- Milyen okostelefont vegyek?
- Gyűjtögeti a Xiaomi 16 az engedélyeket
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Yettel topik
- Google Pixel 7a - venni vagy nem venni?
- Magisk
- iPhone topik
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Red Magic 10 Air - gaming telefon is lehet kecses
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gabor970
addikt
válasz
quasarus #8394 üzenetére
ha azon a gépen a grafikai programokkal kereső tevékenységet végzel (vagyis munkára is használod) akkor mindenképp az I7-et ajánlanám. Sógorom vett olyant, designer a srác. 6X2GB rammal hasít a masina. Igazán sebes, és én is inkább azt a raid verziót javasolnám, ahol a 2db azonos vinyó egynek látszik, de gyakorlatilag duplázza a sebességet. Sajna nem tudom, hogy ez a RAID hányat jelenti.
-
antikomcsi
veterán
válasz
quasarus #8396 üzenetére
Mondjuk én 1 tányéros F3-asokat mondtam raid-be kötve, ami közel sem egyenlő az f1-es vinyók sebességével.
Szerintem lazán gyorsabb, mint a 64Gigás patriot, és harmad annyiba kerül, viszont töbszöröse a tárhely.
Ráadásul a megnyitott progiknak a memóriában kéne lenniük, ezért kell belőle sok.
A q9550-et ha már megvan totál felesleges lecserélni. Meg kell húzgálni amíg bírja és kész.
Ha ezt lecseréled egy phenom II-re, vagy i7-re, azt fogod mondani....
Ha érezni szeretnéd a különbséget, előbb válts vissza 2-3 hónapot egy 1.7-es celeronra.
-
antikomcsi
veterán
válasz
quasarus #8394 üzenetére
Szia!
Melyik szempont a fontosabb számodra, az abszolút teljesítmény, vagy az ár/teljesítmény?
Úgy értve a kérdést, hogy mekkora probléma néhány másodperc hátrány egyes vágó/konvertáló progikban?
Egy AMD-s rendszer olcsóbb, és játékokban egyenlő vagy szerintem jobb is, mint az i7 viszont kódolásban lehet 10-20 másodperccel is lassabb. Cserében a proci és az alaplap páros 40K-val olcsóbban megvehető.
39 ezer Forint egy pII 965BE, míg 60 ezer forint egy i7 920. Az AMD alá 25-27 ezer egy jó deszka, míg intel alá azonos kategóriában 45 ezer körül van. Van olcsóbban is, de azonos kategóriáról beszélünk.
Az ssd-t én hanyagolnám, helyette az árából 2db. 500gigás F3-as vinyót tennék raid-ben rendszernek, és egy 1.5 terrás F2-est adatoknak.
Memóriából jó az alacsony késleltetésű 1333-as is, a lényeg, hogy sok legyen belőle.
Alaplapból példáúl egy ilyet. Jelenleg olyan 27K-t kóstál.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Milyen légkondit a lakásba?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Futás, futópályák
- Home server / házi szerver építése
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- Windows 11
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Csere-Beszámítás! Manli RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- LG 65BX - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- Honor 200 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G5 - i5-8G I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest