Hirdetés
- Kuo: Az Apple lenyelheti a dráguló memóriaárakat az iPhone 18-nál
- Apple Watch
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Yettel topik
- Motorola Edge 70 - többért kevesebbet
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Privát AI mobil lesz az S26, nem okostelefon
- Redmi Note 15 Pro+ - több plusz, mint mínusz
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Aktív témák
-
HiperG
addikt
-
fLeSs
nagyúr
Ez nem játék: arról van szó, hogy a selejtes processzorok minél nagyobb hányadát el lehessen adni, ezért van 3 L2 cache-mérettel megkülönböztetett processzor. Ha legyártanak egy magot, ami teljesen ép, akkor mehet Bartonnak, ha nem teljesen ép, de még 256 KB jó, az lehet Thorton, ha még annyi sem lett jó, akkor mehet Duronnak, és ha még annyi sem jó, akkor kuka. Tehát jóval kisebb a veszteség.
-
hungeek
senior tag
nah megelőztél, előre válaszoltál :)
akkor én tudtam jól....
ezek szerint 2 lehetőség van:
van még soksok tbred-e raktáron nekik vagy mégsem állítják le a gyártást, avagy ennyi volt az applebred.....
amúgy sztem felesleges volt piacra dobni applebred-et, ezta thorton-t kellett volna duronként eladni és barton vinné tovább XP vonalat....
a64 meg még sehol :( -
hungeek
senior tag
az applebred nem tbred-ből van lebutítva? vagy én tudom rosszul?
hardwareoc:
''Ahogy az várható volt, ahogy az Applebredből jó eséllyel Thoroughbredet lehetett varázsolni'' => ergo az applebred tbred mag :)
amúgy sztem a többségben vissza lehet kapcsolni a maradék L2-t, csak átcimkézik... -
HiperG
addikt
Szvsz a tuningosok kedvence lesz :)
-
fLeSs
nagyúr
Barton = 512 KB L2 cache
Thorton = Barton mag 256 KB L2 cache-el, a másik fele vszínűleg rossz, vagy csak átcimkézik a procit.
Applebred = Barton mag 64 KB L2 cache-el, a cache többi része hibás.
Tehát lényegében egy magot gyárt az AMD, csak attól függően cimkézi a procikat, hogy az L2 cache mekkora része használható még. -
HiperG
addikt
''Úgy tűnik, az AMD megszabadult a raktáron lévő Thoroughbred magos Athlon XP processzoraitól, ugyanis mostantól csak Thorton magos hetedik generációs processzorok készülnek a gyárban. Ha valaki nem hallott volna róla, a Thorton egy olyan Barton, aminek letiltották a másodszintű gyorsítótárának felét, így teljesítményben megegyezik a Thoroughbred modellekkel, csak olcsóbb egyféle magot gyártani.''
Ez remek hír annak, aki a közeljövőben akar procit venni...főleg hogy átalakíthatók Bartonná([L]http://www.hardwareoc.hu/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=3655&thold=0&mode=0&order=0[/L])...és még azon lehet húzni...
Úgytűnik 3 Thrton modell lesz
-2000+ (AXDC2000DUT3C) Vcore=1,60 V
-2200+ (AXDC2200DUV3C) Vcore=1,60 V
-2400+ (AXDC2400DKV3C) Vcore=1,65 V
Részletesebben:
[L]http://www.amd.com/us-en/assets/content_type/white_papers_and_tech_docs/27375.pdf[/L]
Aktív témák
Hirdetés
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Kuo: Az Apple lenyelheti a dráguló memóriaárakat az iPhone 18-nál
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Xbox Series X|S
- Napelem
- PlayStation 4
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Hibátlan, újszerű AMD Ryzen 5 5500GT AM4 BOX processzor gyári hűtőjével - 20 hónap bolti garival! -
- i7-7700 hibátlan, de kondihibás.
- Intel I5-10500T / Beszámítás OK!
- Intel Core i9-10900K 10-Core 3.7GHz LGA1200 (20M Cache, up to 5.30 GHz) Processzor!
- Intel Core Ultra 7 265 - Új, Gari 2028.05.11. -ig - Eladó!
- Samsung Galaxy S20 128GB,Átlagos,Adatkabel,12 hónap garanciával
- Lenovo ThinkPad X13 Gen 2 i5-1145G7 16GB 512GB FHD+ HunVillBill- 1 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! MSI B650 R5 7600 32GB DDR5 512GB SSD RX 9070 XT 16GB Zalman Z10 Plus Seasonic 750W
- Corsair VENGEANCE Pro 32GB (4x8GB) DDR4 2800MHz
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X280 - i7-8550U I 16GB I 512SSD I 12,5" I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest