- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Telekom mobilszolgáltatások
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Yettel topik
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Motion_Blur
félisten
válasz Goldmen75 #3000 üzenetére
Persze, visszaraktam a gyári hűtést amíg nem készül el a víz.
Nem húztam semmivel, az X-nek ennyi az alapórajelemod: szerintem nem kell OFF-ba írnod ezeket
mod2: egyébként hangügyileg óriási különbség van a 47 és az 52-54%-os ventifordulat között, előbbi még belefér nálam, mondjuk elég hangosan játszom
[ Szerkesztve ]
Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section
-
krisztian922
tag
Ahogy halad a topik egyre jobban csak várom a nem ref hűtőket, remélem jók lesznek
Különben úgy érzem venni kéne egy kamion nitrogént hűtésre :xAsus m5a97 evo r2.0 - AMD fx 6300 - AMD HD7850 1gb - 2x4gb Kingston hyperx black 1600mhz - Cooler Master Hyper Evo 212
-
Enclave
aktív tag
válasz Motion_Blur #2999 üzenetére
A Call of Duty - Ghosts-ot sosem néztem és nem is fogom, viszont a mérésed eredményét nem teljesen értem:
Az első sorban ha jól értem, az adott idő alatt ("Time: 284171ms") került kiszámításra ennyi darab képkocka: "Frames: 19331"
A második tesztben viszont eltérő a képkockaszám: "Frames: 38050" (hogy az ehhez szükséges idő nem egyezik az érthető, hiszen a mért fps értékek is eltérnek)
Ha ugyanazt hasonlítod össze, akkor miért nem egyforma a képkockaszám?
Vagy eltérő teszt (pálya, bejárt útvonal, stb.) van összehasonlítva? (ennek nem látom értelmét, ha nem azonosak a teszt körülményei)
Vagy én értek félre valamit?Semmi sem állandó, csak a változás.
-
Padre
tag
Múlt héten vettem egy MSI R9 290-es kártyát, amire bár a gyártó oldala szerint nem kompatibilis, tettem egy Accelero Twin Turbo II.-t.
A hűtő teljesen jól rámegy a kártyára, egyedül egy memóriamodul fölé lóg be. Erre egy a csomagban található VRM bordát raktam. Ez is szépen lefedi és hűti.
A kártyát 1100/1350-re húztam AB-vel. A ventilátorok 70 foktól 100%-on mennek (2100RPM), de teljesen halkak.
Húzva, 21 fokos szobában Furmark Xtreme Burn-In módban 72 fok volt a max amire melegedett a kártya, a VRM-ek 61 és 72 fokosak voltak.
Szóval az Accelero Xtreme III. mellett ezzel is jól megoldható a kártya gyári hűtő cseréje, jóval olcsóbban. -
mcwolf79
veterán
Üdv!
Gondoltam próbátteszek,és megpróbálom beflash-elnia 290x bios-át. De sajna valami nem stimmel,mert azt írja ki, hogy a bios file-t nem találja.
A Techpowerup-ról szedtem le a gyári Sapphire 290X bios-t.
Ugyanazt a kötegelt fájlt használtam,amit fenteb linkeltetek a speckó Sapphire BIOS-nál, csak a flash.bat fájlban a rom nevét átírtam a 290X rom nevére. De ennek ellenére azt írja nem találja.
Ez van benne:
atiflash -p -f 0 Sapphire.R9290X.4096.130930.romMi lehet a gond? A BIOS kapcsoló hátulra van állítva, a videó kimenetek felé.
Xbox Series X GT: Mcwolf79xy PSN ID: x_mcwolf_79_x
-
Motion_Blur
félisten
válasz mcwolf79 #3012 üzenetére
Ha kell, linkelem a tökéletesen működő ASUS 290X BIOS-t, amit én is rágyógyítottam a kártyámra.
fontos kérdésem lenne: a memóriára a VRM-ekre száradt ragasztóanyagot mivel távolítsam el? 70%-ol gyógyszertári alkohollal próbáltam, de nem ment, semmit nem "áztatott fel"
Mi kell ide, nitro-hígító? Arról azt olvastam hogy nem ajánlott mert mar. Izopropil-alkohol meg helyben kb. beszerezhetetlen.
[ Szerkesztve ]
Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section
-
mcwolf79
veterán
válasz Motion_Blur #3015 üzenetére
Sapphire kártyára is felmegy?
-
mcwolf79
veterán
válasz mcwolf79 #3012 üzenetére
Na nem nyert
A GPU-Z szerint a GPU órajele 1000 Mhz, viszont a shader-ek száma maradt 2560.
Ami még változott, hogy a 290X feszültségét kapja a VGA 1000 Mhz-en.Ez ha így hagyo okozhat instabilitást? Gondolom igen, mert nemhiába kap alapból magasabb feszt a sima 290.Motion_Blur:
Gondoltam hátha szerencsém lesz,és a shader-eket is unlock-olhatom[ Szerkesztve ]
-
SkyS1gn
félisten
válasz Motion_Blur #2999 üzenetére
BF4 kajak jobban fut mint az az mw2...
Tech addict, $TSLA and Tesla owner, geek.
-
mcwolf79
veterán
válasz ricshard444 #3020 üzenetére
Más előnye lehet a 290X-es bios-nak a 290-en?
Itt rákerestem a fórumban a BIOS flash -re,és valahol írták,hogy a 290-ek jobban mennek 290X BIOS-szal.
Szal megéri rajta hagyni ha stabil, vagy inkább menjen rá vissza a gyári 290 BIOS?Xbox Series X GT: Mcwolf79xy PSN ID: x_mcwolf_79_x
-
janos666
nagyúr
válasz Motion_Blur #3018 üzenetére
Én még mindig abban reménykedem, hogy szerzek egy unlock képes 290-et.
[ Szerkesztve ]
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
janos666
nagyúr
válasz ricshard444 #3013 üzenetére
Nem kötelező az exe, de így átláthatóbb.
Ha stimmel az ID, akkor még a forced sem kell.
Érdemes lehet berakni ezt egy autoexec.bat-ba, és akkor automatikusan lefut bootoláskor. Én régebben ezt úgy csináltam, hogy az autoexec az eredetit írta vissza, és így nem kellett másik VGA, ha nem adott képet a kártya. De dual-BIOS esetén nincs ilyen gond, csak kapcsolni kell (és persze egyszerre csak egyet piszkálni).
Ja, és crossfire esetén 0 után az 1-esre is meg kell ismételni.TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
adatfalo
senior tag
válasz janos666 #3024 üzenetére
Én is Sikerült elköltenem a vga-ra szánt pénzem vízhűtős dolgokra. Így 1-2 hetet csúszik a vga vétel, erre mit látok?! Hogy már a powercolor, xtx, vtx3d és társaik se biztosabbak. Elvileg csak az első pár hétben gyártott kártyák voltak unlockolhatók teljesen... "kétségbe" vagyok esve
ricshard444 ironikus kétségbeesés, de azért jó lett volna/ lenne kifogni egy unlockolható verziót
[ Szerkesztve ]
www.adatfalodesign.hu
-
Marcsel
tag
Helló most vagyok kártya vasárlás előtt és mi a véleményetek erről ? [link] vagy inkább gtx 770 ?
Csak a végén lesz vége
-
Goldmen75
őstag
válasz h.adam.92 #3011 üzenetére
Hát melóba csináltam s mivel közben ügyfeleztem is stb, egész nap pöcsöltem vele De amúgy hamar meglett volna így visszagondolva, csak ugye első "átalakítás" nem akartam elkapkodni. Csavarokkal minden stimm, A VRM-ekkel tököltem egy ideig hogy hogyan s mit tegyek rájuk Na meg amit adnak hozzá Alpenfön felirattal venti összefogó az nálam nem jött be, közelebb vannak rajta a lyukak mint a ventiken, de sebaj, tart rendesen így is Már csak azt kell megoldanom, hogy szerezni kábelt, hogy a vga vezérelje a ventiket
-
MPowerPH
félisten
Skacok, hol a rákban vannak már a custom hűtős 290-ek? Ha egy 3 napon belül rendelhető státuszban lennének, akkor már lépnék is. Most már pedig egyre jobban a HD7990 felé húzok, az még éppen kitudná szolgálni a 3 moncsit, ellenben a single 290-el.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
janos666
nagyúr
Találtam hazai boltban XFX 290-et. Már elhatároztam, hogy berendelem és legfeljebb visszaküldöm, ha hardware lockos a shaderblokkja, vagy örülök, ha nem, de aztán feltűnt egy olyan apróság a webáruház leírásában, hogy erre csak 1 év gyártói garancia van, szemben a Sapphire/Gigabyte 2 és ASUS 3 évével. Mivel 1 év alatt azért gondolom nem esik le aprópénzre a kártya értéke, így talán többet ér egy év garancia, mint egy maroknyi shaderproci (főleg, ha még vízhűtés alatt sem tartja majd mindig az elméletileg elérhető legmagasabb órajelet a fogyasztáslimit miatt...?).
Az iPon írta el a garanciaidőket, vagy ez tényleg ennyire (1-3) eltér a gyártók közt a referenciamodellek esetén is?
(Attól most tekintsünk el, hogy elvileg amúgy is ugrik a gari unlock és FC blokk esetén is.)
[ Szerkesztve ]
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
Asbee
veterán
válasz janos666 #3035 üzenetére
Nem fog ugrani a gari blokk esetén, ha nincs rajta matrica. A 290-en nem szokott lenni. A másik biossal sem ugrik, visszateszed a simát aztán szevasz. Amúgy nem értem miért olyan nagyon fontos neked az a pár %, hogy emiatt vissza küld. Rendelj akkor UK-ból ami flashelve van.
[ Szerkesztve ]
-
janos666
nagyúr
Én nem vennék 290X-et bolti áron, pedig vannak, akik megteszik.
Ők még hülyébbek, mint én, aki 290 áron szeretne 290X-hez jutni?Annak nem igen lesz olcsóbb a vége, mint itthonról egy 290X.
Az lenne nekem a legjobb ajánlat, ha valaki 290 listaáron eladna egy használt unlock-olhatót valami olyasmi indokkal, hogy inkább Geforce-ra vált.
(De olyan márkából, ami minimum 2 évig garis.)Elvileg szerintem ugrik a gari mindkettőtől. Tudom, hogy gyakorlatilag egyiktől sem feltétlenül.
[ Szerkesztve ]
-
ÁdiBá
veterán
Sziasztok.
Mennyire gáz referencia R9 290X et hajtani és játszani?!
Mennyire melegedik, milyenek a tapasztalatok?
Lövésem sincs hogy melyiket válasszam.ÁdiBá
-
Enclave
aktív tag
válasz MPowerPH #3032 üzenetére
Egy néhány napos hír szerint az elkövetkező hetekben várhatóak a Sapphire kiadások:
"...Sapphire has announced that in the coming weeks it will be coming out with various different R9-290 graphics cards built on its own designs, with better cooling solutions..."
Ahogy mások is említették, ezek szerint kicsi az esélye, hogy idén kaphatóak legyenek itt (külföldről rendelve talán más lesz a helyzet, ám ha karácsony előtt jelennek meg, nagy eséllyel hiánycikkek lesznek kint is)
Semmi sem állandó, csak a változás.
-
p87
senior tag
Ha én vennék 290X-et mindenképp terveznék egy hűtőcserét, veszett hangos gyárilag ha nem akarod, hogy ugráljon az órajel és még tuningot is akarsz. Amúgy elég jó tuning potenciál van még benne ezt kihozni is csak jobb hűtővel lehet és érdemes ha nem akarsz fülvédőt használni.
Nagyon jó ki GPU és kártya csak nem a gyári hűtővel, ha nem olyan sürgős akkor még várhatsz pár hetet hátha jönnek már a non-ref modellek, de lehet már csak jövőre lesznek.
Nem tudom milyen távra tervezel, de ha min. 1 év akkor pláne AMD mellett maradnék a Mantle miatt, a Kepler már nem egy hosszútávú befektetés.
[ Szerkesztve ]
-
ÁdiBá
veterán
-
Goldmen75
őstag
válasz Malibutomi #3049 üzenetére
Hőfokok kicsit visszább! De jól teljesít (alaplapra kötött, BIOS vezérelt ventikkel, egyenlőre)
Merlinék aztat mondják, hogy megszaporodott a Peter vásárlása, kiegészítőkkel, gyanítom hogy sokan vettek ref 290/X-et s egyre többen "moddingolják"
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- BestBuy topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- További aktív témák...
- ASUS Expedition GTX 1050 Ti
- AMD RX 7900 XTX 24GB EKWB EK-Quantum Vector 2 D-RGB Nickel + Plexi Vizesblokkal Garancia!
- GIGABYTE GeForce RTX 2060 SUPER GAMING OC 3X WHITE 8GB
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- Nvidia GTX1080 Founders Edition
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest