-
Mobilarena
Mielőtt hozzászólásban feltennéd a kérdésed olvasd el a Témaösszefoglalót, a Téma tudnivalókat vagy használd a keresőt.
Az esetek nagy többségében megtalálható a válasz!
Új hozzászólás Aktív témák
-
borovi
aktív tag
válasz
gulupeti #36693 üzenetére
Hogyan kell a Wattmant letakarítani a gépről? Nálam minden játéknál bekavar egy idő után, fekete képernyő, nincs jel, de a játék tovább fut a feketeség leple alatt. Csak reset segít, gép újra indul, és minden ismét okés. Azt a váratlan rendszerhibás, beállítás visszaállításos szöveget írja mindig, gondolom a resetes újraindítás miatt. Én, mivel nem értek hozzá, meg nem is érdekel, nem piszkálnék a beállításokhoz, viszont szeretnék stabilan játszani, nem arra számítva, hogy 10, 20 vagy 30 perc játék után száll el a kép. RX570-esem van. Nem volt mindig ilyen gond vele, egyszer csak elkezdődött. Sok helyen azt olvastam, hogy egy Win10 frissítés az oka. Talán a Wattman letakarítása segítene.
-
gulupeti
senior tag
válasz
gulupeti #36655 üzenetére
Fél nap használat után a Wattmant újfent letakarítottam a gépről. Valahogy nálam nem akar normálisan működni. Ha állítgatok benne akármit is, simán Windows/böngészés közben vibrál, ugrál a kép, kb. olyan a jelenség, mintha az utolsókat rúgná a kártya.
"Váratlan rendszerhiba miatt az alapértelmezett Radeon Wattman beállítások visszaálltak" üzeneteket kapok. Míg ha csak illesztőprogramot rakok fel, semmi ilyen problémám nincs.
(#36663) HSM
Próbáltam a leírásod alapján belőni a gyári legmagasabb órajelhez tartozó alapfeszültséget.
Azt vette észre, hogy különböző driverek esetén, miközben elindítottam a GPU-Z-s render tesztet, a HWInfoban nem ugyanazokat a maximális feszültség értékeket látom.
A windows által telepített 17.1.1 alap driver esetén 1.069 voltot láttam, míg a 19.9.2-es driver esetén 1.14 voltot. Ez lehetséges? Ezek a feszültség értékek nem a kártya biosába vannak belőve? -
HSM
félisten
válasz
gulupeti #36655 üzenetére
Ha nincs VID, akkor a GPU Core Voltage marad, viszont ott bele kell kalkulálni, hogy ha jól emlékszem, az azt a feszültséget mutatja, amit a GPU kap, tehát egy picivel kevesebbet fogsz leolvasni, mint amire valójában szükség van. Szóval ha mondjuk 0,97V-ot látsz így finoman terhelve, amit írtam, akkor kb. 1V-ot kell beírni.
És ami fontos még, Afterburner offset mindenféleképpen 0mV legyen, mert az agyon tud vágni mindent, ahogy meg van oldva, még a WattMan reset se reseteli.
(#36656) syberia: Nekem rosszak a tapasztalataim az offset-es alulfesszel. Jellemzően alacsony órajeleken hamar instabillá válhat. A -114mV is gyanúsan sok. Nálam pl. az alapfesz 1,125V 1340Mhz-en, és ebből csak olyan 50mV spórolható meg. Szintén Nitro 580.
-
Chaser
legenda
válasz
gulupeti #36640 üzenetére
Nem tudom mi a megoldas, sok 570/80 velemenyt atneztem neweggen, kb mindegyiknel irnak ilyen hibat ha tobb kijelzo van, tipustol fuggetlenul, szoval eselyes h driver-win harc
Mindbol van hibas persze, a hires nitro szeriabol is, a tiednel nem remlik h sok negativat lattam volna rola neweggen, az xfx-eknel annal tobbet, meghibasodasi rataban biztos vezetnek, ha masban nem is ( :
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Hozzászólás előtt olvasd el!
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Apple MacBook
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- PlayStation 5
- Gaming notebook topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Beperelték az Apple-t a részvényesei, mert túlzott az AI-fejlesztések kapcsán
- LEGO klub
- Konteó topic
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- DDR5 16GB 8GB 32GB 4800MHz 5600MHz RAM Több db
- Gyors, Precíz, Megbízható TELEFONSZERVIZ, amire számíthatsz! Akár 1 órán belül
- BESZÁMÍTÁS! Asrock H310CM i5 9400F 16GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD RTX 2060 Super 8GB Zalman Z1 700W
- Bomba ár! Siemens Simatic Field PG M5 - i7-6820EQ I 8GB I 1TB SSD I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest