- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen okostelefont vegyek?
- Netfone
- A Z Fold7, vagy a Magic V5 a vékonyabb valójában?
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Dagaddt
aktív tag
válasz
Goose-T #10134 üzenetére
Bár az is igaz, hogy a Radeon driverem is elméletileg szűz még. Most raktam fel telepítés után közvetlenül és nem állítottam rajta még semmit. Valamit az IGP ram hozzáféréssel kapcsolatos dolgot nem kelletvolna bekapcsoljak?? és felvegyem az eredeti értéket (nem tudom mennyi, de nincs 1GB sem) legalább 8GB-ra?!
-
Dagaddt
aktív tag
válasz
Goose-T #10128 üzenetére
Mindegyikre a válasz igen jó helyre került és bent van a listában. Most direkt megnéztem a Guru3d is 6400on futtatott rsmokkal tesztelte az R 5 8600G-t szóval sztm bírnia kéne legfeljebb nem lesz gyorsabb, de ha a memória bírja.
Na ezek után ránézek h jól be van e illesztve? De ilyen problémám sem adódott még korábban. (Ha nem lenne jól akkor már talán el kellett volna füstölnie! ) Pedig nem egy PC-t raktam össze?
-
Dagaddt
aktív tag
válasz
Goose-T #10117 üzenetére
Értem is meg nem is a hivatalos biztonságból 5200Mhz. No de no Nem ezért vesz az ember 8000est is tudó MSI lapot hogy 5200ast használjon csak. HIVATALOSAN AZ R9 9900x is csak DDR5-5600 A tesztekben meg úgy egyáltalán nem hiszem, hogy 5600asokkal használnák az ilyen procikat.
-
Dagaddt
aktív tag
válasz
Goose-T #10115 üzenetére
Közben rá pillantottam az R7 8700G-nél ugyan ez a hivatalosan támogatott ram sebesség!
Tehát a 8000es széria ezért is kerül annyiba amennyibe és nem csak az IGP oltárán feláldozott PCIe sínek száma miatt 😟 ! Esetleg van itt az APU-s társaságban aki mégis nagyobb sebességen hajtja a RAMjait! Hátha szolgálhat tanáccsal, hogyan érdemes. Ill. Jól gondolom, hogy a memóriavezérlőt külön nem is lehet és nem is volna érdemes állítani max az egész APU-t lehet tuningolni! Érdemes? Biztosan kipróbálta valamely PH tag. Szorzó ugye nem játszik. FSB?!
-
Dagaddt
aktív tag
válasz
Goose-T #10098 üzenetére
No lehet a billentyűzet volt mindennek az oka? Kicseréltem és így be tudtam lépni. Én hülyeség mondtam azt kapcsoltam be, hogy A-XMP Profile 1 és itt az időzítések mint a memória dobozán: 7200/34/42/42/84 1,4V Amúgy a memória Intel XMP-t is és AMD EXPO-t is támogatja. Mit állítsak be?! Amúgy van itt másnak is ilyen R5 8600G APU-ja? Valahol mintha azt olvastam volna h azok csak 6000Mhz ig támogatják a DDR5 ramokat. Lehetséges ez? Vegyem vissza 6000Mhz-re?
Máshol meg azt, hogy minél gyorsabb ram kell, hogy ki tudja hozni a maxot az APU igp-részéből!
-
válasz
Goose-T #10029 üzenetére
Nyilván logikusan nem lehetne így összehasonlítani, de most én mégis ezt tenném.
Van ugyanis ez a b450 alaplapom, benne 2200g. talán lenne vevő a lapra, és talán tudnám a rendes gépemben az F-es procit IGP-sre cserélni UHD770-nel.
A lényeg lenne egy játék minimumon futtatása AFK energiatakarékosan 24/7. Jó a minimum vagy minimum/medium optimális keveréke. A rendes vga-m 10fps-re korlátozva, kisebb felbontáson is megeszik jó 40-50 wattot.
Illetve intel igp-vel tudnám a nappaliba a tévére castolni a rendes vga-val renderelt játékot, vagy filmet nézni, ha jól érteztem. -
-
válasz
Goose-T #9838 üzenetére
Szép gyűjtemény!
GA-F2A88XN-WiFi + A10-7850K nálam is megfordul egy Elite 120-ban, de rövid úton cseréltem GA-B85N Phoenix + i3 + 750Ti kombóra... aztán jött a váltogatós időszak minden téren.... a tartós, megbízható számítógép titka:
1. Minőségi alaplap
2. Minőségi, enyhén túlméretezett táp
3. Jól megtervezett szellőzés
4. No VGA!Utolsó ponttal vitatkoznék egyedül, IGP-s rendszer is meg tud hülyülni, illetve bőven lehet találni megbízható, stabil
NvidiadGPU + driver kombót. Szvsz. -
csuzda
aktív tag
válasz
Goose-T #9822 üzenetére
A tomahawk lemaradt
A kompatibilitási listában benne van mindkét proci a legfrissebb stabil bios-sal. Azt a BIOS verziót említik amiről én írtam az előző hozzászólásomban, vagyis 2023-10-28-án kiadott verzió (7C02v3I) tartalmaz olyat, hogy "Support new Ryzen 5000 CPU".
-
csuzda
aktív tag
válasz
Goose-T #9817 üzenetére
Ez egy nagyon jó kérdés.
2023-10-28-án kiadott verzió (7C02v3I) tartalmaz olyat, hogy "Support new Ryzen 5000 CPU".
Mostani alaplapom (MSI B550 Tomahawk) kapott már 2024-03-22-án új BIOS-t, de az nem tartalmaz új proci támogatást. Akkor most a tavaly októberi frissítés már tartalmazta a támogatását?#9818 solfilo Igen, eltűnt az 5600G oldala. Helyette az 5600X-et hoz be.
#9819 AxBattler Mindenképp újat akarok
#9821 solfilo Az 5600G 3,9-ről boostol 4,4Ghz-re. A két új proci 3,6-ról indul és 4,4 illetve 4,6Ghz-re skálázódik.
Amúgy mi indokolja azt, hogy alacsonyabb az alapjárati órajel? Direkt lejebb vették, hogy jobb legyen a fogyasztása? De attól még ugyan addig képes felmenni az órajel.
-
válasz
Goose-T #9809 üzenetére
Szomorú lettem, végre itt a teszt s a lényeg nem derül ki belőle.
Hol van már az a teszt, amikor HD7750-ből próbálták megbecsülni a még meg sem jelent Kaveri IGP erejét? Akkoriban még volt összesítés is, ahol az IGP mellett dVGA-k is szerepeltek.
Mit tudhat majd vajon a Kaveri GPU-ja?
-
válasz
Goose-T #9610 üzenetére
Egyetértek, teljesen fölösleges RX7800XT+ szintű VGA-kkal oldalakon keresztül elemezni a teljesítményét - ez a kategória nem erről szól, inkább a budget / low profile VGA-k súlycsoportja.
A legértelmesebb a Computerbase cikkírója volt ebben a tekintetben, mivel VEGA IGP-kkel, 32 EU-s XeIGP-vel, illetve RX6400-al, GTX1650-nel vetette össze az új RDNA3 IGP-t.
-
consono
nagyúr
válasz
Goose-T #9554 üzenetére
Igen, kb itt lehet a vége. Mikor utoljára néztem 4600G volt értelmes áron, de bevallom pár hónapja nem néztem a kínálatot. Azért nem tudom, hogy mi legyen, mert másfél év és egyetemista lesz a kölök, akkor meg úgy is kell neki egy notebook, érdemes e fejleszteni a desktopot, ha most mindenre is elég neki...
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
Goose-T #9482 üzenetére
hat. az 5700G-vel el lehet jatszogatni, ha az embernek nincsenek nagy igenyei, de azert a ddr4 -> ddr5 ; vega -> rdna3 ; 8->12 cu ; tippre nagyobb cache ; erosebb prociresz megteszi hatasat. Bevallom tobbre szamitottam, talan a belepo szintu vga mostmar tenyleg elfelejtheto.
-
sb
veterán
válasz
Goose-T #9299 üzenetére
Sziasztok!
Visszaolvasva úgy látom nem nagyon van még minigép (Minisforum ill. Beelink-et néztem) tapasztalat Phoenix géppel de azért rákérdezek, hátha.
Ill. ha 6xxx vagy a "refresh" 7x30-el kapcsolatban van arra is kíváncsi vagyok igazából. Árban néha elég jók a kifutó, megjelent 7x30-as modellek a Phoenixhez képest, lehet, hogy a több itthoni gépből arra is megérné cserélni. (A "nagygép" 5600G-t jelenleg, igazából ez is mindenre elég most és a 7x30 is jóval erősebb, gpu is dupla kb.)A desktopra várakozást én is meguntam, mobil cpu-k a 4xxx sorozattól jóval előbb jönnek, ha egyáltalán jön utánuk consumer desktop cucc. Vagy ugye notiban is jóval hamarabb megkaphatók, kifejezetten diy desktopra meg már nem nagyon van szükségem, inkább csak hobbi volt.
-
válasz
Goose-T #9324 üzenetére
Hát igen, nekünk sajnos csak Vega jutott, még nuku AV1. Köszi a kiegészítést, valóban így teljes a válasz!
gimis: azért ajánlottam a 7000 szériára a várakozást, mert érdemben jobb lesz a mostani felhozatalnál, s 1080p IGP kombóval minden extra fps számít AAA játékoknál, eléggé terhelik jellemzően a vasat.
-
válasz
Goose-T #9299 üzenetére
DeskMini-kbe, egyéb hasonló mini gépekbe sem jön?
Gáz lenne...Egyébként az 5700G Vega GPU-ja teljesítményben hol van a 7000-es procikba épített alap GPU-khoz képest? Van már erről teszt?
Ugye az új IGP-k elég hurkák, csak alap dolgok miatt lettek integrálva, viszont már DDR5 RAM dukál melléjük, és 6400-7200-8000Mhz azért mégiscsak több, mint 3600-4000Mhz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- EAFC 25
- Xbox Series X|S
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Óra topik
- Apple asztali gépek
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- További aktív témák...
- Intel I7-8700 / 6mag / 12 szál / Beszámítás OK!
- Eladó ÚJ Intel Core i3 10105F bontatlan dobozos processzor 3 év garancia 27% áfa
- AMD Ryzen 5 7600 - Új, 2 év garancia - Eladó!
- Intel I7-8700K / 6 mag / 12 szál / Beszámítás OK!
- Intel Core i7-8700K 6-Core 3.7GHz LGA1151 (12M Cache, up to 4.70 GHz) Processzor!
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B660M i7 13700 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Thermaltake Core X5 GB 850W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest