Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Obliterátor

tag

válasz Albigator #5298 üzenetére

Régóta figyelemmel követem a kálváriádat, de most jött el a pillanat hogy közbeszóljak.

B350 prime plus tulaj vagyok , 2017.08 elején vettem egy sima 1600-al. Főleg biosból Oc-tam, igaz volt R.Masteres kitérő is de végül a classic mód volt a jobb választás erre több tuningban jártas személy (pl Subaru) is rávilágított.

Én is szomorúan konstatáltam hogy amíg Cpu órajelet meg lehet adni addig V-coret bizony csak offsettel lehet állítani. Fontos hogy utána olvasás után Soc-nak High , Cpu-nak Normal LLC-t adtam meg. Nekem a Qvl alapján választott ramok 1.17V Soc mellett mindig stabilan tudták a 3200Mhz-et. Normal LLC azt eredményezte hogy az offset emelgetések után mindig következetesen nőttek a Vcore értékek és stabilan tartották is magukat.

Nem volt golden chipem sőt , másnak a topikba ment 1.3V körül a 3.9 Ghz, nekem ehhez 1.36V kellett. A hűtőm egy sima Mugen 1 ventivel. Gépházam nincs. Viszont ha akartam a Proci tudta a 4.0Ghz- is stabilan, igaz ehhez már 1.43V -ra volt szüksége. Erről töltöttem is fel képet a másik topicba. 4.1-en már csak pár program futott le, nem is vártam el hogy stabil legyen egy 15k-s hűtővel...

Később váltottam 2200G-re de az is kitűnően húzható a maga nemében. Tudja a 4.0Ghz/1600mhz GFX/3200Ram kombót.

Biztos vagyok benne hogy a B350 vonalon vannak jobb deszkák, az etalonnak mondott Tomahawk B450-es verziója pl gyári Qvl-be támogat 3466Mhz-es ramokat. (anno majd nem az elődjét választottam de sok a negatív élményem az msi lapokkal..)

Nyilván ha egy Asus C6-ot vagy Asrock Taichi-választasz akkor borítékolható a siker de ahogy az előző hozzászólók is írták Vcore-t bizony addni kell a Cpu-nak még akkor is hogy 6 fokos vízzel hűtöd. Az hogy ezt offsettel kellett megoldanom nem vont le kevesebbet a tuning potenciálból.

Új hozzászólás Aktív témák