- De mennyi az annyi?
- Vodafone mobilszolgáltatások
- 20 milliárd kameraszenzornál jár a Sony
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Garmin Forerunner 255 Music - nem csak futóknak
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
hegegabi80
addikt
válasz Nagya21 #9198 üzenetére
Én 3400G-ről váltottam 4650G-re, igaz a 3400 is elég volt.
Leginkább azért váltottam, mert akadt egy jó áron, illetve a memóriát így feljebb tudtam tolni.
Továbbá a +2 mag min fps-nél jön jól online játékoknál, így sokkal simább a játékmenet.
5600G jobb lett volna, de az többe is került.Igen lényegépen a gpu teljesítménye kb majdnem egyforma a 3400G, 4650G, 5600G cpu-kban, a + 2 mag miatt tud többet csak az utóbbi kettő. Hiába magasabb a freki a frissebb cpu-ba, ha kevesebb a számoló egység. Pedig ha a számoló egység is marad, vagy még több is nagyon ütős kis cpu lett volna.
Talán majd az AM5-nél.
-
hegegabi80
addikt
válasz Nagya21 #9128 üzenetére
Wot alatt nem tapasztaltam ilyet, bár kb 2 hete játszottam vele utoljára. A BUPG 40-50 fps körül szaladgált, legutóbbi nagy frissítés óta 30 körül mocorog, néha beesik 20 alá.
Amúgy a 4/6 helyett a 6/12 sokat dobna a min fps-ekben, multi is szereti a több magot/szálat, ezt korábban tapasztaltam is 2600 rx 570 kombóval, amikor 4/4 intel cpu-ról váltottam.Nálam 300-as táp van, meg giga b450i, memória crucial CL16 3600MHZ, de jelenleg 3466-on mennek.
Jó lenne 3400-ra tenni, meg az időzítést lejjebb venni, csak nincs hozzá időm meg kedvem. Pedig az a pár fps lehet pont jól jönne.[ Szerkesztve ]
-
hegegabi80
addikt
válasz Nagya21 #9125 üzenetére
Ezzel én is így vagyok. Jelenleg 3400G van, gondoltam váltok 4650G/5600G-re, de sajnos sokkal nem vagyok előrébb. Ha jobb lenne benne a vga, akkor esetleg.
Inkább veszek az 5600G árából egy 2600 rx 570 kombót, és sokkal előrébb leszek. Igaz így bukom a kis gépházat, de hát ez van.
Nincs időm sokat foglalkozni a 3400G-vel meg e memóriával, hogy kihozzam a maxot belőle. -
veterán
válasz Nagya21 #9120 üzenetére
Májusi cikkből az útiterv:
Újdonság lesz viszont a Dragon Range kódnevű fejlesztés, amely elsődlegesen a notebookpiacot célozza, de valószínűleg asztali szinten is bevetik majd páran a kisebb minigépeken belül. Erről viszonylag keveset tudni, de a TDP-keret minimum 55 watt lesz, és megörökli a DDR5, illetve a PCI Express 5.0 támogatását.
Szerkesztettem a hsz-t, mert tényleg be volt lebegtetve, hogy 2022-ben jön a Rembrandt desktopra is a notis piac után.
A Rembrandt SoC APU mobil szinten a Socket FP7, míg az asztali piacon a Socket AM5 tokozással érkezik. Bár az AMD magát a fejlesztést elsődlegesen a notebookok szegmensébe szánja, így eleinte ez kap majd nagyobb figyelmet, maga a lapka ugyanaz lesz asztali szinten is, ahogy azt korábban már megszokhattuk.
Amúgy érdemesebb lehet itt megkérdezni, ez a találgatós topic
AMD CPU-k jövője - amit tudni vélünk[ Szerkesztve ]
solfilo
-
szasanyi
félisten
válasz Nagya21 #8892 üzenetére
Akkora ráfizetéssel nem biztos, hogy érdemes mivel nem sok előnye lesz játék alatt. De nyilván te tudod pontosan mire (is) használnád és mit engedhetsz meg magadnak.
Én 2400G-ről csak azért váltottam, mert a lappal együtt - régi eladásával ugye - párezres többlettköltséggel meg tudtam oldani, és mert 3mal korábbi generáció volt.
Számomra az 5600G ugyanúgy kevés játékra 1080p-ben és MEDIUM grafikával (minden más beállítás élvezhetetlen nekem).És ahol a 2400G már kevés volt ott az 5600G sem elég (sajnos az én szemem nem tolerálja a harmincpár FPS-t).
Általános felhasználásban sem érzem különösebben jobbnak, igaz ez nálam kimerül a Win11, böngészés és YT, OFFICE ill. HBO Max, Netflix és médiaplayer használatában. -
félisten
-
-
hokuszpk
nagyúr
válasz Nagya21 #8885 üzenetére
gyorsabb ramtól valamicskét gyorsulni fog, de továbbra sem fog lobogni a hajad a sebességtől. esetleg próbáld picit megtuningolni a jelenlegi ramokat, hátha elmennek picit magasabb frekivel, 1.38V fesz mellett -- azt még biztosan bírja -- elsőkörben 3333-on megnézném mennyit véltozik. aztán ha stabil, akkor egy lépcsővel ( 3400 ) feljebb, aztán ha stabil goto 10
csak az IGP miatt felesleges az 5xxx, az abban lévő igp ugyan magasabb frekin jár, de kevesebb feldolgozója van, így kb. egálban van a 3400G -ben lévő Vega konfigurációval.Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
-
törölt tag
szasanyi hsz.-éhez csatlakozom. R5 5600G kell neked. Ha visszaolvasol egy picit, pont hokuszpk kollégával eszmecseréltünk az 5600G-ről, a csere kb. 40-50%-ot hoz minimum CPU oldalon 1 magos teljesítményben IS. A Vega7 pedig hozni fogja a 3400G Vega11 teljesítményét. A Vega7-et tisztességesen átgyúrta az AMD.
A lapod BIOS frissítéssel simán fogja vinni az 5600G-t.
A 3400G-nél az XMP 3200/cl16 profil OC-nak minősül...
A 3200/cl16-os G.Skill ramok SK Hynix csipekkel vannak szerelve, a 3200/cl16-ot XMP beállítással stabilon hozzák, feljebb nem húzhatók. Próbáltam, szarik rá, a gép sem indul.Crucial Ballistix ramok tuningolhatóak, mert micron e-die csipekkel szereli a Micron. Itt mehet a 3200/cl16-osok 3600/cl16-on járatni.
---
IGP OC-ről majd írnak a kollégák. A Vega7 szebben pörög, mint a Vega11.
---
Ja... A 3400G eladásával nem lesz gondod. Kb. 45k környékén instant get.[ Szerkesztve ]
-
szasanyi
félisten
Az ideális RAM sebesség 3200@CL14 vagy 3600@CL16 viszont a valós alkalmazásokban és játékokban ennek nagyon csekély, vagy éppen semmi előnye nincs. Dual 3200@CL16-ről váltani nem nagyon éri meg ráfizetéssel (persze ez egyén és felhasználástól-, és a buxa vastagságától függő dolog).
Ryzen 5 5600G jobb választás mint az 5700G mivel olyan csekély az iGPU előnye az ártöbblethez képest. Más a helyzet ha nem számít a pénz és/vagy ténylegesen szükséges és kihasznált lesz a több mag/szál. -
apatyas
Korrektor
Húzd fel a ramot amíg hagyja, aztán nézd meg, hogy mit érzel belőle. Sztem nem sokat. Ram mellett az igp-t is meg lehetne húzni, a kettő együtt érhet vmit. Korábban a 2400G-vel én is ráncigáltam, de a placebonál nem sokkal volt több a hatás.
A lóvét meg költsd el másra, amit új rammal hoznál, azt oc-vel is hozhatod.pezo77 #5 2017.12.14. 13:29 Hmm. És ez az e-hajó akkor hol is tud kikötni? Az e-bay -ben? ;)
-
hegegabi80
addikt
Én kicseréltem a 3200-ast 3600-ra, de ez csak 3533-on megy stabilan.
Már nem emlékszem csináltam e mérést a korábbival, de este megnézem.Szerintem nincs túl nagy ugrás, én is csak azért cseréltem, hogy kihozzam a maxot, meg ha idővel cserélek 5600G/5700G-ra, akkor a rammal ne kelljen foglalkozni.
-
hegegabi80
addikt
válasz Nagya21 #8690 üzenetére
Biztos nem lesz olcsó, megjelenés után max 1-2-3 év. Na meg ki tudja mennyivel lesz jobb ott is az APU.
3400G --> 5600G váltáshoz cpu csere kb. +20.000 Ft, memória csere kb. +10.000 Ft, eddig össz. kb. 30.000 Ft plusz. Ráadásul aprós árak, ha újban gondolkodnék akkor kb. 50.000 Ft plusz is lehet.
Azt hiszem maradok a seggemen, jó még az a 3400G a jelenlegi ramokkal.Esetleg két körös csere. Első körben kicserélem a ramot pl.4400 Mhz CL18-CL19, amit leviszek CL14-CL-15-re 3600 Mhz-re, aztán később cpu. Csak lehet mire cpu-t cserélek, akkor már DDR5 és AM5. hmmmm.....
[ Szerkesztve ]
-
A.Winston
tag
válasz Nagya21 #7875 üzenetére
Bar mar nem vagyok itt klubtag, de megerosithetem ballistix erdemeit. Masik topikba is olvasva mondjak hogy dual rank-al szerelt chipek meg jobb iras-olvasasi teljesitmenyt nyujtanak. Szoval esetleg mar csak ezert is erdemes lehet 32GBs kitben gondolkodni (persze csekkolni mindig kell az-e).
nincs
-
veterán
válasz Nagya21 #7557 üzenetére
Szia!
IGP-ben túl nagy ugrás nem volt, hatékonyabb CU-k vannak a Renoirban és a Cezanne-ban, de kevesebb is van belőlük (max 8CU), valamivel gyorsabbak azért.
Érkezik majd valamikor RDNA2 IGP-s is, notiba várható gondolom, desktopra meg nem biztos, hogy kiadják.solfilo
-
őstag
válasz Nagya21 #7065 üzenetére
Hali!
Köszi, ez jó ötlet volt. Most 2933-on stabil 40 perce. Ahogy nézem, a lap picasso procinál dual 2400-at támogat. Ha megint instabil lesz a gép, vegyem le 2400-ra esetleg?
Offset-tel érdemes ennél a procinál (3200G) foglalkozni?
Köszi, üdv!
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Microsoft Office és Office 365 topic
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- TCL LCD és LED TV-k
- Formula-1 humoros
- Ukrajnai háború
- Gurulunk, WAZE?!
- PlayStation 5
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Melyik hordozható audiolejátszót (DAP, MP3, stb.) vegyem?
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! AMD Ryzen 7 5800X3D 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i5 8600K 6mag 6szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 8700K 6mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 7 9800X3D processzorok 3 év garancia 27% áfa KÉSZLETRŐL!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 10900F 10mag 20szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest