- Samsung Galaxy XCover7 Pro - burokban született One UI
- Kötelező újdonság kerül a telefonok dobozába e hónaptól
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- Yettel topik
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Egy hét múlva érkezik a Huawei kamerabajnoka
- Elérhető az alvási apnoe funkció a magyar Samsung órákon
Új hozzászólás Aktív témák
-
Yany
addikt
Két fő hatása van a V-Sync-nek (erről Abu valamely cikkében viszonylag részletesen is beszél). Bekapcsolásakor ugyebár a vga minden képkocka kirajzolásával "bevárja" a kijelzőt, hogy befejezze a korábbi képkocka megjelenítését, hogy a frame buffer teljes pompájában ott csücsülhessen a user szeme előtt. Ennek következménye:
- 1/60-ad másodpercnyi különbség mindenképp lesz a jelenet állapota és a user által látott kép között, de tapasztalataim szerint valamiért (talán Abu erre is ad magyarázatot) ennek az időnek 2-3x-osa jellemző (simán érezni, hogy az egérrel végrehajtott mozdulataim lemaradva jelennek meg a képernyőn)
- Tökéletesen folyamatos lesz a megjelenítés, nem "szaggat" a kép, amennyiben a minimum fps nem esik 60 alá, különben hirtelen(!) feleződik a képkockaszám és habár a 30 sem vészes bizonyos játékoknál, ez a hirtelen váltás bizony észrevehető és zavaró, főleg ha rendszeresen beesik 60 alá az fps.Ahogy előttem már megírták, egy 78xx videokártya sok játékban (pl. CS:S) olyan magas képkockaszámot produkál, hogy kikapcsolt v-sync mellett a "szaggatás" sem olyan észrevehető, mivel minimális különbség adódik két egymást követő képkocka tartalma között, és input lagban is a töredékét tapasztalod.
Ugyanakkor lassabban futtatható játékoknál meg pont a 60-30-15 fps-ek hirtelen váltása, ami könnyen lebeszéli az embert a használatáról, de aki pl. wow-ozik, vagy olyan dolgot játszik, ahol nem kritikus a reflexidő, ott szerintem is simán bekapcsolható (bár az ilyen játékokban is a grafikus egérkurzor és/vagy kameramozgás lagja is legalább annyira bosszantana engem). Szóval az én javaslatom a V-Sync Force OFF beállítása, de teljesen ízlés és játékműfaj kérdése.
Memória órajeles kérdésed: tudjuk ugye, hogy a 7870 még többet pumpál, mint a 7850, akár azonos órajelen is, de mivel órajelben is fölötte képes menni (nálam 1150) így mégjobban függhet a vram sávszélességétől. Ennek ellenére azt kell mondanom, hogy 1350 és 1450 között mérési hibahatáron belül voltak a tapasztalataim. Most pont emiatt 1350-en tolom, mert a stabilitás nekem nagyon fontos és közben nem mondtam le egyetlen tized fps-ről sem (volt olyan teszt, amit megismételve picit még jobb is lett az eredményem, mint 1450-en, ami beláthatóan hülyeség). Szóval szerintem elsősorban a GPU-ra gyúrj és ha azzal megvan a max stabil freki, csak utána menj feljebb a ramokkal, ott is csak mértékkel.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bestbuy játékok
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- Egységesítené a frissítések kezelését a Microsoft
- Samsung Galaxy XCover7 Pro - burokban született One UI
- Synology NAS
- Steam Deck
- Clair Obscur: Expedition 33 teszt
- Nintendo Switch 2
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Győr és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Gainward GeForce RTX 4070 12GB DDR6X Panther - Garancia 2026.06
- HP Omen RTX 2080 Ti 11GB GDDR6 Videokártya! BeszámítOK
- Asus Dual RTX 2080 Ti 8GB GDDR6 352bit!!! Beszámítok!!!
- MSI RTX 4090 SUPRIM LIQUID X 24GB GDDR6X Videokártya! BeszámítOK
- Zotac Gaming AMP Holoblack RTX 3070 8GB GDDR6 256bit!!! Beszámítok!!!
- BESZÁMÍTÁS! Asus H110M i5 7400 8GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD GTX 1650 4GB ZALMAN S3 TG Chieftec 600W
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
- Bomba ár! Dell Latitude E6410 - i5 I 4GB I 320GB I DVDROM I 14,1" WXGA+ I W10 I Gari!
- Apple iPhone 12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged