Új hozzászólás Aktív témák
-
Ja értem. Köszi a pontosítást!
(#817) Gyuri27
Pedig nagyon szép dolgok tudnak otthon születni...Az L2 Plus-nak sajnos 51mm a vastagsága, ez kevés ITX házban fér el (hát még ha idővel cserélnéd a ventit). Pedig jó kis hűtő, pont a 75W-os kategóriához passzol.
-
törölt tag
4GB-osat akarok:
Gigabyte RX 460 4GB - RX460WF2OC-4GDViszont a 6 pines csati és a hőcső vonz.
Valahogy nem tudom elhinni, hogy egy Sapphire hangos legyen terhelésen.
Volt már egy tucat Sapphire-om, egyik sem volt az.
Mondjuk soha nem gagyi 10k-s rosszul szellőző fapad házakban működött.. -
törölt tag
-
MK VII
veterán
Witcher3 valóban eszi a procit.. Az nem fekszik neki..
Na.. Tomb Raiderről nem tudtam, hogy egyszálas játék.. Viszont így elég gagyi..Ha persze úgy választjuk a játékokat, hogy tudjuk, hogy jól megy Pentiummal, akkor el lehet vele játszani, de ha tényleg minden játékra veszünk processzort, akkor már nem jó választás.
Nem véletlen akarom én sem lecserélni a processzorom legalább egy i5-re.
De aki kis pénzből akar játékos gépet annak elfogadható a penya is ez mellé a kártya mellé, mert sokkal többet egy i3 vagy i5 sem hoz ki belőle. -
MK VII
veterán
Tényleg mindenféle vita nélkül, de miért vagy ennyire szkeptikus a Pentiummal szemben?
Valami fura megmagyarázhatatlan dolog miatt minden játékkal tudok játszani a kétmagos procimmal.
Igen igaz! Egyre jobban igénylik a többszálas procikat a játékok.. Ezzel tisztában vagyok. Ettől még használható teljes mértékben offline egy Pentium egy hasonló teljesítményű kártyával mint a 460.Nézd..
Idézni tudom csak magamat..
Itt milyen eredményeket hozott a Pentiummal a kártya? Ezeket ugye én mértem. Saját gép. Pentium + RX460 4GB.i5-6500-al ugyan olyan beállítások mellett..
Tehát.. Nem, hogy alapon, de tuningolva is meghajtja a Pentium ezt a kártyát, hisz látszik is a különbség.
Sőt továbbmegyek.. Az én 4,5ghz-re húzott Pentiumom az alap i5-6500 3,2ghz-es frekvenciája mellett itt-ott még több fps-t kihozott a kártyából.
Ergo a magasabb mhz mindenképp fontos.. Ennek a kártyának offline, kettőnél több mag nem sokat oszt vagy szoroz.. Esetleg annyit amit írtál, hogy vannak és lesznek olyan játékok amik már el sem indulnak kétmagos procin.. Ugye ilyen a FarCry4 aztán a Shadow Warriror 2. És stb-stb. -
MK VII
veterán
A 470D az csak Kínában lesz kapható..
Egyébként megvan a miértje az árcsökkenésnek.
Jön a GTX1050 és 10 dollárral csökkentette az árait az AMD a 460 és 470 esetében. -
Jogos, de pl. XFX idle-ben leállítja a ventit, terhelés alatt sem túl hangos.
MSI-nél sajnos alacsony terhelésen is 30%-on megy a lapát. -
Nerazim
őstag
Elöl van egy 12cm venti alul van még egy és hátul is egy 12cm venti. Elöl hátul Xilence Red Wings van. Alul meg a gyári bitfhenix. Mit javasolsz, hogy javulna a helyzet?
Proci alapjáraton 31 -en van, ha játszom akkor 45 körül, vinyó alapon 31 -en van. Most így ennyi jutott eszembe, de ha hazamegyek megnézem. Nincs szabályozva a venti semmivel, ha erre gondolsz.
-
Gainka
őstag
Elfelejtettem írni hogy ez az új Tomb Raider be épített benchmarkja, és igy van eléggé maxon pörög a pentium.
Marton
A nitronak szinte semmi hangja nincs, bár már nem merek írni semmit mert a 470-480-as topikban zart fülessel haljak a ventik hangját szakadtam a rohogoestol mikor olvastam
fail
Lehet nekik asztalon van a gép hogy a ventik darálják a pajeszukat igy nem csoda hogy hangos.Elöször direkt nem raktam rá a ház oldalát de nem hallani a kártyát.
-
MK VII
veterán
Ez oké.. régi cucc a VLC, de akkor sem voltak ilyen csíkok nekem a kártya beüzemelése előtt, sem IGP-vel sem HD6950-nel. Szóval a kártya miatt jött elő a csík... 100%.
Illetve még itt van ez a csík is kikapcsoláskor.
[link]
Ez néha zöld néha lila.. Ezzel sem találkoztam még soha a VGA előtt... -
MK VII
veterán
Ha előbb nem akkor karácsony környékén meglepem mag egy 4690k-val. Kíváncsi leszek. Biztos, hogy stabilabb és valamivel magasabb lesz az fps, de szerintem sokkal nem. Majd kiderül.
kocsawi
Kipróbálom majd őket. Viszont a kikapcsoláskori zöld és lila csík nem a lejátszó miatt van... -
MK VII
veterán
Értem én, csak gondoltam, ha OpenGL alatt tud ezzel a kártyával 45-50fps-t akkor nehogy már a Vulkan mód meg be legyen korlátozva rajta...
De ok.. Elfogadom, mert én is erre tippeltem.. Csak azért nah.Azért a Dying Light-ot is kijátszottam ezzel a procival meg egy HD6950-nel 30-35fps-sel.. De értelek.. Természetesen tudom, hogy nem egy erőmű az kis Pentium, de azért meghúzva még elég szépen el lehet vele játszani.
-
MK VII
veterán
Nem tudom olvastad-e a 491-es hsz-em..
Mint látod tuninggal 33%-on megy a venti játék közben, 1400-as fordulaton semmi hangját nem hallom.
Majd adok még neki aztán megnézem, hogy mikor jön meg a hangja..
Én kifejezetten érzékeny vagyok a hangos gépekre és a kártya hangját még nem hallottam.. Eddig jelesre vizsgázott..
Később még nyüstölöm.. Van más dolog is.A Sapphire Nitro ahogy látom 1250mhz-re boostol. Én 1300nál járok és nincs hangja a masinának.
Még talán az 1350-et is el lehet vele érni.. Az meg rx470-ekre jellemző.. Sőt már így is a memória jobban bírja mint egyes 470-eken. -
Gainka
őstag
Igen tehát a gaming-ra + az armorra gondoltam hogy hiányoznak a képből.
Addig addig varok hogy jo árú lesz a strix.
Mondjuk most neki estem a F.E.A.R-nek fullon megy a pentiumon ezzel el leszek egy darabig.Ám ha jól lehúzzátok a fényerőt nem hogy izgalmasabb, de még a grafikán sem látszik annyira hogy jo pár éves játék már.
-
Anubis_9
addikt
Oksa, köszi nektek! Amúgy a levegő iránya jelenleg pont úgy volt irányítva, ahogy beszéltük itt. Akkor annyi, hogy az oldalsót átteszem alulra. Egyébként 12 cm-es Cooler Master ventik vannak bent, megnéztem őket. Lehet kéne valami jobb és még halkabb, mert az egyik kicsit csapágyas lehet már.
-
-
MK VII
veterán
Értem értem... Sokszor beszéltem le az embereket CF-ről a VGA topikban..
Tudom, hogy nem minden játékban skálázódik rendesen és nem a legtutibb..
Elgondolkodtam rajta a feljebb leírt okokból.. Nem volt még, kíváncsi vagyok rá, ha valamilyen kártyából vennék kettőt akkor az ez lenne. Stb-stb.
Először úgyis proci upgrade lesz aztán majd kitalálok valamit. Valószínűleg inkább egy 480 lesz belőle, ha nem lenne elég a 460-ban a kraft, bár megszoktam a 25-40fps közti játékot. Nagyon nem is vágyom többre.. -
törölt tag
-
És akkor ott van még HódNorbi esete... de valóban igazad van, emiatt még nem tanácsolnék el senkit a Giga-tól.
És igen, a tápcsatis változatok mind melegebbek kicsivel a Giga-nál, de azzal ellentétben az órajelüket is stabilan tartják. Mondjuk ennek most még nem látom hátrányát, de a +10 fokos melegedésnek sem.
-
-
-
Hogy mi? Komoly?
Alig gyorsabb csak, szóval nem lépsz előre, csak technológiailag
Ugye most a GTX950-ről beszélsz? Csak mert az van pariban a 460-nal, 750Ti-nél meg mindkettő jóval erősebb.XFX-et nem érdemes venni, ha vissza olvasol egy kicsit, Gigabyte-ot igen.
Emlékeim szerint csak a Giga kártyái kapcsán fordult elő a topikban panasz, míg az XFX-szel minden tulaj elégedett volt. -
Lifer092
senior tag
Köszönöm! Igen, én is valami hasonlókat szűrtem le a benchmarkokból, hogy nem sokkal erősebb mint egy sima 750Ti. Szerintem ezzel az OC-s változatommal (még pár MHz van benne) meg majd kb. 1 szinten lehet jóformán. Legalábbis amit láttam idáig, alap 750Ti -től sem hú de sokkal marad el. Alapból nem játszok FHD-ben, mert "csak" 1440x900-as a monitorom, ami nekem több mint elég. Csak ha a későbbiekben FHD-ra cserélném, akkor esetleg lenne -e valami plusz előnye az RX460-nak a 750Ti-vel szemben.
Anno egy R260X-em volt az Asus DCIIOC palettájáról. De már elegem lett a folyamatos fekete képernyőkből, alvás után fel nem ébredésekből, millió artifactokból, driver bajokból, meg a rezsó hőmérsékletéből. Szóval kicsit félek is a Radeonoktól ez miatt. Mennyei megváltás volt 750Ti-re cserélni, hűvös, halk, nem hibázik és szépen lehet alapfeszen tuningolni...
De szerintem akkor maradok a 750Ti-nél még egy 1-1,5 évig, és később beruházok egy RX470-re vagy egy GTX1060-ra.
-
HódNorbi
újonc
Ezeket a kérdéseket már én is átfutottam, de nem itt hibádzott a dolog, más kártyával bár low-on, de gond nélkül ment. Egyébként 65°C volt max terhelés alatt, és a tegnap kijött driverrel is próbáltam. Viszont cserébe lesz egy XFX 460-as 4GB-os verzió. Ahhoz már több reményt fűzök.
-
MrDerekas
addikt
Szerk!!! Félre ment. Ide szánom:
(#291) HódNorbi
Ugyanilyen kártyát nyúzok és még nem dobott ki játékból. Egyszer sem fagyott, nincs microlag, cicergés, stb... Egyetlen hibának azt találtam, hogy a Crew-ban a 4x-eres élsimításnál hibázik a grafika. Aztán eszembe jutott, hogy az előd gtx950-nél is pont ennél a beállításnál hibázott, szóval ez sem ájemdé különlegesség. Rengeteg panaszt hallottam már driver gondokról, aztán az elmúlt 7-8 évben egyet tapasztaltam mindkét oldalról. A vörösnél frissítenem kellett a drivert, a zöldnél meg visszarakni a régebbit. Mindezt mindenféle ddu meg rendszer bejegyzés trükközés nélkül. Félre ne érts, teljes mértékben elhiszem, hogy problémád van ezzel a kártyával/driverrel. Csupán értetlenkedem, mert nem tapasztalom sem ezt, sem a régebbi bajokat. -
D.Orion
veterán
XFX RX 460 Single fan, megküldve szőrös fánkkal, 7:52nél.
Srácok egyébként a Sapphire 8GHz-es ramjai hoznak érezhető pluszt a többi 7GHz-es rx 460-al szemben?
-
Anubis_9
addikt
Végre sikerült kiderítenem, miért nem látok semmit a Képpont formátum menüpontban, amikor 4K@60Hz-en használom a Gigabyte RX460-as kártyám. Biztos emlékszel erre a problémámra, segíteni is próbáltál.
Szóval, a kezelésije szerint ez a helyzet: Video Resolution - Pass through: 4K 60 Hz (YCbCr 4:2:0). Vagyis gyakorlatilag maximum a 4:2:0-t tudja 4K@60Hz alatt, hiába is próbáltam meg mindenhogy.
Az új Onkyo-knál a 150-200.000-es kategóriában már kicsit jobb a helyzet. Maximum Video Resolution: 4k 60 Hz (YCbCr 4:4:4).
Azonban csak a félmilliós Onkyo tudja ezt: Video Resolution - 4K 60 Hz (RGB/YCbCr4:4:4/YCbCr4:2:2, 24bit).Ezzel kell megelégednem, mint kiderült az erősítő a szűk keresztmetszet.
-
MrDerekas
addikt
Örülnék neki. De nem megy. Elindul... a demonál áll a kép, villan, és indul a Graphic test 1 betöltése. Amikor betöltött és elindulna, elmegy a kép egy pillanatra és Ooops, error, blablabla, a gtx950 és az rx460 esetében is. Sőt, a 950-el elsőre beakadt a hang, majd újraindult a gép. Hőfokok rendben, táp rendben, szintetikus tesztben sem a proci, sem egyik vga sem dőlt ki. Szerintem kevés neki a SB procim. Vagy rosszak az erővonalak a gép alatt
-
Anubis_9
addikt
Jött ma egy driver frissítés (16.9.1): "Pixel format options may be missing from Radeon Settings for some limited system configurations on Radeon RX 480 graphics." Ezzel sem jó, de írja is, hogy csak 480-asok esetében történt javítás.
Pedig az AMD Clean Uninstall Utility-vel távolítottam el az előző drivert.
-
Anubis_9
addikt
Hm... végig fogom olvasni. Jelenleg így, hogy nem tudom állítani a Képpont formátumot, ilyen alapból, de ugye ezen csak akkor tudok változtatni, hogy ha átteszem 30 Hz-re. Lehet, nem olyan vészes ez a YCbCr 4:2:0, de én Full Range RGB-t szeretnék, mert mégis csak az lenne az igazi... Akkor még várom, hátha jön ki új driver és megoldja ezt a gondot.
-
Anubis_9
addikt
Szia!
Még egy kis segítséget kérnék: egy korábbi beszélgetésünk kapcsán azt ajánlottad, ne "YCbCr"-t használjak (akkor még IGP volt a RX460 helyett), hanem "Teljes dinamikatartományt". Sajnos az RX460-as menüjében nem találom az erre vonatkozó beállításokat. Alapból most ez a kimenetem a számítógépből, amit az erősítő menüje jelenít meg: 4K@60Hz 24 bit és YCbCr4:2:0. Merre tudom ezt beállítani? Intel HD grafikus menüjében szépen megtaláltam mindent, bezzeg itt...
Köszi!
-
Anubis_9
addikt
Szóval én ehhez hasonló panelt keresek. Nálam csak ezt látom, amikor kijelzőbeállításról van szó.
-
smilecat
aktív tag
Ha ki akarnám teljesen használni akkor több hardvert is cserélnem kéne a gépben. Most Diablo 3, Van Helsing és stratégiai játékok vannak a gépen, nem nagyon érdekelnek az új címek. Ez egyébként egy másodlagos gép amin a gyerkőc is elvan ha van kedve játszani, minden másra ott van a 470-es kártyával szerelt Inteles gép.
Ez meg egy kicsike AMD-s gépezet amit most már nem nagyon akarok fejlesztgetni, max kap még 4GB ramot és meg is van mindene ami kell.
Ha lesz kedvem egyszer talán erre is felkerül majd a win10, de eddig minden olyat kiszolgált a win7 ami nekem kell.De egyébként igazad van
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen egeret válasszak?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen videókártyát?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Bluetooth hangszórók
- Milyen TV-t vegyek?
- Víztisztító berendezések - kancsók - szűrőbetétek
- Budakeszi, Páty, Telki, Budajenő, Zsámbék, Tök, Perbál topik
- Autós topik
- További aktív témák...
- Asus ROG G20AJ - Intel Core i7-4790, GTX 980
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép játékra! I5 14400F / RX 6900 XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
- Részletfizetés , Acer Nitro V 15 minimálisan használt uj állapot sok garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest