- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Milyen okostelefont vegyek?
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
-
Mobilarena
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Pala
veterán
válasz
daveoff #15393 üzenetére
Cata maxon használom (1125/1575).
Amiket írtam, azok stabil órajelek voltak. Legalábbis többórás Crysis 2 multit (ultra beállításon) kibírtak. Hogy egészen pontosan mi a legmagasabb stabil gpu órajel 1.25V-on, azt nem néztem. De egyébként én ezeket az eredményeket egyáltalán nem tartom szenzációnak, láttam refet, amelyik jobban megy.
szerk.: Az ASIC quality nekem is valami ultra gagyi (hatvanvalahány %), de ezzel nem kell foglalkozni.
-
-
szasanyi
félisten
válasz
daveoff #15336 üzenetére
Egy telefont megér hétfőn. Bár már kint a V2 (nem véletlenül) így ez nagyon kétséges, de majd kiderül. Bár az ASUS HD7950 kártyákkal volt gond, igaz ez TOP de amúgy sztem ua.
KAMELOT: Köszi.
-
szasanyi
félisten
válasz
daveoff #15311 üzenetére
Ez érdekes, mert akkor tényleg nem értem miért adtak ki ilyen verziót, ha ez valós és általános problémaként jelentkezik a BOOST verzióknál.
A mégoldás lehet jó, de cserébe manuális beavatkozást és fogyasztásnövekedést feltételez ha jól értettem. De ez mi, hogyan lehet így kiadni egy szériát?
Persze előfordulnak ilyen egyedi, elvetemülten jó árak csak semmit sem ér annak, aki így nem tud hozzájutni. Bár azt nem írtad, hogy ez új, számlás ár volt-e... no, nem azért mert az olyan lényeges lenne, hanem mert a 75k annyira alacsony ár, hogy szinte hihetetlen.Foxmulder89: így már értem. Ez is egy megoldás, de akkor miért készültek a BOOST kártyák?
KAMELOT: na, Te biztosan nem olvastad végig miről beszélek!
Örülj neki, ha Szlovákiában ilyen árakon hozzá lehet jutni, de az sem nagy vigasz mivel itt Mo-n nem.
-
szasanyi
félisten
válasz
daveoff #15300 üzenetére
Ezzel nem tudok mit tenni, és az okát sem tudom. Ha ez annyira forszírozott kérdése a BOSST a kártyáknak ami ennyire érdekel titetek, akkor - mint mondtam - az AMD-hez kell intézni ilyen kérdéseket nem hozzám. Fogalmam sincs miért annyi, és miért nem kevesebb - de elképzelhető, hogy a mérnökök a stabilitás és egyéb megfontolásból döntöttek így, nem azért mert ők is hülyék.
Én nem vagyok sem szakember sem olyan szintű szakértője a témának, hogy ezzel ellenkezzek, vitába szálljak. Egyébként nem is érdekel: a lényeg, hogy ezzel a gyári, viszonylag magas BOOST órajellel is stabil és probléma mentes-e a kártya?! Persze ilyen válasz nem érkezik, csak az, hogy minek a BOOST és miért nem tuningolok...
Nem csak arról van szó egyébként, hogy tetszik a kártya. Az egy dolog (ami egyébként igaz, de VGA-t ugye nem elsősorban így választ az ember) és inkább fontos, hogy 79k-ért (számlás, hivatalos garral) ilyen új, magas OC-vel és jó hűtéssel gyárilag megáldott kártya jelenleg nincs még egy. Ezért gondolkozok rajta, de azért messze nem olcsó és szeretnék több infót, tapasztalatot. Bár az eddigiek alapján valószínűtlen, hogy az innen fog származni.Foxmulder89: és ez az órajelugrálás észrevehető-e használat közben? Minden kártyára igaz, vagy csak a Sapphire esetében voltak gondok? A PCS+ 7950 sok minden lehet, de hangos nem - ebben az egyben biztos vagyok. Dual BIOS és természetesen BIOS kapcsoló is van rajta - ezzel nem lehet váltani a normál és az OC BIOS között?
-
válasz
daveoff #14815 üzenetére
Hát most direkt át kapcsoltam a gyári bios ra és belőttem 1150/1400 -ra a kártyát fesz hez nem nyúltam hagytam alap 1,250.v on
gpu-z vel LOG -oltam de az kb lószart ér itt a log fájl de ebbe kb csak 850 és 1150 órajelek látszódnak mikor OSD -n volt minden 835, 850, 900, 950, 1000, 1037. 1100, 1120.MHz
szóval ennyit a logolás -ról mert nem képes olyan gyorsan logolni mint váltogat a kártya
Próbáld ki hogy felteszed a kártyát 1150/1500.ra és a power limitet 0-án hagyod talán úgy jobban fogod látni mi történik!
-
haddent
addikt
válasz
daveoff #14217 üzenetére
Egyébként nekem sima "K" nélküli 3770 és 4.1GHz (41x100). Fesz. nem mérvadó, enyém elég keveset kér, olyan 1.05V már stabil, vannak itt olyanok akiknek 1.1V fölött is kér...
Sontir Fel hát jó... továbbra sem értem, nálam megfordult kb. 4 különböző deszka (P67-Z68-Z77), 2db 2600k, 1db 2700k és most egy 3770 és egyiknél sem volt semmi változás.. Úgy látszik akkor szerencse kérdése
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Call of Duty: Black Ops 6
- Milyen videókártyát?
- Router gondok
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
- Bomba ár! Dell Latitude E7270 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Hp Prodesk 600 G3/ G5/ G6 SFF-MT / i5 8-9-10 gen, Hp EliteDesk 800 G4 / Win11- Számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged