- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- A Sony technológiáinak krémje lett az Xperia 1 VII
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- VoLTE/VoWiFi
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Sokat fejlődött a Tecno belépő ajánlata
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
sb
veterán
Azt hittem csak megáll, fagyás nélkül, de hosszabb ideig.
Nálam másik gépben ez fordult elő SATA AHCI timeout beállítás miatt. De ott nekem 5-10mp-ekre megállt az egér/intéző/stb... és utána ment tovább.Egyébként a nagy gépben meg majdnem ugyanez fut, B450M Pro4, 2600, csak más tuningolt rammal. Ott nem találkoztam ezzel a gonddal (de abban nincs is SATA SSD, csak NVMe).
-
scyllarus
veterán
Majdnem koppra ugyanez a hardver nálam, 3 hetes.( proci, memória ugyanaz, az alaplap is hasonló: Asrock B450, csak a Fatal1ty Gaming K4)
A világon semmi baja, tökéletesen működik. Semmit sem állítottam rajta, az XMP-t kivéve, és feltettem a chipset drivert. Win 10 természetesen a legfrissebb.
Ami eltérés: Rx570 a videókártya. -
M@rdel
őstag
Nem írtad a videokártyád. Most volt egy nvidia driver ami úgy viselkedik mint egy vírus.
-
Albigator
őstag
(#14241) Lui09
Ha friss normális (microsoft oldaláról leszedett) wint pakolsz fel, akkor nem lesz vírusos a géped..Egyéb forrásból beszerzettről nem tudok nyilatkozni, de ha pl egy ncore-os változatról van szó az se hiszem hogy a problémád okozója lenne. Mondjuk ha régi akkor esetleg sokáig frissíthet.A RAM beállítás lehet a kulcs szerintem. 2933 MHz fölött már tuningnak számít. Próbáld ki így vagy még lejjebb, a Jedec szabványon: 3000 MHz (1.35V) helyett -> 2133 MHz (1.2V). Ha kiderül, hogy ez a gáz a 3000 MHz-et is lehet még tesztelni más beállításokkal esetleg.
Mert voltak olyan emberek akiknek nem ment a gyári tuning profil (XMP/DOCP) alapból... -
Feriboy2
aktív tag
próbáld ki ezt:
indítsd egy parancssort rendszergazdaként, másold be ezt:powercfg -attributes SUB_DISK 0b2d69d7-a2a1-449c-9680-f91c70521c60 -ATTRIB_HIDE
majd üss entertezután menj ide: Vezérlőpult\Minden vezérlőpultelem\Energiagazdálkodási lehetőségek\Sémabeállítások szerkesztése és katt a "Speciális energiaellátási beállítások módosítása"-ra és a felbukkanó ablakban az "AHCI Link Power Management"-et állítsd át Active-ra
-
Albigator
őstag
De most akkor friss tiszta clean install a win10 (1809) ugye? pendriveról telepítetted? Akkor nem lehet vírus tudtommal..
Én eleve nem is értem minek a vírusírtó mikor ott a defender de ez már másik téma és persze nem mindenki ért ezzel egyet.
Kevés információt írsz le az a baj.
Ha alapon van a gép, csak RAM-hoz nyúltál akkor az lehet a gond. Rakd vissza a Jedec szabványra (2400 vagy 2133 MHz) és nézd meg úgy vagy teszteld le a 3000 MHz-es beállítást, amiket írtam korábban memtest progikkal (Memtest64, Memtest 86, Prime 95 Blend) mivel ez már tuningnak számít...
HA a feszt csökkentetted az is lehet + gond. (Mert az igaz, hogy valamelyik lap "túlfeszeli" a procit de az általában csak hőfokban okoz problámát, nem stabilitásban. 2600-at amúgy sem lehet annyira "túlfeszelni" mint egy 2600X-et) -
Feriboy2
aktív tag
friss a windows telepítés? még régebben intelről áthozott windowsok fagytak (bár nekem úgy rémlik ez a probléma már megszűnt)
kipróbálhatod hogy a memóriát 2133 mhz-re állítod
a proci feszt is tedd vissza arra ami gyárilag voltami szerintem a legvalószínűbb az valami sata/ahci driver gond.
amd b450 chipset drivert feltetted?
windows eseménynapló-ban mit látsz?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Dark Souls sorozat
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- E-roller topik
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Autós topik
- Futás, futópályák
- Milyen légkondit a lakásba?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Huawei Mate 20 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA CM 750W
- BESZÁMÍTÁS! HP Victus 16-D0655NG notebook - i5 10400H 16GB DDR4 512GB+1TB SSD RTX 3060 6GB WIN10
- Akció! Újra Gamer EGEREK! Glorious , Endgamer XM1R , Nibio
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest