- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Yettel topik
- Magisk
- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Teljes külső kijelzővel hódítana a Flip7, ami kapott egy kistestvért is
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Mobil flották
- Motorola Edge 50 Ultra - szépen kifaragták
Új hozzászólás Aktív témák
-
zuchy
őstag
válasz
BullKoxa #2961 üzenetére
Ez megint akkora hülyeség. Ha neked meg kéne élni belőle, akkor inkább éhenhalnál, mint hogy lehúznád a szegény júzert? Nem jókedvből csinálják, ez mindenhol így megy, csak itt kevesebb az átlagfizetés, mint nyugaton. És amiből hiány van, mert ezekből az van, az 5850-ből, az drágább, mert értékesebb.
Mint a gyémánt. Ha minden négyzetméteren lenne gyémánt, akkor már nem lenne olyan drága.
Ja és nem vagyok kereskedő, számtechboltos.
Persze, van amelyik bolt drágább, van amelyik olcsóbb, nem muszály a drágábbat megvenni.
-
zuchy
őstag
válasz
banderasz77 #2924 üzenetére
Igen. Eddig az összes HD5xxx ref.
-
zuchy
őstag
Azért, mert nem irtad oda, hogy milyen felbontáson, mert ugye nem mindegy, hogy 800x600-ban, vagy 2560x1600-ban.
Sőt játéktól is függ. Crysis alá elég egy 3GHz-s prockó is, csak a min fps esik le, amikor betölti a techdemot, de az kit érdekel.
De pl Team Fortness 2-be kéne alá egy jó 6GHz-s proci, Full-HDben is. Ezek a példák elég extrémek. -
zuchy
őstag
Ott is vége a GPU-nak. A 4770 is e-körül megy. Léggel. Vízzel még menne többet is, illetve majd télen ki kel tennia gépet a mínuszba.
Az a csúnya, hogy az 55nm is ment ennyit kb, jó kicsit kevesebbet. Kell még csiszolni a gyártósoron. De az is igaz, hogy az RV790 kisebb is, meg ugye van egy kapacitor réteg a GPU körül.Az 1.5V-ot nagyon gyosan feletsd el szerintem, az még 55nm-nek is sok.
Én soha nem adtam volna neki ennyit. -
zuchy
őstag
A VRM-ek? Azok jól érzik magukat 100 fok környékén is. De 125 fokig bírniuk kell.
(#2840) gametofiton: Mindegyik említett kari 256-bites. Ha újjonnan veszed, és döntened kell, akkor a HD5850-t ajánlom, DX11, sokkal fejlettebb, és ezt is fel lehet húzni 1GHz-ig.
(#2844) RI/OS: Pedig ezek ennyin mennek.
Ez a természetes hőfok.
Pontosan nem tudom, hogy meddig bírják, mondom, 125 fok-ot simán bírniuk kell. -
zuchy
őstag
Már régóta nem trémákkal mérjük össze a kártyák erejét. Régebben még jó volt, de most...
Ha trémárkra gerjedsz, akkor venni kell egy GTX295-t. Amúgy a CPU fogja vissza a 3DMark-ban, azért kapsz viszonylag keveset. Egyébként ha valami kézzelfogható eredményt akarsz, akkor extrem-en kell letesztelni. -
zuchy
őstag
válasz
Zsozsooooo #2775 üzenetére
Nem hiszem, hogy sok ember van itt, akinek CF-ben van két 5850 vagy 5870.
Mondjuk ahogy mondod Sniper Elite is szajkózta, hogy majd vesz CF-be két db 5870.
De még sehol nincs. Azért kíváncsi lennék, hogy mit alakít két ilyen kártya.A valós életben, nem a netes tesztekben.
(#2774) cowboy_bebop: Szuper az "igénytelen hűtésed".
Amúgy nekem is S1 van, én is az igénytelen emberek közé tartozom.
http://img237.imageshack.us/gal.php?g=dscn6608l.jpg -
zuchy
őstag
Egyenlőre semmit.
az 5890 minden bizonnyal a HD 5870X2 lesz. Úgy mint az Nv-nél. (GTX285, GTX295)
Egyrészt az a hely a 8+6 pines csatinak majd a 2GB GDDR5-s ramnak kell. Ezek a GDDR5-s ramok sokat kajálnak.
Másrészt meg minek a 8 tűs csati, ha a 6-al, is eléggé mennek a karik. -
zuchy
őstag
Le vannak azok a ramok hűtve a kari tetején. Lehet hűteni a ramokat a másik oldalon is. Pl a DDR2-es ramoknál is úgy van hűtve, hogy átadja a hőjét a nyáknak. Ennél a karinál hűtve van a másik oldal.
Meg van ez tervezve.
Főleg vízzel, megkapja a 30 fokos vizet a nyák, az átadja a túloldalon lévő ramoknak. Léghűtésnél tuningnál már érdemes ramsünizni. Talán pár 10 MHz-et lehet vele nyerni... -
zuchy
őstag
-
zuchy
őstag
Az adatlapomon szereplő konfigon azért gondot okoz neki a Warhead 1280x720-as felbontásban, mindent max-ra állítva, élsímítás nélkül (15-25fps, beltéren azért felmegy 50 fölé is).
Ott valami nem kóser. Az én ős régi 8800GT-mel több fps-em van benne olyan felbontáson maxon... Mondjuk ezt a karit 2x nagyobb felbontásra szánták, de akkor is jobban kéne mennie sokkal.
(#2601) Crytek: Te meg elhiszed hogy normális esetben így megy rajta?
-
zuchy
őstag
válasz
LackoMester #2245 üzenetére
Ha tudnál egy E6750-el tesztelni, annak örülnék, ilyen procim van.
De én úgy gondolom, hogy 3.5 GHz-en egy HD 5850-t jól megtámogatná, persze egy 4 GHz-es E8400-al (pl) jobb lenne 1680x1050-ben. -
zuchy
őstag
válasz
kaoszpapja #2043 üzenetére
Lesz majd, de tuti nem novemberben. Inkább jövőre.
-
zuchy
őstag
válasz
FragMaster #2025 üzenetére
De ebben az esetben nem lézerrel vágták el, mert vissza lehetett hozni, csak hibáztak, az az egy, vagy több SIMD tömb rossz. Talán (1%) ha több feszt kapna, akkor megjavulna, bár akkor meg ment volna a Cypress XT-be...
(#2026) RI/OS: Egyre nagyobb best buy az a kártya. Bár ha meghúzzuk a 70-est, akkor nem éri utol.
-
zuchy
őstag
Csak Vantage-al tesztelsz?
Mert az nem terheli meg annyira a GPU-t mint egy Crysis. Vagy én nem tudom, jobban eltűri, ha hibázik a GPU? Mert a fogyaztási adatokon látszik, hogy Vantage alatt is zabál rendesen minden kari.
Nálam 8800GT-vel 790-en lement, stabil viszont játékok alatt 740-en volt. -
zuchy
őstag
És ez még a köhigcsélő 40nm-es gyártósorról jött le. Lesz ez még jobb is.
Vagy az is lehet, hogy kifogtad a wafer közepén lévő GPU-egyikét, tudni illik azok jobban tuningolhatóak, mint a wafer szélén lévők.
Eredményeket meg várjuk.
(#1816) FragMaster: De ha van egy olyan játék, ahol csak 2 mag van kihasználva, vagy csak egy, pl Stalker, ott tök mindegy hány mag van mellette üresen járatva, nem lesz gyorsabb. Valamit azért gyorsul, mert a nem használt magokon futhatnak a windows egyéb programjai, de nem sokat dob a latba.
Na szóval pl egy Crysis-ban ahol 2 mag van kihasználva, jobban jár az ember, ha egy E8500-at 4,5 GHz-en járat, mint egy 3.8 GHz-n ketyegő "corájszevent". i7 max vizezve megy ennyit. -
zuchy
őstag
válasz
FragMaster #1790 üzenetére
DX11 ben változni fog a helyzet.
(#1791) thomboy: Szerintem lehetsz, mivel a ATi a grafikára koncentrál, míg az Nv nem elsősorban arra. És nekünk az a lényeg. Persze lehet jó az Nv is grafikára, de majd meglátjuk.
-
zuchy
őstag
válasz
Templomegere #1617 üzenetére
Ráment az S1?
Az jó ha majd zavarni fog a hangja, akkor max átmentem a 8800GT-ről.
Viszont az nem fújja ki a házből. Ilde-ben meg úgyis szinte hangtalan, játék alatt meg nem érdekel annyira. -
zuchy
őstag
válasz
Zsozsooooo #1609 üzenetére
Elég jónak ígérkezik.
És nyílt. Így nem tudom ki fog PhysX-re fejleszteni.
Talán ha az Nv ad egy kis bónuszjutalmat, ha PhysX-t használnak a fejlesztők. Viszont így meg egy jelentős váráslói rétegtől esnek el. -
zuchy
őstag
válasz
FragMaster #1497 üzenetére
Csak a lyuktávolságoknak kell megegyezni, bár a Cypress lapka 45 fokban el van forgatva, már nem emlékszek pontosan, hogy mekkora volt az S1 GPU-val érintkező része, szóval lehet, hogy lelógnának a GPU sarkai, ami nem nagyon szerecsés.
-
zuchy
őstag
-
zuchy
őstag
Csak az a baj, hogy az RV870-ből (Cypress) simán lehet csinálni egy X2-t egyrészt. Persze az Nv is csináhat egy GX2 szerű kártyát a fermiből, de az nem lesz olcsó mulatság.
Persze nem nagy ügy rátenni két GTX285-t egy kártyára, lásd Asus MARS ROG.
Meg lehet venni szépen 350k-ért.Másrészt ha olyan erős lenne a Fermi, akkor az ATi lazán csökkent árat.
(#1480) priti: Nem kap ki?
[link]
De ahogy látom kár is vitázni, zöld szemüveg ellen nem lehet racionális érveket hozni.
(#1479) Jasonchan: Attól függ mihez kell, de én is inkább az újat, a HD5850-t ajánlom. Az hogy most nincsen PhysX, azt dötsd el TE, hogy számít, de szerintem nem nagyon.
-
zuchy
őstag
Azért irtam, hogy reméljük. De azért ez nem ennyire egyszerű...
Dehát az Nv is a DX11-s kártyájukat fejleszti, előbb-utóbb mindenki DX11-re fogja írni a motort, sőt, remekül skálázódik lefelé az API-n is.De ezzel a egésszel mi szívjuk mindig a legnagyobbat. Mért kell a feljődést visszafogni, mért nem lehet belátni, hogy a CUDA egy zárt plattform, egy nyitott, jól működő platformon esélytelen? Akkor lett volna esélyük, ha az ATi nem tudta volna kiadni az R600-at. Akkor máma CUDA lenne félmillás VGA-kkal.
-
-
zuchy
őstag
-
zuchy
őstag
válasz
FragMaster #1327 üzenetére
(#1326) joshua7:
De nekem 65 nanós a karim, nem tom a tied milyen.
-
zuchy
őstag
GTX295 CO OP --> Clear Sky <-- HD5870 1GB TEST
Azt hiszem ez még nem volt.
-
zuchy
őstag
Milyen felbontáson? Amúgy emberi felbontásban, tehát nem 800x600-ban, 4GHz untig elég neki.
(#982) mad1: GTA4-ben, UT3 alapú játékokban, és Far Cry 2 alatt, meg ARMA2-nél.
#985) luw2win: Nem kell cserélned, jó hűtővel azok a procik vígan mennek 4GHz-en. Annyi elég lesz neki.
-
zuchy
őstag
-
zuchy
őstag
A HD 5870 mér ne vinné 1680x1050-ben kitűnően? De a GTX295 is viszi.
(#874) HUN]Repa: Nem, ez a Cryengine 2, több milió poligont kell számolniuk a kártyáknak, ami nem nagyon van jelen más játékokban. De reméljük a DX11-s Cryengine 3 jobban fug futni.
(#877) S. Szabi: Akár.
(#872) rocket: Azé' múkogy a marketing.
-
zuchy
őstag
Élmény ezeket a hsz-eket olvasni.
-
zuchy
őstag
válasz
South Velen #817 üzenetére
Nah, azért bejött az a tippelt ár, amit az 5850-re írtam. 66k nem olyan vészes.
-
zuchy
őstag
Mármint játékok szempontjából.
Mert lehet, hogy mindegyik variáció ugyanannyi TFlops-ot tud, mégis az egyik gyorsabb a másiknál, gbors csinált ilyen tesztet, hogy a több ALU, vagy a nagyobb freki hoz több fps-t.
De már nem tudom pontosan, hogy mi jött ki neki.
Mert vannak olyan játékok amelyek érzékenyek az engine szeompontjából.
Persze ezek csak viszonylag kis eltérések.(#667) gbors:Ilyet se látni nagyon, ATi és nVidia kari közösen számolnak grafikát.
-
zuchy
őstag
Gondolom addig még csiszolnak a 40nm-en, menni fog az még feljebb is. Reméljük.
Procilimites témához: Az már elég durva, hogy egy 3.75GHz-s i7 is kevés neki.
Ilyen gyorsan nem nőnek a CPU-k ereje, sem a monitor felbontása.
Sok monitort meg nem sokan engedhetnek meg maguknak.(#640) rocket: Az is lehet, csak az a kérdés, hogy melyik a jobb. Több ALU és Tex alacsonyabb frekin, vagy kevesebb ALU és Tex nagyobb sebességen.
-
zuchy
őstag
válasz
CsendesMark #510 üzenetére
Szvsz driverhiba. Még nagyon friss a kártya.
-
zuchy
őstag
Jól látszik a különbség, egyrészt a katona maszkjánál, rendesen megy a teszeláció.
Másészt észre lehet venni, hogy a fa árnyéka DX11-ben a tövénél a legerősebb, míg ahogy megy felfele az árnyék, úgy "mosódik". DX10-ban végig ugyaolyan, ami kicsit fura. Sajnos ehhez szoktunk hozzá az évek alatt, a tűéles árnyékokhoz, ami a valóságban nem létezik. A te ártyékod se éles ha háttal állsz este a napnak a fejednél, hanem el van "mosódva". Csak a lábadnál élesebb valamennyire. -
zuchy
őstag
Abu, gbors!
Szerintetek mi fogja vissza leginkább az 5870-t?
És a sávszélre gyanakszom, mivel az nőtt a legkevesebbet. Vagy csak simán beáldozták a segességet a DX11 javára? Vagy csak nincsen még megfelelő driver?Ja és mégvalami: Akkor most ROP-okból mennyi is van? A reggeli cikkben 8 egység szerepel.
-
zuchy
őstag
válasz
peetmaster #158 üzenetére
Én 65-70k-ra tippelek.
az 5850-t.
-
zuchy
őstag
Stalker Call of Pripyat csak jövőre.
[link]
-
zuchy
őstag
Huh már új topik is van, tesztek is vannak.
Összegezve: Jók lettek a HD58xx-ek, legerősebb 1 magos kártyák, az idle fogyasztás lenyűgöző, a load már kevésbé. De hát valamit valamiért. Az érdekes, hogy az X2 befogja az 5870-t pedig magasabb órajelen jár. Most vagy nincsen megfelelő driver hozzá, vagy olyan architektúrális változásokat hoztak, ami a DX11-nek kedvez. Egyszóval kicsit beálldozták a teljesítményt a DX11 javára. Ja még a hűtőről. Tettszik, jó nagy bordát tettek alá, és csak ~2000RPM-ig gyorsul a venti full terhelés alatt.
PH!-s teszt mikor lesz?
Akkor most máris csökkentették a végfelhasználói árat?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte GA-A620M R5 7600 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA Corsair 750W
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
- Apple iPhone 14 Plus 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ALIENWARE Area-51 R5
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest