- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Telekom mobilszolgáltatások
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Yettel topik
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
gergo19
aktív tag
Mennyire megy a 4K egy 390-el? Monitor vásárlásán gondolkodom, de még nem döntöttem, hogy 4k vagy sima FHD. Tapasztalatok 4K-ban?
-
nagyúr
válasz gergo19 #33001 üzenetére
Gondolom annyira nem jeleskedik 4K felbontásban.
A 8Gb vram azért nem minden.Hamarosan kiderítem hogy jeleskedik 5760x1080-1200 felbontásban.
Az közel áll a 4K-hoz.Megnézem majd milyen kompromisszum szükséges a kb. 4K-s játékhoz grafikai minőség tekintetében.
[ Szerkesztve ]
Az Amd a jövőbe mutat...De amikor az a jövő jelenné válna akkor az a jelen már régen a múlté... :DDD ....Na meg a horpadós ájemdééé
-
Omli85
őstag
válasz gergo19 #33001 üzenetére
Kompromisszumok árán ki lehet csikarni elfogadható értékeket, persze a fix 60fps-t kb el lehet felejteni.
4K-hoz mindenképp a top kártyák kellenek jelenleg és még ott is van ahol szükséges némi kompromisszum, hogy oké legyen a sebesség. Ellenben ha elég a fix 30 fps is akkor azt ki lehet hozni a 390-ből is.ASUS TUF GAMING X570-PLUS, AMD Ryzen 7 5700X , RX Vega 56@64, CRUCIAL 16GB Ballistix Sport LT DDR4 3200MHz CL16, Seasonic PRIME 1200W
-
fantest1
csendes tag
válasz gergo19 #33005 üzenetére
Tessék:
DigitalFoundry teszt: 390, 390x, 290, 970 4K felbontásonFar Cry 4 (Very High + SMAA) 2:20-tól
[ Szerkesztve ]
-
fantest1
csendes tag
-
Milka 78
nagyúr
Kéne Urak egy kis segítség,főleg azoké akik notórius bios cserélgetők.
290x Hynyx és a 390x Mod 1.7 ment fel rá.Alapon ha játszanék egy idő után elsötétül a kép,majd nagy nehezen visszajön a rendszer lelassulva.Mintha egyszer láttam volna a szokásos illesztő leáll szöveget...Esemény naplóban Kernel 41 65-as hiszti.OC alatt szintén ezt csinálja.Amikor meg lefixálom az órajelet AB-vel és dühből szétfeszelem meg minden zokszó nélkül megy.Most visszakapcsoltam eredeti bios-ra,5 perc alatt semmi.A csavar a sztoriban,hogy ezt aznap reggel kezdte amikor felraktam a mod bios-t,ennek a hatására cseréltem le,tehát a lecserélt gyári bios-al is csinálta.
Tápot kizárnám,mert a szétfeszelem akkor kéne meghalnia.Procinak,memóriának adtam feszt,hátha az kezedett hülyülni,driver frissítés megvolt.Alapon sosem fagyott a mod bios sem,sőt sehol sem.Most ott tartunk,hogy az ETS2-be belépve 1-2 percen belül Kernel hisztit kapok.
Mi a rák lehet ez?[ Szerkesztve ]
-
MastR
tag
válasz Milka 78 #33011 üzenetére
amit erről a Biosról tudni kell az az, hogy az R9 390X magasabb feszültség értékei és a Stilt bios szűkebb memória időzítései lettek beletéve, na meg persze hogy ne keresse a 8GB video RAM-ot. Nos ezekből a latency tuning a RAM-on az elég erős tuningnak számít, és hiába van a kártya akár full alap órajeleken akkor sem garantálható hogy mindenkinek bírni fogja a kártyája. Szerintem esetedben a Bios váltogatás a Power Play táblázat többszöri váltását valamelyik program (MSI AB, Trixx, AMD Driver) nem tudta lekövetni és ebből adódik, de ez csak egy tipp részemről. Ha visszaállítod a bioskapcsolót a gyári 290X Biosra és kikapcsolod a tuningprogramok automatikus indulását akkor pár újraindulás után jónak kell lennie. A eredeti Fórumban direkt írták is, hogy a Bioscserét úgy kell végezni hogy (Driver le, Bios fel, Driver fel)
"Please be sure UNINSTALL your AMD drivers AND disable crossfire (if applicable) before flashing to a new BIOS as this will help you avoid many possible errors!" -
Milka 78
nagyúr
Bios csere után volt egy driver le/fel.
Tuning progik nem indulnak automatikusan.
Viszont az időzítéstől én is drassolok.
Délelőtt a Trixxel is hanyatt vágta magát olyan órajelen amit a gyárival simán ment(+100mv)
Ráadásul elöbb jött a hiba,majd aztán cseréltem bios-t.
Az a baj,hogy sok az egymásnak ellentmondó infó.[ Szerkesztve ]
-
hackeeeee
Jómunkásember
Meguntam a szenvedést a ccc-vel, belőttem, hogy 3D-nél töltse be az afterburner a profilt az OC-hez.
Lehet alapból így kell, ezt nem tudom, de így megtartja reboot után is.
Véleményem szubjektív...
-
nagyúr
Ez a vibrálás random előjön...
Csak úgy el kezd vibrálni mind 3 monitoron.
Lehet ezzel vmi kezdeni restarton kívül ?
Az Amd a jövőbe mutat...De amikor az a jövő jelenné válna akkor az a jelen már régen a múlté... :DDD ....Na meg a horpadós ájemdééé
-
MastR
tag
válasz Milka 78 #33014 üzenetére
Az én kártyám elég tuningos 1270 /1500-on lehet vele benchelni, de mióta fent van ez a bios 1230 / 1350-nél nem jutottam tovább Viszont ezen az "alacsonyabb" órajelen is jóval erősebb a kártya. Simán megdöntöttem az eddigi legjobb eredményem Firestrike-ban. Most újra célbavettem a PH-s toplistát.
-
nagyúr
válasz hackeeeee #33018 üzenetére
Csíkokban elkezd vibrálni a képernyő,eléggé idegesítő.
Egyet gondol és csinálja.Nálam 3 monitor van és mindegyiken csinálja.
Ugyanazon a ponton,tehát nem csatlakoztatás függő a dolog.
Nálam DP DVI HDMI.Az Amd a jövőbe mutat...De amikor az a jövő jelenné válna akkor az a jelen már régen a múlté... :DDD ....Na meg a horpadós ájemdééé
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
Tomdriver
őstag
válasz akoska07 #33024 üzenetére
Én meg attól tartok ez valami driver gond lehet. Nálam csinálja néha az egyik monitor de az a csatlakozási hiba, meg kell mozgatnom a kábelt és jó.
De hogy mind a három monitor egyszerre?
Meg kéne próbálni újrarakni wint is ha nem történt volna meg, azután a friss drivereket. Végül is egy GTX kari után került fel, lehet DU rajt hagyott valamit... -
nagyúr
válasz GeneraL_XTX #33025 üzenetére
Milyen beállítási nyűg ?
#33026 Tomdriver :
Új win van fent.
Itt hiába mozgatom a kábelt,próbáltam.Mind a 3 monitoron úgyanúgy csinálja,ha éppen úgy gondolja.
Driverrel mit tudok kezdeni ?
Kértem linket is a legújabb stabil telepítendő driverhez,nem kaptam segítséget.
Így felraktam vmi 15.7 drivert az amd oldaláról.DDU kitakarított mindent,nyoma sem maradt a gtx-nek.
Az biztos,hogy csak emiatt a kártya miatt nem fogok még egy új rendszert húzni.
Jó lett volna végre tesztelni játékokkal,hogy mit is tud a 970 ellenében.
De így elég nehéz,és a kedvemet is elveszi.[ Szerkesztve ]
-
Tomdriver
őstag
válasz akoska07 #33027 üzenetére
Akkor sajnos passz.
15.7 van nekem is a 290X kártyához, hibátlan.
Ki kéne próbálni azt a kártyát egy másik rendszerben is és ha ott is ezt csinálja, akkor sajnos gari.#33028) GeneraL_XTX: ez nem a többmonitoros rendszertől van szerintem az biztos, Évek óta használok ilyent zöld és piros oldalon felváltva, de hasonlót még nem tapasztaltam.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz GeneraL_XTX #33028 üzenetére
Nézek új drivert és megnézem azzal is.
De az amd honlapján a 15.7 volt az utolsó driver.#33029 Tomdriver :
Random csinálja,amikor úgy gondolja.Nézek vmi másik drivert,aztán hátha történik előre lépés.
Nem tudom ki hol dobott róla linket (15.8),én nem láttam.Ha ez nem lenne,akkor nem szólnék egy rossz szót sem a kártyára.
Max a hőfokok amik zavaróak.
Alapfeszen felkúszhat 75°C-ra.
Feszemeléssel akkor mennyi lenne és mennyire tartaná az órajeleket ?Az Amd a jövőbe mutat...De amikor az a jövő jelenné válna akkor az a jelen már régen a múlté... :DDD ....Na meg a horpadós ájemdééé
-
Tomdriver
őstag
válasz akoska07 #33031 üzenetére
Fesz. emeléssel 5-10 fok plusz is lehet, ami még mindég nem sok AMD kártyáknál, de nálam már bőven a lélektani határt súrolja.
Ház hűtést kell újragondolni itt, nálam segített. (pontosabban házcsere volt nemrég, de az már a vég. Lightning húzva nem megy 70 fok fölé játékokban így.) -
nagyúr
válasz #Morcosmedve #33032 üzenetére
A linkeken mindkettő béta,töltöm a 15.10 verziót.
#33033 Tomdriver :
Nálam nincs házban.#33034 Televan :
Nem kell gariztatnom,egyszerűen visszaküldöm.
Ha egy 390 háklis a lapomra akkor az nekem nem kell.[ Szerkesztve ]
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz watador600 #33030 üzenetére
Én is most unalmamban próbáltam ki, mert kellett a fesz emelés, és működik.
Véleményem szubjektív...
-
#Morcosmedve
veterán
-
gainwardgs
veterán
válasz #Morcosmedve #33040 üzenetére
Akkor csak simán bugos
-
nagyúr
Felraktam a 15.10 drivert,remélem nem jön elő újra ez a vibrálás.
#33041 hackeeeee :
Ezeknél már nincs szükség ilyen állítgatásokra.#33039 gainwardgs :
Hogy ez nekem eszembe se jutott... XD#33040 hpeter10 :
Ugye ezt te sem gondoltad komolyan...#33042 Televan :
Jah
Elég új szerzemény,
van rá 28 napom,hogy visszaküldjem.#33037 kp59 :
Remélem nálam sem lesz gond a továbbiakban.Egyébként jellemzően akkor csinálta,ha pl magára hagytam a gépet hosszabb időre és amikor visszajött a kikapcsolt képernyőből,akkor elkezdett vibrálni. Viszont ma ma már az F1 hibátlan megtekintése után is csak úgy elkezdte csinálni.
Most beállítom 1 perces képernyő kikapcsolásra és meglátom előjön-e újra.
Illetve nézek majd még videókat,és meglátjuk csinálja-e.A hiba miatt még játékot se indítottam el vele.
Pedig tényleg érdekel mit tud igazából.Legjobb bench table egyébként,köszi mindenkinek.
Nem bírnám elviselni,hogy házba pakoljam a cuccaimat.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- Sorozatok
- BestBuy topik
- Háztartási gépek
- Ingyenes vagy akciós szoftverek
- Apple notebookok
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Honor 200 Pro - mobilportré
- További aktív témák...
- AMD RX 7900 XTX 24GB EKWB EK-Quantum Vector 2 D-RGB Nickel + Plexi Vizesblokkal Garancia!
- Gainward RTX 2060 Super Ghost 8GB használt videókártya eladó garanciával! AKCIÓs
- Palit RTX 3060 Ti 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
- Nvidia Quadro M2000/ P2000/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 12Gb
- JÉG Kisbironak!ASUS TUF GAMING RTX 4090
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest