Új hozzászólás Aktív témák
-
VTom
veterán
válasz
huskydog17 #33900 üzenetére
Ez így elég sovány... ennyit kb a 1080 hozott a 980Ti teljesítményére. Ha ezt még vágják is...
-
VTom
veterán
válasz
huskydog17 #33859 üzenetére
Biztos eladási rekordokat döntöget majd ez a csoda.
-
-
VTom
veterán
válasz
FollowTheORI #32987 üzenetére
Szerintem akkor lehet ennek esélye, ha nagyságrendekkel magasabb hash-t tudnak ezek a kártyák, vagy jelentősen kevesebbet fogyasztanak, hogy egyáltalán megérje megvenni a bányászoknak.
Ha ezek közül az egyik teljesül, akkor életképes lehet a dolog, és az mindenkinek jobb lenne. -
-
VTom
veterán
válasz
cskamacska #31388 üzenetére
a felsőházban pedig majdnem 100 ezer Ft-tal fizetsz kevesebbet, ha közvetlenül az EVGA-tól rendelsz hinbrid 1080Ti-t, mintha itthon veszed meg. Siralmas.
-
VTom
veterán
válasz
nubreed #31143 üzenetére
Én is így tudom. És meg is érte, nagyon jól fut PC-n.
Az egyetlen problémás hely Alexandria városa, ott vannak fps dropok rendesen, de az is CPU miatt. Ott bizony még a 4.5GHz-re húzott 6700K is 100%-on dolgozik néha.
Egyébként egy sima 1080 bőven elég az 1440p 60fps-hez, ami szerintem teljesen jó gépigény egy ekkora volumenű játéknak. -
VTom
veterán
válasz
nubreed #29922 üzenetére
Azért gondolom ezt, mivel írták, hogy az újításokból kb. semmit sem kapcsoltak még be a Vegában.
Ezért az új játékoknál, amik támogatni fogják ezeket, a Vegale fogja lépni a 1070-et. ergo időtállóbb kártya.
Ez eddig is így volt, a Radeonok lassabban öregszeek.De ez csak egy szempont, ami mellette szól, kb. az összes többi a 1070 mellett.
-
VTom
veterán
válasz
huskydog17 #29912 üzenetére
Ez elég soványka így, pláne ha a fogyasztást is mellé tesszük.
Az 56-os még jó vétel lehet, ha vlaki 2-3 évre tervez kártyát fullHD-re, akkor mindenképpen jobb választás, mint a 1070 (persze megint csak a fogyasztás kérdése ugye..)Kíváncsian várom, hogy jövőre hova kerül a palettána Vega, ha megjönnek a Volta kártyák.
Gyanítom, hogy még az újítások bekapcsolásával is kb. ugyanez lesz a helyzet, vagy még rosszabb. És azoknak a nagy részét már a Volták is tudni fogják. -
VTom
veterán
válasz
velizare #29387 üzenetére
Megköszönném, ha megosztanád, hogy hogyan lehet kikapcsolni a Chromatic aberration-t meg a Blurt, mert kifolyik a szemem játék közben.
(#29388) nubreed 6 óra alatt végig lehet tolni állítólag. Szerintem 15-20 óra. El lehet akadni benne itt-ott.
(#29391) nubreed Úgy tudom ennél az volt a koncepció, hogy kevés pénzből, kiadó nélkül egy rövid, de velős játékot tegyenek le az asztalra, 30 eurós áron. Szerintem sikerült, bár még az elején agyok, de nagyon jó a hangulata, tetszik a harc és az egész körítés.
-
VTom
veterán
-
VTom
veterán
válasz
Petykemano #28885 üzenetére
Én is arra tippeltem, hogy nem mennek rá a HBM2-re. Ennek szerintem az is lehet az oka, hogy az AMD bukdácsol a gyártás miatt, és szerintem az nV nem fogja ezt megkockáztatni, inkább kiad még egy generációt GDDR5X-szel, hogy tartani tudja a jelenlegi ütemet, és megőrizze a vezető pozícióját a piacon.
Egyébként nekem teljesen mindegy, hogy mit csiszolnak rajta, mit építenek/nem építenek bele, ha hozza azt a teljesíménynövekedést, amit szokott, pl. 70-es kártya = előző gen. 80Ti.
-
VTom
veterán
válasz
Malibutomi #27852 üzenetére
A 2x480-at csak a teljesítmény miatt számolgattuk, hogy kb. mennyire kellene erősnek lennie a csúcs Vegának.
A legjobb valóban az lenne mindenkinek, ha hozni tudnák a 1080Ti teljesítményét, feltéve, hogy nem méregdrágán adják majd, mint a Fury-t, én is remélem, hogy ebből tanultak.
Jó lenne, ha a Pascal árakat is leverné, és kicsit egészségesebb lenne a piac. -
VTom
veterán
A csatolt kép szerint 12%-kal marad el a 2 480-as a 1080-tól, ha a skálázást nem vesszük figyelembe.
Illetve a 1080Ti-ről volt szó, ami plusz 30% a 1080-hoz képest, vagyis még a 2x580 teljesítmény is kevés lesz ellene.Nagyon nagyot kell szólnia a Vegának. Szeirntem nem véletlenül jöttek ki a pletykák már a dupla GPU-s csúcskártyáról.
-
VTom
veterán
válasz
FollowTheORI #27844 üzenetére
A két 480 az pont a 1080 szintjét hozza, nem? A megjelenéskor ezzel promózták.
Vagy lemaradtam valamiről? -
VTom
veterán
válasz
#45997568 #27071 üzenetére
Szerintem ha a Vega ellen refresht adna ki az nVidia, azt a kutya sem venné meg. A Pascal (ami a maxwell refresh-e) refreshének a refreshe jönne pl. a 1080 helyére?
Ugyan már.
A Vegáról egyébként is azt mondták a fanok, hogy a Volta ellen jön. A kérdés csak az, hogy melyik kategóriában.
Mindenkinek az lenne a legjobb, ha odapirítana most az AMD, de csodák nincsenek, és ha a csúcs Vega legalább a 1080 szintjére jön, akkor oda is lesz árazva. Legfeljebb majd minden kártyájuk 20 dollárral olcsóbb lesz, mint az nV.
-
VTom
veterán
válasz
FollowTheORI #26699 üzenetére
Ez téyleg így jelent meg, vagy ez már szerkesztett?
-
VTom
veterán
válasz
Malibutomi #26691 üzenetére
Abu íta másik topikban, hogy nem a Battlefield 1 Frostbyte motorjára lett írva a játék, hanem a Mirrors Edge Catalyst-éra.
Úgyhogy kicsit el is ment tőle a kedvem... -
VTom
veterán
válasz
FollowTheORI #26047 üzenetére
Nemrég linkelt valaki tesztet az nvidia driverekről, 780Ti-n volt játék, ahol 10% pluszt hoztak a driver frissítések a Maxwell megjelenése után.A driverrel avultatás csak urban legend.Bocs, most láttam, hogy melyik hsz-re válaszoltál.
Tény, hogy egy alapos optimaizálás ráférne, mert tuom, hogy béta, meg óriási a map, de azért ez a grafika nem indokol ilyen fps-t. Gyakorlatilag csak Titan XP-n van fix 60fps fullHD-n maxolva, azon is csak tuninggal.
-
VTom
veterán
válasz
#85552128 #26021 üzenetére
Erre gondoltam, hogy ez az akció csak 1070/1080 mellé jár. Aki TXP-t esz egy vagyonért, az nem kap. Eddig nagyjából egy generációra adtak ki ilyen promóciót, pl. Maxwell kártyák mellé, Pascal kártyák mellé. Most meg csak 1070/1080. Aki "csak" 1060-at tud venni, annak sem jár.
Vicc az egész.
-
VTom
veterán
Jól ráizzították a népet a nagy semmire
-
VTom
veterán
válasz
SpongyaBob #25164 üzenetére
Hát, a szakmai véleményütköztető topik már csak ilyen
-
VTom
veterán
válasz
keIdor #24897 üzenetére
Szerintem 1000%, hogy hajszálnyival gyengébb lesz, mint a TXP és $1000 (=€1000) MSRP-vel fog jönni.
Nem véletlenül lőtte $1200-ra a TXP-t az nV. Pont befér a 1080 és a TXP közé, ha nem veszik, akkor még van hova levinni. De fogyni fog ez ennyiért is.A step up programra viszont én is kíváncsi leszek..
-
VTom
veterán
válasz
Petykemano #24170 üzenetére
Szerintem az AMD most mindent egy lapra tett fel, azzal, hogy a konzol architektúrához hasonlóra tervezi a kártyáit, arra számít, hogy a dx12-re írt portok jobban fognak teljesíteni az akkor már régebbi, olcsóbb kártyáikon. Ezért nem indítanak a csúcskategóriában semmit. A dx12-re írt játékokban a régebbi szériás AMD kártyák is arányaiban többet gyorsulnak, mint NV-n.
Az már más kérdés, hogy ettől még mindenki Pascalt vesz, mert összességében még így is gyorsabbak.
Én bízom abban, hogy mindkét dolog bejöjjön nekik, mert levermé a vga árakat is, és jobb minőségű PC-s portok is jönnének. -
VTom
veterán
válasz
#45185024 #18916 üzenetére
Ja, igaz, én is akartam venni, de a 980Ti-ben 96 ROP van, úgyhogy az jobb, nem éri meg váltani
Szerintem 10000-ből egy vásárlónak van fogalma arról, hogy mi az a ROP, az, meg, hogy mire való, ezzel kár támadni. Tény, hogy megint volt egy félreértés, de ettől a 1070 ereje nem lett kevesebb. Felesleges ezen vitázni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Megbízhatatlan oldalakat ahol nem mérnek (pl gamegpu) ne linkeljetek.
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Diablo IV
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Milyen routert?
- Linux kezdőknek
- Autós topik
- További aktív témák...
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- Asus ROG G20AJ - Intel Core i7-4790, GTX 980
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! I5 12600KF / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 512GB SSD
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W10 I CAM I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged