- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Magisk
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- Xiaomi Mi Note 10 / 10 Pro - 108 megapixel, maradhat?
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Megérkezett a Poco M6 Pro 4G
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ger_man
senior tag
válasz
vitya81 #13038 üzenetére
Szia,
Nos én biztos nem vennék AMDs proci alá NForce-os chipsetű lapot
, szóval a Asus M4N75TD nem ajánlom...
Mindenképp AMD chipset-űt nézz, ha nem fontos az USB3 akkor a régebbi 700-as chipset is megfelelő lesz, ha tuningban is gondolkodsz akkor valami 790X-es lapot vegyél, de végül is jó a 785ös is, csak azokban van integrált VGA is... a lényeg hogy ez szerepeljen a specifikációk között: 8+1 Phase PowerDe persze lehet h már a 800assal jár jobban az ember árban is... hát nézegess
Amúgy mindenképp ASUSban gondolozol? Mert nem egy olcsó jószágok, és nem tudom megérik e a plusz költséget
-
Ger_man
senior tag
válasz
Axel100 #12938 üzenetére
Szia,
Hát adj neki a lehető legkisebb lépcsőben plusz feszt, ha azzal nem stabil akkor a 2dik lépcső... és így tovább
Nincs meghatározható értékek minden proci más feszültségen más órajelet tud... ki kell tapasztanod a saját példányod.
de ne menj 1.475-1.5V fölé!
Egy kis segítség: AMD K10/K10.5 túlhajtási útmutató
Ger_man Out.
-
Ger_man
senior tag
válasz
darál0w #12920 üzenetére
Sziasztok,
Ma nagytakarítást végeztem a gépben... bár nem volt azért dúrva a helyzet, talán a tápot kivéve
És hát újrapasztáztam a procihűtőt is, sokszor olvastam már itt prohardveren, hogy nagyon vékonyan kell csak használni a hűtőzsírt...Hát most úgy is csináltam, felkenés után egy keményebb fényes felületű papírral lehúztam a végén a felesleget, ezt mind a hűtőn (OCZ Vendetta2) mind a proci (X4 20 @ 3.4Ghz 1.400V) kupakon megcsináltam, tényleg úgy nézett ki mintha nem is lett volna rajta... És hát jöhetett a prime, és valóban 2-3°C fokot jelentett a dolog... persze nem eget rengető a változás... de azért érdeme kipróbálni
Ger_man Out.
-
Ger_man
senior tag
Szia,
nekem alapból 1.200volt az NB feszültségem 2000mhz-es sebességgel... 2400mhz-re húztam, de csak 1.300voltal stabil (ami elég magas, de ez van). Emellett PII X4em van 3.4Ghz-re húzva.
És szerintem nincs semmi féle kapcsolat aközött hogy mennyin megy a CPU-d...Ger_man
-
Ger_man
senior tag
válasz
Zyelor #11735 üzenetére
Nekem egy 720BE-m van, 4magosítva, és ugye ez szintén C2es, max amit tud így 1.400voltal az a 3400mhz, max talán még bírná a 3500at, de a 3600mhzet még 1.500felett sem tudja... bár igaz azért furcsálom hogy ez 955en még 3400en sem fut...
De amit akartam mondani az az hogy egy C2es Phenomtól szerintem max 3800mhz várható el 1.500 volt alatt... akinek 4000ret fut egy C2es X4es Phenom II annak nagyon nagy szerencséje van...
-
Ger_man
senior tag
válasz
Szabikaa20 #11728 üzenetére
Hát azt nem tudom
Lehet hogy az alaplapod nem tetszik neki... -
Ger_man
senior tag
válasz
Tomko78 #11725 üzenetére
Én ezért használok AMD OverDrive-ot a tuninghoz, nekem is kikapcsol a C'n'Q, BIOSbeli szorzóemelésnél, de AODnál nem
Ebben emelek volt-ot is, és szorzót is, és eddig semmi hiba, csak arra kell figyelni hogy a régebbi verzió (3.1) jó a 790es chipsetemhez, mert a legújabb AOD inkább az újakhoz lehet jó, mert nekem soha nem mentette el a beállításokat... -
Ger_man
senior tag
válasz
grandtour2 #11620 üzenetére
Hát azt nem akrom elhinni hogy nem vettél észre semmilyen gyorsulást/javulást...
Nekem két konfigom van, egy otthon egy a koliban, egyikben 5000+BE, másikban 720BE@X4... és amikor hazamegyek "mindig vissza kell fognom magam" mert nem bírja a régi gép, ha több dologot szeretnék csinálni párhuzamosan
A két proci között ég és föld a különbség
-
-
Ger_man
senior tag
válasz
BodnarCsab #11553 üzenetére
Tedd fel az AMD OverDrive-ot, és azzal nézd meg, ott külön meg tudod nézni a maghőmérsékleteket, és a proci-"kupak" hőjét is.
-
Ger_man
senior tag
válasz
tapppeeer #11524 üzenetére
Szia,
Nem tudom hogy Win7et használsz-e, de ha igen nézd meg a vezérlőpultban az Energiasémád beállítását - mert ha a C'n'Q ha be van kapcsolva akkor lehet hogy kisebb órajelen játszol - állítsd teljesítmény cenrtikusra.
Másik eshetőség, hogy nincs felrakva az AMD Dual-Core Optimizer...
1,4volt meg még nem sok...Hát nekem ezek jutottak eszembe...
-
Ger_man
senior tag
-
Ger_man
senior tag
válasz
csucsbicep #11267 üzenetére
Hát igen
Én is örültem hogy beindult X4ként a 720am... és szerintem egy 555ös procik szerintem mind C3asak mert újnak számítanak - de azért nem mondom biztosra - szerintem be fog indulni a plusz két mag...Ugye tudod hogy milyen lapok tudják az ACC-t, amivel ugye feloldhatók a magok?
-
Ger_man
senior tag
válasz
csucsbicep #11265 üzenetére
Hát szerintem Black Edition-nél teljesen mindegy hogy 955öst vagy 965öst vesz az ember, a többi szorzózáras is jól bírja a tuningot, csak ugye a szorzózár miatt nehézkesebb jól belőni az értékeket, jobban mondva összehangolni, a HT-t NB-t MEMO-t.
Az a lényeg hogy a steppingje C3as legyen azok nagyon jól tuningolhatók - ezek az újabbak (a 3.8-4.0Ghz is elérhető), a régebbi típusokkkal úgy 3.4-3.6Ghz hozható ki (1.400-1.475 voltal)
Nekem egy négy-magosított 720BE-m (C2es stepping) 3.2Ghzen megy alap voltal (1.325), 1.400el tudja a 3.4GHz-et (max 3.5Ghz - e fölött nem megy)
Azt mondják tisztességes hűtővel 1.475 a maximum volt ami adható nekik 24/7ben.
De itt egy remek írás:
AMD K10/K10.5 OC -
Ger_man
senior tag
válasz
R̲e̲m̲ #11255 üzenetére
Hát én is hasonló helyzetben vagyok az 1066os Kingston HyperX memóriáimmal, ugyan ilyen lapban... még én sem jöttem rá... mondjuk én eddig a memóriákat okoltam, de lehet h akkor a lap vagy a proci a bibi nekem is...
Ha a lapon nem a legújabb BIOS van akkor frissíts, ennyit tudok ajánlani... sajnos
-
Ger_man
senior tag
válasz
Fuleezz #11230 üzenetére
Szia,
Igen az UCCvel (vagy Gigabyte-nál nevezett ACC-vel) fel lehet oldani magokat, illetve L3 cache-t... A feloldás nem az alaplaptól függ (persze az UCCt vagy ACCt tudnia kell) hanem hogy az adott prociban a letiltott mag aktiválható-e stabilan, esetleg minimális fesz emeléssel - valójában szerencse kérdése (sajnos mi nem
)
Ebben a topicban megtalálod hogy melyik Phenom II-nél, illetve mely Athlon II-nél mennyi magot, illetve L3 tudsz feloldani ha Deneb magos prociról van szó:A második kérdésedre pedig azt tudom felelni, hogy ezek a procik tudtommal "csak" Deneb magos, vagyis nincs bennük +2 deaktivált mag, mivel a 905e 2009 júniusban adták ki, a 910e-t pedig 2010 januárjában szóval nem mai gyerekek, és tudtommal a legújabb Phenom II 970 is Deneb magra épül... nincs még Thuban magra épülő X4. (Valaki azért erősítsen meg
)
-
Ger_man
senior tag
válasz
Ringman #11222 üzenetére
A maghőmérséklet mindig alacsonyabb a "kupak" hőmérséklettől, az viszont már más kérdés hogy elég alacsonyak az értékeid...
Cool'n'Quite be van kapcsolva? Ha Vistád van vagy Win7ed akkor nézd meg az energiagazdálkodást, hogy mire van állítva, lehet h kevesebb órajelen megy a proci... de az is lehet h ennyire jó a Hyper 212+ -
Ger_man
senior tag
Szia,
Lehet azért olvasni az NB-OCről is: Itt
Szerencsésnek mondhatod magad mert nekem már a 2400mhz-hez 1.300voltra van szükségem, igazából a 2600mhz nagyon jó tovább nem is hiszem h van értelme húzni, különbséget nem nagyon veszel észre, konvertálási időt tudsz vele nyerni, meg persze gyorsulnak a memóriák tőle. Valaki játék alatt 1-2fps gyorsulást mért, ami kb semmi
Meg valami olyasmi is rémlik hogy 2800mhznél (vagy felett) érdekesmód lassult a memória kezelés... szóval próbálgasd, de szerintem 2600mhz tökéletes
-
Ger_man
senior tag
válasz
Skodry #11148 üzenetére
Szia,
Én az utolsó hozzászólásodra válaszolok.Nos igen teljes értékű Deneb-ed van
Viszont a magfeloldás azzal jár, hogy a magok diódái (amik az egyes magok hőfokait mérik) megzavarodnak... emiatt csak azt a hőfokot tudod amit az alaplap mér, azt az everest kiírja, illetve az AMD OverDrive.Bővebb infó itt: AMD túlhajtás
-
Ger_man
senior tag
Szia,
Hát szerintem ha 3700mhz fölé akarsz menni, akkor mindenképp szorzózármentes procit kell venned, vagyis Black Edition-t, mert gondolj csak bele, a 925-nek az alapórajele 2800mhz, szóval 14es a szorzója, és ha 14es szorzóból akarsz 3700mhz-et kicsikarni, akkor az HT ref. clock-ot 200-ról 265re kell emelned! (mert ugye 265*14=3710mhz), és szerintem ezt csak elég jó alaplapok tudják... plusz belőni a NB HT és Memória órajeleket, mivel ezek is változnak a HT ref. clock változtatása miatt, szóval még több bonyodalom.
Én BE procit ajánlok, C3as steppingel (jobb tuningolási kapacitás)... nem kell h a legdrágább, a 955 és 965en között szinte semmi különbség nincs...
Vagy venni egy olyan lapot amiben magot tud az ember feloldani, és abba meg veszel egy Phenom II 550BE vagy 555BE, C3asat, és ha szerencséd van akkor beindul a letiltott 2mag, és lehet próbálkozni a tuningal, valakinek a fórumon megy egy 550 4X4000mhzen
-
Ger_man
senior tag
válasz
_Drox_ #11081 üzenetére
Szia,
Hát szerintem a CNPS9500 kb egyenértékű egy olcsónak számító CoolerMaster TX2-vel, talán valamivel jobb, de kb nekem is hasonlók a hőfokok 1.4voltal X4 3.4Ghzen, szóval a 9500 nem egy jó hűtő, legalábbis az árát figyelembe véve, amit ajánlok az a CoolerMaster Hyper 212 Plus, 7-8e között van, és mérföldekkel jobb mint a 9500, vagy a TX2 (én is ilyenre akarok váltani)
Én a 720as @X4emet 3.2Ghzen hajtom 1.325voltal, a 3.4Ghzez kellene nekem is a 1.400volt, de azt csak a Hyper 212vel adnám neki
Mert a kevés plusz volt is sok hővel jár... meg inkább azon vagyok h legyen hosszú életű a procim. -
Ger_man
senior tag
/téves volt/
-
Ger_man
senior tag
válasz
apollo12 #11048 üzenetére
Szia,
Ha jól tudom az NB órajelének növelése a memória kezelést gyorsítja, illetve a prociban lévő L3 cache sebességét... nem sokat adhat játékban, valaki 1-2 plusz FPS-t emlegetett
Legfőképp konvertálásnál van plusz teljesítmény növekedés...
Nem hiszem hogy kevesebb NBvel többet menne a procid, de próbáld ki
Egyébként én 2400mhzen használom az NBt, de kell neki 1.3000v (nem szabad több feszt adni neki mint a procinak), viszont eléggé meggyorsultak tőle a memória moduljaimItt bővebben: AMD túlhajtás
(Az NBről szóló oldalon) -
Ger_man
senior tag
Egyébként, nekem most az AOD a kupakra, C&Q mellett, TX2vel (1400an pörög) 34-35° ír ki.
Sajna a magokra nem tudok értéket mondani, mivel 4magosítva van a 720am ami így nem jelzi a maghőket. Ja és terhelve, alafesz és 3200mhz-en futtatva, 55-60°.Lehet hogy a pasztázással is gond van...
Egyébként 3maggal kísérletezgetve arra jöttem rá, hogy a kupak és a magok hőmérséklete között 11-12fok van, pluszba a kupakra... de ezt terhelve értem.
-
Ger_man
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- BestBuy topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Építő/felújító topik
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Autószerelők, autószerelés
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M2 Pro - M2 Pro 16GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Menő retró konfig: Q9550, Gigabyte P43, 4GB RAM, ASUS GT730,
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Xiaomi Redmi 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest