Hirdetés
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Bemutatkozott a Poco F2 Pro (már megint)
- Huawei P40 Pro - kilökték a célegyenesben
- Dupla kamerával menekülne az iPhone Air a kaszától
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
-
Mobilarena
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gtaati
őstag
válasz
myckey
üzenetére
Helló!
Én is kb egy hete vettem vga-t és én is az R9 390 és az RX480 között gondolkodtam. Ami az Rx480 felé húzott a kisebb fogyasztás valamint h új széria és h tudja hdmi-n a 4k 60hz-t. Teljesítményben igencsak hasonlóak, időtállóságot tekintve nem tudom h van-e lényeges különbség köztük... Az Rx480 ellen az ára szólt ami sajnos itthon nem igazán a beígért szinten van

Összességében mérlegelve a dolgot arra jutottam, hogy nézelődök és hátha lesz jó árasított darab vagy új-használt Rx480 vagy R9 390. Ennek az lett a vége h sikerült 70-ért egy bő hónapos XFX R9 390 DD Black Edition 8DB6-t kifogni garancialevéllel dobozzal tartozékokkal mindennel együtt. Így úgy gondolom ár-érték alapján ez jó választás volt. Az igaz h komoly hűtés van rajta de ebben a kánikulában lehetne hűvösebb is de ezt orvosoltam egy ház cserével. Az R9 390 tuningal tud hozni a tesztekben 390x körüli teljesítményt. Remélem tudtam kicsit segíteni

-
Omli85
őstag
válasz
myckey
üzenetére
Ha csak nem valami nagyon jóárasítva veszel 390/X-et akkor szerintem nem éri meg..jobb választás a 480 (persze nem magyar árazással..) kivéve ha rövid távra tervezel valamit amíg nem jön a nagyobb testvér 490.
Én már azon is elgondolkodtam, hogy eladom a 390-et és cserélek egy 480-ra, teljesítményben forma forma viszont fele annyira nem fűt mint a 390-es kazán
de mivel vizezve van a rendszer meg a vga-is így kicsit körülményes a helyzet illetve nem érné meg a csere úgy, hogy új blokkot is kéne vennem a vga-ra...(#38939) Rubbi : FC blokkal van hűtve így nem meleg a vga de hőtermelése az van
ergo 2-3 óra játék után biza érezhetően befűti a szobát a gép, főleg ha valami újabb címmel játszik az ember ami meghajtja az FX-et is normálisan... 
-
Cifu
félisten
válasz
myckey
üzenetére
Minden rosszindulat nélkül úgy tűnik, hogy ismered a pro / kontra indokokat.
Az 390(X) kártyák hátránya a fogyasztás (ismered), az, hogy nem támogatja HDMI-n a 4k@60Hz-et (gondolom nem érint), illetve csak GCN2-es és nem GCN4-es (feltehetően nem forgat ki a döntésből ez sem). Meg hát tuning terén csodákra nem, max. ~10-15%-ra számíthatsz - de ahogy olvasgatom az RX480 topicot, ott se jobb a helyzet.
Ha van egy jól szellőző házad, akkor a döntés egyértelmű, hogy jó a 390(X), én is teljesen elégedett vagyok vele.
-
Badlof2k
senior tag
válasz
myckey
üzenetére
Én nem bántam meg hogy vettem egy msi r9 390et
majd 2 év után váltottam egy 2 Gb-os kariról
énis 480-ra váltottam volna ha jöttek volna elöbb customok belőle de mivel türelmetlen voltam már és gamelni szerettem volna így vettem inkább a 390-et de igyís úgyérzem nekem megérte mert amikkel játszok számomra nagyon szépen viszi és nemis melegszik fel izzásig 
Új hozzászólás Aktív témák
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- VGA kibeszélő offtopik
- Impozáns lesz a következő Intel CPU generáció csúcsmodellje - is
- Automobilista 2
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Takarékoskodj az erőforrásokkal
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Battlefield 6
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- AKCIÓ! HP Victus Gaming 16-S0017NH 16 notebook - R5 7640HS 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4050 6GB WIN1
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600G 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600XT 8GB GameMax Aero Mini ECO 650W
- GYÖNYÖRŰ iPhone X 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3586, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

de mivel vizezve van a rendszer meg a vga-is így kicsit körülményes a helyzet illetve nem érné meg a csere úgy, hogy új blokkot is kéne vennem a vga-ra...