- Dobjátok a padlóla, le!
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Google Pixel topik
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Nagyobb akkumulátorral és több fénnyel megjött az Amazfit T-Rex Ultra 2
- A Royal Philharmonic Orchestra játssza a Samsung új csengőhangját
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Yettel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
HSM
félisten
válasz
Puma K
üzenetére
Amit linkeltem, hogy az Nv drivere is hibás EDID-et írt az x223w-re alapján sanszosan igen, a monitor oldaláról lehetett a bibi.
A windóz fejlesztői dokumentációja alapján pontosan az ilyen hibák javítása céljából lehet a monitorokhoz drivert telepíteni, és ez a driver gyakorlatilag tartalmilag megegyezik az EDID-el. Ezen dokumentáció alapján a hibás EDID-ű monitorokhoz a monitor driver hozza a javítást, és az tölti be a regisztrációs adatbázisba, az alapján lesznek kiválaszthatóak vagy ki nem választhatóak a felbontások, frissítési frekveniák.
Gyakorlatilag a registryben erre cserélődik ki a monitor beépített EDID-je.
Tehát az én véleményem szerint itt a monitor gyártójának kellett volna megfelelő javított drivert szállítani. Bár végülis az ini-file szerkesztésével is rá tudtad venni a VGA-t, hogy úgy használja a monitort, ahogy kell.
Szerintem az Nv onnan tudhatja, hogy a hibajelentések alapján nyilván látják, mit csinál rosszul a monitor, és így lehet rá csinálni javítást. Sanszosan nem kompletten használhatatlan, amit kiolvas EDID-et a monitorból, csak valami nem klappol benne. Szval szerintem innen tudja, és így hozzá tudja a driver adni magától a hiányzó paramétereket.
Az utolsó kérdésedre a válasz a MS-féle dokumentáció, ami világosan leírja, hogyan kell kezelni az ilyen hibákat. (Monitor driver.) Az Nv úgy tűnik úgy volt vele, inkább önhatalmúlag javítják, az AMD meg nem.
"sak használni szeretnénk a birtokunkban lévő eszközt
"
No igen. Ezzel én is így voltam.
(#18084) mcwolf79: Nekem fél évig volt 290-em, ilyen hibával nem találkoztam, csak ha túlhúztam a VGA-t és nem bírta.
Igen, a Chrome hardvergyorsításával valami nagyon el volt rontva, össze-vissza túráztatta nagyon vadul a VGA-t, azt én ki is kapcsoltam. Érdekes módon az azonos motorra épülő Opera böngészővel nem volt semmi gond hardvergyorsítással.
Amúgy a 290-es előtt 7970 és 280X kártyáim voltak, és azokkal sem volt semmi driveres gondom.Szóval nekem marad a városi legenda kategória ez a driveres sz@rozás.
Szerintem ez egyszerű pszichológia, ez van a köztudatban, hogy az AMD driveresen rossz, és a user bármi hibát tapasztal, egyből ez ugrik be neki.... Aztán erre van fogva 1000 más hiba is. Ott virít pl. az adatlapdon, hogy húzva van a 3770K-d, az kapásból okozhat ilyen driver összeomlásokat, de az nincs benne a köztudatban, nem gondolsz rá.... Az hogy Nv-vel nem csinálja sem jelent túl sokat, mivel más kódot futtat a másik driver.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Megbízhatatlan oldalakat ahol nem mérnek (pl gamegpu) ne linkeljetek.
- VGA kibeszélő offtopik
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Parfüm topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- SSD kibeszélő
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Elemlámpa, zseblámpa
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 128GB Space Black - 1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4332
- SanDisk Extreme Portable 8TB (SDSSDE61-8T00-G25) (utolsó darab)
- ÚJ Apple Airpods Pro 3 - www.stylebolt.hu - 1 Év Apple garancia - 27 százalékos Áfá-s száma !!!!
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B250M i5 7500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Rampage SHIVA 400W
- Új Dell G15 Gamer FHD IPS 165Hz i7-13650HX 14mag 16GB 1TB Nvidia RTX 4060 8GB 140W Win11 Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
A windóz fejlesztői dokumentációja alapján pontosan az ilyen hibák javítása céljából lehet a monitorokhoz drivert telepíteni, és ez a driver gyakorlatilag tartalmilag megegyezik az EDID-el. Ezen dokumentáció alapján a hibás EDID-ű monitorokhoz a monitor driver hozza a javítást, és az tölti be a regisztrációs adatbázisba, az alapján lesznek kiválaszthatóak vagy ki nem választhatóak a felbontások, frissítési frekveniák. 
"
Szerintem ez egyszerű pszichológia, ez van a köztudatban, hogy az AMD driveresen rossz, és a user bármi hibát tapasztal, egyből ez ugrik be neki.... Aztán erre van fogva 1000 más hiba is. Ott virít pl. az adatlapdon, hogy húzva van a 3770K-d, az kapásból okozhat ilyen driver összeomlásokat, de az nincs benne a köztudatban, nem gondolsz rá.... Az hogy Nv-vel nem csinálja sem jelent túl sokat, mivel más kódot futtat a másik driver.