- Mobilhasználat külföldön
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
MZperX75
addikt
válasz
Németh Péter #4622 üzenetére
megy inkább privibe!
-
Televan74
nagyúr
válasz
Németh Péter #4613 üzenetére
Én sem teszem ki a dagadt amorf fejemet és a beszédhibás sokszor érthetetlen hangomat a youtube -ra.Mért is? Ja tudom már, van önkritikám! Sajnos sok embernél ez a mai világban hiányzik,ezért születik annyi megmosolyogtató videó.
-
MZperX75
addikt
válasz
Németh Péter #4613 üzenetére
Nem érted!de nem baj,én értem ,hogy mit mondasz,és elfogadom ,hogy ez van.
Én pl kinézetre normálisnak mondanak,de eszembe sem jutna szerepelni ,magamat mutogatni,belőlem ez hiányzik,szerencsére.(bár felvételkor van egy sminkes és egy rendező is ,akkor talán javít valamit a megvilágítás és a fény és kamera beállítással is ,eladhatóvá téve azt amit nem lehetne amúgy.Mindenkinek legyen egészséges önkritikája,ha már szerepelni akar.
-
MZperX75
addikt
válasz
Németh Péter #4609 üzenetére
Azért a 2 dologról van szó.
Ne mennyen bemondónak a rádióba aki beszédhibás .
Nem arról van szó ,hogy mindenkinek a TV - be vagy a médiába szépnek kell lennie,de azért nézzen ki már valahogy.
Vagy csak beszéljen és a kamera mást mutasson ,pl itt Ryzen tesztnél elég lett volna mutatni a játékot, konfiget,ábrákat,nem a 3 muskétást faluról.Azis lehet ,hogy az operatőr szénne nevette magát,gondolta ezt mindenkinek látnia kell! -
Tin
veterán
válasz
Németh Péter #1417 üzenetére
értem, de akkor ez az üzenet mégse jutott el a tesztelőkhöz és a review-k íróihoz, merthogy azok frankón asztali prociként tesztelték, és persze jó értékeléseket kapott, de azért a gamingnél kilógott a lóláb. és ha az tényleg csak egy jobb bioson és windows update-en múlik, akkor nem értem, miért nem tették meg először azt.
ugyanez a szitu az rx sorozatos radeonnal: már jók, de az elején azért volt baja a teljesítménnyel és a kiforratlan driverekkel. persze ott nem volt annyira új termék, valahol megengedhető.
egyébként az interjú okés, és érthető is: így akarnak brandet alapozni, de azért szerintem szebb lett volna, ha gamingben is jobban lesznek, mert bizony ezt várták... főleg a csúcs, 7-8-as sorozattal!
(#1418) Vitka675: én sehol sem mondtam, hogy a 3-5-ös szériával jöjjenek ki először. de szerintem, ha ezt optimalizáltabban adják ki, tehát pariban van az intel procijaival - hiszen elvileg lesz, ha optimalizálják az oprendszert, biosokat, játékokat -, és mellé odaraknak mondjuk egy 1400x-et IS, ami olcsón ad i5/i7 gaming alternatívát, akkor sokkal nagyobbat gurítottak volna, mert lefedik a teljes desktop vonalat: csúcsproci, jó árú hedt, és budget gaming vonal.
(#1419) schawo: előre kérlek, ne vedd offense-nek, de egyrészt, szerintem nem százasával üzemeltetsz szervereket, másrészt, ha te lennél a szolgáltatóm, és a desktop vonal bejelentése után, úgy, hogy a kezedben nem volt még a processzor, ilyen kijelentést tennél, én nem bíznék abban, hogy te a konzervatív, megbízható vonalhoz tartozol, inkább gondolnék arra, hogy a hype-ra felülő, olcsóbb szolgáltatók közé tartozol.
-
Drizzt
nagyúr
válasz
Németh Péter #287 üzenetére
Nem elég. Azt is garantálni kell, hogy abból a fizikai memória poolból kaphat a process csak memóriát, ami fizikailag az adott blokk IMC-jén keresztül érhető el közvetlenül. Azt meg szerintem ez a parancs nem befolyásolja. De persze tévedhetek, nem ismerem a windows kernelt. Nagyon valószínűtlennek tartom, hogy befolyásolja.
-
HavocS
senior tag
válasz
Németh Péter #287 üzenetére
Na aztán hallgathatnánk hogy az AMD-nél a 8 magos procin 4 magos affinityt kell használni mert...
Végülis ja, ha a tuti az, hogy winben a CPU0-15 úgy oszlik el, hogy C1/T1/C2/T2 és ebből az első 8 tutira ugyanaz a CCX akkor ja, végülis így is meg lehet csinálni, hogy egy 8 magot igénylő játék megkapja az első nyolc szálat (C1..T4), egy 4 magosnál az egyik CCX 4 fizikai magját (CPU0,2,4,6), de ez kicsit barbár megoldás őszintén. Nem vagyok programozó, csak egy kicsit konyítok az alapvető algoritmusokhoz, de úgy gondolom hogy ezt sokkal egyszerűbb lenne tényleg megírni és rábízni az ütemzőre, hogy figyelje, hány szálat igényel az adott process, és aszerint ossza szét. Feltételezem 8 mag 16 szál esetén most is igyekszik a fizikai magokra osztani a dolgot amíg ki nem fogy belőlük, na most az egészhez talán elég lenne annyi, hogy ha 8 szál elegendő, akkor inkább osszon 4-et logikai processzora egy CCX-en belül, mintsem 4-4 fizikaira mindkettőben. Aztán az is lehet hogy bizonyos játékok (hangsúlyozom, ezt igencsak tesztelni kell) egyáltalán nem lesznek érzékenyek a plusz latencyre, viszont a fizikai magoktól jobban fognak menni, ezeknél hagyná az eredeti leosztást.
De itt már olyan magasságról beszélünk, mint egy VGA drivernél, ahol minden játék külön profilt kap. Végülis azt se látom kizártnak, hogy a Catalyst, meg a Geforce Experience is tartalmazzon R5-R7-hez egy affinity maszkot minden játékhoz.Mondjuk őszintén, látva az egymagos teljesítményt, szerintem egyelőre nem kell ettől félni. Most is van kb 3-4 olyan játék aminek i5-tel CPU bottleneckje van 60 FPS-en, Vsync nálam mindig be van kapcsolva, innentől kezdve kár aggódni.
Mondjuk a 3-3 felosztás miatt kicsit viszolygok az R5-től most, lehet jobban járnék egy R7-1700-zal ha már úgyis 200k-s nagyságrendet kell költeni a platformváltásra. De ehhez úgyis látni kell majd hogy mit bír levegővel OC-ban, meg mondjuk mit hoz 4 letiltott mag, illetve az 1 magos OC mit enged majd.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo Legion 5 Gaming. Az ár irányár, komoly érdeklődés esetén van lehetőség egyeztetésre
- 130+131+132+133 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- Új Apple iPhone 16 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
- BESZÁMÍTÁS! Dell Latitude 5550 üzleti -Intel Ultra 7 165U16GB DDR5 RAM 1TB SSD Intel Graphics WIN11
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest