Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• hackeeeee

Jómunkásember

válasz FingR86 #27975 üzenetére

Elvileg kell neki egy power off, utána megcsinálja.

Ha jól emlékszem, akkor ram beállításnál random nem jön össze ez, de ritka. :) B450 és az X570 is így működött.

• MPowerPH

félisten

válasz FingR86 #27975 üzenetére

Ha kell, keszitek videot is, nincs itt semmifele user error, az nem rocket science, foleg nem Intel tuning utan, amihez tenyleg kellett kicsit konyitani
    Full stabil setup, bemegyek a mem subtimingokba, es mondjuk atallitom a tRDWR -t 10 -rol 8 -ra, amin nem fog elindulni. Elso probalkozasra annyira ossze sz@rja magat a lap, hogy meg a debug ledek sem egnek, sotet kepernyo, ha hagynam, orokre igy porogne. Reset gombra nem reagal. Kikapcsolom gombbal, majd vissza, akkor mar egnek a debug ledek, de megakad DRAM -nal(bar neha CPU, neha VGA -nal, mar elofordult), es onnan nem mozdul. Meg csak nem is probalkozik tobb alkalommal(van ilyen opcio a BIOS -ban, 2 -re van allitva), mert nem latom, hogy megvillanna a led, marpedig az jelzi azt, hogy ujra probalja a POST -ot.
    Es ennyi, innen nincs tovabb, nem all fel a lap. Aram le, csavarhuzo, CMOS clear. Persze a tusket is az elem melle raktak az okosok, meg nehezebb legyen elerni. Nehez lett volna legalabb azt kihozni a lap szelere, ha mar az 5FT -os gombra nem futotta. Ha nem nyomtam 40 CMOS cleart eddig, akkor egyet sem.

Apex -nel ilyenkor az volt, hogy vagy magatol helyre allt, mert ott a lap konkretan probalkozott, es 2-3x ujrainditotta magat, trainingelt, automatan allitott a memoria idoziteseken, hogy hatha ugy elindul. Ha nem sikerult, egy ido utan feladta, es safe boot -al ujraindult, automatan ment be a BIOS -ba. Ha pedig nagyon elment valami, akkor volt 2db gomb a lapon, a safe boot es a ReTry. En magam tudtam eroltetni, hogy meg probalkozzon a POST -al, vagy a Safe Boot -al bekuldtem magam a BIOS -ba. Nalam ez a normalis viselkedes, nem az, hogy csavarhuzoval kotoraszom a CMOS clear tuskeket.

Új hozzászólás Aktív témák