érint a számítógép, legyen olyanba része mint nekem. Leülök és játszok, nem dobál ki hibákkal, nem hangos, és nem akadnak a játékok, (mikro lagok stb )."
Kívánj nekem egy lottóötöst is, ez bejött!
Leülök és játszok, nem dobál ki hibákkal, nem hangos, és nem akadnak a játékok, (mikro lagok stb ). -
Malibutomi
nagyúr
válasz
WaterWawe #1160 üzenetére
Én úgy tudom, hogy elvileg az asztali monitorok tudják mert VESA szabvány, csak firmware frissités kell hozzá (amit mondjuk egy monitoron nem tudom hogy oldanak meg, esetleg annyi lehet hogy az új verzió már azzal jön ki).
De most csak a notebookok használják, mert ott variálnak a frissítési gyakorisággal a fogyasztás miatt.Vagy valami ilyesmi.
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
ricshard444 #1157 üzenetére
Ez csak egy fake leak amit valaki elterjesztett.
Valami toshiba laptophoz való. -
Malibutomi
nagyúr
válasz
#35434496 #1073 üzenetére
Az a baj, hogy ezt amit irsz nulla információra alapozva irod, találgatva. Vagyis olyan mint minden találgatás vagy igaz vagy nem. Elhiszem hogy ez a vágyad, de attól még nem lesz feltétlen igaz.
De ha baj lenne, hogy fejlesztenék már most a játékokat rá? Egyébként már mutatták a BF4-et és a Thiefet is mantle alatt futni.
Ahhoz képest hogy a csapból is mantle folyik és elegetek van belőle meglepően a nullához közeli információt sikerült felcsípnetek az eddigi történésekről.A kiemeltet nem vágtad hogy poénnak írta Dave..kb annyira volt komoly mint a te 800x600-as beírásod.
-
Malibutomi
nagyúr
-
Malibutomi
nagyúr
Én épp ezért megvártam a custom hütést. Ebben amúgy igazad van, sosem értettem aki rohan megvenni az elsö darabokat. Én mindíg megvárom az elsö tapasztalatokat/teszteket.
Mivel igy tettem van egy kártyám ami halk, nem meleg, gyors és olcsó. Mondjuk aki amúgy is vizez annak jó a ref is.(#1042) freestyée
Mondjuk innen nézve a 780 a custom 290 -el van egy árban. -
Malibutomi
nagyúr
válasz
Erdei88 #1016 üzenetére
Ez egyébként a kereskedelemben régóta ismert reakció, ha kiraksz két tökegyforma tudású de más nevű terméket, van az embereknek egy jó százaléka aki mindenképp a drágábbat veszi mert az biztos jobb/nehogymár az olcsó szart vegyem.
Tágabban kapcsolódik, hogy ha valaki egy termékre/szolgáltatásra elkölt elég nagy összeget, akkor ha kiderül hogy van jobb/olcsóbb, akkor sem ismeri be hogy hibázott, inkább foggal-körömmel védi azt, hogy magának is megmagyarázza hogy az a jó, és jól döntött.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Megbízhatatlan oldalakat ahol nem mérnek (pl gamegpu) ne linkeljetek.
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB THERMALTAKE Core V21 Enermax 650W
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8400 16GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 980 4GB Aio Corp Croma CM 600W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB DeepCool MATREXX 40 650W
- LG 48C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest