- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- One mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Apple iPhone 15 - a bevált módszer
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Három Pixel 9 jött Magyarországra
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
katt777
félisten
válasz
Milka 78 #40427 üzenetére
Én úgy lőttem be a ventiket, hogy 65°C-os GPU-nál 100%-on pörögjenek, itt fogja meg a kártyát. Tuningolva a GPU nem nagyon megy 70°C-ig, a VRM-ek viszont így is 80 fölé, jóval a gyári alapfeszültség alatt.
BogyóBP: Nekem tökéletesen ismeri fel a lap az XMP-t, az önmagában szar. Progit linkeltem be nemrég egy csomót.
Új driverben alaplapi CF, Mantle támogatás.bombibmw:Amd-nél előfordul, hogy nem frissítenek verziószámot.
Amúgy néztem BF3-4-et, még mindig a 13.10WHQL-lel (még mindig VGA limit, no tuning):
BF3 Ultra (1. pálya): 50-97FPS (975/1500), CPU magok 50/40/60/90%
BF4 Ultra (Kína, esős pálya): 37-71FPS (975/1500), CPU magok mind 80%, elég jó optimalizáltság. Mondjuk 16 szögletű kerekekkel nem nehéz gyors frafikát csinálni.
Serious Sam 3 (Ultra + customized max, FXAA max, MSAAx0, mert az semmit nem javít, csak lassítja a grafikát): 33-38FPS -
katt777
félisten
válasz
bombibmw #40425 üzenetére
Összpontszámnak csak "farokmérésben" van értelme (lásd: 3DMark rekord topicok), esetleg teljes rendszer tesztben, de mivel általában VGA-tesztelésre használják, érdemes arra koncentrálni.
Az összpontszám erősen csalóka, hiszen egy nV kártyával PX miatt jóval magasabb eredményt lehet elérni, ha meg kikapcsolják a PX-et, megint csak fals a teszt, de erősen változtatja az összpontszámot a CPU órajele is, miközben nincs hatása a 3D teljesítményre (megfelelő VGA-kihasználtság mellett természetesen). Szóval VGA-t illetően inkább a grafikus pontszámot szoktuk nézni.
A konfig egyéb teljesítményére ott van a PCMark, az is tesztel grafikát is, de sokkal mérvadóbb. Csak tovább tart.
-
katt777
félisten
válasz
bombibmw #40419 üzenetére
Azért írtam grafikus pontszámokat, mert jelen topicban a grafikus teljesítmény a lényeg, nem az, hogy a proci mit fizikázik (HD7870-nek köze sincs a GTX560-nal mért értékekhez, pedig jóval erősebb VGA), vagy éppen az ezzel kombinált pontszám. Ha pedig a GPU ki van hajtva, tök mindegy az alatta dolgozó proci órajele.
Éppen a kártyák teljesítményét lenne lényeges összehasonlítani, nem? Ahhoz kértél eredményeket.
Valley-ben is hasonló volt, tehát szerintem van értelme az összehasonlításnak. Remélem, azért hasznosnak találod az eredményeket.
-
katt777
félisten
válasz
BogyóBP #40410 üzenetére
Ebben igazad van. A 98% körüli eredmény nem szignifikáns CPU-limit, tuningolt i5-tel v. i7-tel is előfordult, hogy nem volt max VGA-kihasználtság ezeknél gyengébb kártyákon. Leginkább szoftverfüggő, de fakadhat alacsony cache-ből, RAM-időzítésekből is. Anno pl rengeteg E8x00 procin pöpecül futó játék laggolt cache miatt akár már E7x00-n is. Szóval több helyen lehet szűk keresztmetszet, amely miatt a VGA nem kapja meg a megfelelő számításokat időben.
-
katt777
félisten
válasz
BogyóBP #40405 üzenetére
Ahhoz, hogy a VGA melegedjen, rendesen meg is kell terhelni (vagy éppen tuningolni). Ha pl CPU limited van (az adatlapodon szereplő procinál nem tudom, és persze graf. beállítás függő is a dolog). HD48x0 topicban anno volt késhegyre menő vita, hogy ua. ref hűtéses HD4850 egyik gépben folyton megfőtt, a másikban meg 60°C-ig sem hevült, aztán amikor rákérdeztem a procira, kiderült, hogy a csöndes és hűvös kari egy Athlon X2 mellett dolgozott.
A legtöbb kártyán, gyártótól függetlenül, éppen megfelelő a hűtés (úgy olcsó), a hatékonyság akkor jön elő, ha az a kártya bekerül a helyére, esetleg egy nem túl jól szellőző házba, vagy éppen megtuningolják kicsit.
Preferenciákat (minőség, hűtés) illetően szerintem Radeonban a HIS a nyerő (persze nem a ref. modellek), de ezen nem fogunk összeveszni.
-
katt777
félisten
válasz
#77081088 #40399 üzenetére
Gyári beállításokkal, tuning nélkül meg 100°C-ig, GPU 80 fölé, szerintem az is sok, főleg a zaj ismeretében. 1V-ra levéve a feszt, és kicsit feljebb emelve a terhelt hűtést, a VRM-ek sem melegszenek 68°C fölé, EZt már elfogadható teljesítménynek tartom. Azt kevésbé, hogy nekem kell beállítanom, ha nem szeretném, hogy izzon a gépem.
GB hűtés, vagy amúgy nV kártya esetében nem fordult elő ilyen.
A tuning egyébként a gyári alap 1.144V helyett 1.1V-on teljesen stabil, tehát még ez is takarékos beállítás.kovsol: 40%-on nekem sem hangos.
Csak játék közben ez elég szerény teljesítmény lenne. Az tény, hogy most nem HAF932-m van, de hátul 1 12cm, meg felül 2 12cm venti viszi ki a meleget a házból, és még a vinyóról sem megy oda.
A pasztázásra nem tudok mit mondani, garos a kártya, nem szedem szét. Anno vettem egy HIS 3870-et, na, az porzott, amikor leszedtem a hűtést muszájból, mert "álló helyzetben" is forró volt. Elállhatott valahol nyáron egy 50°C-os raktárban pár hónapig. -
katt777
félisten
válasz
#77081088 #40397 üzenetére
Az én 7870XT-men dual Sapphire hűtés van, hangos, és a kártya is durván melegszik (gyári beállításokkal, némi tuninggal VRM-ek már karcolják a 110°C-ot), kénytelen voltam Afterburnerrel levenni a feszt, és feljebb a hűtést, tuningolva a VRM így is elmegy 100°C-ig. Szerencsére csak terhelés alatt pörög föl, terheletlenül szinte zajtalan. Ehhez képest a GB TwinForce2 hűtése anno a GTX560-amat túlfeszelve és tuninggal is hűvösen tartotta (80°C alatt) az egész kártyát.
Volt Sapphire HD4870-em is dual hűtéssel, az is hangos volt és forró, HD3870-em meg AMD-s hűtéssel, az még annál is rosszabb. -
katt777
félisten
válasz
bombibmw #40356 üzenetére
Gyorsjelentés, minden graf maxon full HD (default/VGA tuning):
(3DMarkoknál természetesen a grafikus pontszámot jelzem.)Valley: 33,5 (1402) / 371,2 (1554)
Heaven: 27,2 (686) / 29,5 (742)3DM06 (HDR): 6092 / 6899 (SM2-nél CPU limit)
3DMV: 13976/15574
3DM11 Extreme: 2182 / 2545
3DM11 Extreme + mindent maxra: 1550 / 1711
3DM 13:
Ice Storm: 130 819 / /133 964
Cloud Gate: 10648 / 11576
Fire Strike 4836 / nincs mérésColonial Marines: 40-60FPS /
FC3 Blood Dragon: 50+ FPS /
Crysis 3: 30-45FPS / 35-55FPS
Metro Last Light (PX Off): 25-35FPS
Shadow Warrior MSAA: 30-35 FPS
Shadow Warrior FXAA: 45-65 FPS
Witcher 2: nincs / 45-75FPS
BF4: AB nem méri, Fraps-szel majd megpróbálom, de ultrán zökkenőmentesen szaladSzóval egyelőre a 7870XT mindent visz.
-
katt777
félisten
válasz
CoolBoy323 #40353 üzenetére
Belinkelni? Mióta? Lemaradtam róla, amióta nincs netem, és csak néha ugrálok fel, sorry.
Amúgy nem feltétlenül az eladás miatt linkeltem, hanem hogy i5 árból milyen jó gépet lehet építeni. Én sem feltétlenül akarom eladni. -
katt777
félisten
válasz
bombibmw #40340 üzenetére
De. Csak úgy default toltad, vagy mindent maxra téve?
Akkor hiba behatárolva. Másik plugin-t, esetleg régebbi foxot néztél? Mert amióta elkezdték felfelé tolni a verziókat, mint a gép, egyre szarabb lesz.
R3laX: Sosem engednék kémprogramot a gépemre.
dani0904: AMD-ssel sem járnál rosszul, és könnyebben jut jó VGA-ra.
-
katt777
félisten
válasz
bombibmw #40332 üzenetére
WHQL-ből igen. 13.9(?) beta 5 újabb, ha jól emléxem a dátumokra. Ha 3DMark és Unigine eredmények érdekelnek, holnapra hozhatok, + amiket feltettem, van, ha emlékeim nem csalnak FC3, Shadow Warrior, és C3 is. B4-ről tudom, hogy Full HD-ben maxigrafikával (AA is) nálam 30+ FPS.
-
katt777
félisten
válasz
bombibmw #40328 üzenetére
Ott, ahol látod, hogy MINDENt a maximumra raktak pl, hogy ne legyen CPU-limit. Intel-t támogató oldalak ezt előszeretettel nem teszik meg, amit alapvető Intelesként sem tartok korrektnek. Ha gondolok, ránézhetek pár játékra, mit produkál a 7870XT, ill. linkeltem is be pár tesztet régebben, valóban terhelt VGA-val.
-
katt777
félisten
válasz
isizakhi03 #40324 üzenetére
Nekem eddig a 13.9 és az utolsó előtti béta is jó volt, igaz, 7870-hez. Legújabb bétát még nem tettem fel.
Jolet: Amilyet tudsz. Nálad van a kártya.
-
katt777
félisten
válasz
FragMaster #40217 üzenetére
Afterburner, HwInfo, mindkettő képes az OSD-re is, + még sok mást.
-
katt777
félisten
válasz
Cseneles #40029 üzenetére
Munkahelyről ugrálok fel, nincs időm keresgélni. Én amúgy az alaplapi támogatásra gondoltam, mert mindenütt azt írják, hogy a PCI-EX16 3.0 csak megfelelő processzorral működik. Ha 7990 ki van szolgálva, akkor valóban mennie kell, kérdés, 7990CF mennyit lassít.
kovsol: FM2+-ban már van. IGP meg a prociban van, szóval van köze. Hogy te nem látod értelmét, az engem nem különösebben érdekel, mivel, mint írtam, az 1 karit ált 30-60%-os teljesítménnyel hajtja ki a proci, legfeljebb C3-ban veszítenék teljesítményt CPU-limit miatt, de akkor még mindig buherálhatom feljebb a grafikát driverből. Persze leginkább az érdekel, hogy pl. Oblivionnak van-e már CF támogatása, mert az az egyetlen játék, amellyel a tuningolt 7870XT-t is ki lazán tudom fektetni (ennyit meg az elavult DX9-ről).
-
katt777
félisten
Jut eszembe, hogy nézegettem az FM2+ lapokat, CF-t ma mennyire fogja vissza a sávszélesség? Történetesen, ugye, a legtöbb lap 16+4, ami szart sem ér, de pl. AsRocknál Extreme 6+ tudja 8+8-at. Ez jelentősen lassítja már a 7870XT kaliberű játékokat? (Procit hagyjuk, nekem Single-be jó az A6800, vinné az a CF-et is rendesen.)
-
katt777
félisten
válasz
kovsol #40023 üzenetére
Hogy ? W-ot tud, az kevésbé számít, annak valamiből ki is kell jönnie. Mondjuk a gyártó szerint 20A-t ad le, 18-nak meg elég kell lennie, de ezek szerint más difi van, ennyire részletesen már nem vagyok tájékozott tápok terén.
Az Aurum egészen más kategória.PLackó16: Hát, bios érdekes lenne (mondjuk én pl. MSI lapoknál láttam olyan érdekességeket, hogy nem csodálkoznék rajta), de ha másik táppal OK a cucc, akkor mégiscsak a táp lesz a hunyó. Azért még mindig megpróbálhatod máshonnan átvinni a kieg. kábelt. Amúgy a kábelek OK-k? Mert ha pl. az átalakító rossz, hasonló hibát kaphatsz.
-
katt777
félisten
válasz
mitya98 #40016 üzenetére
Az égadta világon semmi. Full HD-ben maxi grafikával (AA+AF is) legtöbb használt VRAM-om 1940MB volt, de átlagban 1,3GB körül mozog még az igényesebb játékoknál is.
kungzi: CF-nél dupla a RAM is, megosztva számolnak a GPU-k. Ha viszont a CF mellé nagy felbontás is társul (Full HD feletti), akkor már hasznos.
PLackó16: Vagy kevés a táp (kevés A-t ad le 12V-on), vagy rossz helyről kapja a naftát. Célszerű a kiegészítő tápkábelt másik körről adni, mint pl. a vinyók és egyebek, de olyan tápok is vannak, amelyek egyszerűen nem támogatják ezt a megoldást (nem véletlenül vannak másokon duplán a VGA-csatolók). Tuning is szépen ellophatja a naftát.
-
katt777
félisten
válasz
GeneraL_XTX #39944 üzenetére
Minden, grafikailag hardveresen igénytelen játékkal CPU limit lesz, de látod, mondtam, hogy jó az a proci. Én mondjuk kapásból teszek AA-t (is) mindenre, úgy még kevésbé kevés a CPU.
-
katt777
félisten
válasz
Dany007 #39899 üzenetére
Amióta CF-öm volt, nem ajánlom senkinek. Pár támogatott játékban volt némi értrelme (de nem anyagilag) egy rakásban meg nem ért lényegében szart sem. Ha csak frankón támogatott játékokat tolsz, és megfelelően meg is hajtod őket akkor lehet értelme, de még akkor is ésszerűbb 1 erős kártya olcsóbban.
kovsol: Far Cry 3-at P4 HT650-en + HD4650 512MB DDR2-n toltam végig.
GeneraL_XTX: Rivatuner Statistic Servert megpróbálhatod önállóan futtatni, többféle módja van, ha saját adatokat nem ír ki, HwInfo segíthet.
-
katt777
félisten
válasz
- = Zk = - #39873 üzenetére
Én minden állításomat alátámasztandó linkeltem teszteket. Azt is látom, ha más csal a tesztben, különös tekintettel pl. AF/AA elhagyására, mert ezt sokan szeretik. Addig nézek egy más által készített tesztet, amíg látom, hogy alapos, és nem koncepciózus.
Abban is van ráció, hogy az ember a saját szemének higgyen. Engem is óvtak az AMD-től, én is tartottam tőle, de a gyakorlatban sokkal jobb, mint amilyennek benchmarkok mutatják, és ez a lényeg. Sok sandasága van az AMD-nek (írtam is tesztben), de az méltánylandó, hogy nem benchre gyúrtak, hanem hasznos kis méregzsák lett ez a 6800K. Intelesként elégedett vagyok vele. -
katt777
félisten
Linkeltem sebességtesztet.
Nekem volt mind2, és ha kihajtottam a VGA-t, 0.1FPS-szel sem volt gyorsabb az Intel az AMD-nél, vagy éppen az Intel az Intelnél. Sajnos a userek 90%-a nincs tisztában azzal, hogy a grafikai minőséget mire állítsa egyáltalán a teszteléshez, és még közzé is tesznek ilyen "teszteket".
Példa: Volt E5800-am, kihajtottam vele a GTX560-at (tuningolva), ugyanezeket az eredményeket kaptam tuningolt i5 mellett is, minden játékban, amely nem volt képes 2 magnál többet használni, pedig nem 1 kategória a 2 proci. 4 magos prociknál ilyen eltérés nem lehet. -
katt777
félisten
Szintet írtam, nem fix teljesítményt. Volt ilyen i7-em, le lehetett szabályozni, főleg, hogy nem csak a szorzó állítható, mint a mai szaroknál (akár AMD, akár Intel, előbbinél meg a turbo is teljesítménycsökkentésre jó csak. Ugyanaz a gyakorlati sebesség viszont többféle kombóval is előállítható.
- = Zk = -: Van, aki szereti kiméricskélni, pl. én is. Nem látok ebben semmi kivetnivalót, és örülök is neki, ha valaki ad viszonyítási alapot, én is ezért tesztelgetek, holott játszhatnék is éppen. Van, aki meg megveszi a cuccot, és még a grafikai beállításokkal sem törődik (de CPU-limit, az van
).
-
katt777
félisten
válasz
ricshard444 #39861 üzenetére
CF mellett persze.
Viszont, ha meg tudnád nézni, arra kíváncsi lennék, maxi grafikával van-e bármiféle CPU-limit, persze, AMD procid nincs, de az i7-et esetleg le tudod szabályozni A10 szintre HT OFF, ha jutna rá időd. Ha nagy kérés, akkor persze nem kérlek rá.
kovsol: Vagy az single-ezik, aki szarik a multira.
-
katt777
félisten
válasz
- = Zk = - #39858 üzenetére
+ricshard444Amire én reagáltam anno, ott a single módról volt szó, nyugodtan elbeszélhetünk egymás mellett, vagy reagálhattok nem nektek szóló hsz-ra.
A további kitárgyalásról viszont egyetértünk, csak ne vezessünk félre senkit kategorikus "kevés az AMD" állításokkal, mert, ahogy nézem, a legtöbb userben csak ennyi ragad meg, más nem nagyon.
-
katt777
félisten
válasz
- = Zk = - #39848 üzenetére
Már rég kitárgyaltuk a multit.
Tapasztalat került ide frissen is, mint látom.
ricshard444: Talán mert aki azt írja, hogy single módban (ki volt hangsúlyozva) CPU limit van AMD procival, az vagy nem ért hozzá, vagy szándékosan ferdít. Éppen elég tesztet linkeltem, hogy mennyire nincs így. Amíg én azt látom, hogy a 6800K félgőzzel (rosszabb esetben háromnegyeddel, jobb esetben meg kevesebbel) kihajtja akár a tuningolt 7870XT-t is (ami jó 7950-szint), addig inkább a saját szememnek hiszek, nem olyanoknak, akik gyenge grafikai minőséggel, kihasználatlan VGA-val próbálnak CPU-limitet kreálni, hogy bizonygassák, mennyire szükségük volt egy i7-re.
Nekem is volt i7-em, i5-öm is, most meg a 6800K csücsül a gépemben, mert bár inkább Intel-párti vagyok, ez a proci a gyakorlatban bőven jobb mindenre, mint egy hasonló árú Intel, és a megspórolt pénzen pöpec VGA-t vehettem. Ha azt látnám, hogy hálózati módban kevés, akkor sem állítanám en bloc azt, hogy kevés, csak, hogy hálózatban az, de single módhoz képest azért bőven vannak még tartalékok benne. CF meg megint más.
-
katt777
félisten
válasz
GeneraL_XTX #39808 üzenetére
Ne higgy a hozzá nem értőknek.
Teljesen jó a proci a VGA alá, vastagon VGA limites vagy. Az én 6800K-m 4GHz-re leszabályozva is elég a tuningolt HD7870XT-hez, és ez pl. maxigrafikával viszi BF4-et (nem túlhajtva is). Multi persze más, de nagyon ott sem lehet kevés a tuningolt 5800K
-
katt777
félisten
Bios mod és ATT, akkor születtek az első cikkek.
És milyen szépen mentek az ATI kártyák driverből, CCC NÉLKÜL!
3870CF csak szívás volt a driver bugok miatt. Az új driver miatt nem működött az alaplap, a régi driverrel 20%-kal lassabbak voltak a VGA-k, a hatásfok meg 10-30%, jó esetben 70.
Az már hamisítatlan AMD volt.
-
katt777
félisten
AMD részéről én még Club3D 1600Pro-nál, aztán ASUS 1950XT. Bocsánat, ezek még ATI kártyák voltak, igaz, nem is voltak velük driver problémák.
Voltak aztán 3870-ek, 4870-ek is, CF és gar miatt is többen, aztán egy kellemes és nyugodt időszak GTX560-nal, most meg 7870XT (meglepően kevés buggal). Evolúció.
-
katt777
félisten
válasz
- = Zk = - #39789 üzenetére
Tedd azt.
Én már itt vagyok egy jó ideje.
-
katt777
félisten
válasz
Walter White #39683 üzenetére
1000FPS?
Ez ám a szuper kártya!!!
Nekem Sapphire van, az sem pörög föl.
- = Zk = -: Az én 7870XT-m nem nagyon néz be 37°C alá.
Nem mintha nem lenne mindegy.
kovsol: A terhelt hőfokokkal az a probléma, hogy a VRM-ek és a RAM-ok akár 20°C-kal is forróbbak lehetnek, jelen esetben ez 115°C. OK, hogy bírják 125°C-ig, de nekem nem tetszik a dolog, és akkor még túlhajtásról nem is szóltunk. Szerencsére ott van a fesz csökkentés és a hűtés javítása, így már befér 100°C alá minden.
A 7950-nél tutira gyorsabb.
Én mindenesetre Ultrán nyomok minden játékot, és nem vackokat. 270X-re nem is gondolok.
-
katt777
félisten
válasz
LamaCube #39643 üzenetére
Nyilván nem játszanék 15 FPS-szel, nem?
Figyelembe veszem. Legalább 30FPS-em MINDENBEN megvan, egyedül Last Light-ból kell lekapcsolni a PhysX-et, ergo még VGA-ból sem feltétlenül kell HD7870XT-nél erősebb. Hangsúlyoznám a kihangsúlyozott "SINGLE" módot, amelyről szó volt (+ full HD), a multi egészen más tészta, ráadásul erősen játékfüggő is.
Dany007: Semmi gond azzal, és mint említettem, ha 4GHz-re leveszem a procit, akkor is megvan a kihajtás.
Nemrég pl. Jewel of Nile-t toltam maxigrafikán 30+ FPS-szel (természetesen 100% GPU-kihasználtsággal), 1100/1700MHz-en, azaz komoly VGA-tuninggal, és az 1. CPU-mag dolgozott 50% körül, a másik 3 14-18%-on, de még C3 is elvan 70-80% körüli CPU kihasználtsággal (30-45FPS), azaz tuningolni sem kell az 5800-at. Ha butítasz a grafikán, akkor persze szükség lehet tuningra, vagy ha feltétlenül 60Hz-re vágysz, de amelyik játék 30-40FPS-t tud maxigrafikán, az 1.5X erősebb karival sem fogja tudni.
6800K-t én mondjuk 4.8GHz-re tudtam túlhajtani, a RAM-ok időzítésének javításával meg nyertem még 7% sebességet, szóval ez a proci sztem elég sokáig ki fog szolgálni.
Egyébként ez az XT kb. a 7950 szintjét hozza (vagy még jobbat, tájékozódtam anno), úgyhogy sztem nem kell aggódnod emiatt. A netes teszteket meg illik erős fenntartással kezelni, ha itt visszakeresel, én elég sok sajátot linkeltem be.Ha be tudsz szerezni egy HD7870XT-t, az nyerő. Egyébként még a 2GB RAM sem fogyott el semmiben, hiába a maximális grafikai beállítások.
-
katt777
félisten
Milyen gyenge procival kell használni a HD7870-et 85%-os kihajtási szinthez?
Ha leviszem 4GHz-re az A10-6800K-t, akkor is 50-80%-os CPU kihasználtsággal ki van hajtva a 7870XT tuningolva (kb. 7950-szint)! (Különös tekintettel a SINGLE módra.) Mindig jót mulatok azon, amikor egyesek "kimonitorozzák", milyen durva tuning kell egy 7870 alá. Én is nyomkövetek minden játékot, és éppen az ellenkezőjét látom.
Persze, használhatnék egy ilyen erős VGA-t lebutított grafikai beállításokkal, de tartanék tőle, hogy hozzáértőbbek lenéznék a szellemi képességeimet.
Ha valaki normális grafikai beállításokat használ, és akár csak egy középszintű processzort, 1080p-ben tutira nem lesz VGA-limitje single módban semmivel, ugyanaz a grafika ugyanúgy meglesz. (Volt i7-em és i5-öm is.) 1680x2050 meg nem annyival kisebb felbontás, hogy jelentősen limitálná a VGA használatának lehetőségeit.
-
katt777
félisten
válasz
ricshard444 #39633 üzenetére
Nem nagyon kell ahhoz tuning.
-
-
katt777
félisten
BS sztem nincs, amire figyelni érdemes, hogy nem degradálódott-e. Érdemes némi tuninggal (pl. 10%) kipróbálni, ha hibamentesen fut és stabil, akkor jó lesz. A másik hibafaktor, a melegedés, ha poros a hűtő pl. Érdemes az eladónak is utánanézni, ha PH-s. Én egy XT-t fogtam ki használtan, azóta is megelégedéssel használom, bőven jó mindenre.
-
katt777
félisten
Feltettem a honlapomra egy bővített Afterburner-útmutatót, használjátok egészséggel!
(A képek valamiért nem jelennek meg nálam, remélem, ezt később tudom orvosolni.) Kérdésekre szívesen válaszolok, ha lesz érkezésem felnézni ide.
-
katt777
félisten
válasz
krisztian922 #38245 üzenetére
Áresés majd nV válasz után lesz, és persze Mantle is beleszólhat, ha tényleg elkezdik támogatni.
-
katt777
félisten
válasz
vviktorr16 #38236 üzenetére
Mondjuk, hogy normális grafikai beállítást használsz.
200FPS totál fölösleges. Önmagában sem az átalakító, sem a kábel, illetve a kombó nem okozhat ilyen gondot, magam is használtam problémamentesen ilyen összeállítást.
-
katt777
félisten
válasz
krisztian922 #38209 üzenetére
Keveset. Érdemesebb megtartani és kihasználni +1 évig. Nem hiszem, hogy bármely 78xx kártyát érdemes lenne lecserélni. Az én 7870-em fullban visz mindent maxi grafikával (élsimítás is) és HD felbontásban, C3-at is (az újabb driverekkel ráadásul nincs kihajtási probléma alap órajelen). Egyedül Metro Last Light PX-et nem szereti (nyilván, hiszen nem nV), ill. Shadow Warriorban a maxi AA-t (ez prog hiba, FXAA OK). Szóval, ha lecserélném, ráfizetnék az ugyanolyan szintű grafikára, a friss kártyákkal hemzsegő driver-bugokról nem is szólva.
Raidon: Egyik sem normális, legalábbis nálam nincs fesz-mod lehetőség.
Raidon: Csinálhatja azt az AMD driver is.
mikka07: Valóban, ez az egyik fő különbség a 2 gyártó között. nV-nál nyugodtan upgrade-elheted, cserélgetheted a meghajtókat, AMD-nél nem. Egyiknél a sima uninst működik, másiknál a külön uninstaller, harmadiknál simán upgrad-elheted (de több upgrade után teljesítmény veszik, ezért inkább uninst + inst).
csubakka2141: A kártyát ugyan kivégzed vele, de megpróbálhatod.
Gazsi00: Azért én már láttam olyat, hogy a kisker kevesebb gart adott, és ha gáz volt, ő gariztatta a hardvert és kapott ingyen, a vásárló meg +vette (HDD-nél ez elég gyakori). Szóval sztem érdemesebb a teljes garidős cuccot választani, még ha drágább is valamivel.
-
katt777
félisten
MSI AB VRAm freki hibára valaki talált valami megoldást, hogy rendesen mutassa? Minden MÁS szoft látja, csak ez a sz.r nem, pedig máb b17-nél tart. Szép az R sorozat támogatása, de ezt is megoldhatnák végre.
-
katt777
félisten
Próbált valaki (Sapphire) 7870XT-vel az Ab b16-ot? Nekem az első néhány órajelváltásig jól mutatta a VRAM órajeleket, utána megint beállt hülyeségekre. Kicsit gáznak találom, hogy már képes a procit, RAM-ot követni, a VRAM-hoz meg még mindig idióta.
-
katt777
félisten
Nem arról van szó, hanem hogy egyesek lebutítják a grafikát a hálózati játékhoz, aztán szidják a lassú procit (+még a sok gamer). Toltam én hálós játékokat, egynél sem tapasztaltam fele sebességre lassulást, és akkor még mindig elég lenne a proci.
A grafika tehát továbbra sem igényli az izmos CPU-t.
RetepNyaraB: Na, erről van szó: nem CPU limit van. Arról nem is szólva, mire használják még a szerverek a user gépét (jó pénzért eladott, ingyenes erőforrás, stb), most már persze single módban is (steam és társai), csak az kevésbé észrevehető. Na jó, ez elég off, hagyjuk is.
-
katt777
félisten
válasz
Malibutomi #36754 üzenetére
Kérdés: hibahatáron belüli, vagy elcsaltak valamit.
7870XT-hez kitaláltam, hogyan lehet lejjebb vinni AB-ben a min. órajeleket, és fixálni a PP vezérlést (ez persze egyszerűbb). A cikket egyelőre nem tudom feltenni a honlapomra, ha valakinek kell help, szóljon.
Amúgy megnéztem BF3-at, maximális kihajtás félgőzös procival. Ha hálózati játékkal tényleg CPU-limit van, akkor ez egy ritka szarul megírt kód.
-
katt777
félisten
Azt tapasztalom egy ideje, hogy gondol egyet a win, és fagy kb. fél percig, aztán megy tovább a kép. Visszatettem a 13.4 meghajtót, azzal is, de még W8 alatt is megnéztem. Ha jól rémlik, inaktív AB mellett is megteszi.
0core-om w8 alatt sem volt.
Spéci kártyám van? (Csak mert a RAM-ok sebességét sem látja jól az AB).
ricshard444: A sok lózung alatt megint egy átnevezési hullám?
Szerintem egy 7870 birtokában simán kihagyható a széria.
-
katt777
félisten
Hát, akkor nem tudom, mi a gáz. Viszont DVI-vel legalább nem nyúlik/megy össze a kép, a 4:3 4:3, a 16:9 16:9, a 16:10 16:10, még dos módban is normális az ablak. Szerintem szánalmas, hogy mindez nem működik VGA-ról vagy főleg hdmi-ről. Monitor természetesen auto módban van, hogy felismerje a képarányokat.
-
-
katt777
félisten
válasz
dark_hmz #34695 üzenetére
Low 3D profil, Sapphire-ban is van, pl. TV-tunernél 500/1500-on megy a VGA, és elképzelhető, hogy böngésző is ide lövi az órajeleket 3D gyorsítás esetén. Giga saját driverét érdemes lehet kipróbálni.
joysefke: A Sapphire-é 10%-ra is le tud menni, lejjebb csak nem próbáltam, de még lehet, hogy ezzel kiváltom a zero core-t.
-
katt777
félisten
Akkor ez jellemzően megint egy pompás és haszontalan AMD-fejlesztés.
A ki-be kapcsolgatás tutira nem növeli a VGA élettartamát!
Mondjuk nálam sem létszükséglet, hiszen ált. úgyis csinálok vmit a gépen, de ha mondjuk eyte ott hagyom videót kódolni kikapcsolt monitorral, hogy majd X idő múlva kapcsoljon le, nyilván nem lenne rossz, ha a VGA sem menne már fölöslegesen.
HSM: Monitor hangszóró amúgy sem ér szart sem, az enyémben nincs is, viszont van audio kimenet, és ez egyrészt közelebb van a hifi-hez (2 kábellel megy most bele a hang a gépből, hogy elérjen odáig), másrészt arra is gondoltam, hogy ha HDMI-n menne ki a hang, és a TV-ből az erősítőbe, akkor talán kisebb lenne az elektronikus zaj (hallani persze így sem lehet). Csak időm nem volt még kipróbálni, meg mindent átállítgatni (viszont a HDMI kábel 2/3 annyiba került, mint a DVI-D lett volna).
-
katt777
félisten
Én is észrevettem, hogy nem működik.
Coolmat: 13.8b1 van fent, és eszerint AB-rel is mennie kéne. Érdekes. Talán az XT a probléma? GPU-T-t kivéve minden progi rosszul lát belőle vmit, a driveren sem csodálkoznék. V HDMI?
do3om: HDMI van, de az is digitális, ezek szerint nem OK? Vagy tegyem DVI átalakítóra, viszont akkor hang? Elméletileg azon is kimegy, de C topicban ez kissé zavaros.
-
katt777
félisten
Megnéztem ezt az állítólagos Zero Core-t. Nagy semmi. Monitor lekapcsolva (elméletileg VGA is), de a ventik szépen pörögnek a kártyán.
A b12-es AB még mindig nem ismeri fel a RAM sebességét. -
katt777
félisten
Gratula a szakmai hsz-hoz (ismét).
Főleg, hogy nem is beszéltem degradálódásról ezelőtt mostanában. Én azt feltételeztem az említettek alapján, hogy ugyanannál a játéknál van a hiba, illetve többnél jelentkezik. +3 fok semmit nem tesz, ettől nem igényel több feszt a kari. Az is tény, hogy ha határon járatjuk a VGA-kat, akkor abból előbb-ujtóbb degradálódás lesz. Értelmes mondanivaló híján, légyszí, kímélj.
-
katt777
félisten
válasz
erik22 #34481 üzenetére
Sapphire HD7870XT. Ilyenem van, minden szempontból király. Csökkent fesz, nagy tuningpotenciál, halk működés, jó hűtés, semmi hiba, pedig hidd el, ha bármi rejtett gebasz van, én megtaláltam volna.
Árat most nem tudok, én használtan szereztem 60k alatt.
emiki6: Túlhajtás, degradálódás következménye, nem az öregedésé. Ezért nem kell max (stabil) tuningon használni őket.
-
katt777
félisten
válasz
Dark KillerX #34334 üzenetére
Én eddig még semmit nem bizonygattam, max. bizonyítottam.
Azt is kb. 50X írtam le, hogy akinek ilyen igényei vannak, azok inkább erősebb, azaz procit, azaz legalább i5-öt vegyenek (éppen azért, mert ha csak 1x nem írom oda, már 20-an ráugranak, hogy hülyeséget mondok, pedig pár hsz-szal előbb ott volt). Én még mindig nem keverem a felhasználó igényét az egyes játékok VGA-igényével. Ezután is nyugodt szívvel ajánlom akár 7870XT alá is az A10-et ua. megkötésekkel, mint eddig (és amire te is hivatkoztál).
Hogy egy VGA alá mi felel meg, az távolról sem azon múlik, hogy nekem mi az igényem, vagy bárki másnak. Gépet építeni tudni kell a célnak megfelelően, ennyi az egész.marcusa: Kipróbáltam valami, és beigazolódott a gyanúm. Ahogy tuningoltam a VGA-t (1100/1700-ra 975/1500-ról), rögtön feljebb ment a CPU igénybevétel, és 99%-on dolgozott a VGA, azaz a játék valóban akkor teljesít jobban, ha erősebb hardvert érzékel. Nyilvánvalóan direkt írták ilyenre, máskülönben a tuningolt (azaz erősebb) VGA-val még nagyobb CPU-limitem kellett volna (remélem, ezt senki nem vitatja), hogy legyen (játszhatóság miatt FXAA maradt).
Az általad említett jelenség itt is látható, csak nálam a GPU kihasználtsága nem esett 92% alá. Egyébiránt is AMD-n a GPU-m a füves részeken még igénytelenebb beállításokkal (1280x1024) is 87% fölött teljesített, viszont a proci teljesítménye zuhant le 25-30%-ra. Intelnél meg, látom, a proci megy, a VGA zuhan. Lehet választani.
kovsol: Ha elolvastad volna az eddig hsz-aimat, nem is írtál volna.
HSM: Ne akarj nyelvtanból kioktatni.
Ami nem igényes, az igénytelen. Ennyi. Jelen esetben egy-egy játék grafikai igényéről van szó. A megjegyzésed "szakmai tartalmát" inkább nem minősítem.
-
katt777
félisten
Egyszerűen nem érted. Már vagy 100x leírtam, hogy grafikai igénytelenségről beszélek. Ha egy VGA tud DX11-et, és ezzel sok minden extrát, de egy játék ezt nem veszi igénybe (pl. nincs tessz. és egyebek), akkor igénytelen, ez így van magyarul. Ha pedig igénytelen (ami tény, és nem vélemény), akkor máris garantált a CPU-limit, ezt sosem vitattam, ahogy azt sem, hogy a netes játékok másról szólnak, mint az 1 személyesek, csak ezt el is kellett volna olvasni. Az meg más kérdés, hogy valakinek 300FPS kell egyes játékokban csalásokhoz, vagy a CPU-limites konfiggal is elvan 50-60FPS-szel.
-
katt777
félisten
válasz
proci985 #34324 üzenetére
Én belinkeltem ide jó néhány saját eredményt, amelyek igazolják az állításomat, mely szerint az A10 elég egy HD7870 alá. Ez tehát többszörösen bizonyítva van. Bizonygatni azt szokás, ami nem igaz.
Nincs saját definícióm, a kihajtás egyszerűen azt jelenti, hogy a VGA 100%-on dolgozik.
Alátámasztásul álljon itt egy újabb pl., hogy mekkora kamuk az előzőleg linkelt tesztek:Valóban Ultra F1 2012 beállításokkal 1280x1024-ben, majd full HD-ben is kihajtott VGA, az FPS pedig köszönő viszonyban sincs a linkelt adatokkal, tehát megtévesztő az "Ultra High beállítás", és ugyanezt láttam más programok esetében is. Vagy szándékosan megvezették az olvasókat, akik kritikátlanul, de főleg saját teszt nélkül elhisznek mindent, amit látnak, vagy egyszerűen nem tud tesztelni, aki csinálta. Az én állításom mindkét esetben tényszerűen helytálló (nem vélemény).
Itt pedig egy Crysis 3 teszt többféle beállítással (hogy lásd, nem csak a saját megállapításaimat mindenben alátámasztó bizonyítékokat linkelek), amelyen jól látszik, hogy alacsonyabb beállítással CPU-limites(nek tűnik) a rendszer, magasabbal itt sem az, viszont játszhatósági szint alá esik az FPS (de VGA tuning nem volt), szerintem itt már a 2GB RAM elfogyása miatt. Ha viszont valaki veszi a fáradságot, és megnézi a CPU-kihasználtságot, az azt is észreveheti, amit én többféle beállításban is láttam, hogy a játék maga lejjebb veszi a CPU-igénybevételt, amikor pedig lenne szabad erőforrást. Mivel ezt kizárólag ebben a játékban láttam, hajlamos vagyok feltételezni, hogy egyedi az eset (hajrá, Intel) , és nem annyira az A10 "gyengesége" miatt van.
A játék viszont FXAA mellett tökéletesen játszható úgy is, hogy a VGA-t csak 90-95%-körül hagyja mozogni a játék.
Tehát: én már sokszorosan bizonyítottam az állításomat, akik pedig ezt képtelenek cáfolni, csak hajtogatják a maguk igazát, fals teszteket linkelve, azok legalábbis tévednek, és nyilvánvalóan megtévesztenek másokat. Bocsánat, hogy ez szakmailag nem tetszik.
Hogy a megtévesztés mennyire sikeres, az jól látszik, nem csupán ebben a topicban.
Hogy valakinek mi a "véleménye" az éppen többé-kevésbé szakmai topicokban nem mérvadó, és pontosan ennyire érdekel. Lehet tesztelni és bizonyítani az ellenkezőjét egy állításnak, ahogy én tettem, csak az, ugye, nehezebb, mint tévedéseket szajkózni, és moderátorhoz futkozni, ha valaki felhívja rá a figyelmet.
Nem kell figyelmeztetned, én elég teszteredményt küldtem, részemről lezártam a "vitát" mert merőben értelmetlennek tarom, hogy észérvekkel és tesztekkel próbáljak vélemények és hitek ellen küzdeni. Akinek eladó Intel procija van, nyugodtan szajkózza, hogy az kell egy HD7870 alá.
-
katt777
félisten
válasz
belinho #34319 üzenetére
Akkor neked 1000-edszer elmondom: hogy manipulált grafikai beállításokkal, vagy igénytelen programokkal (hiába neveznek "ultrának" egy beállítást) bármilyen erős processzor mellett ki lehet CPU-limitet mutatni (tényleg, egy Quake 2 teszt sem ártana
), ami az általad linkelt "tesztek" FPS-értékéből nyilvánvaló. Ezzel csak a maflábbakat lehet megtéveszteni (gondolom, ugyanabból a tesztből vetted, amit már linkeltek itt, és amit elsőre sem tartottam semmire).
-
katt777
félisten
(Nem csak neked.) Na, eddig még nem fogytam ki a RAM-ból FHD-ben sem, illetve kihajtás végett teszteltem mindössze 4XAA mellett Blooddragont, illetve 8XAA-val Colonial Marinest (természetesen minden grafikai beállítást maximumra téve). Javaslom megtekintésre az 50%-os (nyilván a kevésbé terhelt VGA miatt, hiszen 8XAA mellett BD is 40% körül kért CPU-ból), illetve a 38%-os prociterhelést.
Csak mert sokan szeretik hajtogatni, milyen izomállat Intel proci kell egy HD7870 alá, meg hogy az A10 nem hajt ki egy 7850-et sem. Ez ráadásul XT. Szóval egy 2X ilyen erős VGA alá is elegendő kell, legyen az A10, ami azon "sejtésemet" igazolja, hogy az AMD nem gyárt olyan VGA-kat, amelyek kellő kihasználásához Intel processzort kellene venni.
A játszhatóságot jelzi az AB grafikon, 25FPS fölött végig.
-
katt777
félisten
Hát, ha kábelen múlik a Zcore, akkor elég gáz, nem? DVI-D-ről akkor nem is tudsz, v. HDMI-ről. C3-at természetesen 8X módban nézem majd (Bd-ben is elég zavaró volt a 4X, ha úgy nézni kezdtem), és persze SSAO (ha lehet állítani, most nem tudom), TR-t még P4 650 + HD4650 kombóval toltam végig.
-
katt777
félisten
válasz
Algotis #34314 üzenetére
Ez egy XT, de a 2GB RAM elégnek tűnik, du. majd megnézem C3-mal, egyébként a sima 7870OC-től sem kell tartanod, mert sokkal nem gyengébb, tehát az is elég lesz FHD-be. Csak 4X-re levéve SSAO mellett már csak 1GB VRAM-ot evett, FPS meg 70 körül, sztem a sima 7870-nel is lazán játszható minden, legalábbis majdnem fullban. Eddig csak a Witcher 2 látszik határesetnek.
Tuner + sima monitor olcsóbb, és főleg: jobb. Jó digi tuner 10k, IPS monitor 38k 22". (Most vetten 40-ért, ahogy megjött, lement az ára 38-ra) -
katt777
félisten
Akkor valahol félreértettelek, de nekem akkor hogyan működne? Virtu nélkül nem volt, még igp üzemmódban is pörgött a venti a kártyán, és azt mondtad, úgysem lesz. Most VGA-n van a monitor, és így sincs, leszámítva persze a PC en. tak. állapotát.
DVI-D kábel kell az új moncsimhoz, nekem meg csak sima DVI van. Ha már kábel, inkább HDMI, de olvastam, hogy azokkal sok a gond. Milyen HDMI kábelt kell venni, hogy rendben menjen a kép és a hang? Illetve egyéb hangokat is küldhetek ki HDMI-n (pl. zenelejátszó), vagy csak a VGA-n keresztül?
-
katt777
félisten
válasz
RMZ250 #34262 üzenetére
Ez így igaz, de Abu85 szerint, aki kicsit konyít a témához, csak CF-ben és laptopokban működik, ha kíváncsi vagy rá, miért, keress rá C. topicban. Még Virtuval sincs lekapcsolás, de ha csak IGP megy, akkor is dolgozik a dedikált kártya.
A Windows lekapcsolás továbbra sem Zero-Core, az bármilyen VGA-t le tud kapcsolni. -
katt777
félisten
Írtam, hogy pl. Oblivion nincs szétosztva, de amúgy kísérleteztem: VGA tuninggal maradt minden. VGA - tuninggal szintén, tehát nem gép. Ahol megvolt a kihajtás, most is megvan.
Monitor megjött, du. nézem megint, ha FHD-ban is ez lesz, kiakadok.Foxmulder89:Én mindig maxra tolok mindent, és még nem ment 1,5GB-ig semmi, de du. tolok FHD-ben pár tesztet.
RMZ250: Alapból en. tak. a bios.
proci985: Nem, nem arról.
-
katt777
félisten
válasz
RMZ250 #34220 üzenetére
A Zero Core az AMD VGA-energiatakarékossága, laptopban és CF-nél is a 2. kártyával működik csak (elég részletesen volt erről szó C. topicban, történetesen én is pont ezt kerestem, hiába). Tehát min. kell lennie egy elsődleges VGA-naké. A PC, illetve az alaplap energiatakarékos módja szintén lekapcsolja a VGA-t, csak az nem Zero Core. Vagy már az S3 Trio kártyám is tudta ezt a Zero Core-t.
HSM: Mind a 4 szál dolgozott, mint az a linkelt képen is látható. Metro-nál is a szoftver vacakol. Oblivionnál nagyon csak az 1. szál dolgozik, pedig elég szépen belemásztam inibe, mégis kihajtja a VGA-t a proci, és ez egy 7 éves program, DX9 HDR, a felbontás meg 1280x1024. Amíg azt látom, hogy a tesztek és a játékok többségében ki van hajtva a a VGA, 1 játékban meg nem, addig én nem a proci gyengeségére gyanaxom.
AMD-ről sok rosszat el tudok mondani én is, de az A10 nagyon szépen dolgozik minden magon, minden szoftver alatt. Persze, feltehetnék egy Quake 2-t, és durva CPU-limitem is lenne.proci985: Hát az nem 1x előfordul, hogy 1 hardverre írnak meg egy másikat, egy másikon meg szarul fut, de ez megint nem hardveres limit. FPS alul van, de lehet, hogy nem fért bele az ablakba, de ha azt mentem, akkor meg a CPU-terhelés nem látszik. Majd, ha meglesz a monitor, azon látszani fog.
tibee77: Jelezni fog a rendszer (fagyás, restart), nem nyírhatod ki a tápot.
-
katt777
félisten
válasz
Beretvás #34215 üzenetére
Mi ebben a szívatás?
Csak figyelmeztettelek.
Catalyst topicban kéne kérdezned, a black screen nem egyedi hiba. Amúgy hogyan lenne Zero Core-od, ha nincs CF-öd? 1 VGA-val nem működik. Az energiatakarékos mód más tészta, még az is lehet, hogy W8 kezeli másképp a hardvert. Biosban érdemes lehet megnézni a beállításokat. -
katt777
félisten
válasz
katt777 #34212 üzenetére
Metro LL szintén:
Szóval nem CPU-limit van itt, és még mindig csak 1280x1024 a felbontás. VRAM-ot majd tesztelem full HD-ben, a héten jön a monitor, ha el nem cserélik azt is iponnál.
Kénytelen voltam új hsz-ba tenni, mert 1-ben összenyomta a sorokat, és nem jelent meg.
Razer6666: "ijen" - na, ez az ilyesztő, nem a tranzakciós díj.
-
katt777
félisten
válasz
#00137984 #34199 üzenetére
Úgy legyen!
HSM: Másnál is ezt csinálja (pl. i5 + nV kombón), nem nálam van a probléma. Minden Very High-on van, AA is maxon (nem is érdekel a 2XAA minősége, mert van jobb), bőven elég kellene legyen a proci. Az már más kérdés, ha crytek-es fiúk kaptak egy rakás pénzt azért, hogy a szoftverük láttán a maflábbak elhiggyék, hogy valami brutálisan erős és drága CPU-t kell venniük.
Toltam du. Blood dragont, 50%-on
ment a proci, és kihajtotta a VGA-t. nincs ezzel az A10-zel semmi baj.
-
katt777
félisten
válasz
Foxmulder89 #34180 üzenetére
Nehogy már AA nélkül játsszak egy ilyen VGA-n!
Annyira tré, amikor valaki vesz egy jó VGA-t, aztán nem használja ki, és még panaszkodik is.
RetepNyaraB: GTX560-nal elvoltam FullHD-ben, roppant kevésszer fogyott ki az 1GB RAM-ból, és ha azt veszem, hogy a grafikai összetettség jóval nagyobb memóriát igényel, mint a nagyobb felbontás, nem tartok a Full HD-től ezúttal sem. 3 monitornál meg 1-re már csak 1GB RAM jut, tehát akkor meg a 3GB is kevés.
HSM: Hát, én tutira nem fogom 2xAA-val beérni, majd elválik, de mint írtam, GTX560 is ritkán fogyott ki az 1GB-ból. 3GB-ot illetően én egyelőre csak marketinget látok.
Amúgy szerinted a Crysis 3 miért GPU és CPU limites egyszerre? VGA-m simán ki van hajtva minden, viszonylag igényes játékban, erre itt 70-80%-ban megy a proci, 80-85%-ban a VGA. Feltoltam driverből a még lehetséges beállításokat, erre a GPU maradt 80-85%-on, proci meg leesett 35-40%-ra, holott elméletileg a GPU-nak kellett volna felmennie 100-ra.
Ha meg a proci számol, annak kellett volna nőnie terhelésben.
Vagy szimplán szar a program. Inel + nV kombón ugyanezt csinálja.
-
katt777
félisten
válasz
RetepNyaraB #34178 üzenetére
Irdatlan grafikai beállítások mellett még nem találtam olyan programot, amely 1.5GB-nál többet evett volna VRAM-ból, de leginkább 1GB alatt maradt minden. Szóval én a 3GB-os parasztvakításnak sem nagyon hiszek.
Amúgy megnéztem a "7%-os gyorsulás"-t Metro LL-ban: 13.4: 35.8FPS, 13.6B2: 35.8FPS, 13.8b 35,62FPS maximális grafikai beállításokkal, Px nélkül 1280x1024-ben, kihajtott VGA-val. Ennyit meg az új meghajtóról.
-
katt777
félisten
válasz
hszilard666 #34167 üzenetére
Én úgy emléxem, különböző csatik kellenek, D-Sub+DVI+HDMI pl.
-
katt777
félisten
válasz
Dark KillerX #34163 üzenetére
Akkor egyetértünk, amúgy meg gebedj meg.
Én mehetek melózni, igaz, csak hétfőn.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Asus ProArt RTX-4060 OC 8GB (PROART-RTX4060-O8G)
- ASUS TUF Gaming GeForce RTX 3070 Ti OC 8GB GDDR6X 256bit videokártya
- EVGA RTX 2070 XC GAMING 8GB GDDR6 Videokártya!
- Inno3D GeForce iChill X4 RTX 3070 Ti 8GB GDDR6X 256bit videokártya
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- Lenovo Yoga Pro 9 (16IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060, 32GB, érintős ELKELT
- Targus Universal USB 3.0 DV1K-2K Compact docking station (DisplayLink)
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z390 i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060Super 8GB Corsair Carbide Series 200R 600W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest