- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Apple Watch
- Macrodroid
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Ne legyetek bátorak, ha ezt a rollert választjátok - OOTD T10
- Honor 200 Pro - mobilportré
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
meszike91
senior tag
válasz
Csupingo #27027 üzenetére
De állítottam, 1,25-re. Korábban is így használtam. Szerintem így a proci stabil, cinebench 23 többször is lefutott probléma nélkül. De egyelőre csak tesztelgetem, ha pár hétig nincs probléma akkor maradhat. Még abban se vagyok biztos hogy a ram most stabil lesz 3200-on.
Csak ugye a korábbi 3000-es aegis ramomat azért cseréltem le a mostani 3200-as corsair-re, mert akkor is voltak fagyások (igaz lényegesen ritkábban) és azt hittem a ram nem kompatibilis. Erre a támogatási listában lévő új rammal meg még többet fagyott, volt hogy naponta többször is. Valószínűleg az aegis órajele is túl magas lehetett a procinak.
-
meszike91
senior tag
Csak a tapasztalataimat írnám le. Mióta a 3200-as ramokat levettem 2933-ra azóta egyszer se lett kék képernyő és a játék kifagyások is megszűntek. Szóval lehet hogy tényleg sok volt a procinak a 3200.
Most teszt jelleggel visszaraktam 3200-ra a ramot, de a soc feszt 1,1-re raktam és 4 ghz-re húztam a procit. Ez pár napja megy így, egyelőre stabilnak tűnik.
-
meszike91
senior tag
Visszatérve az én ramos problémámhoz: Az okozhatja a bajomat hogy az én memóriám a cpu-z szerint sk hynix-es? Másnak meg elvileg samsung. Ugye az alaplap támogatási listája szerint az én procimmal is mennie kéne 3200-al a ramnak, csak gondolom nem mindegy milyen chip van rajta.
Egyelőre 2933-on még nem fagyott, de túl sokat nem is játszottam még vele így, korábban is volt hogy napokig nem fagyott, utána meg többször is egy nap.
-
meszike91
senior tag
válasz
Csupingo #26892 üzenetére
Most elbizonytalanodtam. Van ugye a load xmp setting, ami benyomja a 3200 mhz-t (de utána is tudok váltogatni az órajelek közt) és van a dram frequency ahol beállíthatom magamnak az órajelet [link] Van ezek közt különbség?
hokuszpk Egyelőre visszatettem 2933-ra, ha úgy stabil akkor marad is.
-
meszike91
senior tag
Sziasztok! Rendszeresen kapok ilyen kékhalál szerű képernyőt játék közben (pubg és r6s), a rocket league nem csinálja. Kmode exeption not handled és system service exeption (win32kfull.sys) hibákkal.
Megpróbáltam a netes leírások alapján megoldani. (driverek frissítése, windows fájlellenőrszé stb...) Utoljára a memóriadiagnosztika hardverhibát talált. (korábban többször is lefutattam, de akkor nem volt semmi)
ryzen 2600-am van asrock ab350m pro4 alaplapban és CMK16GX4M2B3200C16 memóriával. Elvileg az alaplap listája szerint mennie kell 3200-al a ramnak és én be is állítottam annyira. Viszont elnézve a proci csak 2933 mhz memóriafrekit támogat. Van rá esély, hogy ide visszavéve megoldódik a probléma? Mik a tapasztalatok az ennél nagyobb órajelű ramokkal? Vagy lényegében biztos hogy hibás a ram?
-
meszike91
senior tag
-
meszike91
senior tag
Sziasztok! Az miért lehet hogy húzott procinál laggol a rainbow six siege? Apex legends-nél nem tapasztaltam ilyent, szóval játék függő. Az fps az rendben van játék közben, csak olyan laggolós érzése van a játéknak. Tényleg olyan mintha a pingem lenne nagyon magas, de biztos a proci oc miatt van. Amint megszüntettem az oc-t újra jó volt, többször is próbáltam. Próbáltam azonos feszültség mellett visszavenni az órajelet is 4-ről 3,9-re, de az se segített.
-
meszike91
senior tag
Igen. Az órajelre 1550-et mutat az msi afterburner minden magon ha nem terhelem, terhelésnél meg minden mag 4 ghz.
A feszültség most viszont nem akar annyira lemenni. Tegnap volt 1 alatt is. Most csak 1,1-ig láttam lemenni, de azt is csak kis időre. Amúgy olyan 1,33-1,345 körül változik.
Cinebenchben meg olyan 2500 körül volt oc nélkül.
-
meszike91
senior tag
válasz
meszike91 #20891 üzenetére
Energiatakarékosra kellett állítani a windows sémát. Így már jó.
Most 4ghz-en 3047 pontom van cinebench r20-ban, az szerintem már rohadt jó. Csak az fura picit, hogy magasabb feszültséget mutat a cpuz (1,34), mint amennyit beállítottam a biosban (1,3), de talán ez nem probléma.
-
meszike91
senior tag
válasz
Istvan2020 #20890 üzenetére
Pont ez a videó izgatott fel, hogy belekezdjek
Viszont az én biosom nagyon más. Ő eleve két helyen kapcsolja ki a core perfomance boost-ot, de nekem csak egy helyen van. (vagy csak egy helyen találtam).
cool n quiet be van kapcsolva, de nem veszi lejjebb a feszültséget. 1,344-et mutat a cpu-z, miközben én 1,3-at állítottam be a biosban.
-
meszike91
senior tag
Sziasztok! Ryzen 2600-at szeretnék oc-zni egy asrock ab350m pro4 alaplapban és egy be quiet pure rock hűtővel.
A problémám az hogy ha beállítom az órajelet és a feszültséget, akkor eleve nem az én általam beállított feszültséget mutatja a cpu-z, hanem magasabbat és használaton kívül se esik le a feszültség. A core performance boost ki van kapcsolva és a global c-state control meg be.
Mit kellene csinálnom, hogy a feszültség terhelés nélkül leessen? Egyáltalán jó a feszültség mérésére a cpu-z? Elvileg jobb a procinak, ha nem fix a feszültség.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Futás, futópályák
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Nintendo Switch 2
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Hálózati kábelek és szerelésük
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Apple Watch
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- További aktív témák...
- Intel I7-8700 / 6mag / 12 szál / Beszámítás OK!
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 5600X 5700X 5800X 5900X processzor 3 év garancia 27% áfa termékbeszámítás
- Intel I5-8500 / Beszámítás OK!
- Intel I7-6700 / 4 mag / 8 szál / Beszámítás OK!
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 8500G / 8600G AMD Ryzen 7 8700G / 7800X3D processzor 3 év garancia 27% áfa
- Apple Watch SE 2 44mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 5578 2in1: i7-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- HP EliteBook 830 G11 Üzleti erő kompromisszumok nélkül!
- TELJES KÖRŰ IT BESZERZÉS
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest