- Ez össze van rakva - Segway Ninebot F3 Pro
- Fotók, videók mobillal
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- iPhone topik
- Magisk
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
Új hozzászólás Aktív témák
-
HSM
félisten
válasz
Sárpac #14585 üzenetére
Persze, ezt én értem, de aki elő tud villantani 52K-t egy 768-as GTX460-ra, azt már gondolom nem az a 10K fogja földhöz vágni, ami az 1GB-s 460 felára.
Én inkább feltörném a malacperselyt, hátha van még benne kis apró, vagy gyűjtögetnék még icipicit, mert nagyon megéri, ebben egészen biztos vagyok.... (Utólag 3X megbántam, hogy nem egyből 1GB-os 4850-et vettem, pedig az azért nem GTX460 kategória, ebben asszem megegyezhetünk.)
Amúgy javíts ki, ha tévednék, de ki beszélt arról, hogy az 5850 drágább?Azt írtad, hogy az 5850 nem skálázódik olyan jól, erre írtam, hogy dehogyisnem... Az alap 5850 gyorsabb az alap 460-nál, a tuningolt 5850 meg a tuningolt 460-nál, ezért nyilván drágább is. Ennyi.
-
HSM
félisten
válasz
Sárpac #14583 üzenetére
Első dolog, 768MB-os VGA-t venni szvsz 10K-s spórolás mellett venni ostobaság, az 1GB alap, néhol még kevés is.
Második dolog, az 5850 gyönyörűen skálázódik tuningolva, eddig akármit néztem vele, ha 10%-ot húztam a karit, 10%-ot gyorsult, ha 20%-ot húztam a karit, 20%-ot gyorsult. Ez hol rossz skálázódás? Meglesném azt a GTX-et, ami ezt felülmúlja.(Természetesen ha 10%-os tuningot írok, akkor az 10% GPU és 10% memória tuning, a 20%-osnál szintén, nem tököltem vele, melyik progiban milyen beállításon melyik a limit.....)
Arról nem is beszélve, hogy a legtöbb 5850 lazán bír olyan 850/1100-as órajelet a gyári 725/1000-en felül, az enyém pl. 930/1200-on stabil, 1,14V-on, ami azért elég derék OC....(Mondjuk furmarkot nem engednék rá, és hangos is lenne, úgy 850/1200 alapfeszen a "limit"...
)
Ja, és mindezt a 24/7 beállításomon teszteltem, ami ugye 3675Mhz proci, 1400@CL7 ramokkal. -
HSM
félisten
Amúgy hosszabbtávú használat közben rá kellett jönnöm még egy hatalmas előnyére annak, amit itt sokan hátránynak élnek meg... Gondolt már valaki arra, hogy a VGA várható élettartamára milyen hatással van a tuning és a 150/300-as alapórajel? Mert nálam ha a fix 850/1150-en megy a cucc, akkor az ügyesen belőtt ventiprofillal 2D-ben sem hűl 65 fok alá, és terhelve 70-72. Magyarul, ha pl. játék közben alt+tab olok, akkor nem 70-ről 50-re hűl vissza 2-3 perc alatt, hanem csak 65-re, amit utána meg is tart, ami a kari hőterhelését igen nagy mértékben csökkenti.... Tuning+kevésbé jól belőtt ventiprofillal meg mégroszabb lenne a helyzet. (Akár 85-90-ről nagyon hamar 50 fokra...) Márpedig elég gyakran előfordul ez a szitu, msn, levelezés, vagy csak ha az időjárásra vagyok hirtelen kiváncsi....
-
HSM
félisten
válasz
Goldmen75 #14550 üzenetére
Na oké, és mi van olyankor, ha veszel pl. egy VGA-t bontatlan csomagban, és mikor bontod ki, veszed észre, hogy a venti egyik lapátja le van törve? Nem volt egyszerű elmagyarázni a boltosnak, hogy nem én törtem le (még szerencsére a boltban kinyitottam, és feltűnt, igaz átvétel/fizetés után)... Ez egy 9700-as radeon volt, 70 000Ft-ért 2003-ban... De nagykerből is került hozzám olyan fóliás szűz lap, aminek gyárilag, a védőkupak alatt sérült lábú 775 foglalat volt. Azt nem is sikerült cseréltetni, úgy el lettünk küldve, inkább le sem írom... Szerencsére kis csipesz/nagyító kombóval sikerült működésre bírni a lapot, irodai gépbe jó volt úgy is, és ma is működik, de akkoris....
Nekem pedig korábban eszembe nem jutott volna kibontani fóliás motyót, arról nem is beszélve, ha futárral hozatod, annak esze ágában sincs megvárni, míg kibontod a motyód, és attól, hogy külsérelmi nyom nincs rajta, még lehet a hibátlan dobozban fizikai sérült eszköz. Azt hogyan bizonyítod, hogy gyárilag volt olyan, és nem a te kezedben ment gallyra kibontás közben?
-
HSM
félisten
válasz
rétisün #14513 üzenetére
Nekem a refi 5850 1170 körül pörög üresben, 20%-on, ez a minimum.
Igaz, így is halkabb, mint a 4890-em volt 900-on. A gyári szabályzás nagyon melegre hagyná, nagyon halkan, 85 fokig melegszik úgy, utána kezdi a ventit aktívabban használni, max 90-92-ig megy fel, de játékokban megáll 85 körül. Úgy max 2200rpm környéke, de inkább 2000. Viszont nincs olyan zavaró turbinahangja, mint a 4890-nek, számomra nem zavaró sem a hangszíne, sem az ereje, pedig én felhúztam a hűtést, hogy max 75 fokig mehessen....
Elméletileg halkabbnak kéne amúgy legyen az 5850 a 4870-nél, mivel kisebb a gyári TDP-je, kevesebb hőt termel, de a hűtésük kb. ugyanaz....
Nagyon kultúrált, igényes kártya a refi 5850- igazából merem ajánlani, bár tuti nem a leghalkabb. -
HSM
félisten
"De azért örülök, hogy már iylet is tud a gépem."
Dirt2-ben azért jóval feltűnőbb a diffi DX11-DX9 között élőben... Videón nem jön át, de játék közben nagyon feltűnően szebbek a színek, és a fény-árnyék hatások. Tudom, mert 4890-et cseréltem 5850-re, és gyakorlatilag egymás után tudtam őket kipróbálni, és pont a Dirt2 volt az egyik tesztjátékom.... Dx9-ben is szép, de DX11-ben lemászik a monitorról. -
HSM
félisten
Szerencsére nem hat meg a szendvicsbridzs, max betolok egy tökösebb Gulfit 2 év múlva olcsósítva, feltuningolom az egekbe, aztán megint jó leszek legalább 3-évig...
Épp a napokban gondoltam végig, már több, mint másfél éve I7-em van, durva....
Driverügyileg én annyit tudok elmondani, hogy 2003 óta Ati VGA-m van, és soha semmi komolyabb drivergondom nem volt, mindig mindennel tudtam játszani gond nélkül, amivel csak akartam, és semmi más nyűgöm nem akadt vele. Szerintem ennél több nem kell. Ilyen hülye apróságokon (amik azért folyamatosan voltak) nem fogok fennakadni, hogy tuning meg PP nem megy...Ha tuningolok, úgysem az energiatakarékosság jár a fejemben...
-
HSM
félisten
"Bezzeg az nvid...
"
Érdekes, mikor GTX260-am volt, épp azon ment a balhé, hogy a win7 driverben nem megy az energiatakarékosság, senki nem tudott egy normálisan működő drivert ajánlani. Nem kéne itt az NV hype-ot erőltetni...
Arról nem is beszélve, hogy DXVA gyorsítással a GTX260 jópárszor csak valami zöld pixelhalmazt nyomott ki MPCHC-be, meg néhány ALT+TAB után belefagott a GTA4. Azért tartottam meg szemrebbenés nélkül inkább a 4890-em, azon nem voltak ilyen gondok...
(#14499) Peace: Vannak azért olyan faktorok is, amik az FPS-be nem nagyon jönnek át, de mégis javulhat. Főleg a minimum-FPS, vagy egyenletesebb futás.
-
HSM
félisten
Még mindig nem értem a pánik okát... A játékok bő 70%-a alapon is fullon szalad, ahova meg tuningolni akarok, nem telik 10 secbe profiltváltani az Afterburner GUI-ján keresztül.... Ha el is felejtem, alt+tab, azt csókolom, +5sec... Ha meg kiléptem, akkor vissza. Ha elfelejteném úgyis 5 perc alatt feltűnik, hogy miért suhog hangosabban a gép. Ha meg akkora gond lenne ez az idő, akkor még hotkey-t is rakhatsz mellé... Nekem sokkal több nyűg az X-fit kapcsolgatni a normál/játékos módja között, mint az OC-t Afterburnerben. (Mondjuk megéri az X-fit áttekerni, mert egyből leszedi a zenehallgatós effekteket, amik nem kellenek játékhoz).
A BIOS-ozással meg óvatosan... -
HSM
félisten
válasz
ZozzHUN #14455 üzenetére
Na jó, de hosszútávon 60%-os ventitől kiszaladnék a szobából...
A gyári szabályzásnál mindenképp hűvösebb a kari, mivel az olyan bő 85 fokig engedné alapórajelen is, játék közben is. Az én profilommal viszont játék közben alapon 65-72 fok között megáll, és még nem zavaró a hangja (35-42% venti). Engem már határozottan zavar a venti hangja 45% körül/felett.
(#14456) ZozzHUN: Azért a 19 nem 25 FPS....
Így már ok. Többet dobott rajta az a +150Mhz az 1 Ghz-es maggal, mint gondoltam.
Nálam is így futott.
(#14454) Peace: "...akkor most őszintén, mennyi fényes rész van a metro 2033-ban összesen?
"
Majd DX11-ben VH-on meglátod!(Tényleg nem olyan túl sok, de ami van, az nagyon ütős.) Amúgy DX11-re be tudod tenni meg VH-ra DX10-es vassal is, csak épp nem lesz tőle se szebb, se gyorsabb.
-
HSM
félisten
Szerk: csináltam gyorsban egy tesztet, 970/1200-on, és jóval gyorsabb volt, és nem is melegedett fel olyan nagyon... De akkor se ér annyit, nem gyorsabb annyival a 850/1150-nél, hogy megérje, mert jócskán hangosabb lett a hűtő, hogy le bírja hűteni, igaz afterburner hűtőprofil, úgy belőve, hogy ne engedje nagyon 80 fok fölé a karit...
Ja, és nálam 16XAF van, és az említett szivatós jelenetben így olyan 18FPS volt a minimum, átlag pedig 20. Ja, és GPU-Z kép az egész pálya alatt mérve: [link] -
HSM
félisten
A kártya határainak feszegetése jó móka, el lehet vele játszogatni 1-2 órát.
Komolyabbra véve a dologot, azért lehet érezni a különbséget, hogy 725/1000-en vagy 850/1150-en megy.
nem fogja a kártyát új dimenziókba röpíteni, de pl. Dirt2-ben megérzem, hogy 50FPS AVG, vagy 58. De pl. Metro2033 első pálya alapon bencselve 25% volt 25 FPS alatt, tuningolva csak 16%, és jóval játszhatóbb volt, de ugyanúgy megette reggelire.
itt a mérés: [link][link]
Ellenben 15% alapfeszes tuning ugye +15% terhelés az alkatrészeknek, a hangja is megjön úgy, szóval ha nem muszáj nem élek ezzel a lehetőséggel, egyedül a metro-nál volt értelme, ott nálam sokhelyütt a játszhatóság határán volt alapon, így pont átlendült a holtponton.
A feszemeléses tuning nálam nem játszik, mert az már nagyon nagy mértékben megterhelné a kártyát, annyit nekem nem ér az a +70-100Mhz, amit nyerhetek, ráadásul a memória attól sem lesz gyorsabb, nem tudja tartani a lépést a GPU-val.Sajnos a VGA nem olyan, mint a CPU-k tuningja, ahol a komolyabb tuningdeszkák bőven túl vannak méretezve a procikhoz, itt gyárilag adott minden, és ahhoz eléggé ki van centizve a kapacitás....
Amúgy a VH és a High között igen nagy, látható különbség van, főleg a fénykezelésben! Ami olyan látványos volt VH-on, hogy majd behugyoztam, azt High-on észre se lehetett venni...
Én az ADOF-ot és az MSAA-t vettem le, egyik sem hiányzott... (Jó, az MSAA elfért volna, de azért nem fogok új VGA-ért rohanni, pláne, hogy az 5850 nagyon jó konstrukció...)
(#14451) ZozzHUN: A GPU-Z garantáltan microstuttert okoz, max még nem vetted észre.
Nem vészes, de észrevehető sok játékban.
Amúgy hogy játszol DX10-ben VH-on? Az csak DX11-ben megy.Meg az is fura, hogy a legelején hogy a tökbe megy nálad 25 FPS-el, nálam tuningolva is jó, ha a 15 megvolt, ez nagyon durva különbség....
(Én az első pályáról beszélek, mikor a monster árnyéka látszódik a falon az árnyékban...
)
-
HSM
félisten
válasz
ZozzHUN #14447 üzenetére
Sajnos nem tudok jót. GPU-Z futhat háttérben, de "mikroakadásokat" okoz.
Én inkább kiteszteltem furmarkkal, 850/1200 megáll 100 fok alatt, kicsit visszavettem a ramokat ne főjön annyira a platni rajtuk, és 850/1150-en már bírja a nyári meleget is, és igen fürge.Egyet-kettőt játszottam is így, azt is bírta, szval nálam ennyi elég volt a nyugalomhoz. A GPU hőfokát meg látom az Afterburner OSD-jén.
(Meg tegyük gyorsban hozzá, hogy eddig egyedül a Metro2033-hoz kellett tuningolnom, semmi máshoz...)
-
HSM
félisten
válasz
ZozzHUN #14445 üzenetére
Ez tény, a 4890-em megedzett.
Amúgy játék közben nem nagyon megy 75 fölé még tuningolva sem. Viszont ha húzom, akkor elég erőteljesen melegszik, jóval hangosabb és melegebb, mint alapon, pedig még feszt se kellett emelni hozzá... 930/1200-at is tudna 1,14V körül, csak akkor már nem mernék nyugodtan játszani, hogy megfő a VRM.... nehogy véletlen egy olyan játék kijöjjön, ami furmark-szintű terhelést ad a karinak, aztán elfüdtöljön nekem...
Heaven alatt amúgy 65 fok körül voltak a VRM-ek, mint nálad, végig, 850/1150-en, szval tartok tőle, hogy nálad is lennének hasonló hőfokok furmark-ban... -
HSM
félisten
válasz
ZozzHUN #14439 üzenetére
A heaven nem a legjobb ezeknek a kariknak a teszteléséhez. Nálam konkrétan a GTA4 jobban felmelegíti, pedig az még procilimites is...
Én furmark-al tesztelek, az jobban megizzasztja, mint bármely játék, bár igazából csak a hőfok miatt nem kell aggódjak, a 4890 pl. Dirt1-be belefagyott fél órás hibátlan furmark stabilitás után, vissza kellett vegyek belőle vagy 10Mhz-et, hogy jó legyen.
Nálam így bírta: [link]
Új kariért nagyon jó ár volt amúgy. -
HSM
félisten
-
HSM
félisten
válasz
Zoo123 #14363 üzenetére
"de olyan LGA 1156-os foglalatban nincs, intel sux."
Az egy középkategóriás rendszer, egy VGA-s rendszerekhez tervezve. Ezért lehet jóval olcsóbban adni, mint az X58-at. Nem értem, ezért miért kell az Intelt szidni. De ha kell a kraft, megveheted az X58-at, nem olyan vészes egy olcsóbb lap hozzá, és akkor lesz full 16-16 CF-ed, meg még egy-két nyalánkság... -
HSM
félisten
Nálam ~3800 pont alapon, ~4400 850/1175-ön ez a FF-bencs az 5850-emen. Ja, fullhd, ablakos mód, első karakter.
Hőfokot nem túrta túlzottan fel nálam, majd még nézegetem.(#13749) Gerisz: Nálam is voltak, és nálam az Afterburner manuálisan paraméterezett ventivezérlése csinálta. Belőttem fixre, eltűntek a microakadások, teljesen, mintha filemt néznék....
(#13761) Gerisz:
(#13758) Sárpac: Ez milyen órajelen?
-
HSM
félisten
Persze, értem én, miről beszélsz.
Az elmélkedés azon folyt, kaphatott-e egyáltalán ekkora feszt, vagy sem. Az már más kérdés, hosszabb (vagy rövidebb) távon kinyúlna-e tőle.... Szvsz nem sokan szerenék itt tartósan 1,4V felett járatni, de attól még jó lenne tudni, egy ilyen "üzemzavar" esetén mekkora feszültség érheti a csipet.... (Nekem pl. 1,14V-on vidáman "eldöcög" 930/1200Mhz-en full stabilan... Hova feszeljem még?
)
-
HSM
félisten
válasz
Sárpac #13568 üzenetére
Maga a Volterra VT1165MF csip, ami az egészet vezérli, tuti többet tud... Emlékezz csak vissza az XFX 4890 Black-re. 1,425V-ot kapott gyárilag, pedig full refi, igaz az erősebbik VRM-es. Hülyék lesznek 1,425V-ra programozni, ha nem is tud annyit... Az 1,35V az MSI Afterburner-jének a limitje....
-
HSM
félisten
Hjajajj... Nem tudom mennyire vagy képben az I2C busz működésével, én konkrétan már programoztam olyan eszközt....
Azon a buszon csak úgy tudsz egy adott adatot kiolvasni, ha egy üres írási ciklussal megcímzed, majd utána adsz egy olvasási parancsot. Namost gáz akkor lehet, ha az üres írási ciklusba kutyulódik valami kósza adat, mert akkor bizony azt bevési abba a regiszterbe csont nélkül....A szofveres méréssel kapcsolatban is tévedsz szerintem. Nyilvánvalóan nem egy mért értéket olvas ki a GPU-Z és az Afterburner, hanem a VT1165 feszültség regisztereinek tartalmát. Így nehezen lehetett "pontatlan" a mérés, mert nem mérés, hanem egy érték kiolvasása történt... Más kérdés, hogy a VT1165-re kötött cuccok képesek voltak-e ezt a feszt leadni a csipnek.... (Egyáltalán a VT1165 tud-e ekkora feszt, át kéne nézni az adatlapját...)
Szerk:
Ezekszerint akkor 1,35V a "hard limit"... Kérdés, ez a refi kariknál, vagy melyikeknél? -
HSM
félisten
Najó, de ha ez valami I2C vezérlési hiba, és véletlen ténylegesen beíródik a hibás feszültség a regiszterbe, akkor a VT1165 ténylegesen ráereszti azt a karira.... Kizártnak tartom, hogy bármi köze legyen ehhez a drivernek, ha azon keresztül menne ez a komunikáció, akkor nem léphetne fel ilyen hiba, csak közvetlen hardverhozzáférés esetén. Itt közvetlen kell, hogy olvasva (véletlen írva) a VT1165 feszültség-regiszterei....
Mondjuk így is meglep, hogy így össze tudjanak keveredni az I2C parancsok... Bár sajnos ténylegesen lehetséges elméleti síkon ezen busz olvasási/címzési módszeréből adódóan... -
HSM
félisten
válasz
amper zoli #13457 üzenetére
Áhh, én nem akadékoskodok... Mindenki úgy használja a gépét, ahogy akarja, tőlem PCI-E 1X-es aljzatba is dughat 5970-et....
-
HSM
félisten
válasz
amper zoli #13445 üzenetére
Szerencsére nem azért fórumozok, hogy rajongjanak értem.
Azért van még olyan topic, olyan emberekkel ahol adnak a szavamra. -
HSM
félisten
válasz
amper zoli #13442 üzenetére
Hát gratulálok, jól megindokoltad, mit írtam rosszul abban a hozzászólásomban.
Én úgy gondolom, teljesen helytálló, amit írtam. -
HSM
félisten
válasz
Gerisz #13430 üzenetére
Nem tudom, nálad mi lehet a gond, nálam jól megy a dirt2 10.6-al, nem vettem észre lassulást a 10.4-hez képest, ami korábban volt fenn....
(#13434) amper zoli: Látom a kötözködés nagyon megy, de hogy valami értelmeset is írnál, az már nem annyira...
P45-ben 16 PCI-e sáv van, ha tetszik, ha nem. Ezekből lehet gazdálkoni. Ezt szokás 2 felé osztani a CF-es lapokon. De ez esetben hót mindegy, van-e ragasztózva, vagy sem, mivel a switch átkapcsol 8 sávot, hiába csak 1-es karit dugsz bele. Az ICH10-ből lehet még PCI-e sávot nyerni, vagy NF200 esetleg PLXswitch-ekkel, de ezek a motyók nagyon ritkák P45 lapokon, nem az az árkategória...
Nyugodtan leírhatnád egyenesen, mi bajod azzal, amit leírtam ködösítés helyett.... -
HSM
félisten
-
HSM
félisten
válasz
amper zoli #13422 üzenetére
Hát nem igazán értem, miért oltogatsz ilyenekkel...
Volt itt PH-n is egy teszt a témáról, igaz, 512MB-os 4850-ekkel teszteltek, CF-ben, de úgy gondolom, ez nem sok mindent befolyásol.... [link]
És nagyon szépen megfigyelhető (COJ) hogy ahol elég a videómemória, ott semmi hátránya a kisebb sávnak, ahol meg azért lenne mivel dolgozzon (FC2) ott igen tetemes a különbség....
Arról nem beszélve, milyen alattomos dolgokat produkál a memóriahiányos game.... (mozgolódásnál/zoomolásnál/akciónál össze-vissza ingadozó FPS, utólagosan kirajzolt objektumok, stb...)
Tudom miről beszélek, voltam tulajdonosa 512-es és 1GB-s 4850-nek anno.... -
HSM
félisten
válasz
h.adam.92 #13408 üzenetére
Szituációfüggő... Ha sokat kell a videómemória tartalmát cserélgetni, akkor igenxcsak visszavehet az élményből a dolog....
(#13417) amper zoli: Ezek tudatában ez valahogy nem lep meg (mmint a szintetikus teszt szerinti 0 különbség).... Nem tudok szintetikus tesztet, ami ezt vizsgálná....
(#13416) CptMisi: Lényegében semmi, egészen addig, amíg nem lenne szükség a plussz sávszélességre....
-
HSM
félisten
-
HSM
félisten
válasz
Integra #12529 üzenetére
Optimalizálatlan borzalom ATI-n?
Én azért szépen végig tudtam tolni Q6600-al és 3870-es radírral... 20-30FPS körül ment végig, egyedül a zuhanós/repülős résznél zuhant be játszhatatlan szintre.... Ja, MSAA nélkül, DX9, de minden mást maxon 1680*1050... Mondjuk a WH-hoz már nem ártott meg az akkori 4850-em, de azzal is röccenéstelenül futott, igaz akkor DX10-ben.... Szerintem ez épp elég jó optimalizálás, felső-középkategóriás VGA-karin maxon megy tökéletesen...
-
HSM
félisten
válasz
HaZsolt #12346 üzenetére
Persze, mivel azokból a csipekből készül, amik valamiért nem lettek jók 5850-re, 5870-re vagy 5970-re. Namost az a nemmindegy, hogy miért nem volt jó ezekre a karikra...
Szvsz nagyjából a következő fő okok lehetnek:
1. Nem sikerült jól a csip, több sebből vérzett=antituning 5830
2. Jó lett a csip, de több fesz kell neki, vagy jobban melegszik=közepes 5830
3. A csip elektronikai tulajdonságai szuperjók, de valamiért nem lehetett benne 1440 shadert alkalmazni=super-tuning 5830....Persze, lehet hogy van több verzió is, én ezekre gondoltam....
-
HSM
félisten
válasz
amper zoli #12240 üzenetére
LOL....
-
HSM
félisten
Persze, vannak folyamatosan komoly javítások, a mai napig emlékszem, amikor a GTA4 asszem a 9.3-as driverrel olyat gyorsult az előzőhöz képest, mintha VGA-t cseréltem volna...
(Valami CPU-limitet szedtek ki belőle, ami addig dadogósan ment, azután mintha kisimították volna)
De ezek inkább kellemes meglepetések, mint olyan dolgok, amikre építeni lehetne....Amúgy mi volt ez a szürke csíkos hiba, és melyik BIOS-ban van javítva?
-
HSM
félisten
válasz
TTomax #12235 üzenetére
"Egy dolog igaz az egészből,a vételárnál te a gyári órajeleket fizeted ki,ha megy többet is az az "extraprofit",viszont ha a CCC egyik funkciója nem működik akkor nehogy már ne pampogjon az user...még ha extra funkció is..."
Nem értek veled egyet.. Pont, hogy azért lett ez a megkötés, mert néhány kártya nem volt stabil üresjáratban, ha tuningolva volt. Magyarul a hibátlan működést szavatolja ez a változtatás, igaz, némi kompromisszummal... (Halkan jegyzem meg, tényleg lehetett ilyen problémákról olvasni főleg 5870-eken) Innentől kezdve nem értem, mire a pampogás...
Lehet tuningolni, megy is az energiatakarékosság, csak nem tekeri le minimumra a karit... Ha valakinekl ennyire számít az az apróság, úgyis megoldja, nem telik bele 3 percbe.....
A csodadriver várása pedig ősi ATI-tulaj betegség.... Gyógyíthatatlannak tűnik, de szerencsére nem mindenki kapta még el...
-
HSM
félisten
válasz
amper zoli #12231 üzenetére
Nem is értem, miért nem ezzel kezdted...
-
HSM
félisten
válasz
amper zoli #12229 üzenetére
És nem ez történik? Ja, hogy te tuningolva szeretnéd.... Akkor vettél volna gyárilag OC kártyát, azzal nincs ilyen gond.... Nem tudom, miért olyan kurv@ nehéz megérteni, hogy a tuning egy lehetőség, ami sohasem volt kompromisszummentes....
Én is kézzel váltogatom a profilokat Afterburnerben, de nem törik le tőle a körmöm...
Te a kártya gyárilag specifikált órajelei melletti hibátlan működésért fizettél 100K-t, nem a vélt vagy valós tuninglehetőségekért.... -
HSM
félisten
Már látom a szemeim előtt azt a drivert, ami fogja, és read-only módba kapcsolja a kari órajel-regisztereit...
Aztán a user írjon saját drivert, ha tuningot akar...
De amúgy javítson már ki valaki, de énszerintem simán működik a tuning is meg az energiatakarékosság, csak az órajelek nincsenek visszavéve minimális állásba tuningolva. De akinek van annyi esze, mint egy hangyának, úgyis csinál 2 profilt, ha kell a kraft, meg egy alapot, azt csókolom.... Ha nagyon maximalista, csinál hozzá hotkey-t is....
Amúgy eddig se ment az alsó feszlépcső, ha a gyári 775/1125 Mhz-es overdrive limit fölé mentél, márpedig a gyári limitig nincs sok értelme húzni a karit.... (A 850/1150-et alig érzem meg a gyárihoz képest...
)
Azért vicces, micsoda siránkozás lett hirtelen, amikor minden működik rendben....
-
HSM
félisten
Ó, már időtlen idők óta így van... A furmark csak a hőtermelés vizsgálatára jó, de néhány karin még arra sem... A 4890-em 911Mhz-es core-al vígan vitte a vantage-et, meg furmarkot, CMR DIRT2-ben meg 5 perc után már dobálta a képhibákat.... (900-on lett jó végül) A furmark nagy baja, hogy nem terheli egy csomó részét a VGA-nak....
-
HSM
félisten
válasz
enamessias #12061 üzenetére
Hát tudtommal asztaliban 5770....
Mást nem tudok róla.... Játszani szar laptopon, és nagyon drága....
-
HSM
félisten
-
HSM
félisten
Hát nem tudom... Az OC-s verzió az nem refi az első linken. A második az valami hibás venti lehet, vagy az se refi. Én finnyás vagyok a zajra, és nálam nem csinál ilyet... Amúgy meg ha a refinél volt egy ilyen hibás széria, akkor annak az összes többi gyártónál jelentkeznie kellett volna... (Mivel a gyártók kb. csak csomagolják a refikarikat...)
-
HSM
félisten
válasz
tzsolesz #11984 üzenetére
"A Sapphire-ban egyszerűen nem lehet csalódni."
Azért sajnos de. Ők is csak egy gyártó...
(=profitorientált vállalkozás) Amivel nincs is baj, csak nem kéne túlmisztifikálni a dolgokat.... Amúgy a legtöbb kártyájuk tényleg jó konstrukció.
Amúgy nekem a refi karik jobban tetszenek, nekem ez már túl giccses... -
HSM
félisten
válasz
tomgabor #11968 üzenetére
Erre konkrétan tudom a választ. Frissíts drivert ismerősnél, és mindjárt jó lessz.
Ez egy ismert hibajelenség, a játék kiadása utáni első driverben már javítva is volt....
Mindenkinek mások az igényei, és ahhoz a processzorhoz (Phenom2 X6) kb. bármilyen VGA-t tehetsz, anyagi lehetőségek és az igények függvényében.... -
HSM
félisten
válasz
04ahgy #11958 üzenetére
A víz nagyon sokat segít ezeknek a GPU-knak.
Szépen megy akkor nálad is.
Én megmondom az őszintét, meglepődtem, hogy pöccre megy 850/1200-on, de kis finomítással 930/1200-on is...És nem is lesz tőle túl hangos, pedig refi, marad tartalék a ventiben bőven...
Egyedül a VRM nem szereti már, oda kell rá picit figyelni úgy már, legalábbis furmarkban úgy már 100 fok fölé megy, ami játékban olyan 75-80-at jelenthet....
-
HSM
félisten
válasz
Sárpac #11924 üzenetére
Mondom, hogy nem megy 10.4 alatt, ha ezt az unofficial-dolgot engedélyezve húzzuk, akár csak 1Mhz-et is...
Kell két profil, egy alapórajeles egyből mentve, akkor lesz annak nem OC 3D módja, és lesz 2D is, és mellé egy 3D profil, ami OC. Normál módban meg 775Mhz a plafon.
(Ami elég soványka, nálam 850-et megy alapfeszen, 1,08V-on és 930-at asszem 1,12V körül)
-
HSM
félisten
válasz
04ahgy #11921 üzenetére
[link]
Átírod a konfigot, utána mehet az OC....Mondjuk ez nagyon gáz, hogy nincs powerplay...Egészen tuti? És frisebb BIOS-al se? A GB elég gyakran hoz ki friss (javítgatott?
) BIOS-t a nem ref VGA-ihoz....
Ja, igen... És ha így tuningolsz (afterburnerrel), akkor semmilyen karinál nincs PowerPLay, kézzel vissza kell váltani egy olyan profilra, ami nem OC. (Mondjuk egy kb. 3 másodperces művelet játék előtt és után, szval nem vészes egyáltalán...) -
HSM
félisten
válasz
Pumpepepa #11678 üzenetére
Azért a felső közepest megüti.
Bár minden relatív, egy 5770-et alaposan elkalapál, egy 5670-el már hasonlítgatni se nagyon érdemes, az 5450 meg szvsz kb. talán 2D-re elég....
Az 5870-től picit, az 5970-től meg nagyon kikap.A Fermik (GTX470-480) meg a kettő között....
-
HSM
félisten
válasz
Pumpepepa #11658 üzenetére
Szerintem ott valami szoftveres gubanc lehet, mert nekem kenyérre lehet kenni a dirt2-t, 1680*1050, plafon grafika 2XMSAA-val....45-65fps folyamatosan....
(#11667) HaZsolt : Linkelj már egy képet.... Amúgy pont a CPU-limit miatt van külön CPU-score és GPU-score... A GPU-score csak nagyon minimálisan CPU-függő.
A CPU-score meg egyáltalán nem függ a GPU-tól.
(#11667) HaZsolt: A ROP-okat felezték, de textúrázó is kevesebb van benne, valamint SP is.
[link]
Ha csak az SP-k és a hozzátartozó textúrázók hiányoznának, akkor jóval ütősebb kari lenne szvsz!
-
HSM
félisten
válasz
hackeeeee #11651 üzenetére
Najó, de az a 10K az nem egy 20K-s vagy 30K-s kari, hanem 50-60K vs 60-70K.... Én inkább gyűjtögetnék még picit az 5850-re... Az 5750/5770 is egész jó, csakhát azokat nagyon visszafogja a memóriasávszél-hiánya... (Pláne a 70-est)
4870-ről szvsz jelenleg semmi értelme 5770-re váltani, csak a DX11-et nyered vele és kedvezőbb fogyasztást... -
HSM
félisten
válasz
amper zoli #11538 üzenetére
"Bocsi, hogy beleszólok
"
Azért van a fórum, hogy gyűljenek a vélemények, tapasztalatok.
Korábban is volt amúgy 1-2 driver, amiről elég sokan panaszkodtak... Én mondjuk 2-4 havonta cserélek csak drivert, hacsak nincs rá komolyabb okom....Amúgy pont azért nem is cseréltem le a 4890-em 5850-re korábban... Mikor láttam, hogy már javították a kezdeti hibákat, és már jó volt a sebesség is, váltottam, addig meg élveztem a kiforrott technológia előnyeit.
-
HSM
félisten
válasz
Sárpac #11534 üzenetére
Hát nem tudom, nekem 3870 megjelenése óta ATI-m van, szval megéltem már néhány generációt, és nem igazán volt baj egyik WHQL driverrel sem.... És mindig viszonylag nyugodtan feltehettem az újat, mert nagyon ritkán volt bármi probléma, csak fejlődés, esetenként nem kevés.
Amúgy csak szólok, a béta driverek telepítése után kavarodnak meg általábn a WHQL telepítők, amíg nem volt fenn nálam béta, soha semmi bajom nem volt a telepítőkkel, a 10.4 is csont nélkül felment, elsőre.... Ellenben a 10.6beta-val...
Én inkább megvárom a véglegest, szerencsére nem játszom olyan játékkal, amiben nem lenne jó a 10.4 is.... A béták meg sebességre persze, hogy jobbak a WHQL-el, mivel újabbak, csak még tesztelési fázisban vannak.... -
HSM
félisten
-
HSM
félisten
válasz
amper zoli #11523 üzenetére
Ja, jól hasít, csak nem valami stabil.... Nekem 2 kockásképes és 1 feketeképes fagyim volt vele 1 óra alatt.... Visszaraktam a 10.4-et, azzal újra minden ok.... De jó lessz ez, ha kijön véglegesre.
Ezt bírom az ATI-ban, van látható fejlődés rendszeresen....
-
HSM
félisten
válasz
Zoo123 #11485 üzenetére
Hát nem tudom, nekem nem jött volna be a Vapor, hiába halk, nem akarok én egy 200W-os fűtőtestet a gépem közepébe.... Nekem jobb volt a refi, hiába volt hangoska, azért nem volt olyan vészes, ki lehetett bírni.
A ventije 100%-on szintén 4800-at pörgött GPU-Z szerint, de hangban SOKKAL DURVÁBB volt, mint a refi 5850....
Az 5850 csak simán hangos 100%-on, az már brutálisan hangos volt, durvább hangja volt, mint egy hajszárítónak....
-
HSM
félisten
válasz
Zoo123 #11474 üzenetére
Ááhh, dehogy.... Azért mondod ezt, mert nem volt 4890-ed.... Én alulfeszelve, alulórajelezve használtam, hogy ne kelljen füldugó... gyári:850/975 1,312, amin nálam ment 775/925/1,18V...
Annak kicsit másmilyen is volt a ventije, 100%-on olyan hangja volt, mintha ki akarna repülni a gépből, vagy mindjárt felrobban! De tényleg, full megijedtem, pedig nem szoktam....Engem az a minimális susogás nem zavar, amit olyan 35-45% között csinál....
Azért léghűtéstől elég nagy elvárás lenne, hogy szélzaja se legyen... -
HSM
félisten
válasz
amper zoli #11472 üzenetére
GPU-Z-vel nézted a max-ot játék közben, vagy mikor kiléptél volt ennyi? Játék közbeni max-nak nagyon durván jó.... Pláne a 64-70 fok... Ez kicsit túl szép, hogy igaz legyen, az 5850-em is jóval melegebb ennél...
-
HSM
félisten
válasz
Sárpac #11470 üzenetére
Najó, de azon nem gyári a venti, ott hiába mondassz %-ot, nem összehasonlítható.
Sőt, még referenciakártyák se mindig, 4890-nél pl. voltak olyan refik, amik 900-at pörögtek 20%-on (enyém olyan volt) és voltak olyanok, amik 1200-at, mint az 5850-em is...
De még ha RPM-et is mondassz, az se összehasonlítható, mert számít hangban a bordázat, a venti kialakítása, a csapágy vagy motorhang, stb... Viszont hang nélkül nagyon szép a 65 fok furmark.Bár én a refi 5850-t is alig hallom így 35% körül... (38 körül jön meg a hangja, 45%-tól felfele kezd zavaró lenni) Ha felhúzom ezzel a ventiprofillal 850/1200-ra, akkor lesz 38-40% körül terhelve... Persze, az 5870 már más tészta...
-
HSM
félisten
-
HSM
félisten
válasz
Robi BALBOA #10765 üzenetére
Azért egy 550W-o táp még ha márkás is, nem 5870 CF-re való, ezt szögezzük le...
kevés táp szeret maximális tehelésen menni hosszútávon....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Milyen autót vegyek?
- Cyberpunk 2077
- Autós topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Ez össze van rakva - Segway Ninebot F3 Pro
- Eredeti játékok OFF topik
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Fotók, videók mobillal
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX B550-F GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Samsung S25 Ultra 256GB Csak kipróbált!! Jótállás: 2028.06.19.-ig
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32 RAM RTX 5060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest