- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Mobil flották
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Milyen okostelefont vegyek?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
-
Mobilarena
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
jarvitom
csendes tag
válasz
Speed® #41175 üzenetére
Működött 2 évig az AsRock alaplapomban aztán egyszer csak nem ad kimenetet a monitorra (ventik pörögnek meg minden). Kipróbáltuk haver gépében ott ad képet. Vettem egy új Gigabyte alaplapot, berakom és ott se működik. Valahol azt írta valaki hogy belefutottam az AMD kártya Intel alaplap bugba és nincs rá megoldás és ez egyre valószínűbb, mert már mindent kipróbáltam és semmi nem használ.
Viszont a kártyával nem volt baj eddig, akinek működik a lapjában annak teljesen jó szerintem. -
Bootyhunter
tag
válasz
Speed® #41166 üzenetére
Hali!
Az oxidáció nagyon tud szívatni! Egy 8800 gt-vel jártunk mi is így haverral. Ő már mérgében kidobta a kukába de én kiszedtem és nagyon finom csiszolóvászonnal picit felpolíroztam a csatlakozásnál a nyákot. Az alaplapon is kifújtam a foglalatot, bepattintottuk a vga-t és láss csodát! 😁 Ezek után kapta a kártya a kukás vga becenevet! 😅
-
gabber01
addikt
válasz
Speed® #41145 üzenetére
Én is a videobiosra gondoltam.
De, van próbagari, csak ez elég lehetetlen helyzet, mikor láttam a helyszínen működni, nálam meg semmi. Ki tudja mikor történt vele vmi. Kiszerelesnel? Szállításnál? Nálam beszerelesnel? De mindegyik annyira valószínűtlen, mert végig gondosan kezeltük...
Nem tudom ilyenkor mi van. -
gabber01
addikt
válasz
Speed® #41106 üzenetére
Van 6->8as átalakító. Meg kettő molex->8pin. Mindegyikkel próbáltam. Akár csak a molexekkel, akár egy molex és 6->8as átalakítóval.
De meséljétek már el, mitől lenne határon egy 550es táp, ami 380W-ot le tud adni elvileg a 12Vos ágakon? Az i5 2400, egy hdd meg ssd és dvd ennyire lezabálná? -
gabber01
addikt
válasz
Speed® #41090 üzenetére
Igen, még egy BIOS frissítést megpróbálok.
De az is elég vicces, hogy 550esnek írják, közben lead max. 380W-ot a 12V-os ágakon összesen.
De azért ennek a kártyának 200W elég kellene hogy legyen, hiszen nem eszik többet, pláne nem bootnál/2D-ben.
A többi fogyasztó olyan sokat nem ehet meg. Procinak külön ága van. Van még egy két venti, hdd, ssd meg dvd aztán slussz. Vagy? Bootolni azért csak be kéne, még ha esetleg 3D-ben el is hasalna. -
Recipro
tag
válasz
Speed® #41076 üzenetére
annyi még lenne néztem ezt a rog matrixot gyárilag 1660MHz-re van húzva a memory sebessége a többi 7970 mem csipje 1500MHz max frequenciára képes ezen akkor egy másfajta csip van? mert nem találtam googleba infót erről
illetve ezt a rog matrixot mennyire lehet még tuningolni?
sajnos a lightingel voltak problémák igen
-
PlayMax
nagyúr
válasz
Speed® #41039 üzenetére
Némi hangja van alapjáraton is de egyáltalán nem zavaró ,viszont van egy csekély rezgése is a kártyának aminek inkább nem örülök de nem vészes...
Hőfokok nagyon jók ,alapjáraton 32/35 fok terhelés alatt 64/67 fok, még húzva sem éri el a 70 -et.
Alap feszt melett 1200mhz n egy idő után érdekes textura jelenségek jelentkeznek a képernyőn ,picit visszább véve már nincs ilyesmi...
-
Raggie
őstag
válasz
Speed® #40903 üzenetére
Én is nehéz szívvel adtam túl rajta. Ritka jól sikerült egy modell volt.
Mondjuk én legalább nem adtam messzire magamtól és még öcsémnél tudom piszkálgatni, ráncigálni.
Nekem Sappphire 950MHz OC eddition volt, ami szintén gyári fesszel 1100-on simán elment 1275-ön bencheltem még de feljebb is csak azért nem ment, mert a VRM melegedett. A GPU-tól még ment volna feljebb is.Mostani R9 290 Vapor-om nem olyan jól húzható 1150 körül vége, szemetelni kezd a kép felette 20 perc játék után, hiába tolok neki akármennyi feszültséget.
-
orc88
őstag
válasz
Speed® #40745 üzenetére
Tévedtem, 1200RPM-es a 2 venti. Most eleve levett gépház oldallal indítottam el a gépet, kicsit feljebb toltam a ventiket, BIOS-ban kikapcsoltam a venti szabályozást, így végig full rpm-en pörögtek.
20 perc Watch Dogs és Far Cry után ez a tapasztalat: (végig 80-100% gpu használat, ~1.2V)
~54 fokot pikk-pakk elérte, utána kb 1-2-3 percenként emelkedett 1 fokot, majd 58-59-60 foknál megállt az emelkedés és visszahűlt 57 fokra és nem is nagyon változott utána
Érdekes... Lehet, hogy az ET6 nem szabályozza normálisan a ventiket, és nem pörögnek teljes fordulattal? -
orc88
őstag
válasz
Speed® #40743 üzenetére
1000Mhz/1400Mhz
Nem húztam rajta semmit. Elvileg 2db 1500RPM-es Alpenföhn venti van rajta 140mm. Pontos típusát nem tudom. A 2 venti az alaplapra van kötve 1db 4pines csatlakozóra (ez visszafoghatja a fordulatot? et6-ban maxra húztam) A házam nem elég szellős az tény. (kb 5-6 fokot is esik a CPU/GPU ha leveszem az oldalát.
A ventik nincsenek közvetlen a hűtőre rakva (kb 3-4 centire van)
Akitől vettem azt mondta, hogy neki is 60-80 között ment terheléstől függően. -
rayoliviero
veterán
válasz
Speed® #40711 üzenetére
Azt mondta, hogy nála hibátlan volt. De kérdeztem, hogy nézte-e egyáltalán, hogy megy-e a venti, indul-e, azt mondta, hogy azt természetesen nem. Úgy pedig akkor nem tudhatott róla. Zárt gépháznál meg nem mondja senki, hogy induláskor nem megy az egyik venti.
Itthon nem tudok róla, hogy kapható lenne gyári ventilátor, Ebayen van. De nem foglalkozok így a kártyával már, én hibátlant szerettem volna venni.
Az tény, hogy olcsóbb volt valamivel a többitől, aprón fix 45-ért és 50-ért láttam 7970-et, de az 50 ropisra van gari is. Ez pedig 42 volt.
-
rayoliviero
veterán
válasz
Speed® #40671 üzenetére
Haverom írta, hogy a 2,5 slotosak ajánlottak, ez amit vennék elvileg pont, hogy 2 slotos, a nem ajánlott. De lehet az eladó sem tudja pontosan, mert könnyű egy 2,5 slotost egy két slotossal összekeverni.
Holnap fog reggel írni egy SKU-t és az alapján már be lehet azonosítani.Debrecenben nem nagy választék van, vagy ezt megveszem, vagy nem tudok semmit. 750 Ti van még, az vadi új, de a 7970 attól sokkal erősebb és boltban is csak 750 Ti-ot tudnék venni.
-
bizoonik
tag
válasz
Speed® #40640 üzenetére
Köszönöm a válaszaitokat!
Azt olvastam, hogy a 280X is hasonló értékeket mutat mint a 7970. Így akkor a csere sem olyan rossz végkimenetel (nyilván jobb lenne ha szépen működne a kártya).
Elvileg hibátlanul működik, a srác dobozában papírokkal adja, másfél éve vásárolta, azért tűnt jó üzletnek. De le tudom alkudni 60k-ra is, és akkor még jobban járhatok. -
scr006
tag
válasz
Speed® #40537 üzenetére
Most próbáltam h átkapcsoltam a kártyán a BIOS-t, de azzal is ugyan ez van. Böngésző nélkül eszi ezt a mennyiséget, de nem találok feladatkezelőbe semmit ami eddig ne futott volna és terhelné. Keresgéltem neten h csak a Vram használatot logolja, de nem igazán találok. Szerintem sem kellene ennyi vramot megennie a rendszernek idle-ben, bár jeleneleg épp csak 162-t eszik böngészővel..
-
Gróf...
aktív tag
válasz
Speed® #40524 üzenetére
Gyárilag 1.5-1500 De ha nincs értelme, akkor marad. Próbáltam a napokban csak fesz nélkül 50-et 100-at rádobni, de hamar letérdelt.
Más.
Ez egy HIS 7970 gyári OC-s (1050) Amihez 1.25x v. fesz van társítva stabilan (szintén gyári érték). Ezzel ment-megy 1200-on, de már itt-ott elvétve hibázik. Gondoltam rádobok még egy századot. Ezt én úgy tudom kivitelezni, hogy DroidMester programjával módosítom a biost. Igen ám, de ha már 1.26x-et állítok be, akkor nem hajlandó felkapcsolni a legfelső fokozatba, hanem marad 500 hertzen! Van ennek valami konkrét oka? Láttunk már ilyet?(A kártya eddig 1050-1.104v-on ment. Rögtön megvétel után még a DM írt hozzá biost személyesen. Nem sokkal később kreálta a bios módosító programot.)
scr006! Afterburnerben a default kinézetnél a gpu fesz mellett jobbra külön le kell nyitni és ott lehet piszkálni a memóriákét!
-
CirrMee
addikt
válasz
Speed® #40423 üzenetére
1.15V az "mérve" 1.163V lett. Gondoltam viccből 1.37 -el 1.5V lesz a mért, de azt már nem szerette - szóval valahol itt van a határ az 1100MHz számára.
Amúgy a valóságban mennyit zabálnak ezek 1.1GHz környékén? Mert az Aida64 szerinti GPU memória és GPU VRM fogyi Heaven alatt mérve kb ~82 + ~22W, ami kevésnek tűnik elsőre.
-
ricsi8800gt
addikt
válasz
Speed® #40311 üzenetére
Amugy a vrm-eknek meg a memóriáknak elég annyi ha kap egy kis ventilátor által keltett huzatót és máris orvosolva van a gond
Azt nem mondom eg ki adta a tippet de ha nem mondja el nekem akkor én is vakarm a kókuszt.
Nálam látványos volt a hőmérséklet a vrm/memóriáknak igy,Nem ment fel 65fok fölé -
valenc
tag
válasz
Speed® #40241 üzenetére
Köszi szépen vagy a driver kavart be vagy a tdp de csináltam újat ez szuper. Valószínűleg a driver volt mert újratettem és egyből 1ghz-n megy. Így egy álom lett a kártya.Valóban nem kevés neki a fesz még az is lehet hogy többet is bírna de egyenlőre hagyom így.Kérdés: Alpenföhn peter 2-t megéri rá venni? amúgy is kicsit hangos illetve ha azzal halkan meglenne az 1100 körüli órajel az nem lenne rossz. Azt nem értem már csak hogy ehhez miért nekem kell szenvedni napokat miért nem képes ezt az amd normálisan megcsinálni?? Mert ha ezt így átlaguser megkapja annyit lát csak hogy akad a játék és szar a kártya...
-
valenc
tag
válasz
Speed® #40236 üzenetére
Köszi szépen
Megcsináltam rengeteget segített. Jele npillanatban 1131mV vittem le így már normális nincsenek irtó nagy beesések. Viszont a bios-ban a core clock-ot is 1000-re tettem de azt valamiért nem állítja át. valamiért fix 925-ön van. Ezek után gondoltam nem baj majd a core clock-ot felhúzom AB-ből,ami jó is volt(a játékra is jótékony a hatása) csak amint kilépek a játékből eldobálja a driver hogy "nem válaszolt majd helyreállt" és ezt csinálja. Lehet hogy az 1131mV-nak sok az 1000 és ezért nem állítja át az atiflasher se??
-
valenc
tag
válasz
Speed® #40232 üzenetére
Pont amennyit te is írtál 1,25V. Tuti ez a baja akkor
Érdekesség hogy most 1050-es gpu órajelen tesztelem és így határozottan jobb alig-alig esik be 60 fps alá csak így meg rohadt hangos a kártya... Magasabb órajelen azért bírja jobban mert ha throttlingol is akkor kevésbé veszi vissza?
Néztem kihasználtságot is,de a cpu elvileg nem éri el a 100%-ot a max ilyen 90-95% úgy hogy a gpu 100%-os kihasználtságon van elvileg.
Én szívesen hozzányúlok a bios-hoz ha úgy megjavul. Mennyire bonyolult? Illetve milyen bios kéne rá? És azt mivel teszem fel?Köszönöm a sok segítséget!
-
valenc
tag
válasz
Speed® #40230 üzenetére
Tdp limit semmit se ért. Ab-ben hiába pipálom be a voltage setet ugyanúgy nem engedi... Leszedtem a sapphire progiját de abba se engedi
Annyit tudtam egyenlőre csinálni hogy a gpu órajelét felhúztam 1050-re így csak kb 55 fps-ig esik le de ez se normális.
Feszt miért nem engedi?? Cpu kihasználtságot még monitorozok közben. -
valenc
tag
válasz
Speed® #40225 üzenetére
Köszönöm a válaszokat! Most gyorsan driverbe kipróbáltam a +20%-ot de semmit se segített
De akkor megpróbálom egyénileg beállítani hátha az segít. Msi program? Vagy mi az ajánlott ehhez? Maradjak a cc-ben? Amúgy könnyen lehet hogy throttlingol csak azt nem értem értem hogy miért... Ez is valami boost verzió lehet boost órajelen ez is túlfeszeli...
Igen lehet kicsit kevéske de ha limitálna akkor nem az lenne hogy egy bizonyos fps-nél nem lenne több? Vagy ilyenkor rángatózik így?? Mindenesetre megpróbálom a procit is húzni hátha lehet. -
AeSDé Team
őstag
válasz
Speed® #40216 üzenetére
A GTA V pont azok közé tartozik amik hamar kihozzák ha nem fogja vissza pl. vsync.
Van pár hűtés nélküli memóriachip és tényleg az oc vág oda nekik, ha visszaveszem a feszt 1.5-re és az órajelet is a minimális 5800-ra akkor nem szokott artifactolni, viszont ennek hatására nagyon instabillá válik a kártya. Ilyen állapotban ha egy játékot lerakok tálcára és megnyitok egy youtube videót, nagy esélyel csíkos képet kapok és resetelhetem a gépet, de néha videó nélkül simán játékban is csinálja. -
AeSDé Team
őstag
válasz
Speed® #40214 üzenetére
A gond az hogy a reprodukálás nem könnyű, néha órák kellenek neki, néha percek után jelentkezik, és csak akkor ha közel 100%-ra van járatva a kártya, egy fps-korlát már általában megelőzi a problémát (sajnos ez nem adott minden játékban). Viszont több percnyi felvételem van az eddigi előfordulásokról, sok különböző játékról rögzítettem már, nem tudom ezzel tudnak-e kezdeni valamit.
Én is retrora gondoltam, és pont a napokban találtam meg pár jobb címet -
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Formula-1
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- TCL LCD és LED TV-k
- PlayStation 5
- Bittorrent topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP Elitebook 8570W - i7-QM I 16GB I 750GB I 15,6" HD+/FHD I Nvidia I W10 I Garancia
- Nexus 6P 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA CM 750W
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8400 16GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 980 4GB Aio Corp Croma CM 600W
- HP Rack szerverek és tartozékok egyben vagy külön-külön
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged