Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• zseko

veterán

válasz huskydog17 #70385 üzenetére

No offense, de kissé félrebeszélsz, főképp arról hogy nem akarom tartani a lépést a technológiai fejlődéssel. Ahhoz kellene is valami amiért van is értelme cserélni. A +5/8/15% teljesítmény nekem nem indok, az nálam +45%-nál kezdődik. Viszont (számomra) fos játék(ok) miatt sem fogok ugrani azonnal hardvert cserélni. Pláne, ha még minden fut normálisan (ami engem érdekel). Kinőttem már abból a gyerekkorból mikor évente cserélgettem a hardvereket csak mert jött ki újabb, erősebb. Igaz, akkor még volt is értelme miért cserélgetni (egy amd 5x86 p75 volt a legelső gépem :) ). Sem a 4K, sem az RT nem szempont nálam, ha maga a játéktörténet meg egyébként egy kalap fost sem ér, én nem izgulok rá a csilli-villi kinézetre, mint a játékosok nagy többsége, az olvasottak alapján (nem pont itt olvasott). Multi sem érdekel, számomra haszontalan, érdektelen, semmire nem jó.

Multiról - és a minimum gépigényről - jut eszembe: ezek egy részét kamunak tartom.
    Saját tapasztalat:
    Battlefield V ajánlott gépigény:
    CPU: AMD Ryzen 3 1300X
    RAM: 12 GB RAM
    GPU: AMD Radeon™ RX 580 8GB
    Na ezt én történetesen megugrottam: GPU: Vega56, RAM: 32GB, CPU (pont az ajánlott): R3 1300X.
    Az eredmény: 1080p, 80-90fps, játszhatatlan játék a másodpercenkénti mikrolagok és szaggatások miatt. Úgy, hogy 80+fps-em volt fixen végig. Azért, mert a cpu nem megfelelő a játékhoz. Azért, mert natív 4 magos cpu kell, a 2mag+2 szál nem jó. Intel oldalon is ugyanez volt. (bekapcsolva a virtuális szuperfelbontást és 4K-ba állítva a felbontást egyébként játszható lett, 35-40fps-el lagmentesen)

"Egyre több és több olyan játék lesz/van a piacon, amelyek már el se fognak indulni VEGA-val."

Én még ilyen játékkal nem találkoztam. Az Alan Wake 2 az első amibe belefutottam és tényleg problémás (egyébként futni fut (a mod-od patch-el), normális sebességgel, csak az emberek problémásak), és eddig bármivel tudtam játszani amivel akartam, normális kinézettel és sebességgel, így én roppantul meg vagyok elégedve a Vega56-al.
    Persze tudom melyik új megoldás miatt van ez az AW2-nél - csak nem jut eszembe a neve - és nincs is ezzel bajom. Egyszer már volt egy ehhez hasonló lépés egyébként, emlékszem rá, ott is pont ugyanígy egy új megoldás miatt. A patchet akkor lehet félreértettem, így egy része annak amit írtam storno, de a nagyját azért ettől még hasonlóképp gondolom.

"akkor ott a konzol, ahol 8-10 évre biztosítva van a futtatás, ott nem kell azon agyalni és millió kommentben szétpanaszkodni minden topikot, hogy de szarul fut XY játék vagy hogy el sem indul."

khm, CP2077 is milyen jól futott... :) Ezt amúgy igaznak láttam a konzolokra régebben, mostanában már nem annyira. És bár én ugyan amd párti vagyok, de problémásabbnak látom a konzolokat mióta amd hardver van bennük, meg miótta behozták a félidei ráncfelvarrott verziókat.
    Egyébként rühellem a konzolt. Max akkor lenne ha ingyen kapom azt is meg hozzá a játékokat is, én erősen pc párti vagyok :)

Amúgy most jön majd ki olyan játék amivel játszani akarok, és ami rávett arra hogy VGA-t akarjak cserélni. Már a Wukongnál is erősen elgondolkoztam rajta, de idén jön majd ki a Wuchang: Fallen Feathers, és bár a souls like nem a műfajom, de ezzel (ezekkel) játszani akarok. Na meg idén jön a Stellar Blade is pc-re, így már több indokom is van most már a cserére, ami eddig nem volt.
    Ha most nem jött volna a 9070/XT, lehet már vettem volna egy 7800XT-t.

Új hozzászólás Aktív témák