- Hová lett 1000 mAh?
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Magisk
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Yettel topik
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Motorola Edge 30 Neo - wake up, Jr...
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
-
Mobilarena
Az AMD vs. INTEL vs. NVIDIA topikban - ami eredetileg VGA topik volt - felmerült, hogy ne legyen a VGA-ra korlátozva a beszélgetés. Tekintettel arra, hogy ez a topik jóval kisebb forgalmú, így ezt most bezárjuk, és a másik topikkal összevonva ott folytatódik tovább a CPU, processzor téma is.
Aktív témák
-
Igen igen. De en inkabb ugy mondanam :
- i7-6700 = i3-10100
- i7-8700k = i5-10600k
- i9-9900k = i7-10700kAmugy az i3 es sima i5 F-es verzioi igenis versenykepesek, sokat eladok en is, egyszeruen azok atlag embereknek jok. Jelenleg nagyon felment a ryzenek ara. A 3600 dragabb mint 16 honapja, mikor megjelent...
-
-Gabesz-
senior tag
intelnél meg lehet oldani 300+W hűtését ha valaki nagyon akarja, én is megoldottam és nem a custom víz a hangsúlyos, hanem a hőátadás. A felületek minősége, nagysága és persze a víz is számít. AMD-nél nem tudod lehűteni ezt a fogyasztást és throtlingol már bőven 300w alatt.
-
-Gabesz-
senior tag
-
Véreshurka
senior tag
Köszi!
Akkor még valószínűleg várakozó álláspontba helyezem magam és megnézem év végéig mik jönnek még ki. Illetve erősen tendálok az ASRock X300 felé is, kíváncsi leszek mennyiben állna meg pl. az általad említett 2600-as, vagy 3600-as CPU-val (ha kompatibilis velük).
-
Véreshurka
senior tag
Ilyen processzorral szerelt mini PC-ket nézegettem eddig:
- Ryzen 3 3300U
- Ryzen 5 3550H
- illetve mint újdonság: Ryzen 5 4500U.Te nem miniITX-re gondoltál amikor CPU-t ajánlottál? Nem lenne megfelelő tudásom ilyen gépet összerakni, esetleg még egy ilyesmit (amibe már csak max CPU-t, ssd-t meg RAM-ot kell bepattintani) tudnék elképzelni.
Van a kérdéseimnek megfelelőbb topik esetleg?
-
carl18
addikt
Jó tény igaz, voltak 4 magosok. Csak nem volt annyira elterjedve...
Sajnos nem lehet vele mit csinálni. Sajnos a Crysis 1 is ilyen, az is max 2 magot dolgoztat meg, ezért könnyen belefut az ember processzor limites szituációba.
Hát akkor legyen egy döntetlen, amúgy a játék remekül fut.
Csak azért vannak teljesitménybeli gondok mert csak 2 magot használ. -
Gyuri27
félisten
-
törölt tag
kötve hiszem hogy a 3300x hoz neked 500 feletti pontszámot egy magon
malnas
Én nem tudom miből gondolod,hogy az intel jobban melegszik mint az amd, ha bárhol utána olvasok egyértelműen mindenki a gyári hűtőjére panaszkodik a ryzeneknek. (ettől függetlenül gyáriés olcsó hútés nem is ajánlott rakni egy gépbe sem)
Többet fogyaszt hát ebben kételkedek bármit is mutatnak a számok tudod miért? Mert az egész lakás áramszámlája évente 800kw úgy hogy elég sokat gépezek és még minden más megy lakásban ez mellet 8700k 16gb 1080vga nagyvonalakban (35 fok körül van a proci a legtöbb esetben 40 max akkor ha streszt futtatok rajta fél órán keresztűl)dark rock 3 pro hútővel -
törölt tag
ott van már linkeltem majd szólj ha szinglében tudsz hasonlót produkálni akkor majd felrakom a progit és rámérek még1 et a kedvedért
(bár szerintem kár erőlködni mert mondtam nem versenyezni akarok senkivel pusztán amikor fent volt mértem egyet és kész engem a single érdekel nem a multi mivel sokkal nagyobb a szerepe.
-
törölt tag
a 3900 gyenge a 8700km hoz képest ha esetleg nem értetted volna (de felőlem azt hiszel és azt veszel amit szeretnél és tudom a gépem mire képes és tudom azt is egy 3900 labdába sem rughat nálam jelenleg )a 12 magot semmi nem használja ki amit használok egyrészről másik részről a mai napig a softwerek 70-80% még mindig egy magot használ jobban mint a többit. Régen volt róla szó lesz optimalizálás stb igen csak ez annyira nem sikerült jól.Ha ezt nem hiszed el nyugodtan tilsd le a magok számát a játékokban pl aztán rájösz hogy ha letiltasz a 12 ből 11 et akkor sem fogsz nagy különbséget észrevenni
A lapról annyit már a szét húzott cpu val is csak 501 nél járszna látod ezek a különbségek nekem cpu oc sem kell hogy többet tudjon.
-
törölt tag
6 mag vs 12 mag 50% pontszám azt egy sokkal régebbi prociról beszélünk és kit tudja melyik alatt milyen lap van. Egy tipikus intel alaplapal az intel szárnyalni tud csak sokan nem adnak érte plusz lovét és berakják az olcsó kacatot alá ezért nem hiszek az ilyen teszteknek.Ahol igazából semmi nem látszik csak a pontszám így bármelyik procit le lehet húzni hogy gyenge. És mint mondtam egy magon még mindig gyorsabb az intel ami azt jelenti 6 vs 6 magban az intel győz torony magasan akár multiban is .
Az amd csak üzleti politikát folytat a gyenge procikkal amint lesz az intelnek 7nm az amd re sötét évek fognak várni megint mert akkora teljesítméynbeli különbségek lesznek. Persze majd sokaknak drága lesz és azzal érvelnek,hogy drága de teljesítményben 100% hogy kimagasló formát fog nyújtani. -
törölt tag
ez igen ,de amúgy mint ahogy fent írtam a 10900 sztem a 3950 vetélytársa hiszen a 3900 al egálba van kb a 9700k (és ezek kb hasonló árfekvésben is vannak teljesítményben meg nagyon azonosak)
syberia
Ez nem feltétlen igaz egy normális gépben van alsó hangon egy 650w os táp ami bőven ki tudja szolgálni a fogyasztokat, a hűtésről annyit pont az amd re panaszkodnak nagyon sok forumban hogy a prime alapból nem ér semmit és melegszik a proci ergo +pénz kacat a semmire. -
s.bala31
őstag
-
syberia
veterán
Az szép. De sajnos felejtős lett a Comedy Lake: Sorry Intel...Its Too Late 😢 i9-10900K & i5-10600K Review & Benchmarks
Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z390 i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060Super 8GB Corsair Carbide Series 200R 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Creative Sound BlasterX G5 (70SB170000000) (Sound Blaster) (DAC)
- AKCIÓ! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800XT 16GB Rampage SHIVA CM 750W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest