- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Telekom mobilszolgáltatások
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Yettel topik
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sonja
nagyúr
válasz Th1sN04ll #10001 üzenetére
Pont ami kellene ide.
"1. Improve SLI and CrossFire compatibility.
2. Improve USB keyboard and mouse compatibility."Én simán feltenném. Régebben is használtam béta BIOS-t Gigabyte laphoz (kénytelen voltam). Ott nem volt gondom ezzel.
(#9998) Gilthanas: Az szép. Jól dolgozik a program.
[ Szerkesztve ]
Ha csalódni akarsz, bízz az emberekben!
-
Zoli54213
aktív tag
válasz Th1sN04ll #10001 üzenetére
1. Improve SLI and CrossFire compatibility.
2. Improve USB keyboard and mouse compatibility.Szerk.: közben látom megelőztek.
[ Szerkesztve ]
GigaByte X570 Aorus Elite ::|:: 48GB DDR4 3200Mhz ::|:: AMD Ryzen 7 5800X3D + NZXT Kraken Z63 ::|:: RTX 4080 Phantom 16GB ::|:: Samsung 980 Pro 1TB + 860EVO 1+1TB + 250GB ::|:: Acer XV322QK KV 32" 4K 144hz 10bpc ::|:: Logitech Z906 ::|:: Corsair HX850i
-
-
Joshi
titán
válasz mcwolf79 #9993 üzenetére
Én fenntartásokkal kezelném azt a jó minőségű gappadot. Az enyém egy nagyon vékony talán 0,5mm fehér gappad és ahogy már írtam 60 C° fölé még nem ment pedig még backplate-em sincs. A blokkok közötti különbségekről nincs infóm főleg nincs tapasztalatom de még most is azt mondom hogy ott valami nem kerek.
-
Sonja
nagyúr
-
maflame
aktív tag
válasz csabsz13 #9929 üzenetére
Nem a kártyáink között hanem a két furmark verzió között van nagy különbség! Feltettem az 1.12-est és látszott, hogy az azért jobban megemeli a hőfokokat, de nem is ez az érdekes, hanem az, hogy kb másfél perc után egyszerűen újraindul a rendszer!! ..és akkor a kérdésem is ez volna a kedves fórumtársakhoz, hogy mi lehet a probléma forrása? A hőfokok újraindulás előtt 80C-körül volt vagy az alatt, akkor a tápom lenne? Eddig még sehol nem hibázott (crysis3, BF4, 3DM, Heaven stb. ..farcry3) nem szemetelt, se kék, se fekete képernyő.. Alapórajelen (1000/1260) csinálja mindezt.. A régebbi verzióval ment 15percet is hiba nélkül..
Van valakinek ötlete? -
Laja333
őstag
válasz Milka 78 #9999 üzenetére
Na megnéztem, Mantle alatt 79 és 57 fok volt a 2 VRM. DX alatt pedig 77 és 56 a max. Szerintem nem számottevő. Ellenben ugyan azon a mapon Mantle 90-110 Fps, Dx pedig 50-80. Sőt néhol ledobta 50 alá is.
Jah mindegyik kb 15 perc játék után. FHD ultra 4Msaa
[ Szerkesztve ]
-
Gilthanas
aktív tag
válasz #35434496 #10016 üzenetére
Na a windows rendszer visszaállítás segített. az AMD driver uninstallert senki ne használja, mert beleharap az ember fenekébe. Konkrétan az alábbi drivereket is törölte köztük az usb-t Vicc..
huby80: A driver hiányzott konkrétan ami az usb-t üzemelteti
[ Szerkesztve ]
Egy gödör ásásán kívül kevés dolog van amit rögtön legfölülről lehet kezdeni.
-
Milka 78
nagyúr
válasz Laja333 #10017 üzenetére
Ez jó hír,köszönöm! Féltem,hogy gáz lesz a vrm hőfokkal(Furmarkból kiindulva,de ez kb olyan mint a Linx),de így még 40 fokos kánikulában is Mantlizhatok a szétfeszelt karimmal
Joshi : Hogy ha még is elmértük volna a vrm hőt ne a füstről vegyük észre,hogy gáz van(magyarán így látszik a monitorozás is)
[ Szerkesztve ]
-
Zoli54213
aktív tag
Frissítettem a biost, most sem jó. Egyéb más ötlet esetleg? :/
GigaByte X570 Aorus Elite ::|:: 48GB DDR4 3200Mhz ::|:: AMD Ryzen 7 5800X3D + NZXT Kraken Z63 ::|:: RTX 4080 Phantom 16GB ::|:: Samsung 980 Pro 1TB + 860EVO 1+1TB + 250GB ::|:: Acer XV322QK KV 32" 4K 144hz 10bpc ::|:: Logitech Z906 ::|:: Corsair HX850i
-
Zoli54213
aktív tag
válasz N.Ferry #10027 üzenetére
Egyenként sem volt jó. Egyébként láttam Asrock Z68 Extreme 7 Gen3-ban már R9 290-est...
-
daveoff
veterán
Nem értem miért jó ez nektek, hogy a furmarkkal gyilkoljátok a kártyáitokat...
LG 27GL83A 27'' UltraGear™ QHD IPS 1ms Gaming Monitor with G-Sync®
-
daveoff
veterán
válasz Milka 78 #10032 üzenetére
Szerintem annyira nem lesz izgalmas amikor kinyírja valakinek a kártyáját. Nekem sikerült kombustorral megölni egy 7950-et, utána ment a szívás a garival, de végül jól jártam, mert kifizették a vételkori árát! Valószínű egy memória csip halt meg, legalábbis én arra tippelek, de lehet a GPU döglött be.
(#10034) HSM: Te is tudod, hogy ez baromság, egy furmarknak mi értelme van, azzal játszol? A másik meg hogy olyan terhelést ad neki amit játékokkal nem nagyon tudsz reprodukálni.
Amikor behalt a kártya nem ment 80fok fölé, VRM 100 alatt volt, és mégis megdöglött!
[ Szerkesztve ]
LG 27GL83A 27'' UltraGear™ QHD IPS 1ms Gaming Monitor with G-Sync®
-
HSM
félisten
válasz daveoff #10030 üzenetére
Ennyi erővel ne is játszunk vele, és tartsuk klimatizált helyiségben, fix 18 fokon üresjératban élete végéig.... Azért van, hogy programokat futtasson, akár furmarkot, akár Tomb Raidert akár bármi mást.
(#10033) daveoff: Ha nem gyárihibás a kártyád, és figyeled a VRM-et is, ne menjen 110 fok fölé, semmi baja nem lehet 5-10 perc ilyen terheléstől.
[ Szerkesztve ]
-
Zoli54213
aktív tag
válasz N.Ferry #10031 üzenetére
Miért mi lenne az alaplappal baj? Én úgy tudom ha vga-t nem támogatná, képet sem adna. És mint írtam, volt olyan még Win7-en, hogy Metro LL-eztem az R9 290 cf-el. Mikor kiléptem a játékból, gép magától restart. Mostmár játékot sem tudok elindítani, mert a driver telepítése után 1-2 percen belül restarol a win 8.1 a köv hibakóddal: 0xa0000001.
Viszont még egy érdekesség: Mindkét vga-n van 2-2 zöld led, hogy kap-e megfelelően áramot, ha nem akkor egy piros led világít. Na most nekem az egyik kártyán csak az egyik zöld led világít a kettőből, viszont nem is piros. És ez akkor is így van, ha csak az van bent egyedül. Ugyanarra a tápcsatira a másik vga-t rákötve világít a zöld led. Ezt én már végképp nem értem...:/
-
Pug
veterán
válasz Zoli54213 #10037 üzenetére
Mindkét kártyát próbáld ki egyenként. Ha idáig ok, akkor Win reinstall, ha reinstall után is gond van és a legújabb bios van a lapban, akkor nem marad más, mint táp vagy lap. Persze csak akkor ha nincs tuning a CPU-n, mert akkor azt is vissza kéne dobni alapra és úgy is megnézni, hogy minden OK-e.
-
Zoli54213
aktív tag
Egyenként kipróbáltam csak egyik, csak másik, driver telepítés után vagy. Jelenleg úgy van, hogy visszatettem mindkét kártyát, a felsőn világít mind a két zöld led, az alsón csak 1. Ha kiveszem mindkettőt, és csak azt teszem bele amelyiknek csak az egyik ledje viláít, akkor sem fog kivilágítani ha csak az van benne egyedül. (fagyás megvan) Viszont itt jön az ami miatt kuszává válik az egész, ha beleteszem a másik kártyát, csak és kizárólag amin világít mind két zöld led, azzal is újraindul a gép 0xa0000001-es hibakóddal. CPU alapon van, ha egy kártya sincs a gépben, csak IGP akkor minden stabil.
És igen, 7970 cf-el semmi baj nem volt, vígan vitte, 10 hónapot volt az a cf benne. Még úgy is bírta a tép, hogy mindkét kártyát 1125Mhz-re húztam. Itt van még az akkori kép is (még i7 2600k-val):
[ Szerkesztve ]
-
HSM
félisten
válasz daveoff #10033 üzenetére
Mondom, akkor hibás volt a kártyád. Ennyi. Megdöglött volna játék alatt is pár hét alatt.
Nem azzal játszom, persze, de volt már játék, aminél régebben kinnhagytam menüben, és mire visszajöttem 5 perc múlva, mintha furmark ment volna. Az 5850-en pl. az Alan Wake ténylegesen furmark szintű terhelést csinált játék közben is, pedig ott is mindenki ezzel jött, hogy játékban olyan nincs.
-
Th1sN04ll
senior tag
-
csabsz13
aktív tag
-
GhostRider23
tag
Sziasztok! A következő problémám van még mindig az összes MANTLE API-s driver-rel! Játékok közben minden fasza, az fps is növekszik, fagyások nincsenek semelyik játéknál, de a windows 8.1 x64-em animációi néha néha beröccennek/akadoznak, ha a böngészőt megnyitom , youtube hd videók alatt is akadozgat, filmnézés közbe külön lejátszón nem, görgőt lenyomva ha böngészőben lefele görgetek/folyamatos görgetést csinálok, akkor is akadozgat, de csak akkor ha a hardveres gyorsítás be van kapcsolva. Ha kikapcsolom megszűnik a böngésző akadás, azonban a windows akadás fennáll így is. Valaki esetleg találkozott már ehhez hasonló problémával, és ha igen mit tudnék ezzel csinálni ? R9 290X Sapphire Tri-X, 13.12 whql driverrel semmi problémám nincs se játék alatt se windows/böngésző alatt. Kérlek benneteket ha tudtok valami megoldást illetve hogy mi lehet a hiba forrása, írjatok privátba is akár vagy ide a fórumba, mert nagyon idegesítő számomra ez a dolog és félek picit hogy ez a kátya gyári hibája esetleg. Várom válaszotokat.
-
N.Ferry
senior tag
válasz GhostRider23 #10047 üzenetére
Tulajdonképpen a kérdésedben benne van a válasz is. ,és segítek nem a kártya gyári hibája lesz az.
Zoli54213 : Azért ha sikerülne esetleg megoldani,írd majd meg a fórumba pls. ,mert már bass*a a csőrömet,hogy mi lehet a baja.
[ Szerkesztve ]
Walking Dead
-
GhostRider23
tag
De windows 8.1 alatt meg youtube hd lejátszás alatt hogyan lehetne ezt megoldani ?
-
Zoli54213
aktív tag
válasz Th1sN04ll #10045 üzenetére
Sajnos olyanokat írnak amiket kipróbáltam, vagy lehetetlen. Sehol nem találok rá már új lehetőséget amit kipróbálhatnék...minden lehetségest megcsináltam:
Alaplap bios, vga bios frissítések, új win 7-ről 8.1, külön a kártyákat, cmos reset, a tápkábeleket másképp csatlakoztatni, (azon az egy kártyán nem világít a 2. zöld led, akármelyik csatlakozót dugom bele), több driver, chipset driver frissítés.
Mindenkinek köszönöm a segítséget, de sajnos egyik sem használt, a gép ugyanúgy fagy. :/
Új hozzászólás Aktív témák
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Sorozatok
- BestBuy topik
- Háztartási gépek
- Ingyenes vagy akciós szoftverek
- Apple notebookok
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest