-
Mobilarena
AMD Radeon™ HD 7730 / 7750 / 7770
Új hozzászólás Aktív témák
-
=HG=
addikt
válasz
andrasko #1230 üzenetére
Én is azt mondom, hogy meg kell próbálni adni az ártatlant:"Nem tudom mi van vele, nem mükszik, én nem értek hozzá...ujraindult a gép valami miatt, és utána ezt produkálta..stb..."
Korrektséget most ne feszegessük... Nincs fizikai sérülés rajta, nincs leégve, csinálják meg... -
benfa
csendes tag
válasz
andrasko #1226 üzenetére
leszedtem az új biost a gigabyte honlapjáról, de sajnos voltam olyan hülye hogy elfelejtettem lementeni a régit
, és bios flashelés közben lefagyott a gép, ami ugye elég nagy baj, aztán amikor újraindult megpróbáltam megint de ahogy írtam kiírta, hogy : rom programming fail,
de végigcsinálta ennek ellenére. aztán jöttek a hibák, szóval erre kellene valami megoldás.
-
KAMELOT
titán
válasz
andrasko #1214 üzenetére
Benchmark mint már sok helyen modntam nem sokat ér. Nézd meg ezt.
HD7770 1GB 36FPS
HD7770 CF 34,6FPS
Ilyet sem még nem láttam CF-ben kevesebb FPS-t kapsz mint sima VGA-val. ?????
Szerintem valamit elírhattak mert a többi helyen mind jóval többet kap. Elírás lehet akkor.
Gameket figyeld mindig a tesztnél ne a benchet. Bench nem játék.(#1216) benfa: LC Power tápod nem éppen a biztonságos tápok közé tartozik. Helyedben gondolkodnék egy új tápon. AC, FSP, Enermax, Corsair, Seasonic, CM. Csak egy jó tanács!
-
Findzs
addikt
válasz
andrasko #1186 üzenetére
"A te GB7770-ed gyári coolere is klasszisokkal csendesebb lenne, ha nem a 7750 bordáját operálták volna rá.
Ott sem a nagy ventivel van a baj.... az már következmény, hogy a meleg borda miatt magasabb fordulaton pörgeti... ahol zajosabb.
"
na már megint
1 óra játék után 30 °C szobában 30%-os ventivel ahol már a hdd is hangosabb 58 °C -nál nem nagyon megy feljebb a vga hőfoka, akkor miért is olyan rossz a GB hűtése ?
de ezt én is meg fizik is leírtuk már 100x
linket is adtam ahol a GB hűtését mind hangban mind teljesítményben jobbnak hozták ki mint a 2 ventis hőcsöves MSI -jét, ahol ráadásul a GB emelt órajeles OC változat volt az MSI pedig alap 7770
íme újra:[link] -
diox
tag
válasz
andrasko #1188 üzenetére
Én profitáltam mint már írtam, tegnap szereltem be a Sapphire-t! Nem vagyok nagy gépguru, de érthetően, átláthatóan leírta andrasko,hogy valami talán nem fedné a valóságot? sokat nem tudott tévedni, mert ezeket az adatokat biztosan gyártó oldaláról stb. helyről szerezte be! Elsődlegesen Én felhasználói véleményekre voltam kíváncsi, Ő pedig egy "hivatalos" adatokkal ellátott táblázatot csinált ami szintén fontos volt nekem, mert nem néztem ilyen alaposan körbe ahogy Ő leírta! A ventilátoros afférhoz nem tudok hozzászólni.
-
fi:zi'k
nagyúr
válasz
andrasko #1186 üzenetére
Véletlenül se vedd támadásnak sem tőlem, sem sb fórumtárstól, ahogy ő is jelezte már.
Teljesen rendben van az is, hogy egy komplex rendszerként kezeled a hűtést.
DE, ha a venti ilyen-olyan okokból kifolyólag nem megfelelő, és itt most nem a méretre vagy fordulatszámra kell gondolni, akkor hiába van jó hűtésed, hangos vagy zavaró lesz.Pl van egy csoda jó bordád amin a venti(k):
- alacsony fordulaton kerreg(nek)
- közepesen fordulaton ciripel(nek)
- magas fordulaton nagy a szélzajEz egy teljesen kisarkított példa, meg nyilván az lesz az első, hogy megy vissza gariba, de a lényeg akkor is ott van. Lehet, hogy jó hőfokokat kapsz, de (adott ingerküszöb esetén) nem lesz tolerálható a hangja.
És ezt nem tudod belevinni az elméletedbe sehogy sem.A GB-re meg továbbra is azt mondom, hogy nem lenne klasszisokkal csendesebb. Elég sokat próbálkoztam vele és 30% alatt már a tápomnak hallom a hangját. Tehát aki nem arra megy, hogy minél hűvösebb legyen a VGA, annak 30%-on is megfelelő hőfokokat produkál.
Persze, ha vki nem foglalkozik vele és megy auto beállításon, akkor egy nagyobb/jobb borda esetén nyilvánvalóan kevésbé pörgetné fel.A lényeg, hogy köszi az írást, csak fogadd el ezt a kis kiegészítést a ventivel kapcsolatban.
-
sb
veterán
válasz
andrasko #1181 üzenetére
Nem hulladék ventikről beszélek, minden második gyártói ventiről beszélek.
Tűnjön már fel, hogy a JÓK között is vannak jobbak és kevésbé jobbak. Hangszínről is hallottál már biztos, más pl egy szélzaj és más egy motorhang...
Írtam már arról is, hogy lehet JÓ egy venti egy bizonyos fordulatszámban, a másikban meg lehet, hogy nem lesz. Vagy lehet, hogy feleslegesen nagy fordulaton hajtják.Ez egyik sem a gyári hibás, csapágyas ventiket jelent. Pusztán csak nagy a szórás a normál ventik között is.
Remélem sikerül egyszer megérteni.
-
sb
veterán
válasz
andrasko #1166 üzenetére
Akkor leírom én is te mit nem értesz.
1. Mint írtam a leírásod teljesen jó elméleti alapon, emiatt a hűtésméretezésben követendő.
2. A gyakorlatban viszont van két gyenge pontja:
- Nem mindig sikerül az elméletet a gyakorlatba átültetni.
- Legtöbbször nem a hűtésméretezéssel van a gond, hanem a ventivel, hanggal. Ez érdekli a többséget. És itt a legnagyobb szakadék az elmélet és a gyakorlat között.Könnyen találhatsz olyan ventit, ami kicsi mégis jobb a légszállítása egy kicsit nagyobbnál. Olyat is könnyen találhatsz, aminek ilyen vagy olyan tartományban szar a hangja. Motorhang vagy szélzaj is változhat.
Tehát lassan mondom, hogy megértsd: itt abszolút nem tudsz teszt nélküli következtetéseket levonni. Vegyél egy vacak 12cm-es ventit és egy minőségi 8-ast. Nézd meg milyen a légszállításuk, hangjuk. Hang miatt nézd meg melyik gyártó hova állítja a fordulatszámát, stb...Részemről is lezártam. Aki vette a fáradtságot biztos megértette miről beszélek.
-
Tomix24
addikt
válasz
andrasko #1176 üzenetére
Így igaz, az 1 slot miatt kisebb/gyengébb a hűtés is, és ugyanazon fordulatszámokat produkálja a venti mint a Sapphire. Ez már biztos.
Viszont cserébe befért a házikóba
+ jó teljesítmény/fogyasztási mutatói vannak, szemben a még futtottak kategóriájú 6570-es kártyákkal szemben. Azért az is gáz hogy 1 slot kártyából nulla a választék.
-
sb
veterán
válasz
andrasko #1163 üzenetére
A lényeg úgy látom nem ment át.
Tehát morog a venti, mégis ez az egyik leghalkabb 7770, mert annyira vissza van fogva az rpm és kis fordulaton nem morog. (A Vapor ugyanilyen még a tesztek alapján).És ez az elméletből nem jön ki.
- A nagyobb ventisek hangosabbak a teszt alapján.
- Pl.a Sapphire kétventis is.
- De akármelyik lehetne hangos, mert a morgást sem lehet beleszámítani.Szóval ha a hang a kérdés, akkor csak a teszt segít.
Ha a hőelvezetés, hűtés, akkor arra nagyon jó a leírásod. Viszont az szerintem kevésbé releváns, mert ezek a kártyák nem a nagy fogyasztók. Bár az igaz, hogy régebben is el tudták cseszni a vga gyártók néha kisebb fogyasztású/melegedésű modellek hűtését is. Tehát ilyen szempontból releváns.
De az kb. mindegyik 7770 hűtőn látszik, hogy elég erre a szerény melegedésre. -
sb
veterán
válasz
andrasko #1161 üzenetére
Nem, nem a 7.
Épp azt írtam, ha jobban elolvasod, hogy ezek a szempontok nem fedik:
- méret, rpm, ventik számaNyilván az rpm-nak van köze a hanghoz, de azt sem tudod megmondani, hogy hogyan járatja a gyártó a kártyáján.
Ezekre írtam példákat:
- Lehet, hogy 2x rpm-em, mint kéne és cseszhetjük a csendet.
- Vagy csak szimplán szar ventit rak rá. venti és venti között is van különbség légszállításban is (tehát mégcsak az alaptézis sem igaz, hogy a légszállítást ismered előre, a hang meg ég esélytelenebb)
- Esetleg morgós a venti, szintén nem tudod megmondani kívülről. Azt sem, hogy milyen fordulatszám tartományban fog morogni/ciceregni. Vannak olyan ventik, amik normál rpm-en átlagos hanggal bírnak, visszaveszed és szar lesz.Szóval ez teljesen szubjektív sajnos és az elméletbe nem lehet beilleszteni.
Pl. a dupla, nagy ventis megoldások szimpatikusak ránézésre és ha megnézed a tesztet pl. az Asus Directcu 1db viszonylag kis ventije mégis halkabb.
Ezt vettem végül. Aztán jött az újabb csavar, nagy, sőt közepes rpm-en is kifejezetten hangos, búgó motorhangja van. Csak épp nem jár annyin soha. 10 és 25% között mozog.Ezt adatok és méretek alapján nem lehetett volna megmondani előre.
-
andrasko
senior tag
válasz
andrasko #1146 üzenetére
SAPPHIRE HD7770 :
- GPU felületi érintkezés: 1.c) teljes felületű, réz heat-pipe talp
- GPU-borda közötti kapcsolat: 2.b) réztalpas heat-pipe
- Heat-pipe száma, mérete: 3.a) 2 & 3.b) vastag&
- bordamérete: 4.b) nagy
- borda légterelés iránya: 5.a) hosszenti irányú
- vga-nyák alkatrészeinek hűtése: 6.a) igen
- ventilátor mérete: 7.b) nagy
- összesen: 8db előny (ami valójában: 8 db előny)SAPPHIRE HD7770 VAPOS-X OC:
- GPU felületi érintkezés: 1.a) teljes felületű direkt heat-pipe (vapor-x)
- GPU-borda közötti kapcsolat: 2.b) direkt heat-pipe (vapor-x)
- Heat-pipe száma, mérete: 3.a) 2 & 3.a) normál&
- bordamérete: 4.b) nagy (a hp-sek között a legnyagobb)
- borda légterelés iránya: 5.a) hosszanti irányú
- ventilátor mérete: 7.c) dupla
- összesen: 9db előny (ami valójában: 9 db előny) -
andrasko
senior tag
válasz
andrasko #1145 üzenetére
MSI HD7770:
- GPU felületi érintkezés: 1.b) részlegesen a direkt heat-pipe / részleges aluborda&
- GPU-borda közötti kapcsolat: 2.c) direkt heat-pipe
- Heat-pipe száma, mérete: 3.a) 1 & 3.b) normál&
- bordamérete: 4.b) nagy (de talán a legkisebb a többi hp-shez képest)
- borda légterelés iránya: 5.b) kereszt irányú
- vga-nyák alkatrészeinek hűtése: 6.b) nem (minimálisan)
- ventilátor mérete: 7.c) dupla
- összesen: 5db előny (ami valójában: 3 + 2*fél db előny)ASUS HD7770 DCU:
- GPU felületi érintkezés: 1.b) részlegesen a direkt heat-pipe / részleges aluborda&
- GPU-borda közötti kapcsolat: 2.c) direkt heat-pipe
- Heat-pipe száma, mérete: 3.a) 2 & 3.b) normál&
- bordamérete: 4.b) nagy
- borda légterelés iránya: 5.a) hosszenti irányú
- ventilátor mérete: 7.b) nagy
- összesen: 8db előny (ami valójában: 7 + 1*fél db előny) -
andrasko
senior tag
válasz
andrasko #1144 üzenetére
Referencia HD7770:
- GPU felületi érintkezés: 1.d) teljes egészében aluborda
- GPU-borda közötti kapcsolat: 2.a) sima borda
- Heat-pipe száma, mérete: 3) -/-
- bordamérete: 4.a) kicsi
- borda légterelés iránya: 5.a) hosszanti irányú (a köralakú borda ellenére)
- ventilátor mérete: 7.a) kicsi
- összesen: 2db előnyGigabyte HD7770:
- GPU felületi érintkezés: 1.d) teljes egészében aluborda
- GPU-borda közötti kapcsolat: 2.a) sima borda
- Heat-pipe száma, mérete: 3) -/-
- bordamérete: 4.a) kicsi (igaz valamivel nagyobb a ref.-nél)
- borda légterelés iránya: 5.c) körkörös
- ventilátor mérete: 7.a) nagy
- összesen: 2db előny -
andrasko
senior tag
válasz
andrasko #1121 üzenetére
1) GPU felületi érintkezés
a) teljes direkt heat-pipe
b) részlegesen a direkt heat-pipe / részleges aluborda
c) teljes egészében réz heat-pipe talpd) teljes egészében aluborda2) GPU-borda közötti kapcsolat
a) sima borda
b) réztalpas heat-pipe
c) direkt heat-pipe3) Heat-pipe száma, mérete
a) 1/2
b) normál/vastag4) bordamérete
a) kicsi
b) nagy5) borda légterelés iránya
a) hosszanti irányú
b) kereszt irányú
c) körkörös6) vga-nyák alkatrészeinek hűtése
a) igen
b) nem7) aktív hűtés légmennyiség szállítása (ventilátor adat):
a) kicsi
b) nagy
c) 2x ventilátor -
diox
tag
válasz
andrasko #1121 üzenetére
hűtési megoldásba belemenni számomra nincs értelme, kivéve ha az eredeti hűtőket gyártóktól függően bontod elemekre, hogy melyik is a leghatásosabb, de halk is! Azt szívesen elolvasom!
Ha pedig már saját hűtőszereléseket szeretnél leírni, akkor előtte lenne egy kérdésem, az alábbi specifikációd szerint melyiket érdemes? MSI, Sapphire, ASUS, // Figyelembe véve az előző irományodat is! Precíz vagy!
-
nagyúr
válasz
andrasko #1121 üzenetére
A D pontra nem rég olvastam vmi cáfolatot a CPU-k kapcsán.
Vmi olyasmit írt, hogy ha annyira hatékony lenne a közvetlen érintkezéses megoldás, akkor mindenki azt alkalmazná. Ennek ellenére sok nagynevű és teljesítményű borda nem úgy van felépítve.
Nem értek hozzá különösebben, de lehet benne vmi. -
andrasko
senior tag
válasz
andrasko #1114 üzenetére
Folytatva ....
Hőelvezetés elméletet a gyakorlatban:
A) A leggyengébb megoldás a GPU-ra biggyesztett aluborda.
B) Ezen a helyzeten javít valamicskét, ha kap a borda egy rézmagot.
Gyorsabb a hőelvezetés egy fokkal, de nem az igazi. Még mindig lassú a hőelvezetés és a nem egyenletes a borda hőterhelése.
C) A heat-pipe-os megoldás hatékony, gyors.
További előnye, hogy több pipe alkalmazásával egyenletesebben a hőterhelés. A borda egész felületét kihasználva adja át a hőmennyiséget, már ezzel is csökkentve az egységnyi hőmérsékletet.
D) A hőelvezetés további gyorsítására szolgál, ha a pipe-ok nem egy réz talp-on keresztül, hanem közvetlen (direkt) találkozik GPU-val.
E) Léteznek a hőelvezetés gyorsítására saját fejlesztésű technológiák. Ilyen a Sapphire Vapor-X megoldása. Ez egy hőkamrát képez a GPU és a heat-pipe között. Ezt ritkán alkalmazta közvetlenül a GPU és a Borda között. Heat-pipe-val kombinálva igen ütős hűtési megoldás.További elmélettel nem terhellek, jöjjenek a konkrét 7770 hűtési megoldások.
folyt.köv. -
diox
tag
válasz
andrasko #1114 üzenetére
a felsoroltak közül, összes heatpipe-os hűtőblokkal szerelt, Msi kivételével 1 ventillátorral van szerelve, pontos méretet nem tudom, hogy az ASUS és a Sapphire kártyákon mekkora a fan, de ha az irományodat követem akkor 2 ventillátor alacsonyabb fordulatszámon jobban elszállítja a hőt, akkor MSI. Hallottam MSI fan-tesztet és nekem elnyerte a tetszésem!
-
Janou
őstag
válasz
andrasko #1105 üzenetére
De pl. én személy szerint a teljesítményükkel sem vagyok megelégedve az Asus cuccoknak.
Nálam pl. még a Socket A-s korszakomban volt ECS és Asus alaplapom is. Az ECS-el frankón tudtam 40-45000el másolni két vinyó között, aztán lecseréltem egy Asusra amivel max 20000 ment ugyanez.
Aztán barátnőmnél egy Asus lap van most (AM3+os) és ha egymás melletti Satára teszem a vinyót és az írót 1x sebességnél nem megy gyorsabban a DVD írás. Nálam Gigabyte alaplapnál pedig semmi gond. Szal... érdekes. -
törölt tag
válasz
andrasko #1082 üzenetére
- VSync be van kapcsolva, szóval 60-nál többet nem látok (nem érdekel mennyi a max.). Azt viszont észreveszem mikor lassul a játék. Már akár azt is, ha 55-re esik (nem olyan smooth). Ezt onnan mondom, hogy a "render.drawfps 1" be vagyon írva a console-ba és amikor érzem, hogy valami nem oké, ránézek és látom, hogy 60 alatt vagyunk (40 körül nevezhető játszhatatlannak is akár... shotgunnal nem feltétlen
).
- Mivel tudom megnézni egy kör multi alatt a min./max./avg. FPS értékeimet? Single benchmark nem érdekel, itt sokra nem megyünk vele.Más: közben 1080p/LOW beállítások mellett úgy leesik akár 40 FPS-ig a mutató, ahogy nem különösebb öröm nézni. Gyorsabbnak is érzem a játékot így, mint 1080p/medium vagy 1080p/high profillal, de az FPS mutató ugyanúgy lezuhan 35-40-ig. Szerintem egy i5-3450/HD5870/8GB-nak kötelezően kell(ene) tudnia mondjuk az 1080p/medium-t.
Kiderült: i3-2120 sajnos kevés a BF3 multijához. Először a G840 ment pár nap után (bár erősebb, mint a néhai E8400-em), lassan az i3-2120 lesz ami hamarosan távozik.
-
Dark KillerX
addikt
válasz
andrasko #1038 üzenetére
Az oké,csak mennyiből lehet kihozni a CF-et(85-90k)?Akkor inkább már egy 7850 amit jócskán lehet húzni(persze a 7700-et is),de így marad némi pénzed,és nem kell félned a CF hibáktól!A másik pedig nem tudom,de mennyire lehet limitáló tényező 2560-as felbontáson pl. a 128-bites sávszél!Én inkább egy erősebb karira voksolok!
-
Re-Tech
aktív tag
válasz
andrasko #895 üzenetére
Nono, Vapor-X az a 2 ventis a Sapphire-nál és egy gyors ránézés alapján semmi másnak nem tűnik, csak +1 venti rárakása ugyanarra a bordára - csak a hivatalos oldalon elérhető fotók alapján mondom ezt. 1 venti is bőven elbánik ezzel a karival, ezért nem látom létjogosultságát a 2 ventinek.
-
dunc
nagyúr
válasz
andrasko #893 üzenetére
Sziasztok pár hete van 7770 em,eddig meggyöző a teljesítménye. A 12.4 es driverrel sincs gond (a monitor vissza nem kapcsolás) a megoldás ki kell kapcsolni az ati overdrivot,mert azon belül piszkálja a cpu t is,és felülbirálja az òrajelet,és energia ellátást is befolyásolja. Amugy ez nem normális jelenség de ez a 77xx széria hibája. (inkáb a ccc hibája)
-
andrasko
senior tag
-
Zsocó
aktív tag
válasz
andrasko #843 üzenetére
Már letöröltem a progit.
GA-880GMA-USB3 , AMD Phenom 2 x4 910e , Kingmax 2x4GB DDR3 1333Mhz , Saphire Radeon HD 7770 1Gb , Asus Xonar DS, Samsung HD502HJ, Kingston V+100 64GB, FSP Hexa 400W, Cooler Master Hyper TX3,
Alapon volt a Vantage, csak a CPU tesztet vette ki belőle. -
szabok512
csendes tag
válasz
andrasko #799 üzenetére
>>"VTX3D 6770 (800/1100): .................................. 9140 GPU pont."
6750-nem van 512 M GDDR5 Csak a GPU más. Az meg 6770-é.
Ezt én is furcsáltam mikor megnyitottam a GPU-Z-t.
>>Biztos, hogy gyári órajelek ezek?
Teljes mértékben gyári órajelek, Dobozos verzió, én bontottam ki.ilyennek kellene lennie:
-VTX3D HD 6750 512MB GDDR5 (700/1000)
Vlószínűleg elfogyott már a 6750-es Gpu (már pár hónapja nem gyártyák) és ráraktak egy
6770-es Gpu-t gyengébb órajellel.Egyébként 2D-ben 147 Mhz-es GPU, 300 Mhz-es Ram-ra veszi vissza magát.
>>Nekem volt egy VTX3D 6770 vga-m, az (850/1200) 10153
de jóval erősebb volt a proci és nem 512 Megás volt, hanem 1 Gigás.Bőven megvagyok elégedve ezzel a kártyával, játszok még 2003-as játékkal is.
Üdv, Chris
-
szabok512
csendes tag
válasz
andrasko #792 üzenetére
>>A VGA erősségét a GPU-pontszám adja, azt írd meg a tuning nélküli 6750 esetén.
6750-est nem tudok mondani az ugye 720 stream proci 700 Mhz 36 texturázó.
Az enyém meg, 800 stream proci 800 Mhz és 1100 Mhz-es ramok 40 texturázó.Alapot tudok mondani, én nem szeretem a tuningot, sem a CPU sem a VGA nincs húzva.
E6600 3.06 Ghz - Intel dual core(2 Mega L2)VTX3D 6770 (800/1100): .................................. 9140 GPU pont.
>>Driver környezetben a 7750 nem csak teljesítményben, de hőtermelésben és >>fogyasztásban is odaver a 6750-nek.
Figyeld meg a teszteket a nagyobb hardver oldalakon a referenciahűtésű 7750-esek
a legmelegebbek.De például a Sapphire 6750 Ultimate- 35 fokkal hidegebb a referencia hűtésnél és
mindeszt passzívan. Az már jó, de meg is kell fizetni.Üdv, Chris
-
szabok512
csendes tag
válasz
andrasko #762 üzenetére
öszpontszám - performace modban.
>>6750-nél lényegesen erősebb a 7750 (800/1125), kb a 6770-nel van pariban.
Elég érdekes, mert a számítási teljesítménye meg kisebb a 7750-es 800 Gflops
a 6750-es meg 1 Tflops. A mi nekem van 6750-es meg 6770-es csippel van szerelve
csak 800 Mhz-en megy nem 850-en. Ennek kb 1.25 Tflops a teljesítménye.De azt gondolom, hogy csak erősebb procinál gyorsabb a 7750-es a 6750-estől.
Viszont van egy oldal, ahol össze lehet hasonlítani a procikat és VGA-kártyákat.
http://3dmark.com/search?resultTypeId=192&linkedDisplayAdapters=1&searchKey=1338192643566&cpuModelId=1125&chipsetId=594
ott nézegettem régebbi kártyákat is, de a 7750-es nincs E6600-as procival.
Egyébként ezt a kártyát sem hajtja ki a procim, mert i3-2120-al 13000 pontot csinál.
Viszont a kártyám nem melegszik max 58 fokos, a 7750-es meg ahogy látom a teszteken 75.
Üdv, Chris
-
YakQzA
tag
válasz
andrasko #730 üzenetére
Nekem van eredményem 3dmark 11-el.
Gigabyte 7750OC, E8400 procival. Graphics Score:2483
(Gondolom csak a vga pontszám érdekel most minket az eredményből... )A fentebb említett táblázatodhoz még annyit fűznék hozzá, hogy frissítettem a Vantage-t és máris 10400pontig jutottam!
A nem gyári órajelen való futtatását a videókarimnak továbbra sem díjazta a program.
-
-
nagyúr
válasz
andrasko #683 üzenetére
Az már takaros "rántás".
A GB-féle 7770 egy fikarcnyit sem enged emelni. Mondjuk azt korábban a PH-s teszten is írták, hogy a Hynix memóriák 1250 MHz-ig bírják. És tényleg azonnal crashel, ha tovább emelem. De úgy tűnik a GPU sem bír többet 1100 MHz-nél.
---
A többi gyártó is a referencia nyákot és modulokat használja vajon? -
sb
veterán
válasz
andrasko #682 üzenetére
Bárcsak működne is rendesen.
Én most akarom visszatenni a 12.4-et, ahol egyáltalán nem működött.
Talán az is jobb lesz, mint 12.3 alatt ez a 2mp-enként leálló és elinduló kártya/venti. Nem hiszen, hogy jó tesz neki.Egyébként ez is kb. a monitor kikapcs után 5-10 perccel indul csak el.
Futó programom pedig a notification bar-on lévő rezidens progikon kívül nincsenek.Egyébként valami terhelés-érzékelés probléma lehet, mert van olyan is amikor a 2d/3d órajelet váltogatja folyamatosan, miközben átlag használatban van a gép. Totalcmd, 1-2 progi fut és úgy néz ki Afterburnerben a gpu/ram órajel mint egy sündisznó. Ide-oda váltogat. Máskor meg ugyanilyen használat mellett semmi, végig 2d órajelen megy...
Driver sweeper is volt már a 12.3 előtt.
-
SylverR
senior tag
válasz
andrasko #675 üzenetére
"Without being able to raise the vCore I was able to push the GPU to 950MHz (+150MHz) and the memory to 1175MHz (+50MHz - 4.7GHz effective) which required very little effort at all."
Kép sajnos nincs, de azt írja, hogy 950 mhz-et ért el mindenféle erőlködés nélkül.
Szerintem, a 40 watt fogyasztást tekintve, nem hiszem, hogy a TDP keret okozná, hogy nem lehet 920 mhz fölé húzni a GPU-k többségét. Inkább csak szerencse kérdése. Szerintem az 1 ghz jóesetben mindenképp elérhető.
Csak hát, sokkal könnyebb 900 mhz-ről 1000-re mhz-re emelni, mint 800-ról 1000-re. -
SylverR
senior tag
-
SylverR
senior tag
válasz
andrasko #666 üzenetére
A 7750 játék közbeni teljesítményfelvétele 40 watt körüli, a 7770-é pedig 60 watt körül. Közelítő érték, és játéktól függ. Az 55 és 80 watt a TDP érték, amin belül található a fogyasztása. És ez természetes alap órajelek mellett értendő. Tuninggal megy az 80 watt felett is.
A 150 watt az a maximálisan felvehető teljesítmény.
A 7750-en nincs csatlakozó, csak a pci-eből vehet fel energiát, ami ha jól emlékszem pontosan 75 watt. A 7770 esetében egy 6 pines csatlakozó van rajta, ez 75+75 watt, ami kereken 150. -
Findzs
addikt
válasz
andrasko #598 üzenetére
mint írtam is nem akarok vitát, értelmes emberekhez méltóan beszélgetünk a dologról és elfogadom a véleményedet
de egyvalamit továbbra sem értek, hogy lenne tapasztalat ha nem halottad még működés közben az adott kártyát ?
az egy másik dolog, hogy sok kártyád volt már és tapasztaltad őket de az nem jelenti azt hogy erről is lehetne véleményed hiszen biztos nem kell neked magyarázni, hogy egy ventinek mennyi mindentől függ a hangereje
egy ember rámondta, hogy hangos majd utána hozzátette, hogy vizes rendszere van és még a vinyók is dobozban vannak és te innentől kezdve ráálltál a témára, hogy szar a gigabyte 7770 oc hűtése
attól hogy nem hőcsöves még lehet halk
minek drágították volna feleslegesen hőcsövekkel ha egyszer egy sima rézmagos alu borda is megfelelően lehűti az adott ventivel ? teljesen felesleges erre a kártyára a hőcső
30% ventivel 25 fokos szobában 50-55 fok körül van max, ha ráraktak volna egy bitang nagy hőcsöves hűtőt akkor lenne 40-45 fok kb. (vagy annyi se lenne a különbség), semmi értelme, így se úgy se lesz baja a kártyának15 éve dolgozom számtech boltban elhiheted, hogy volt már a kezemben pár videokártya (ma is eladtam pl egy gtx560 -at) mégse jelenteném ki egy olyan kártyáról amit nem próbáltam saját magam, hogy hangos vagy halk, és azt is tudom milyen egy hangos vga, és ez nem az
továbbra is peace
vantage minden alapon a gépemen:
gpu 14302
cpu 13519
össz 13123jöhetne már egy 5 -ös driver eddig mindkettővel volt valami bugom 12.3 és 12.4
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD Radeon HD 7730 / 7750 / 7770
- 28nm GCN mikroarchitektúra
- DirectX 11.1 támogatás
- 128 bites memóriabusz
- ZeroCore Power
- 47 / 55 / 80W-os TDP
- Milyen egeret válasszak?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen videókártyát?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Bluetooth hangszórók
- Milyen TV-t vegyek?
- Víztisztító berendezések - kancsók - szűrőbetétek
- Budakeszi, Páty, Telki, Budajenő, Zsámbék, Tök, Perbál topik
- Autós topik
- További aktív témák...
- 122 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- OLCSÓBB!!! Apple Ipad Pro 2 gen2 10,5" 2K retina A1709 64GB
- ÖRÖK GARANCIÁVAL - OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK 0-24 KÉZBESÍTÉSSEL - Windows - Office - LicencAruhaz.hu
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest