Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • smkb

    őstag

    válasz velizare #30501 üzenetére

    Nem merész. Ugyanazzal az erőforrásal, amivel az x86-on szarakodhatnának, jóval nagyobb sikereket érnek el máshol. Nagyon sok erőforrást vinne el a folyamatos versenyképes x86 cpu fejlesztés. Az apu-k sikereit meg nagyon jól láttuk az utóbbi 5 évben. Jelenleg ott tartunk, hogy a nagy apu elhozó AMD új cpui mind igp nélküliek, és majd később jönnek csak az apukkal, nem az a prioritás.

    Nem váltotta meg a világot az apu. Szimpla fizikai korlátok miatt, amik az elején is láthatóak voltak, csak a nagy megmondóember itt nyomta a marketinget, ignorálva a fizikai korlátokat.
    Két nagy probléma volt mindig is és van most is az apukkal/ igpvel. Nincs elegendő memóriasávszélessége az igpnek, mert igencsak drága lenne úgy a rendszermemória (célhardverek esetén megoldható, ha kifizeti a vásárló lásd ps4), és nincs elég tdp keret sem, hogy versenyezzen az apu egy erős cpu+közepes diszkrét vga-val. Innentől kezdve, ha egy modern up to date közepes teljesítmény is kell, nincs más megoldás, mint a diszkrét vga, saját gyors memóriával + cpu + "olcsó" rendszermemória.

Új hozzászólás Aktív témák