Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • robertosz91

    tag

    Üdv Srácok.
    Na megjött az Msi Gaming X 480 8Gb. Hááát...Csalódtam...Jó nagyot... Maga a kártya az msi tálalásában nagyon jó, korrekt szerkezet, nagyon csendes, halk...hát egy szóval f@sz@ :D
    A csalódottság oka pedig az, ami nekem eddig szinte soha nem fordult elő, a driver hiba... Bugos, szörnyű. Mintha erre a szériára elfelejtettek volna drivert írni. Szinte minden bekapcsolás után elbarmolja a monitor kalibrálást. Egyszer úgy indul, hogy minden tök sötét darkos, máskor meg minden fakó színtelen. Borzalom. Ilyennel még nem találkoztam. Olvastam feljebb, hogy G.I.JOE kollégának milyen problémája akadt, hát szerintem ez nem hardver hiba, mert nekem is produkált ilyet. Bekapcsoltam, feláll a windows, ééés mintha memória hiba lenne, becsíkoz és lefagy. Na itt kezdett el tikkelni a bal szemem. De azért megnyugtatásúl kaptam még egy ,,az illesztőprogram nem válaszolt... " . Ha nem jön driver 13 napon belül, megy vissza a feladóhoz. A rendszer amúgy Windows 7 ultimate.

    Ha ezek a problémák nem lennének.
    Full Hd-ra jó, a teljesítménye úgy veszem észre nagyon egyenletes. Ha egy-két észrevehetetlen beállítást lejjebb vesz az ember simán hozza a 60fps-t. Korrekt.

    4K: Na itt már durván butítani kell a grafikán, hogy játszható sebességet hozzon. Semmi élsimítás, nem is kell mondjuk. Low Med High Ultra beállítás mix kell neki, textúra ugye mehet maxra, és az ehhez kapcsolódó beállítások. Így kb 33-55 fps között mozog minden játék amit próbáltam (gta5,witcher3, maffia3,). Az 55 fps-t csak egyszer kétszer láttam pár másodpercig, a valóság 33-42 között van. Van freesync a monitoron, így próbálom 40 fölött tartani minden áron, mivel a freesync 41 fps olyan mint a 60 fps. Erről a technológiáról csak áradozni tudnék.

    Ez az utasítás élőbetöltés sem rossz. Kipróbáltam a világ egyik legrosszabban optimalizált játékával a gta IV-el. Stabilabb mint más kártyával az kell, hogy mondjam. +freesync és olyan mintha kivasalták volna. Persze most is van indokolatlan fps drop, de nem olyan zavaró mértékben mint amúgy.

    Sokszor érzem azt, hogy a kártya nem tudja "kifutni" magát. Mintha sávszél és ROP limites lenne csúnyán, valószínűleg ez így is van, mert a 290-em ebben a felbontásban (4K) jobban ment. #
    Tuningot próbáltam, Gpu 1350 mem 2100, +20% power limit,nem nagyon foglalkoztam vele csak belőttem ennyire, mindenhol bírta, 2 óra witcher 3 után sem vette vissza az órajelet és közben 73 fokos volt kb, gyári venti profillal. Firestrike ultra full hd, max tesselation 10560 pont ha jól emlékszem. Timespy nincs. Az Asic lottón 72,7%-ot értem el.

    Szóval durván vegyes érzéseim vannak a kártyával kapcsolatban. Én erre egy TETSZETT matricát tudok adni max, egy kis jó indulattal. Ez a driver sz@rakodás valami nevetséges. A kártyák megítélését nagyban befolyásolja, erre egy rakás szemét. Tele konfigurációs buggal.

    [ Szerkesztve ]

    Az élet jó, csak meg kell tanulni lebegni a sz@rban.

Új hozzászólás Aktív témák