- Megvan a Pura 80 nemzetközi startja
- Külföldi SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Hatalmas teleppel futott be a Xiaomi Mix Flip 2
- Xiaomi 15 Ultra akku probléma?
- Milyen GPS-t vegyek?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- One mobilszolgáltatások
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
Új hozzászólás Aktív témák
-
CirrMee
addikt
válasz
Pancsermeste #51067 üzenetére
A múltkor is közöltem a gazdival, meg a lehetséges okokat is, de ahogy elnézem visszament a startvonalra...
-
CirrMee
addikt
-
CirrMee
addikt
válasz
Steve198310 #50837 üzenetére
Nálam ugyan nincs VRM szenzor, de 23°C az mennyire reális nyáron...?
-
CirrMee
addikt
válasz
Raidon #50645 üzenetére
Kémiailag nem fogják elemezni - hasonló színű kell, mint ami a gyári volt, és ennyi.
Csavarok: megfelelő szerszám, ésszel használni.Javítás: nincs kapcsolási rajz, de a fóliák eléggé a GPU alá futnak be arról a környékről, szóval esélyes, hogy (sikeres) javítás után jó lesz. Viszont oda olyan ember nyúljon, aki ért is hozzá, és rendelkezik a megfelelő szerszámokkal...
-
-
CirrMee
addikt
válasz
Raidon #50635 üzenetére
Egy tipp a részemről: ha nagyjából ott a hűtő széle, akkor valaki marha leszerelés közben lökte odébb a hűtővel. Az ilyen helyeken megy a "darabszám darabszám darabszám" szlogen, ha nincs mennyiség, akkor jön a fenyegetés, a droid meg pörög mint állat. Ha nem Te voltál, simán előfordulhat, hogy a droid cseszte el, csak azt kamuzta, eleve így érkezett hozzá. Darabszám gyorsan megvan így, szóval van esélye a dolognak.
-
CirrMee
addikt
válasz
Raidon #50629 üzenetére
Jól oldalba lett taszajtva...
Sajna a képen nem látom, hogy az egymagában álló láb honnan kapta a vezetékelést. Ha oldalról, és nem egy alsó rétegből, akkor menthető - de csak megfelelő szakember, megfelelő szerszám kombinációjával. 12 évig dolgoztam egy elektronikai cégnél, javítottam ennél durvább hibákat is.
-
CirrMee
addikt
válasz
Steve198310 #50350 üzenetére
Visszavette az órajelet, abbahagyta a hibát, erre aszondod' neki, tuti a vindóz az. Logikus...
-
CirrMee
addikt
válasz
csabi0805 #50348 üzenetére
Azt azért majd próbáld ki, hogy egyszerre csak az egyik órajelet húzod le az általad említett szintig, melyikre fog lépni valamit. Ha csak a memóriákra, akkor ott az történhetett, hogy csak 1400 -ig stabil chipeket sikerült felpakolni, és azt húzták túl gyárilag.
Azzal csak az a gond, hogy ha a chip gyárilag (valószínűleg) 1400 -as, akkor azt hibátlanul teljesítve technikailag nincs is baja. Másrészt meg gyárilag OC -s a kártya, azt viszont nem teljesíti, bár a chip meg maga jó.
Ha csak a memóriát kell 1400 -ig visszahúzni (azon viszont megnyúzva is stabil), és nem szívesen válnék meg a kártyától a gariztatásos hercehurcára, akkor használnám ezen a frekin, aztán ha azon lenne baja, vinném vissza.A döntés viszont a tiéd, ha visszaviszed, akkor kész tényekkel célszerű vinni, tudd reprodukálni a hibát előttük.
-
CirrMee
addikt
válasz
belinho #50249 üzenetére
Nekem az a kedvenc 8(.1) -es bugom, amikor tökéletesen elmegy, heteskén meg pár hét után nekiáll lag tengert gyártani saját/gyári (realtek) meghajtóval is az ethernet vezérlő (CSGO alatt a legf*szább). Gyári óperenciás rencer ami itthon van. Ritka pocsék ez a 8.1, mert az asszony gépén is pontosan ugyanezt a lagmentes futást műveli, a tökéletes heteske meg neki is bugzik mint állat - bár az ő gépén nem pár hét, csak pár hónap után jelentkezik a hiba. Ennyit az eredeti OS -ekről, meg a rohattulszuper' heteskéről.
-
CirrMee
addikt
válasz
J0shu4M1ll3r #50232 üzenetére
A legtöbb kártyán nem kell leszedni a hűtő blokkját, elég csak a vetit, illetve a műanyag keretét leszedni. Blokkot leszedni leginkább akkor kell, ha újra akarod pasztázni.
-
CirrMee
addikt
válasz
J0shu4M1ll3r #50184 üzenetére
Tekercsek szoktak zenélni.
Nálam is van zene a kártyán, de csak ritkán találkozok vele, jellemzően akkor, amikor valami játék előre renderelt animot játszik le. -
CirrMee
addikt
válasz
J0shu4M1ll3r #50182 üzenetére
Ha nem ventitől származik, akkor maradni fog.
-
CirrMee
addikt
válasz
J0shu4M1ll3r #50180 üzenetére
Ha a venti adja a hangot, akkor az jellemzően mechanikai eredetű. Ellenőrizni könnyen tudod: mikor olyan fordulatszámmal megy, egy pillanatra próbáld meg kézzel megállítani, csak lehetőleg ne a lapátoknál...
Ha netán a venti lesz, akár meg is próbálhatod gariztatni, ha a hiba reprodukálható. Egyéb esetben lehet játszani pl Afterburner -el, készíteni egy másik hűtőprofilt. -
CirrMee
addikt
válasz
HANDO88 #50171 üzenetére
Így elsőre passz, ismerni kellene a körülményeket is, pl hogy miért van rá gyanú, aztán ott van az a tény is, hogy gyakorlatilag ugyanarról a kártyáról van szó, ugyanazzal a hűtővel. Amúgy mi baja a vezérlésnek...? Illetve a GPU-z adat alapján azonosított BIOS (-hoz tartozó verzió) azonos e azzal, amit elviekben megvettél...?
-
CirrMee
addikt
válasz
adamkaa777 #50167 üzenetére
Első körben próbáld ki másik kábellel, ha van a közelben. Ha nincs, próbáld meg a jelenlegit megfordítani, lehet csak kontaktos.
-
CirrMee
addikt
válasz
J0shu4M1ll3r #49963 üzenetére
Driver csere volt mostanában, DDU (vagy hasonló proggi) használata nélkül...?
-
CirrMee
addikt
válasz
rovid89 #49751 üzenetére
Ha mostanában kezdte a hibázást, idáig hiba nélkül üzemelt, és bekapcsolás, játék indítása után csak huzamosabb idő után jelentkezik, nézd meg szerintem a gép szellőzését is. A minap a fater gépe járt így (hőmérsékletek rendben, rövid stressz teszt hibátlanul lefutott, csak megfulladt abban az odúban, ahová berakta)...
-
CirrMee
addikt
Egy kérdés:
miért van az, hogy az egyik driver alatt tökéletesen be lehet lőni minden kijelzőnek a képfrissítést tetszőleges értékre, míg a másik driver meg nem enged bizonyos frekiket. Pl 13.12 -vel minden fasza, 14.4 -el meg a második kijelzőt alapból 59Hz -re lövi, és bár ki lehet választani listából a 60Hz -et, de okézásnál visszalövi 59Hz -re. De ha jól láttam, a hibásnál nincs pl a listában a 23Hz sem, ami a másikban tökéletesen működött is. -
CirrMee
addikt
>Az mennyire normális dolog hogy egyszerű netezés (mondjuk PH) közben az R9 270 GPU hűmérséklete 27 fok de a ventillátor az 1740RPM-el süvít? Netek pékeken 25 fok körül még csak 800-900RPM-eket lehet látni
Fogalmunk sincs melyik gyártóéval szórakozol éppen, bár mindenképpen soknak tűnik az érték.
Fabrikálni lehet rajta. Alap esetben használd az AfterBurner -t, viszont ha elég bátor vagy, akár a kártya BIOS -át is meghegesztheted egy editorral. -
CirrMee
addikt
válasz
Nuada herceg #49571 üzenetére
Ha a hibamentességét akarod tesztelni, akkor ne újabbra válts, hanem próbáld meg a 13.12, vagy 13.9 -es driver -t (kb ebben a sorrendben). És használj DDU, vagy hasonló pucolót is.
-
CirrMee
addikt
-
CirrMee
addikt
válasz
DanielLong #49203 üzenetére
Akkor mégis ugyanaz volt nálad, mint nálam...
-
CirrMee
addikt
válasz
DanielLong #49170 üzenetére
Mondjuk nálam azóta nem balhézik, amióta szerkesztett BIOS -al üzemel. Hasonlót művelt anno a két 5770 -esünk is, azok is BIOS hegesztés után abbahagyták.
-
CirrMee
addikt
válasz
DanielLong #49168 üzenetére
CCC -ben Overdrive sincs bekapcsolva (tuning nélkül)...?
Mert nálam csinált ilyet a 270 -es, és az volt a búbánata, hogy bekapcsoltam az Overdrive -ot. Nem érdekelte hogy nem tuningolom. -
CirrMee
addikt
válasz
bozont #48762 üzenetére
Nálam 0MHz is ezt okozta, elég volt csak bekapcsolni az Overdrive -ot. A mostani hegesztett és a gyári BIOS között elviekben (az órajelet leszámítva) csak az UEFI támogatás a különbség, mivel azt az editor a saját állítása szerint nem tudja reprodukálni a módosított BIOS számára. A módosított BIOS -al aztán érdekes módon nem hibázik tuningnál sem, szóval vicces jószág.
-
CirrMee
addikt
válasz
kucseranor #48754 üzenetére
Amíg bele nem hegesztettem a kártya BIOS -ába, nálam is csinált hasonlót, de csak ha be volt kapcsolva az Overdrive. Viszont az driver függetlenül ment...
-
CirrMee
addikt
válasz
marquuard #48462 üzenetére
Na kipróba. Idáig működik, fagyni még nem fagyott. Illetve szundiba ugyanúgy beledöglik, szóval alvás továbbra is tiltólistás.
Aztán a fhd -s lapostv nem hajlandó elfogadni a 60Hz -et, csak 59 -en hajlandó menni, ez a driver idiótasága. Tud valaki valami "erőszakos" trükköt az ilyen szemétségre...?
-
CirrMee
addikt
válasz
Steve198310 #48418 üzenetére
Ne nekem írd, nem engem zavar...
-
CirrMee
addikt
válasz
Steve198310 #48413 üzenetére
Nálam csinálta pl Crysis 2 alatt az nvidia reklámnál, Valley alatt töltőképernyő, de volt hogy valami noname játéknál menüben.
-
CirrMee
addikt
válasz
bozont #48394 üzenetére
GPU-z egy ideje szereti kiírni (gyártót) a nem olyan régi kártyáknál.
Egy gyártó jellemzően ugyanahhoz a kártyához ugyanazt a memóriát használja, amíg tart a széria. Megy az Elpida is, nekem pl semmi bajom vele, 1500 -as tempót nyomja jó ideje a gyári 1400 -as érték helyett.
-
-
CirrMee
addikt
válasz
kona005 #48350 üzenetére
Nálam elment lazán 1100/1500 -ig, feszkó emeléssel járt 1100MHz felett is (1150). Pusztán csak a hűtés miatt nem használom annyin. Sajna 1050 körül kezd megugrani a fűtés, gondolom a VRM is kaphat onnantól, amihez szenzor meg nincs. Jobb a békesség alapon 1000/1500 -as tempóval hajtom - a GPU és hűtése lazán bírja, az Elpida chipek meg amúgy is 1500 -ra vannak hitelesítve...
-
CirrMee
addikt
Most én emlékszem rosszul, vagy tényleg 2 havi megjelenést ígértek anno, amikor megritkultak a whql driverek...?
-
CirrMee
addikt
válasz
BogyóBP #48147 üzenetére
Alighanem ott a gond, hogy az adott program képes e élni azzal a lehetőséggel, hogy nem 1-2 mag áll a rendelkezésre, hanem több, pl 3-8. Ahol az "egymagos" teljesítmény számít, ott sajna az FX alul fog maradni az i5/7 procikkal szemben, még tisztes órajel emelés esetén is.
-
CirrMee
addikt
Rendszerint tanyázik itt valami erre alkalmas gf kártya. Most is van egy 8600GT a háznál, és el is gondolkodtam a dolgon. Tudom ennél erősebb kártya lenne ideális, de a procis számolásnál elviekben ez is érezhetően jobb lenne.
Ezt az oldalt kezdtem tanulmányozni délelőtt, lehet majd neki is ugrok a témának.
-
CirrMee
addikt
válasz
zolisx4 #48114 üzenetére
Physx -et számolhat megfelelő GF kártya, vagy annak hiányában a driver használhatja erre a CPU -t, persze jókora teljesítményveszteség árán. Tehát ha fent van a gépen a physx driver, akkor lesz ami számolja. Amúgy ezek a variációk szoktak előfordulni:
1.: proci+gf kártya - a kártya számolja a fizikai részt
2.: proci+2db gf kártya (nem SLI) - a kettő közül az egyik kártya számolja a fizikát, jellemzően a gyengébb
3.: proci+nem gf kártya (IGP, Radeon, stb) - gf kártya hiányában a CPU számolja a fizikát.Van még ezen kívül egy lehetőség, de eléggé hikomatos:
4.: hibrid physx / proci+radeon+gf kártya - ebben a felállásban egy patch segítségével működésre bírják az amúgy letiltott gyorsítást, amit a gf kártya fog végezni. Sajna macerás, játékban is kicseszhetnek a módszerrel (nvidia s*gge alá nyalva), gondolom a macerái és hátrányai miatt sincs nagyon elterjedve. -
CirrMee
addikt
1.: régen nem volt ekkora termékskála generációnként, és nem volt ekkora különbség az adott generáció legkissebb és legnagyobb tagja között
2.: leírod hogy sz*rul megírt játék, de háborogsz, hogy rosszul fut.Szerintem rosszul ítéled meg a dolgokat...
Amúgy a GPU tervezője sem azért áll neki újat tervezni, hogy a minél sz*rabbul megírt programokat fogja vele egycsapásra jól futtatni. Talán a program írójának lenne a dolga az, hogy kihozza a legtöbbet az egészből.Mellesleg nekem bőven elég a sima 270 -es kártya is, fhd felbontáshoz.
-
CirrMee
addikt
válasz
katt777 #48108 üzenetére
Konkrétan nem igaz, csak szeretnéd, ha részben igazad lenne. Példa:
1.: semmi köze hozzá, mivel nem vesz részt a számolásban. Ennyi erővel a tápegységtől is függhet a physx teljesítménye, mert annak sincs köze a végeredményhez
2.: csinálsz egy hibrid physx rendszert egy erősebb gf kártyával. Működni fog a fizikai rész, az eredmény jobb mint procival, akkor most a Te logikád szerint k*rva jól futtatja az AMD kari a physx -et. Rohadtul nem, mert köze nincs hozzá, továbbra sem vesz részt a számolásban, holott az AMD kari vágja ki a monitorra a képet, tehát ő felel a megjelenítésért.Tehát még egyszer: hogy lehet egy alkatrész hibás olyasvalaminek a teljesítményéért, aminek az elvégzésében nem is vesz részt? Az előbb felsoroltam, hogy vagy GF kártya, vagy CPU által futtatható. Ennek megfelelően ha bűnbakot keresel, kizárásos alapon csak e kettő közül tudsz válogatni. Ha ennek ellenére ragaszkodsz az AMD kártyákhoz, vedd már bele a buliba az összes többi perifériát is (hang/hálózati/háttértár/stb vezérlőket), mert kb ugyanannyi közük van ehhez a dologhoz.
U.i.: ha azt írnád, "GF kártya hiányában" sz*r a physx, az már teljes siker. Csak e között, és az "AMD -n sz*rul fut" között van egy árnyalatnyi különbség...
-
CirrMee
addikt
válasz
katt777 #48105 üzenetére
AMD kártyákon a PhysX szar.
Az iskolában tanult nyelvtan alapján ez számomra úgy tűnik, pont az ellenkezője annak, amivel most mentegeted magad.
És "-kal" is mehet mögé, mert nyelvtanilag az is arra utal, hogy a kártya sz*r. Holott nem a kártyákkal van a baj, hanem az nvidia mint fejlesztő hozzáállásával.Tehát helyesen: vagy GeForce -al, vagy processzorral. Olyan verzió nincs, hogy AMD kártyákkal...
-
CirrMee
addikt
válasz
Leavemealone #48090 üzenetére
Kár hogy van az a köcsögség, amiért zöldikék letiltották ezt a lehetőséget az ATI/AMD kártyák tulajainak.
-
CirrMee
addikt
válasz
bandi0000 #48034 üzenetére
Alulfeszelés: számodra a Trixx lehet jó a gyártó részéről (hogy hajlandó e "hallgatni" rá, az egy másik történet, majd kiderül
).
Alulfeszeléssel tönkretenni nem lehet (az túlfesszel vagy durva tuninggal esélyes inkább).
Korlátozás: inkább tuningnál van értelme, lásd fogyasztási korlát feljebb tornászása max 20% -al. A korlát célja, hogy elviekben azt a keretet ne léphesse túl a kártya, amit szándékos "fékezéssel" ér el, ha odáig fajul el a dolog. -
CirrMee
addikt
válasz
Steve198310 #47878 üzenetére
Akkor ugorjunk szintet.
Én sem értem, mi a gond a 8 -assal: egy csomó üzemel családon belül, ismerősöknél. Az új laptopokkal érkező, mindenféle szeméttel teleaggatott példányokat leszámítva egynél sem tapasztalom ezt a fantasztikus megbízhatatlanságot, állandó fagyásokat. Épp ellenkezőleg, gond velük egy szál se. Akár netezésre, akár munkára, akár játékra használják, teszi a dolgát mindegyik.A driverekkel annyira hadilábon áll, hogy nem egy ismerősnél még a Vista -hoz készült drivert pakoltam fel, de előfordult az is, hogy régi laptopnál a hálózati vezérlő még a jó öreg XP -hez készült, és megy a 8 -assal ennek ellenére.
Szóval igen, ilyen egy ócska, sz*r, megbízhatatlan, mindenkinél fagyó, inkompatibilis, drivereket megválogató OS. Alkalomadtán értesíthetnéd a gépeinket erről a tényről, hogy el ne felejtsék az általad említett dolgokat időnként produkálni, mivel maguktól úgy tűnik képtelenek erre.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xbox Series X|S
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Megvan a Pura 80 nemzetközi startja
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Külföldi SIM-ek itthon
- Milyen TV-t vegyek?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Építő/felújító topik
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- További aktív témák...
- MSI CreatorPro Z16P - i7-12700H, RTX A5500, értintőkijelző
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB THERMALTAKE Core V21 Enermax 650W
- Új és régi konzolok Okosítása/Softmodoloása, és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest