- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Apple Watch
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Yettel topik
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- Google Pixel topik
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Xiaomi 13 Pro - szerencsés szám
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
-
Mobilarena
Mielőtt hozzászólásban feltennéd a kérdésed olvasd el a Témaösszefoglalót, a Téma tudnivalókat vagy használd a keresőt.
Az esetek nagy többségében megtalálható a válasz!
Új hozzászólás Aktív témák
-
TIT
veterán
válasz
robertosz91 #8848 üzenetére
Arra írtam,hogy nem létezik a te típusod de azt hittem 21:9-esed van.
-
TIT
veterán
válasz
robertosz91 #8825 üzenetére
Nem kell látom,csak nincs olyan UM van.
Inkább a többire válaszoltál volna.Játszik a pcx is állandóan a garival.Ha 1x ad 3 évet miért nem képes az összesre annyit adni?
-
TIT
veterán
válasz
robertosz91 #8815 üzenetére
Nincs 27-es csak 29-es vagy 25-ös UM.
Neked nem vibrál be böngészésnél a monitor diplayporton és nem írja a crimson,hogy hiba van a gép és a moncsi között,ezért nem tudja beállítani a max.felbontást és képfrissítést? -
trufa12
addikt
válasz
robertosz91 #8815 üzenetére
A 480 csak 35 fpst hoz w3 alatt?
-
M@rdel
őstag
válasz
robertosz91 #8147 üzenetére
Már kezdtem elhinni, hogy csak az AMD-nél vannak driver hibák, amíg nem vettem a gyerekek gépébe egy gtx 960 4GB-t.
A probléma csak annyi volt, hogy egy steam játék sem indult el egy idő után.
Mint kiderült a riva tuner-l akadt össze. Ilyennel pl AMD-nél nem találkoztam.
De ha driver hibáról van szó akkor mindig az AMD-vel azonosítják.(#8164) Televan Itt nem a 470 teljesítménye csodálatos, hanem, hogy még van játékos a star wars-ban!
-
BReal
addikt
válasz
robertosz91 #8147 üzenetére
"Az előző whql driver amivel most nincsenek nagyobb hibák:"
Na ez a másik, amit mindig vallani szoktam. Azt a drivert használd, ami bevált és a legtöbben ajánlják. Ha egy adott béta driver, hotfix nem hoz általános gyorsulást a kártyának, vagy olyan játékban gyorsít, ami téged nem érdekel, minek felrakni? Én se szoktam frissítgetni a drivereket, csak nagyon ritkán. Eddig 4 vagy 5 driver járt a gépemen 2013 karácsonya óta.
-
BReal
addikt
válasz
robertosz91 #8144 üzenetére
Nem épp erről van szó. Hanem arról, hogy az első hozzászólásodban (számomra) egyértelműen az jött le, hogy csak a driverével lehetett baj. Közben meg kiderült, hogy más programmal akadt össze. Ha ezt írod az elején, hogy "480 tulajok figyeljetek arra, hogy az MSI Afterburnerrel esetleg összeakadhat a driver, és monitor kalibrációt resetelhet minden indításkor", sokkal kevésbé lett volna "támadó" jellegű. Ha érted mit akarok mondani.
-
törölt tag
válasz
robertosz91 #8121 üzenetére
Igazad van 4Kra nem létezik, de ha freesync monitorom, vagy 4k tvm lenne akkor inkább választanám ezt a helyedbe ezzel már 1440-en elvagy a freesynccel meg főleg...
Vegára még sajna várni kell jövőre jön csak, 4000 shaderrel meg 16GB HBM2vel. -
BReal
addikt
válasz
robertosz91 #8124 üzenetére
Érdekes, mert emlékeim szerint van, aki használja, mégsem írt ilyen problémáról. Amúgy az ASUS 270x-hez is adták az ASUS Tweak programot (vagy mi a neve). Egyszer kíváncsiságból megnéztem, aztán letöröltem.
-
BReal
addikt
válasz
robertosz91 #8118 üzenetére
Na tessék, akkor csak kiderül, hogy nem a driver tehetett róla. Mi volt az a progi egyébként?
(#8120): Érdemes myckey tapasztalatait elolvasni, illetve már emlékeim szerint van, aki adott 470-eshez is megtalálta az ideális beállításokat. Csak tájékozódni kell, és meglesz a megfelelő teljesítmény megfelelő hang mellett.
-
BReal
addikt
válasz
robertosz91 #8115 üzenetére
Ha 1 tippem lenne, szerintem ugyanaz a probléma, mint a 270x-emmel volt (forrasztás megadta magát, esetleg memória). Szerintem legalább fél tucat fórumozó van itt, aki MSI 480-at vett és megosztotta itt a tapasztalatait, mégse írt senki semmi hasonló problémát. Cseréltesd, ha 3 napon belül vetted.
-
sakal83
addikt
válasz
robertosz91 #8115 üzenetére
Nem Neked szántam a fricskát, hanem az itt trónoló egyes fórumtársaknak (jelzem, soknak nincs is ilyen vgja
, de osztja róla a tudást
), akik fél pillanat alatt kioktattak, hogy nem ebben a topikban kellene rossz véleményt írnom az rx470-emről, mert ez a vörös oldal
Én is ma válok meg tőle, mert nem igazán volt meggyőző épp hasonló rendellenességek miatt, mint a Tied.
Nyomj rá egy új Wint, hátha. Remélem jó lesz, mert az MSI jó vgakat szokott kiadni azért.
-
BReal
addikt
válasz
robertosz91 #8111 üzenetére
Nem, nála cicereg a kártya (tudod, az, ami mindkét oldalon ugyanúgy előfordul ugyanolyan mennyiségben
). Ezért is fos a 400-as sorozat.
-
BReal
addikt
válasz
robertosz91 #8111 üzenetére
Nem is írtam, hogy az lennél (ha egyszer 480-at vettél...
). Egy biztos. Ha én ilyennel találkoznék, és többszöri próbálkozásom is sikertelen lenne, én biztos ledúrnám a Win-t, és frissre telepíteném. Ha ha ott van gond, akkor már mérges lennék. Egyébként én ilyenen nem is idegesíteném magam - hála a jó égnek az eddigi lassan 3 év alatt nem is volt dolgom a 270x-szel.
-
sakal83
addikt
válasz
robertosz91 #8108 üzenetére
Szerintem ide ilyet ne írjál, mert szétszednek
csak benned lehet a hiba, mert zöld vagy
egyébként a rx470-em is hasonlókat művel mindenféle ok nélkül. Bár már kezdem sejteni, hogy 6 pinest nem érdemes venni 470-ből. (kilépek egy játékból a ventivezérlés nem áll vissza, csak, ha ráfrissítek az afterburnerben, képenyőfelbontás elállítódik, a színprofilom vagy bejön vagy nem)
Nekem is többször furcsán eldobja magát random módon a képernyő beállítás win10-en. Biztos, hogy nem hibás a vga, de erre mondom, hogy nincs "egyben" valami. (win10, driver, vga, hdmi-s erősítő kombó betesz neki
)
Furcsa, mert 7950/280/290-en egyszer sem volt problémám, ez a 4-es széria nem a barátom
Lehet, hogy be lehet lőni sziszifuszi melóval, de nyűgös.
Ami biztos, hogy szebb színteltebb, mint az Nvidia.
-
BReal
addikt
válasz
robertosz91 #8104 üzenetére
Én azt nem látom írva, hogy "felraktam egy másik drivert". Nem egy jött már ki a 400-as széria támogatásával. Nézd meg mindet. Millió és egy dolog (program, adott szituáció) okozhat driver összeférhetetlenséget. És párszor már kiderült, hogy nem feltétlen a driver a ludas. Halkan megjegyzem, 2015 nyara óta nem egy, sok felhasználót érintő hibás driver érkezett a másik oldalon is. Ezzel nem azt mondom, hogy egyforma mértékben vannak jelen a hibák, de naiv dolog azt hinni, hogy a másik oldalon nem fog belefutni az ember ilyenbe - mellesleg ilyen problémáról eddig itt senki sem számolt be, szóval lehet érdemes utánanézni, hogy nem más programmal együtt történik ez.
-
válasz
Peched van. Ezek a driverbugok teljesen személyre szabottak. 90%-nak semmi baja, de nekem is a driver miatt kellett továbbadnom.
-
R.Woodoo
tag
válasz
A monitor kalibralas alatt mit ertesz pontosan? Az en 470-em ma fog megerkezni, es DTP-em kalibralt monitoron, csak emiatt aggodom. Nem jegyzi meg a beallitott, betoltott kalibraciot?
-
Lacccca87
addikt
válasz
Driverrel eddig nekem se volt gondom ( R9 270X mellett), de most 470 nél észrevettem hogy a Wattman fül eléggé buggol. Vagy megnyitja vagy elhal az egész.
-
syberia
veterán
válasz
robertosz91 #7866 üzenetére
Én már rendeltem tőlük úgy, hogy utána magasabb áron volt kapható a termék.
A visszaigazolt áron kaptam kézhez, korrekt boltnak tartom. -
Wikoo
aktív tag
válasz
robertosz91 #7866 üzenetére
Ha jön ez email, akkor valszeg el is állok a vásárlástól.
(#7865) myckey: Eddig ha több hetet vártam a vásárlással, akkor sem volt 1-2 k nál több spórolási lehetőségem, most hogy eldöntöttem a vásárlást, reá 5 percre már meg is rendeltem. Végre nekem is szerencsém van.
-
sakal83
addikt
válasz
robertosz91 #7853 üzenetére
Most mar ujra 61 rendeld ujra.
-
válasz
robertosz91 #7764 üzenetére
Ezért írtam, "hogyha átmenetinek kell.... "Ha hosszabb ideig marad, akkor legyen csendes gyárilag, egyet értünk.
-
válasz
robertosz91 #7759 üzenetére
Ahogy itt olvasgatok, talán az msi az ajánlottabb a kettő közül, de ugye még +7k, a végén már ott járunk, hogy vehetnél mást is.
A nitro-n is biztosan lehet csendesíteni egy kis alul fesszel, megfelelő venti profil belövésével, stb.
Nézd, ha átmenetinek kell, akkor én nem áldoznám be a plusz 7k-t msi-re, de ezt már neked kell eldöntened, te fogod használni.
-
BReal
addikt
válasz
robertosz91 #7759 üzenetére
Előbb raktam be két linket:
XFX RX 480 8GB RS 83000 Ft
XFX RX 480 8GB GTR 87000 Ft3-3 év garanciával.
-
válasz
robertosz91 #7751 üzenetére
4K alá tényleg lepkefing mindkettő, de ettől függetlenül én a 480-at javaslom, mert arányaiban tekintve egyformán fogsz bukni mindkettőn az eladáskor (egyformán értéktelenednek, csak az egyiken pl.10k a bukó, a másikon 15k), ugyanakkor a 480 azért mégiscsak erősebb a 470-nél, biztosan többre mész vele.
A plusz 5k bukó pedig betudható a vélt vagy valós kevesebb kompromisszum kötésnek.
-
BReal
addikt
válasz
Hát ha valóban ideiglenes kártyának kell, akkor egyértelműen 470 4GB. Egy 480 8GB-os kártya 4k-ban esetleg medium beállításokkal ki tud magából hozni 40 körüli átlag fps-t.
-
törölt tag
válasz
Szerintem vegyél egy fury-t 110be 1440re,ott még a UHD jól skálázódik, vagy FullHD-ra egy 8 gigás 480-at. MSI gaming x vagy XFX-et.
Ha nem zavar hogy nem minden maxos akkor 4 Gigás is elég átmenetire, ha zavar akkor 8GB
Én is Full HDn ragadtam. Ha viszont hosszú távon ragadsz itt akkor Black Edition -
Zeratul
addikt
válasz
robertosz91 #1552 üzenetére
A dollár "elszállása " ugyanúgy érinti a nV termékeit is, érdemes átnézni a nV topicba, ott is megy miatta köpködés.
-
-Solt-
veterán
válasz
robertosz91 #1543 üzenetére
Igen, csak ez a teljesítmény (970) nem ennyibe került anno amikor megjelent! Eggyel magasabb kategória mint az RX 480, ergo minden téren felesleges összehasonlítani vele! Az, hogy most közel egy árban vannak (ez is csak itthon igaz gyanítom), az csak azért van, mert a 970 kifutó termék! Ezen felül amikor hasonlítják, azt is bele kéne venni a képletbe, hogy mondjuk 2 év múlva is megállná-e ez hasonlítás a helyét!?
Az AMD célja egyértelműen deklarált az árazással! Ez a termék az R9 380/X-t váltja, vagyis aki ebben az ársávban keres magának új VGA-t, annak most már nem az R9 380/X-t kell nézegetnie, hanem az RX480-t, ennyi!
A történet nem arról szól, hogy itt az RX 480, és mindenki dobja ki a 970-t, 390-t, 290X-t, stb!
-
válasz
Te miért pluszegyezel a sületlenségre?
Az RX 480 NEM a GTX 970/R9 390 tulajoknak készült! Miért nem lehet felfogni, hogy az RX 480 azért került a piacra, hogy leváltsa az R9 380(X) kártyákat, és a GTX 960 vagy gyengébb kártyával bíró NV tulajokat váltásra sarkallja?
Tényleg ennyire nehéz felfogni ezt az egészet? Pedig már kánikula sincs, ember!
@metalharcsa: Igazad van, de mindig felb@sz az emberi
ostobaságértetlenség. Mert ha mindezt aranyhalak írnák, akkor mosolyogva beöntenék nekik egy kis plusz eledelt, mert hát ők ilyenek, nem tehetnek róla. -
Zeratul
addikt
válasz
Ha az AMD célja az volt, hogy a sok 970 tulaj erre váltson, akkor bizony megőrültek. Egy 970 tulaj max akkor gondolkozik el a cserén, ha az rx480 legalább 5-10%-kal lehagyja a 980-at, mert akkor látható előrelépés van. De ez ugye nem így van, így nincs értelme váltani. Kihangsúlyoznám, hogy ez az ÉN véleményem.
De egyértelműen nem oda van pozícionálva hanem a 78xx/270/370/380 és GTX760/960 tulajoknak.
-
Ren Hoek
veterán
válasz
robertosz91 #1493 üzenetére
"Nőies gondolkodás" talán az a sztereotípia, hogy a női elme szeret elbíbelődni a részleteken, apróságokon - emiatt kevésbé látják a teljes képet. A férfiak meg távolról szemlélik a tájat, de a kis részleteket figyelmen kívül hagyják. Jól mondod, ennek az esztétikához, formatervezéshez és VGA dizájnhoz semmi köze - ugyan úgy "férfias szakma" és igény lehet ez is.
Ezzel én úgy vagyok, hogy sokadlagos szempont a kártya kinézete, átlag-átlagon felüli (jó szó rá: esztétikailag) ízléses káryták közül válogathatunk igény szerint... viszont randa igénytelen műanyag ócska hatásút egyszerűen nem szeretnék látni a gépemben, sem használtan árulni 1-2 év után.
Ezen kívül megvan az a talán nem is alaptalan prekoncepció, hogy az ócska hatású dizájn pl gyenge anyag- és összeszerelési minőséget rejt... Néha persze fordítottja igaz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Hozzászólás előtt olvasd el!
- 3D nyomtatás
- OLED TV topic
- Crypto Trade
- Villanyszerelés
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Milyen egeret válasszak?
- Kempingezés és sátrazás
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Revolut
- További aktív témák...
- MSI RTX 3080 Ti SUPRIM X 12GB GDDR6X Videokártya! BeszámítOK
- Msi Mech 2x Radeon RX 6600 XT GAMING X 8G
- GAINWARD RTX 4070 Ghost OC 12GB - ÚJ! 3 év garancia
- PNY EPIC-X RGB RTX 5060Ti 16GB / Gigabyte EAGLE OC RTX 5070 12GB videokárty 3 év garancia 27% áfa
- ASUS TUF Gaming GeForce RTX 3070 Ti OC 8GB GDDR6X 256bit videokártya
- Samsung Galaxy S22 Ultra 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte GA-A620M R5 7600 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA Corsair 750W
- Lenovo ThinkCentre M720q/ Dell OptiPlex 3060- 3070/ Hp EliteDesk 800 mini, micro PC-Számla/garancia
- Apple iPhone X, 256GB, Kártyafüggetlen
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest