- Xiaomi 17 - még mindig tart
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Samsung Galaxy S25 FE - fenséges, felejthető vagy felesleges?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Yettel topik
- Vége a dalnak: nincs több Samsung harmonikamobil
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
Új hozzászólás Aktív témák
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Ez nem egy élesítési probléma, hanem a transformer modell alapvető működéséből eredő jelenség, ami kivédhetetlen. Tudom, hogy látszólag élesnek tűnik, de nem az, a gond az, amit leírtam.
#50646 Ancsika99 : Nem lesz. Mint írtam ez pusztán abból eredő tényező, hogy a technológia elvi működése mellékhatásként előhozza a szóban forgó képi jelenséget. Ha az AMD vagy az Intel készít hibrid CNN+transformer modellt, akkor ott is bejátszik majd az az elvi működés, hogy minden elem figyel a többire a feldolgozás során, ami a kellemetlen mellékhatás konkrét okozója.
Ezt fontos megérteni, mert így látszik, hogy ez nem bug, hanem feature, még akkor is, ha nem kellemes a jelenség. Szóval ezt nem az NVIDIA rontja el, hanem az alkalmazott eljárás működési elve ilyen. Persze a transformert sosem képi feldolgozáshoz szánták, de elvi szinten lehetséges.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Megbízhatatlan oldalakat ahol nem mérnek (pl gamegpu) ne linkeljetek.
- HIBÁTLAN iPhone 15 128GB Pink-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4635
- S21 256/8 dobozában
- Microsoft: Windows / Office / Server / Stb.
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! ASUS B560M i5 11400 64GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB ZALMAN S2 TG CHIEFTEC 750W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest