-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
profi
aktív tag
Végül 2200G-t vettem és hozzá egy ID-Cooling SE-213V2 hűtőt. Este raktam össze a gépet, egyelőre még nem volt időm tesztelni, de a hőfokok jónak tűnnek Gyerek játszott vele egy kicsit a WoT-tal és nem volt gondja vele. Kicsit sajnálom, hogy nem a 3200G-t vettem, de ez így is olcsóbb volt (proci+hűtő+egy 80-as slim venti). 1 év múlva pedig mehet a csere egy 3400G-re
Még egyszer köszönöm mindenkinek a tanácsokat -
pajorgergo
aktív tag
Nálam a 2400G 1,4 V stabil 3,8 Ghz, HyperX Predator 2x8GB 2933Mhz-n ketyeg.
(nálam XPM profil beállításnál elkezdett kifagyni 3000Mhz-n, ezért manuálisan húztam fel 2933Mhz-ig.)
Hűtésről egy 240mm-es AIO Cooler Master vízhűtés gondolkodik, úgy elhelyezve a gépház elejében, hogy a gépház 3db ventije van a vízhűtő előtt, a vízhűtés ventijei pedig a radiátor hátuljára kerültek.
Játék alatt max 50 fok. [kép][ Szerkesztve ]
-
Kupszi
aktív tag
Számomra az is érdekes hogy a 3400-ast miért tudták forrasztani, a 3200-ast nem(Vagy a 2xxx szériát sem), mikor ugyanaz a magméret. Ennyire nem fér bele vajon az AMDnek a keretbe már ez?
Kíváncsi leszek azért a forrasztott 3400 milyen hőfokon fog mozgolódni.
Mindenestre majd teszteket csapass fel ide milyen hőfokaid lesznek.[ Szerkesztve ]
Pipapapa strikes back again! Avagy újabb tégla a falba!
-
-
Kupszi
aktív tag
A képen is látszik hogy 10FPS differencia majdnem 18% a különbség az IGP-be, és akkor még a 8 szálról nem is beszéltünk ami miatt ez a különbség fenn áll.
Persze mindenki azt vásárol amire van keret, tudom én is milyen az mikor kellene egy jobb de nemlehet. De a 2400G-t lecserélni egy 3200G-re, szerintem óriási visszaesés.Pipapapa strikes back again! Avagy újabb tégla a falba!
-
veterán
nem tudok nyilatkozni 2200G-ről, mert nekem 2400G van, de youtube-on biztos találsz tesztet (WoT és 2200G-re keresve)
Amúgy az APU-kat főleg a memória sávszél fogja vissza, így kisebb a Vega8 lemaradása a Vega11-hez képest, mint amit a CU-k száma indokolna, szóval hasonlóan mehet a WoT 3200G-vel, mint 2400G-vel. Amúgy meg ha netes vásárlás, 14 napos elállás, ha kevés, még mindig visszaküldheted.egy ilyet találtam hirtelen, elég régi a teszt, lehet már más motorja van a játéknak
De szerintem ha megkéred szépen a 2200G tulajokat, hogy futtassák le neked a benchet, szívesen megteszik.
[ Szerkesztve ]
solfilo
-
-
veterán
Várj néhány napot a tesztekig. A 2400G-ben 11CU van, míg a 3200G-ben csak 8CU akad. Órajelük egyezik, mindkettő 1250MHz, szóval picit gyengébb lehet valószínűleg a 2400G-nél.
(#5783) Kupszi: ja, abból a pcx-esből csak a lényeg maradt ki.
Kíváncsi vagyok, hogy megy e majd 3600MHz RAM, elvileg a 2xxx szériától örökölte a memóriavezérlőt a 3xxxG, vagy rosszul tudom?[ Szerkesztve ]
solfilo
-
racskobalazs
senior tag
Mennyire sürgős? Én amondó vagyok, hogy ha tudsz még 1-2 hónapot várni, akkor majd utána cserélj. Lehet valamivel mérséklődnek az árak.
Jah és ha 3xxx szériát akarsz akkor a BIOS-t is meg kell nézni, meg úgy az alaplapot, hogy támogatja / fogja-e támogatni az új procikat.
Az elmélet az, amikor mindenki tudja, de semmi sem működik. A gyakorlat az amikor minden működik, de senki se tudja miért. Az informatika az, amikor semmi nem működik és senki se tudja miért.
-
profi
aktív tag
Srácok!
Azon gondolkodtam, hogy lecserélem a procit egy kisebbre, hátha az nem melegszik annyira. Elsőre a 2200G-re gondoltam, de épp most jött ki a 3200G is. Érdemes lenne inkább az utóbbit venni, megéri a felárat? Csak az integrált vga miatt gondoltam, mert úgy láttam, hogy az erősebb, mint a 2200G-ben. Úgy látom, hogy a lapom támogatja is.
-
Vartanus
őstag
Nekem a 6C/12T 1600 van 1.2V core és 3,7Ghz valamint 1.15V SoC 2933MHz RAM-ok és a gyári Wraith Spire venti. Még 12 száéas fullos Prime95 teszttel sem tudom több óra után 75fok fölé vinni.
Ha nálad ennyire melegszik a 2400G ott valami nem fasza.
< AMD RYZEN™ POWERS. YOU DOMINATE. >
-
-
Kupszi
aktív tag
Ha alapon használod a CPU-t, az a hűtő amit adnak hozzá azzal teljesen üzemi tartományon belül van, éveket elmegy. De ha kicsit kímélni akarod az alkatrészeket érdemesebb egy jobb léghűtőt venni rá.
Amúgy hiába a TDP érték, nekem még alapon is vízzel, vagyis számomra elég magas hőfokok voltak. Olyan mintha az IHS és a Mag közt gagyi paszta lenne. Olyan inteles deja vu érzésem van.Pipapapa strikes back again! Avagy újabb tégla a falba!
-
racskobalazs
senior tag
Hát nem tudom, egy darabig gyári hűtőm volt, OC-ra nem volt jó az tény, de azért annyira nem melegedett. (IMO OC nem éri meg. megduplázza a fogyasztást 10% teljesítményért + jóval több melegedésért...)
De igen, ez a RAM válogatás meg ez a 3200-nál gyakran meghal stb (megjegyzem, a mostani ramok 3200-on mennek és ezekkel még *lekopog* semmi ilyesmi gond nem volt).
RAM: Kingston DDR4 3200 16GB HyperX Predator CL16 KIT (2x8GB, x8, 1R)Meg még az volt kicsit fura, hogy a Linux (Manjaro) nem nagyon tudott mit kezdeni az iGPU-val. Windows alatt nem volt gond vele.
Az elmélet az, amikor mindenki tudja, de semmi sem működik. A gyakorlat az amikor minden működik, de senki se tudja miért. Az informatika az, amikor semmi nem működik és senki se tudja miért.
-
racskobalazs
senior tag
Én is beszállnék a beszélgetésbe, én nem nagyon bízok/szeretem ezeket az AIO megoldásokat (pláne a legolcsóbb tiert), akkor már inkább egy beefy air cooler. Nekem pl BeQuiet! Dark Rock 4 hűtőm van, 200W-ig jó. Legnagyobb nyárban amikor a szobában 32 fok van, akkor is 50 körül tartja átlag felhasználás alatt. (Nyilván nem prime stresszteszt alatt)
Feszültség terén az enyém 1.3-on teljesen jól elvan, kevésbé melegszik (nem sokkal) (nem értem miért 1.45 az alap.. még 4.0 OC-hoz se kellett annyi amikor próbálgattam). Jah, s ha a ház szellőzése nem megoldott, akkor bármilyen hűtővel melegedni fog, mert a környezete is melegszik. (saját tapasztalat).
[ Szerkesztve ]
-
Kupszi
aktív tag
Azt hogy mennyire kell levenni a feszültséget azt magadnak kell kitapasztalni. Ha 1.25 volton hibázik akkor feljebb kell emelni. Az OC és az Undervolt az mind egyedi kisérlet. Igazából a gyári hűtés az csak van hozzá hogy adjanak valamit. Az aláfeszeléssel olyan sokat nem nyersz. max 5 fokot. Nem pláne hogy a CPU és környezetére fújja a forró levegőt. Szerintem minden 10e forint körüli hűtő sokkal jobb mint a gyári.
[ Szerkesztve ]
-
Kupszi
aktív tag
A CPU ugyanolyan mint az ember nincs két egyforma. Vannak rosszabbul sikerült példányok és vannak nagyon jól. Szerintem az 1.25volt az már igencsak alacsony, nem is csoda hogy kifagyott. A melegedés ellen ajánlanék neked egy sima egy Radis AIO vízhűtőt, már nem olyan drágák, de ha nem bízol akkor egy komolyabb léghűtőt érdemes.
Gondolom gyári hűtővel hütöd.Pipapapa strikes back again! Avagy újabb tégla a falba!
-
profi
aktív tag
Eddig úgy tűnik, hogy bevált. Köszönöm a tippet Beállítottam az XMP 2 profilt és 3000 MHz-en megy a ram.
Más: Próbálom kicsit lejjebb venni a proci feszültségét, hátha kevésbé fog melegedni. Ehhez szeretnék segítséget kérni. Amit már próbáltam, de nem jött be, mert netezés közben kb 15 perc után lefagyott a gép: cpu core 1.25V és 0.95V SOC feszültség, core performance boost kikapcsolva.
Milyen beállítás lenne az ideális? Húzni nem akarom és csak netezésre és WoT-ra lenne használva a gép.
Az ötleteket előre is köszönöm -
Kupszi
aktív tag
Nálam akkor volt ez a hibaüzenet, amikor samsung e-die 3200-es RAM volt a gépbe és XMP-be ezen az órajelen ment. BF1 volt hogy 10 perc volt hogy 1 óra után ugyanilyen kékhalállal kivágott. RAM-ot visszább véve megjavult. WOT-al nem játszottam, de a hiba ugyanez.
-
törölt tag
Az opcionális tűnik a legfrissebbnek (06.03. vs 06.27.), a 06.03-án kiadott nálam lila képet adott rx 570-nel és 200GE-vel is eleinte.
A fél éves "komolyabb" win 10 frissítések után kell egy kis idő mire kipfozzák az oprendszer dolgait, és hozzá csiszolják a drivert.Más: az új rendszer és driver óta nem tudok "alt+tab"ozni fortnite alatt (200GE, rx570), erre van valami megoldás? Mindig át kell váltani ablakos módba... Game Pass-os Prey-nél is ugyanez a helyzet, mást egyelőre nem néztem.
[ Szerkesztve ]
-
zotyesz66
őstag
NVME SSD-kkel vannak kompatibilitási problémák. Nekem pl. nem indul újra a gép, fekete képernyőt kapok restartnál. Ki kell kapcsolni és vissza. Más baja nincs. Az is igaz, hogy ez egy OEM SK Hynix SSD, valami Dell notebookba való. Az alaplap egy MSI B350 Gaming Pro Carbon. Sem procival, sem memóriával nem volt gondom.
[ Szerkesztve ]
-
consono
nagyúr
-
Barton
senior tag
Szia!
Minden alkatreszt ellenorztel, hogy a moboval kompatibilis-e/tesztelt-e: [link] ?
Nekem ilyen lapom van : [link]
Tokeletesen mukodik a tamogatott listaban szereplo alkatreszekkel: [link]ASROCK Fatal1ty B450 Gaming-ITX/ac
AMD Ryzen 3 2200G 3.50GHz AM4 BOX
RAM: 2*4GB Patriot Viper 4 3000 MHz PV48G300C6K
Kingston SKC1000/240GB NVME[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! AMD Ryzen 7 5800X3D 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ÚJ, 3év Gar! AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
- AKCIÓ! Intel Core i7 8700K 6mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 13700K 16mag 24szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 7900X 12mag 24szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest