Hirdetés
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Telekom mobilszolgáltatások
- Google Pixel 10 Pro XL – tíz kicsi Pixel
- Milyen okostelefont vegyek?
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
Új hozzászólás Aktív témák
-
vpeti88
csendes tag
Üdv!
Pénteken érkezett meg a Sapphire Dual-X R9 270X-em. Az adatlapomon megtalálható konfigban használom. Eddig azt hittem, hogy felhasználói hiba, de már kételkedem benne... Windows betöltése közben az Üdvözlő képernyő előtt függőleges kék csíkozás látható vastag és vékony váltakozva, majd Üdvözlő képernyő, utána megint csíkozás... mikor bejön az asztal ugrik a kép egész gyakran. Majd ha frissítek az asztalon akkor újra. Ha megnyitom a Start menüt, akkor megint csíkozás, de fekete-fehér, vastag-vastag függőleges csíkozás.
Ha kikapcsolom az Aero felületet akkor, nem ugrál az asztal magában...
Kipróbáltam egy másik konfigban is és ugyan ezt csinálja. (Ugyan úgy APU, FM2, 500-as táp)
Elakartam indítani a Steam-et, hogy kipróbáljam játékkal is, de szürke képernyőt kaptam, majd kb 1 perc és megfagyott gép után kikapcsolt a gép és pár másodperc múlva megint elindult
Utána a NFS: Most Wanted Skidrow-t indítottam el és a kezdő videó közben piros csíkozás és a gép kikapcsolt....
Megfigyelhető, hogy szinte mindig olyan színű a csíkozás amilyen színű kép volt előtte, kivéve a szürke képet és a fekete-fehér csíkozást.
Kipróbált driverek: 13.9, 13.11, 13.12, 14.3, 14.4
A Google Chrome-mal is ez játszódik le, hardveres gyorsítás mellett... gyorsítás nélkül, meg kockázódik mozaikban különböző fekete alakzatokkal... amik eltűnnek majd máshol megint előjönnek, pár ugrálással...Kisebb felbontáson (Full HD alatt) minimális a hiba. Videólejátszásnál, minél nagyobbra veszem a lejátszó méretét annál jobban ugrál a kép. Próbáltam HDMI-vel és DVI D-Sub átalakítóval is analógban, ugyan az a jelenség...
Ha nyitok egy progit, akkor csíkos lesz a kép vagy fehér, utána, ha visszajön az asztal, akkor kapok egy értesítést, hogy a driver leállt, majd visszaállt
Utána az egér vagy 4x nagyobb ez látszik is a videón. Valahol találkoztam itt a fórumon egy hozzászólóval, aki linkelt valamit erre a nagy kurzorra, de nem találom azóta 
A GPU-Z-ben, ha elindítom a render-t akkor szépen felpörög a GPU kihasználság 98%-ra és ha mellette nézek filmet akkor szépen megy teljes képernyőn (FHD)
Gondoltam hátha kicsi a Chieftec 500W-os tápom hozzá és rendeltem egy 600W-osat és ezt beszéltem a szervizzel is, szerintük elképzelhető. Szerintem már nem, egyenlőre várom a tápot...
Egy videó róla: [link]
Sajnos a csíkozás nem vehető ki. A driver miatt tölt ilyen lassan, az iGPU-val gyorsabban bootol a gép
Követtem Steve történetét a fórumon, lehet és is oda jutok, ha cserélik én is a Vapor-on gondolkozom...
APU-nál elég a BIOS-ban a "Primary Video Device"-t átállítani PCIE-re? Mitől kapcsol le a gép, pontosabban mi küldheti a kikapcsolási kérést?
A kérdésem pedig az lenne, hogy ez videókártya hiba? Esetleg még valami ötlet, amit kitudok próbálni?
És ezzel letudom gariztatni?
Köszönöm előre is mindenkinek
Új hozzászólás Aktív témák
- OLED monitor topic
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Melyik tápegységet vegyem?
- Villanyszerelés
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Pánikban a világ a Radeon RX 5000 és 6000 sorozat támogatása miatt
- Miért nem tűnik el soha a kalózkodás?
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- World of Tanks - MMO
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude 5491 - i7-8850H I 16GB I 512GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black - 1 ÉV GARANCIA, Kártyafüggetlen,MS3489
- HP EliteDesk 800 G5 DM Desktop Mini - Intel Core i5-9500T 16GB 256GB SSD (utolsó darab)
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX RTX 3080 10GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Utána a NFS: Most Wanted Skidrow-t indítottam el és a kezdő videó közben piros csíkozás és a gép kikapcsolt....