- OnePlus One - Kína már itt One
- Milyen okostelefont vegyek?
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- One mobilszolgáltatások
- Google Pixel topik
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Új hozzászólás Aktív témák
-
Habugi
addikt
Nem találkoztam még ilyennel, ami valószínüleg azért lehet mert nem szoktam követni a piaci részesedés kimutatásokat (az utolsó kivételével, ami elég lesúlytó volt..), de ismersz olyan kimutatást amin látszik/látható, hogy adott, a másik fél előtt piacra dobott "most éppen csúcskártya" (a 980as példájából kiindulva) illetve azok értékesítési mutatói milyen mértékben járulnak hozzá az adott oldal/cég negyed és/vagy féléves mutatóihoz?
Értem ez alatt, hogy a nagyobb Maxwellek megjelenése óta, a 970/980 duóból származó bevétele az nV-nek mekkora hanyadát tette ki az éppen aktuális negyedéves profitjának?
Csak mert ilyen szempontból ("topkártya") esik szó piaci részesedés visszarablásról, mint ilyen téren laikus, feltételezek egy bizonyos hányadot, de a szavaidból azt veszem le, hogy ez a hányad jóval nagyobb lehet mint azt én eddig valószínüsítettem!
Nem feltétlen az új Maxwellek érdekelnek, mert jószerivel még el sem telt annyi idő, hogy egy épkézláb kimutatás elkészülhessen, esetleges régebbi példa is érdekelne. -
Habugi
addikt
Nagyon jók/részletesek ezek az orosz tesztek..
Ugyan az játék nem az én stílusom, de lehet ránézek majd csak hogy lássam, hogy brummog csont AMD gépen. Egyébként nem tudom szerinted miért mutat mást az általad linkelt teszt, igaz csak átfutottam rajta/rajtuk de látványosan jobban fekszik az AMD kártyáknak mindkettőben.
-
Habugi
addikt
válasz
gainwardgs #2394 üzenetére
Fel ne vedd kérlek, csak móka!
-
-
Habugi
addikt
Szerintem az emberi változó játszik be ebben az esetben (is..).
Emese után szabadon.., izlések is pofonok. Ahogy lehet eltérő a hallás/szaglás valszeg a látás is, vagy csak másra vagyunk érzékenyek.Speciel én szívesen elásnám az út mellett azt, aki kitalálta a DoF-ot (és megvalósította abban a formában ahogy jelen van, egyrészt mert nem tudom milyen szemsérülés kell ahhoz hogy irl így/hasonlóan "éljem meg" a mélységélességet, másrészt azért mert sokan vagyonokat áldoznak 1-1 jobb/élesebb képű monitorért amin aztán lelkesen használják a DoF-ot..
), lásd aláírásom.., viszont sokan szeretik..
MotionBlur ugyan ez a kategória kb.
Innen megközelítve pedig az FXAA csak x+1, számomra kis túlzással olyan, mintha egy belehelt buvárszemüvegen keresztül játszanék, legalábbis a többi eljáráshoz képest. Borzalmas..
-
Habugi
addikt
Értem, kösz mégegyszer!
Sok dolog nem volt eddig világos az általad említettek közül vagy szimplán nem is tudtam róluk.
Ilyen például a reverse engineering "gyakorlati" működése és hogy milyen kölcsönhatásban van az NV féle stratégiával, miszerint nem engednek betekintést az artitectúra(ák..) működésébe.Érdekes ez a fejjel a falnak hozzáállás.
Azért annak megvan a maga diszkrét bája amikor egy játék/fejlesztő cég Gaming Evolved listás/partner, ennek okán pedig jogosultak (tudom ez a szó a rev. eng. gyakorlati működésének fényében elég hülyén hangozhat..) Geforceokra is optimalizálni, főleg ha meg is teszik..! -
Habugi
addikt
Köszönöm!
Tehát ha jól értem az általad és gbors által megfogalmazott dolgokat, annak lehetősége/valószínüsége hogy XboxOne-ról úgy portolták át PC-re, hogy nem vagy csak kevésbé babráltak bele shaderekbe eredményezheti azt, hogy GCN arhitectúrával jobban jut a(z adott) játék?
Mellévéve azt is, a Cryengine is olyan irányba megy jelenleg, hogy előrebocsátották "egyes architecturákon észrevehető teljesítmény különbség lesz a többihez képest" és a játék is ezzel készült.Ugyanakkor a gyakorlatban ennek nincs sok jelentősége, mert az Nvidia megteheti, hogy adott játékhoz és/vagy adott játékokhoz szépen fogja magát és kiad egy új drivert amivel már nem lesz ilyen szakadék a GCN-es kártyák és a sajátjaik közt?!
Ugyan Ti nem említettétek a GCNt, de feltételezem ez a DX11/Compute Shaders valami miatt jobban megy rajta?Legalábbis a linkelt tesztben ezek az AMD kártyák futnak jobban saját magukhoz képest is.
Tudom tudástár ügyileg nem vagyunk egy súlycsoportban, ezért is kérdeztem úgy ahogy!Itt jön az ami HSM-et is érdekli, hogy ez vajon mennyire lesz/lehet általános a jövőbeli játékokat nézve?
Gondolom az NV-nek a háta közepére hiányzik, hogy minden konzolporthoz új drivert adjon ki.Szerk.:
Közben látom, hogy a Compute Shaderes limitáció DX11 API-hoz kötött, ergo nem fenyeget az, hogy a jövőben általánossá válik, addig lehet csak limitációról beszélni amíg a DX12 ki nem jön.
-
Habugi
addikt
Egy kedves fórumtárstól kaptam ezt a linket: [link]
Német tudás hiányában az alsó bench grafikonból tudok csak adatokat kihalászni a cikkből/tesztből és megkell mondjam még ezeket sem értem, azért is dobnám be ide alkalmasabbnak vélt topic híján.
Valaki aki szakmailag jártasabb mint jómagam, érthető módon anélkül hogy csúnyábban bevinne az erdőbe () el tudná nekem magyarázni, mi történik amikor ebben a játékban az ember elkezdi feljebb tolni (felső fülek/gombok..) az SSAA-t?
Az utolsó játék amiben láttam/használtam az SSAA-t a Metro LL, 2xSSAA-val játszottam végig maxra húzva, nagyon szépen futott annak ellenére hogy NV-s játék.
A cikk/teszt tárgyát képező játékban pedig látszólag elfogynak az NV kártyák ahogy emelik a SuperSamplinget, de annyira hogy a 3éves Tahiti jobban teljesít mint egy zsírúj 970es Maxwell??
Nem tudom mennyire "Gaming Evolved" a játék, de kizártnak tartom hogy ennyire? Létezik?Esetleg egy, az új Maxwellek képességeit kevésbé/gyengén kihasználó NV driver lehet a ludas?
Szeretem a 280X-et, nagyon elégedett vagyok vele de ez számomra is köbgyök kategória így első ránézésre.
Azt már megszoktam, hogy a 780Ti/290X játékfüggően felváltva verik egymást, de amit ez a teszt mutat az valami új..Eseteg ennyire érzékeny a memória sávszélre??
Még ha az adott oldal (nem ismerem..) pl nagyon húzna is egy bizonyos irányba, ezek az adatok még akkor is túlzóak lennének úgy vélem.
Na.., szóval az egészet úgy ahogy van nem értem.
-
Habugi
addikt
Nekem speciel az utóbbi pár évben nem volt szerencsém felsőkategóriás NV-vel ellátott gép elé ülnöm, pedig megfordultam jópár előtt. Nyilván sokan élnek alacsony igényekkel esetleg félreértésben.
Na most ez oltogatásnak számít? Annak is szántam és mi ezzel a gond? Szerintem semmi!!
Nyilván megfigyeltétek már Ti is hogy ez az (aktív) virtuális összehasonlítgatás dolog sokkal jellemzőbb a felsőkategóriákat birtoklókra. Sosem olvastam még olyan jellegű hozzászólást 50k-s VGA-val rendelkező embertől hogy "NV-vel minden szebb és jobb", pedig ha valahol lehetne adni egy ilyen kijelentésre akkor az a közép alja/közép kategória, ott fordulhat elő leginkább az hogy nem 25fps hanem teszem azt 30.Nyilván mások az egyes igényszintek is, aki 150k-s VGA-t vesz (én ennyiből komplett configokat rakok össze amiken pöpecül megy a bf4 fullhdben
) nem fullhdban operál, több kijelző, 4k-ra készül esetleg hobbi lényeg az hogy mindenkinél más. AMD vs. NVIDIA topik, most komolyan, férjen már bele egy kis oltogatás, ne legyen már elvárás a szívek szállodája színvonal, 100+k-s kártyákat "versenyeztettek" az pénz, néha kell is a hangulathoz egy-egy beszólás.
Tök jó amit az útóbbi pár napban bedobtatok ide teszt formájában, már azon gondolkodtam hogy beszállok a buliba egy FX/280x-el, ami csak annyiból problémás hogy a TV asszonyka territórium és egyedül az fullhd képes nálunk, mivel nekem tökéletesen elég az 1680 évek óta, nem mellesleg helyhiányom van a sarokasztalon. Mindegy, sztem ez egy kicsit ilyen köszönjük emese szintűre sikerült de mindegy, leírtam.
Versengés, versenyszellem, összevetés. Nincs azzal semmi baj ha van néha egy-két erősebb szóváltás, természetes dolog a vak fanatizmus egy bizonyos szintjéig, mint ahogy azt már máshol leírtam FX vs Intel kapcsán is, az FX tulajok nagy része tisztában van vele hogy gyengébb a procija mintha intelt vett volna, de ettől még simán bedobja a mélyvízbe összehasonlítgatni az intelekkel, nyilván azt fogja keresni hogy miben jobb az övé(vagy legalább olyan) a másik fél meg azon lesz hogy ezt fúrja ez tök normális amíg nem idióta modon teszik ezt. Ennek ugyan itt most pont semmi köze a szóbanforgó "vitához", csak párhuzamra hozható vele maximum. Még egyszer mondom nekem nagyon bejött ez a "szakmaibb" megközelítés amit felmutattatok, nem csak fps-ekkel dobáloztatok, terhelés/hőfok grafikonok stb. Ne rekedjen meg az egész azért mert valaki "beemózik"!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Megbízhatatlan oldalakat ahol nem mérnek (pl gamegpu) ne linkeljetek.
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung LCD és LED TV-k
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Napelem
- OnePlus One - Kína már itt One
- PlayStation 5
- Óvodások homokozója
- Milyen okostelefont vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A14 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! AMD Számítógép PC Játékra! R5 5500 / RX 5700XT / 32GB DDR4 / 256SSD+1TB HDD
- Crucial 240GB SSD eladó
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Csere-Beszámítás! Lenovo Ideapad 3 Gamer notebook.I5 10300H / 16GB DDR4 / GTX 1650 / 250SSD +500HDD
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest