Hirdetés
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- Xiaomi 17 - még mindig tart
- iPhone topik
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
-
Mobilarena
AMD Radeon™ RX Vega 64 / 56 Téma összefoglaló !
Új hozzászólás Aktív témák
-
bobsurf
őstag
OcUK on van powercolor vega 56 raktáron, 390ért, ha érdekel valakit.
-
törölt tag
-
JackeL
tag
Ma lettem figyelmes egy érdekes jelenségre, frissítem a facebook oldalt és beáll az egér meg az egész gép olyan 3-5 másodpercre, nem tudom, hogy a kártyától van vagy mástól, de csak az lett cserélve a gépbe és eddig nem volt ilyen.
Gondolom a driver hulladék állapotban van még... -
-
JackeL
tag
-
törölt tag
Ez így nagyon jó ! 1000 mVolt nagyon rendben van.Hagyd itt.
HBM2-t lehet rajta húzni ? Arra nagyon kiváncsi lennék hogy az 56 és a 64 azonos minőségű HBMet kapott e
Mert csak azt tudjuk hogy az 64 gyári OC-t kaptak, ami nem feltétlenül jelenti hogy az 56 ne tudná ugyanazt.
64:Memory Clock (Effective)945 (1890) MHz[ Módosította: Intruder2k5 ]
-
JackeL
tag
válasz
->Raizen<-
üzenetére
-
JackeL
tag
Na Vega 56 berakva, megnézem hol a vége és tolok pár tesztet

-
törölt tag
Köszönöm ! A jó szó ilyen fórumokban ritka mint a háromszemű holló
(Game of thrones)
Ezek a szobák közösségépítésre és segítésre valók erre is fogjuk használni.
Valóban nagy dilemma ez a Ref történet. Nagy valószínűsége van annak hogy a custom 56 a ref 64 árában lesz és erre azért már chili nélkül is elkezd kaparni a torkom.
ASUS-nak van egyedül bejelentve egyedi kártyája és róluk tudjuk hogy a legutóbb az Ő kártyájuk volt a legdrágább 580-ban. Kapar már neked is ?
75 Dollárral várhatóan többe fog kerülni meg a kereskedelem miatt ki tudja mennyivel.
Csak hogy érzékeltessem veled Amerikába 100 DB XFX ref kártyát küldtek! Jó hogy nem tört ki egy észak -dél polgárháború
Ilyen körülmények között nehéz betartani árakat.
Persze az EK vizesblokk a legjobb választás, meg roppant praktikus az 1 Slotos kialakítás.
Egy baj van vele hogy ugye akkor kell egy vizes kör megléte (keringető szivattyú, folyadéktartály, csatlakozók) amit ha minőségit akarsz kihozni elég sok. Tudom egyszer kell megcsinálni ...csak egyszerre elég sok. Egy Moilere-i tökéletes világában nekem is Threadripper-em és EK 64 es Vegám lenne
Szóval tartok a custom áraktól Plan B-nek én is refet + levelgős vagy egy olcsó cpu hűtéssel látom, ha akkor még lesznek akciós árak
Ha valakit esetleg érdekel Subnautica FPS adatok akkor ennyit írtak rá userek:
maxed settings + AA.
2560x1440: 112.25 ,99.97 , 113.47 ,109.17
3440x1440: 99.08 ,98.77 -
->Raizen<-
veterán
válasz
Armando_19
üzenetére
Köszi, amit linkeltem cikkem azok körül bármivel tesztelhetnéd a csoda kártyád. Nekem is kéne egy vega.

-
Armando_19
őstag
válasz
->Raizen<-
üzenetére
Remélem lesz rá időm, attól függ, hogy alakul a túlóra a hétvégére, mert ugye a píz az úr
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Bobsurf: lehet kár volt lemondani a rendelést.Már hétfőn a kezedben tarthatnád. Bár szerintem az OCUK-ba ugyan az szállítja be ezeket, szóval nagy különbség nem lenne időben.

-
bobsurf
őstag
válasz
Armando_19
üzenetére
Gratula! (Tudnám minek hülyítettek akkor...
)Én most rendeltem egy powercolort az OCUKtól. Remélem ezzel minden rendben lesz!
-
Picco
addikt
hangrol irnatok kicsit ha lesz mar tapasztalat?

HP Z820 workstationbe idealis lenne a blower kialakitas hogy ne futse fel megjobban a hazat, megteszi azt a ket proci es a 16 dimm...de felek a hangtol...R9 290 nagyon nem egy csendes joszag.
volt nalam par napig egy MSI 1070 Silvervalami, na az aztan tenyleg csendben volt...amugy 4k TV-n is gondolkozom, tehat lehet hogy Vega64 vagy 1080 lesz belole, de eddig mindketto jonak tunik.
mod: scan-nel meg mindig van £470ert Vega 64....pont ennyi lenne egy 3 lapatos Giga WF 1080 is

-
Omli85
őstag
Tegnap nekem is megérkezett az összehasonlító tesztekkel viszont csúszni fogok mert sikeresen elért valami kórság és örülök, hogy élek..
Amúgy értelmes ventiprofillal teljesen jól elvan 60-70 fok között 40-50%-os ventifordulat mellett 30 fokos szobában. Default profillal simán elengedi 70 fok fölé.
-
gab3c
csendes tag
Elcsabultam egy Vega 64-re...
Eredetileg 56 volt a terv, de 28-an tenyleg csak par percig volt elerheto itt az Allamokban a stand alone verzio.
Meg igy is sikerult volna elorendelnem az Amazon-on 400-ert, de gondoltam akkor mar inkabb varok a AIB verziora. Vagy megsem
Ez a par masodperc elbambulas eleg volt ahhoz, hogy elfogyjon a keszlet es mar ne tudjak rendelni
Viszont ez a mostani OCUK Vega64 "in stock" nem hagyott nyugodni, hala ennek a forumnak itt

Jelenleg 700-ert lehet csak Vega64-et kapni errefele. OCUK-bol szalittassal is 555-re jott ki, ami kozel van az 500-as "alomhatarhoz".Azzal erveltem magamnak, hogy a jo AIB-ok valoszinuleg 600 felett lesznek majd.
A mostanira rakok EK blokkot, akkor az kb 650 lesz, ami meg nem sokkal tobb.
50-et er nekem hogy ne kelljen tovabb varnom, es nem hiszem hogy egy AIB jobb lenne egy vizes ref-nel.Aztan majd meglassuk mit tudnak a sok kosztum

@Pepeeeee: te szallitod a legtobb gyakorlati infot ide, koszonet es elismeres a kitarto munkadert ebben a felig Vs topicban

-
jerry311
nagyúr
Nem is hangos ez.
Idle 34 fok (szoba 24.4) @ 700 RPM, semmi hangja nincs.
Játékok alatt meg elnyomja a játék hangja, szóval arról nem tudok nyilatkozni.
Persze bootoláskor azért megmutatja mire lenne képes, de odáig még nem sikerült eljutni pl. Doom közben. -
sir0cco
tag
válasz
Armando_19
üzenetére
Sapphire, vagy Msi standalone-t rendeltél?
Tökre nem vágom, hogy hogyan is jönnek/mennek ezek a refek.Én powercolort rendeltem de semmi még(sept.14 nálam). -
törölt tag
Vega 56 stuttering in PUBG and CSGO A megoldási javaslatokat tartalmazza.
Ez meg egy figyelemreméltó Vega 56 Videó alulfeszelésről +húzásról, és összehasonlítja az eredményeket.
NEWEGGen is volt 399 dollárért 56 , csak azonnal elkapkodják...
-
Ma rakotottem egy Acer xr341ck-t. A freesync jol mukodik, a jatekok is tartjak a 60-75 fps-t. Egyedul a Quantum Break lett jatszhatatlanul bugos.
-
törölt tag
Feltették a következő kérdést:
-Tudja-e valaki, hogy az RX 56 ára miért olyan (jelenleg), mint az RX 64? (Red packról itt is kérdeztetek)
Nos GIBBÓ válaszolt rá:
Úgyhogy big unknown lesz itt nagyon a custom kártyák ára, hiszen ott senki nem fogja támogatni az értékesítést. Szóval aki tud mit kezdeni a reffel csípje el a jó ajánlatokat.És ha már ítt vagyunk ez FONTOS:
A Kraken G10 vagy a G12 nem illeszkedik a Vega-hoz! A Gamersnexus ellenőrizte a Vega FE AIO mod-nál! -
törölt tag
Volt 417 Euróért délelőtt németeknél de nem sokáig
MSI VEGA 56 IN STOCK@Mindfactory Germany - 417€ with shippingMagyarországon ?

OCUK ,SCAN ,ALZA
Akkor vedd meg ha 56-ot 380 font(£) vagy 410 euró körül látod ez olyan 130 ezer ft körül lesz +postaköltség.
64 et meg olya 470 font vagy 510 euró körül -
Tudtok olyan helyet magyarországon, ahol lehet kapni magában vega 56-ot?
Előre is köszönöm.(#747) Yany: Azért ez brutál durván drága.

-
törölt tag
-
JackeL
tag
Ma 14-15 óra környékén jön a kicsike, kár hogy csak pénteken érek haza kipróbálni, de remélem szépen fog muzsikálni, unboxingról képeket vagy majd csak működés közbeni bencheket kértek?
-
Picco
addikt
válasz
Plasticbomb
üzenetére
angol scan.co.uk es OCUK-nal egesz turheto arban elerhetoek.
-
törölt tag
Morfeusz összerakós görgetős képeskönyv.
Modjuk a CPU hűtője is megér egy misét, van a gépbe kiló alumínium
-
Yany
addikt
válasz
Plasticbomb
üzenetére
A német Amazonon is még elég horror áron mennek, de még csak most kerültek fel a listára.
-
BReal
addikt
A 8% a GR: W-re vonatkozott. Én nem az írásos teszt táblázatában néztem az eredményeket, hanem a videó adott játék bench utolsó képkockájának fps-eiből (ott 1070 39,9 Vega56 43,1; az 8%). Egyébként nem értem, a táblázatban szereplő értékekkel 8 helyett 7% a Vega56 előnye, brutális különbség.

(#743) : Nem tudom mit nem lehet érteni. A custom Vega56-ok is gyorsabbak lesznek a referenciánál.

A 290, 390 kártyáknál (nem az X-esnél, mert ott vagy meleg volt vagy hangos a hűtés alap beállításon) is jól megoldották a customok a dolgukat. Nagyjából annyit fogyaszt a Vega56 is. Fölösleges aggódni. Hangja is jó lesz, hőmérséklete is.
-
Raymond
titán
Miert, az szerinted jobb hogy a homokba dugod a fejed? Egyebkent plusz manualis OC nelkul ad 54.2, 42.8 es 25.4 FPS-t.
(#740) Malibutomi
Igen, a hangerovel legalabb valamit csinalnak. Azaruk lesz meg kerdeses es hogy melyik hutot rakjak majd a gyartok ra - azt amelyiket a 1080-ra vagy azt amelyiket a 1080Ti-kre raknak. Az utobbinak lenne tobb ertelme, de ha mar a Vega 64-re az kerul akkor szegmentalas kereteben siman meglehet hogy a kisebb lesz rajtuk. Es azoknal nem mindegy hogy 150-180W 1070/1080 kartyakat vagy 230-240W amit le kell huteni. Az Asus jol nezett ki a preview-ben, majd hogy a tobbi milyen lesz kiderul kesobb, a Strix kartyak nem eppen a baratsagos arukrol hiresek. -
Raymond
titán
Latod ezert nem volt jo otlet a mar nem kaphato 1070FE-hez hasonlitani a Vega 56-ot, az eredmenyek gyakorlatilag onamitas. Igy nez ki a rideg valosag Wildlans-nel:
1070FE Vega56 AIB1070
-------------------------------
1080p 52.3 53.2 58.5
1440p 39.8 42.4 44.8
2160p 23.3 26.3 26.9Az elso (1070FE) es a masodik (V56) oszlop a Digital Foundry tesztbol van, a harmadik egy teljesen atlagos OC (kb. 2038Mhz core es 8808Mhz VRAM) AIB 1070. Egyebkent a 8%-ot nem tudom hogy szamoltad, egyik felbontasnal se az jon ki.
-
BReal
addikt
Ez nehogy eltántorítson a vásárlástól. Egyrészt FHD-n is gyorsabb a 1070-nél, másrészt supersamplinggal is játszhatsz FHD monitoron.
Más: Digit Foundry teszjét nézve azért az szerintem sokatmondó, hogy a kezdetektől még DX12-ben is bőven az NV-t favorizáló Rise of the Tomb Raider, vagy a szintén NV-n mindig gyorsabban futó Witcher 3 vagy a GameWorks-ös GR: Wildlands is 10, 7, illetve 8%-kal gyorsabban fut Vega56-on a 1070-hez képest. Ez elég biztató.
-
Armando_19
őstag
Jaja, szintúgy, de hát ez van. Nem hiszem, hogy ennél olcsóbb lesz. de 2 hétig bármikor törölheted a megrendelést, és vissza utalják a pénzt. Szóval van egy kis időm gondolkodni rajta, hogy kell e ez nekem most ilyen formában. Itt vannak tőlem 20 percre kocsival, szóval amint lesz készleten, megyek is érte, ha csak valami más, ennél sokkal jobb ajánlat ki nem böki a szemem addig. Láttam a helyi aprón 1-2 GTX 1080-at 350 fontért használtan....
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
bobsurf
őstag
válasz
Armando_19
üzenetére
És hol a kedvezmény? Még ez is több, mint a 399$. Persze a manapság ez egy jó ár egy ilyen karinak...
A scan nálam sajna kihúzta a gyufát. Az első 5percben rendeltem, in stock volt az állapot, a visszaigazolásban már későbbi dátumot írtak, majd jött egy mél, h bocsi, de csak szept közepe
-
Picco
addikt
válasz
Armando_19
üzenetére
en is rohadtul gondolkozom rajta h rendeljek e egyet a scan/ocuk-tol, de mivel ugy is most megyek par napra nyaralni, inkabb varok vele amig visszaerek. Legrosszabb esetben visszakuldom 2 heten belul...
-
Armando_19
őstag
Sziasztok. Angliában már elérhető 1-2 boltban az 56-os vega, igen komoly indulási kedvezménnyel.
Én a scan computernél vettem egy Powercolort 389 fontért( ami a mai árfolyamon úgy 125.000ft körül van), elvileg szeptember 14-től átvehető.
Alig várom már
-
jerry311
nagyúr
Haladunk, OC UK-n már csak 469.99 GBP a Vega 64.
Tegnaphoz képest még 10 font esés.
És ezzel egy árba került a friss ropogós Vega56-tal
-
Omli85
őstag
Jó fej az OCUK.. ha nem kérdezek rájuk hogy miért áll még mindig a megrendelésem sose derül ki hogy készletre várnak.. holott megjelenéskor azonnal megrendeltem... elvileg a héten kapnak szállítmányt és akkor küldik.. hát fasza csak erről nem ártott volna legalább egy mail vagy valami hogy hülye gyerek majd küldjük mert nincs készlet.. :/
-
Zeratul
addikt

3584 unified shader árulkodó. Nem unlockolt semmit a tuning bios.
-
->Raizen<-
veterán
Hm egyre jobban best buy az vega 56, huzva 64 szint.
-
törölt tag
Hát csak átsütötték azt a bioszt. NE csináljátok utána !
Az RX Vega 56 64 BIOS-al 2%-al lassabb, mint az RX Vega 64
Ennek csak akkor lenne értelme ha kiderülne kevesebb hibás volt és ezért az ép GPUkat is eladják lockolva 56-nak. Nagyon rossz az a gondolatmenet hogy mi baj lehet két bioszos majd legfeljebb indítom a másikról. -
mpierre
veterán
válasz
üzenetére
Legyen benne limit, helyes. De ezt a limitet egy épített vizes rendszer esetében sose fogja elérni, csak pumpa leállás, vagy dugulás esetén. Akkor pedig igen is tegyen mindent a vga a saját védelme érdekében.
-
Omli85
őstag
válasz
üzenetére
Egy custom rendszer esetén több folyadék kering a rendszerben mint a gyári AIO megoldásban így kb esélytelen, hogy ilyen magasságokba menjenek az értékek mert akkor ott valami más probléma van sőt igen nagy probléma. Így ezek az értékek a gyári AIO-ra meghatározott értékek a custom rendszerre ez nem vonatkozik egyáltalán ebben biztos vagyok.
Viszonyításképp 0-24-es üzemben terhelt cpu és vga mellet 35 fokos tetőtéri szobában 45-48 fok volt a max víz hőmérséklet a rendszeremben a gpu súrolta az 50 fokot. Normál használat mellet nem 24 órás terhelésen a gpu jó ha eléri a 45 fokot. Pedig ez egy 1100/1600-on járatott 390 1,2v felett járatva ami azért ne megy energiatakarékos példány
.Ahh közben megelőztek páran mindegy most már itt marad

-
Ijk
nagyúr
válasz
üzenetére
Egy jó FC blokkal 60-at sem éred el, nekem Fury Nano 50 fölé alig megy most nyáron.
Ha eléred a 70fokot akkor vagy csúnyán alulméretezett a vizes rendszered, vagy nem jó a hőátadás a GPU-víz között (szar blokk vagy rossz szerelés). De akkor sem a vga feladata a vized miatt aggódni, az foglalkozzon a saját hőmérsékleteivel. -
törölt tag
Jó látom van komment rendesen

Nem a normál működésről van szó, hanem hogy milyen limitek vannak a driverekben, és mi történik 70 fok fölött egy vizes rendszerrel.
Bevágok két hozzászólást NO COMMENT-ben
LINK1
" gpu core temp of 71c is fairly toasty for a loop which would mean your coolant temps would in turn be fairly high.+"
LINK2 -
Omli85
őstag
Igen pont ezt említette amúgy JayZ is a videóban, hogy ugyan álíltva nem lett a kártyán semmi de még is sok esetben mérhető különbség lett az eredmények között 4K Firestrike alatt asszem valami 500 pont környéki difi metro-ban is valami 5-6 fps átlag plusz pedig mint említette vízhűtés ellenére se fekszik maximumon a boost órajel szóval még ott sem kerek minden.
Egyébként DigitalFoundry említett valami érdekeset a Vega 56 tesztjeinél, hogy 1080p esetén néha érdekes jelenségeket produkál a Vega mintha cpu limit lenne és nem futja ki magát normálisan így ők 1440p feletti használatot javasolnak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- XFX RX 9070 XT 16GB GDDR6 SWIFT Triple Fan Gaming Edition - Új, 2 év gari - Eladó!
- ASRock RX 9070 XT 16GB GDDR6 TAICHI OC - Új, 2 év gari - Eladó!
- Nvidia p104 4gb VGA
- XFX RX 9070 16GB GDDR6 Swift OC Triple Fan Gaming Edition - Új, 2 év gari - Eladó!
- GIGABYTE RTX 4080 Super 16GB GDDR6X WindForce V2 - Gari 2027.11.20. -ig - Eladó!
- Samsung Galaxy A56 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HP ProDesk 600 G2 MT, DVD-RW , i5-6500 CPU félkonfig
- HP EliteBook 755 G5 15,6" Ryzen 3 pro 2300U, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- HIBÁTLAN iPhone 11 Pro Max 64GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4584
- BESZÁMÍTÁS! ASUS STRIX B550 R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2080 SUPER 8GB Zalman S2 TG FSP 650W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

)