Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • huskydog17

    addikt

    válasz Gainka #42756 üzenetére

    "miért nem tud most az amd és az nvidia késziteni egy alsokategoriás chippet amit 50-100k itthoni pénzért lehetne árulni?"

    Egyszerű: nem abból jön a nagy pénz, hanem a high-end és mid-range szegmensből:

    Ezért nincs a mai napig a GT1030-nak utódja és valószínűleg már nem is lesz. Amíg az emberek felsőkategóriás VGA-kat dupla sőt tripla áron is megveszik (és sajnos megveszik), a gyártók hülyék lennének az alsóbb szegmensre fókuszálni. Nem véletlen, hogy a piros és zöld oldalon is a CEO (Lisa mama és Jensen papa) kizárólag a csúcs, illetve felső kategóriás VGA-k esetén álltak kamera elé, a többi termék bemutatóját másra bízták.

    "Azt már tudom hogy megint bánya láz van stb, na de egy 128-as 4-8gigás kártyákat is vinnék bányászni?"
    4GB-os verziókat nem bányákba visznek, azok is egyszerűen elfogytak a piacról, illetve újak esetében a GDDR5-re semmi értelme építeni, mert az már túl lassú, a GDDR6-ból pedig globális hiány van, vagy úgy is mondhatjuk, hogy túl nagy rá a kereslet.

    "Illetve miért nem tudják a termelést fokozni?"
    Mert így is maximumon jár a termelés, a a GPU és memóriagyártók kapacitása is véges, egyszerűen túl nagy a kereslet. Gyártósor bővítés is több hónapba telik, mire a végfelhasználó abból bármit is lát, még jóval több idő is eltelik, szóval legkorábban talán és nagyon TALÁN második félévben lehet némi apró javulás, de nem sok esélyt látok rá. Sajnos a vírus is rengeteget ront a helyzeten, továbbá a szállítás is sokkal-sokkal drágább lett.

    "Kötelezö bonyolult atom drága chippet fejleszteni? Miért nem fejlesztenek olcsobb alsobb kategoriás chippeket stb, sok mindent nem értek most."
    Lásd fentebb: a legtöbb pénz a drága és gyors termékekből jön, nem az alsó kategóriásból. Meg lehet nézni mit történt a Radeon 6700XT esetében: amíg a korábbi generációban az 1440p-hez ajánlott VGA-kat 350 dollártól (Radeon 5700) adták, az új genben már 480-at kérnek ugyanazért a kategóriáért.

    Gameplay csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCG_2-vD7BIJf56R14CU4iuQ

Új hozzászólás Aktív témák