Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • kovsol

    titán

    válasz Abu85 #3035 üzenetére

    Azt értem, hogy miért is jó egy low level api, viszont azt még nem látom magam előtt, hogy gyakorlatban ez hogy fog elterjedni majd.
    Viszont ha most mondjuk elkezdenek tegyük fel maxwellre optimalizálni, meg majd az új amd 3xx gpu-kra, akkor a piac egy nagyon kicsi részét fogják csak ezzel lefedni, mivel kétlem, hogy ezekből a kártyákból túl sok már a felhasználóknál a gépekben lenne rövid időn belül. Szerintem legtöbben még boldogan elvannak a Radeon HD7xxx és a GTX 6xx kártyákkal. Mire elterjed olyan számban az új architektúra, addigra meg jön majd megint egy újabb. És az NV és az AMD abba fogja tolni a pénzt, hogy az újakra fejlesszenek, de közben a felhasználok megint évek alatt fognak csak átállni az újra.
    Persze adott a lehetőség, hogy optimalizáljanak akkor a régebbi kártyákra is. Viszont ez csak egy nyűg a fejlesztőknek. Minek optimalizáljanak majd x számú gpu architektúrára PC-n, mikor darabszámra lebontva az eladásokat alig hoz hasznot. Nem egyszerűbb akkor a 2 db konzolra optimalizálni amik között még nagy az átfedés is felépítésben, és tuti 5-6 vagy még több évig is fix hardverrel adott lesz a piacon, és a befektetett pénz az optimalizálásba itt bőségesen meg is térül ha lebontjuk eladott darabszámra.

    May the Force be with you!

Új hozzászólás Aktív témák