Hirdetés

Aktív témák

  • füles_

    őstag

    válasz ProNoob #1097 üzenetére

    A Ryzen megjelenése után az AMD 300-350 dollárért kínálta (1700) ugyanazt a teljesítményt, amit akkorjában az Intel 1000 dollárért árult (6900K). És emellé az Ryzenhez olyan "extrák" jártak, mint a forrasztott kupak, elég jó gyári hűtő (RGB világítással!), közös és időtálló foglalat a legkisebb Ryzen procival is. Az Intel ezen az áron csak 4c/8t processzort tudott nyújtani, amit 5GHz-en hajtva játékokban lehet, hogy 110 fps helyett 130-ad volt, de a játékélmény nem biztos, hogy jobb volt, mint egy 16 szálas Ryzennel. A sok szálat igénylő, illetve kedvelő játékokban a Ryzen kevesebb fps-sel is folyamatosabb játékélményt nyújtott, mert amellett, hogy teljesen kiszolgálta a GPU-t még rengeteg potenciál maradt benne, nem úgy mint a 7700K-ban például, ami ma már egyre több CPU intenzív játékban 100%-on teker egy 1070-1080 mellett.
    Az Intel CPU-knak ma már csak az az 1GHz-es órajelelőny létezik, minden másban már behozta vagy utolérte őket az AMD. És nem, nem fogyasztanak többet a Ryzenek, a 4GHz-es 8 magos Ryzenek, annyit fogyasztanak, mint az 5GHz-es 4 magos/8 szálas Intelek.
    A kékek majd egy évtizeden át nem növelték a mainstream prociknak a magszámát, és ha minden igaz, jövőre az AMD 4x annyi processzormagot fog nyújtani ebben a szegmensben, mint amit az Intel 2 éve nyújtott.

    [ Szerkesztve ]

Aktív témák