Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
->Raizen<- #5512 üzenetére
anand is jó oldal, hozzáértő srácok csinálják. a jelenlegi játékcsomagjuk kissé nVidia-párti - de ha a náluk látott különbségeket átlagolod a pH!-n látottakkal, akkor abból kb. kijön a jelenbeli reális erősorrend. a kérdés az, hogy tényleg az lesz-e a jövő, amit a pH!-s csomag mutat.
mindent egybevéve, én is 7870-et vennék inkább.
-
aha, akkor másnak is felkeltette a figyelmét a 8k körüli differencia. nekem valahol 10k körül van, ahol már megérné a szükséges kompromisszumokat - az már nincs messze. hmmm...
@DroiDMester: aha, az 5870-et jó ötlet volt idekombinálni
a 40-42k kisker ár vagy pH! apró?
-
filozófiai kérdés aktuális, volt és leendő 7850 tulajoknak: szerintetek hol van az a határ, ahol már megéri az 1GB-os verziót venni? kezdetben 4-5e FT volt a +1GB ára, most viszont már 7-8e magasságában van. hol billenünk át? szigorúan szubjektív véleményeket várok
-
válasz
csucsbicep #3441 üzenetére
innentől már csak arról beszélünk, hogy kinek mekkora sebességkülönbségtől lesz "megéri" érzése. nekem 50% alatt feleslegesnek tűnik VGA-t cserélni - de persze ez szubjektív.
-
válasz
DroiDMester #3437 üzenetére
na ezt hívják science fictionnek. örülök, hogy találtál egy ennyire szélsőséges tesztet, de messze nem ez a jellemző. az meg, hogy a 460-as 20%-kal sem húzható, az komolytalanná teszi az egész postot - nézz be a topicjába, ott többeknek 1GHz körül szaladgál.
@Speed(R): 30% rémlett a tesztekből, de valóban inkább 40-50%. my bad.
@odorgg: persze, jó kártya a 7850, csak pont nem annyira gyors, hogy az előző generáció középkategóriájáról (ide értem a 6850-et is) érdemes legyen rá váltani.
-
válasz
Inv1sus #3241 üzenetére
ez BIOS-beállítás kérdése, tehát sem nVidia / AMD, sem konkrét gyártó függése nincs. egyrészt nyilván a kártya ventillátorának alapból kell menni valamilyen fordulatszámon, amíg a driver betöltődik - pl. anno a 9600GT-m 100%-on nyomta, élmény volt vele windows-t installálni
másrészt számos olyan kártya van, ahol indulás után pár másodpercig 100%-on pörög a ventillátor - vélhetően jót tesz a portalanításnak - utána pedig beáll egy alacsonyabbra. minden egyes típusnál egyedi döntés kérdése. -
válasz
szasanyi #3088 üzenetére
a heaven (főleg magas tesszeláció mellett) a kártyák backendjét kevésbé gyilkolja , ha ott van valami instabilitás, akkor azt lehet, hogy nem hozza ki. én általánosan a metro 2033-at tudom stabilitási tesztként javasolni (msaa és diffuse dof közül csak az egyiket bekapcsolni, különben seggreül a dolog), ill. a kártya hátsó fertályát a crysis is kiválóan meghajtja.
-
válasz
csucsbicep #2541 üzenetére
a belátható jövőben ott fog csak elhúzni, ahol sok a háromszög, vagy ahol több memória kell. nagyon compute orientált motorokra egyelőre aligha számíthatunk.
-
válasz
szasanyi #1756 üzenetére
ez nem így megy, nagyon kevés játék menedzseli a VRAM-ot. általában töltik bele a cuccot, amíg fér, aztán amikor már nem fér, akkor magukat nem zavartatva töltik tovább, a memória-menedzser meg kihajigálja a régen használt adatokat. ezért látod VRAM elfogyáskor a lassulást meg a szaggatást - állandóan kidobálja, ami még kellene, aztán töltheti rögtön vissza.
-
ha ez a fő kérdés, akkor ez oda megy vissza, hogy melyik chip van jól pozícionálva. játékra szerintem egyértelműen a pitcairn - ebből következően a 7950 lassabb, mint kellene, és ebből következően a 7970 is.
más: a TPU tesztekre annyira nem érdemes építeni, hajlamosak mindent összeirkálni. de az biztos, hogy a 7870 nincs messze az 580-tól - persze az összehasonlítás műszakilag akkor lenne fair, ha a GT110-ből is lenne 28nm-es verzió, mondjuk GTX585 néven, magasabb órajellel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPhone topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Viccrovat
- Bestbuy játékok
- Továbbfejlődött a Keychron egéralternatívája a Logitech MX Masterre
- Gaming notebook topik
- Proxmox VE
- Házimozi haladó szinten
- További aktív témák...
- Lenovo Thunderbolt 3 kábel (4X90U90617)
- Samsung Galaxy S25 Ultra 1TB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPad Air 4 64GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Akciós Gamer PC! R5 5500 / GTX 1070Ti Rog Strix / 32GB D4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest