- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Amazfit T-Rex 3 - prehisztorikus idő
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Telekom mobilszolgáltatások
- Magisk
- Fotók, videók mobillal
- Megérkezett a Poco M6 Pro 4G
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ger_man
senior tag
válasz
Desmond74 #23447 üzenetére
Az első X4 65nm Phenom (I) -esekkel jöttek ki az X3-asok is, amit nem azért történt mert gyártottak új lapkákat, hanem mert volt olyan X4-es lapka, amiben nem indultak be, vagy nem voltak stabilak, így letiltották a hibás magot, de így még piacra tudtak dobni.
Aztán hasonló helyzet állt elő PII-nél is... bolondok lettek volna új lapot gyártani, tervezni, gépsorokat előállítani, ha megtehetik, hogy letiltják a magokat, és úgymond, marketing, és megkülönböztetési okokból adnak neki egy új nevet.
-
Ger_man
senior tag
Szerintem a 4000Mhz Phenom II már akkora siker, hogy csak na! Igaz nekem még C2-esem van, és pont a napokban értem el 100mhz jobb eredményt egy DDR2/DDR3-as lap váltásával.
X3 720BE @ X4 3500Mhz (1.408V) /GA-790FXTA-UD5/
eddig: X4 3400Mhz (1.425V) /MA790X-UD3P/3600mhz-hez, 1.5V körül kellene mennem, 10percet futott a prime 1.475V-al. De már 5-55°C-kal magasabb is lett a CPU/NB is.
Hozzáteszem, a 790X-es lapban, 1.5V sem volt stabil 3400mhz felett!
-
Ger_man
senior tag
válasz
bluemirage #20947 üzenetére
Azért a POST/BOOT alatt nem fog leolvadni, meg sem hajtja a procit, főleg a CnQ is be van kapcsolva.
Inkább csak kényelmesebb a szoftveres OC, mondjuk az AOD-vel. -
Ger_man
senior tag
Szasztok,
százalékosan mennyi annak az esélye hogy egy 960T műkszik X6ként, illetve hogy nem?
Merjek kockáztatni egy teszteletlen példánnyal, vagy ne
-
Ger_man
senior tag
Kedves PII X4 960T @ X6-os tulajok, arra szeretnék választ kapni, hogy ennél a procinál is megzavarodnak a maghő mérők, ha X6ra Unlockolja az ember?
-
Ger_man
senior tag
válasz
ingalls #19630 üzenetére
Nincs összefüggés, én személy szerint csodálkozom, hogy 550es C3as verzióból, miért nincs BE, mert hát a C3asokkal nagyobb órajel érhető el mint a C2esekkel...
De ezt is tudod húzni, ha állítasz a Referencia órajelen (200mhz alapból), és megnézed mennyit tud akkor 1.400V-al... persze ez macerásabb tuning mint a szorzózár állításnál, mert itt minden megy felfelé, NB, HT, Mem órajel...
-
Ger_man
senior tag
Csemegéz, érdemes
-
Ger_man
senior tag
Érdekesség képen erről a bűvös 62°C-ról:
Nekem ugye egy X4es 720BE-m van, és 3400mhzet tudok belőle kicsikarni 1.425V-al, egy OCZ Vendetta 2-vel hűtve, kupakhő, így 55-60°C fok körül van (első szériás, első megjelent PII-ről van szó ugye(!)).
Pár nappal ezelőtt megint tuningolni volt kedvem, főleg h lekapcsolták a koliban a fűtést karbantartást miatt, gondoltam optimizálok egy kicsit a szobahőn (), na szóval 3500mhzre emeltem az órajelet, 1.4500V-al, és lás csodát 1órát futott gond nélkül az AOD stability tesztje (mielőtt valaki leszólná, az AOD mindig előbb szólt ha baj volt a memó beállításokkal, mint a Prime95!) no szóval már azt hittem csoda történt, de sajnos nem, mert másnap immár koli fűtéssel, kifagyott a prime...
A meglátásom, amellett h tudom, hogy az AOD nem fűti annyira a procit mint a prime, és az első tesztelésnél nem léptem át a 60at, míg prime-al másnap a 65öt is érintettem (a maghők és a kupak között, -10°C fok van), vagyis a procim 65°C fok körül megszűnik stabil lenni.
Lehet h ez sokaknak evidens volt, csak gondoltam megosztom, ennyi. Lényeg h nem hülyeség ez a 62°C fok, érdemes alatta tartani a procit
Ger_man
-
Ger_man
senior tag
-
Ger_man
senior tag
válasz
gordonfreemN #18786 üzenetére
AODben tuningolok, mert ha ugye a 3400MHz-hezm már kell +0.1V, és ha ezt biosban állítom be, akkor ez a +0.1V minden CnQ órajelhez hozzáadódik, így pl a 1.025V - 800MHz, lesz 1.125V 800MHz mellett
AODben marad 1.025V, még ha a feszel is játszok.
-
Ger_man
senior tag
válasz
gordonfreemN #18784 üzenetére
Hát nem tudom miért nem működik nektek ha AOD-t használtok
Nekem még akkor is jó volt AOD-vel ha a régi biossal nem működött szorzóemelés esetén, a legújabb bios-sal már javították... -
Ger_man
senior tag
válasz
h1n1_900 #18533 üzenetére
C2es Phenom II 720BE @ X4-em van, a legelső Denebek egyike, 1.2V alapból a fesze az NB-nek, ezzel a feszel megy 2200mhz, a 2400mhz-hez 1.3V kell neki, nem több, nem kevesebb... sokáig használtam így, igaz talán most fogyasztás miatt, 1.2V-al megy 2200mhz-el... ezt tudom mondni
-
Ger_man
senior tag
válasz
homeless09 #17833 üzenetére
DE
Úgyhogy csak okosan, van hozzá guide.Illetve AMD Tuning leírás Oliverda úrtól
(szerkesztve)
Oh most esik le h ez neked notebook proci... szerintem azokat nem lehet tuningolni... -
Ger_man
senior tag
Ez marketig srácok... örülhettek h 1600at is stabilan tudják, mert igen 1333ig hivatalos a támogatás, vagy legalábbis garantált...
egy példa: nekem DDR2es lapom van, 1333mhzig(!) van ráírva DDR2es support, de áruljátok már el hol lehet kapni 1333mhzes DDR2 XD
-
Ger_man
senior tag
válasz
csabika0001 #16378 üzenetére
Nekem 2óra után érzékelt hibát
-
Ger_man
senior tag
Milyen lapot használsz? Nem lehetséges h az északi hidad fűti ennyire a dolgokat...?
-
Ger_man
senior tag
válasz
- = Zk = - #15986 üzenetére
Hát nem tudom... de akkor minek fejlesztené az AMD, már a 4.0.4es verziónál járunk
Én amióta megvan a 720BE-m, azóta AOD-vel van tuningolva, kb másfél éve.
Egyébként, más tuningot, értsd memória időzítés, avagy NB órajel, feszültség, ezeket a biosban állítom, csak a CPU szorzóját illetve a feszét az AOD-ban.
-
Ger_man
senior tag
válasz
- = Zk = - #15966 üzenetére
Szia,
Nekem GB MA790X-UD3P-s lapom van, nekem sem működött a CnQ F7-es Bios-okig, ha elállítottam a szorzót... de még régebbi biossal is működésre tudtam bírni a CnQ-et ha AMD OverDriveban tuningoltam.
Sőt hozzáteszem, (még az új Bios-szal is! - F7b) ha Biosban plusz feszültséget állítok, akkor a beállított fesz emelés értéke minden feszültség értékhez hozzáadódik a különböző órajelek melett:
Egyszerűbben, ha pl +0.1V adok a CPUnak, akkor nem csak loadban adja ezt hozzá az alapfeszemhez (1.325V), hanem a 800mhzes feszültségértékhez is (1.024+0.1=1.124V lesz), ami nem jó lássuk be... Megoldás még mindig: AMD OverDrive , ott marad 1.024V -
Ger_man
senior tag
-
Ger_man
senior tag
Ha tuningbarát procit fogsz ki akkor persze hogy mennek 4ghz-et a 965esek is.
Azért van több 955es itt a fórumon mert olcsóbbak voltak mindig a 965estől, és nem éri meg a plusz 2-5e ft azt a +200mhzer, így hogy BE procikról van szó
Persze mindkét versenyzőnél előfordulhat, hogy nem tudják a 4GHzet, és mivel 965esből kevesebb van valszeg jobban terjed a "rossz híre"...
-
Ger_man
senior tag
válasz
csabika0001 #15310 üzenetére
Mi is néztük az árakat ismerőssel, mert ő is mostanában kar Phenom IIes rendszert összerakni... valóban már most is jók az árak.
De attól h kifutószéria, nem hiszem h 1-2hónap múlva már nem lesz boltokban...
-
Ger_man
senior tag
válasz
csabika0001 #15300 üzenetére
De nem pont ezért lesz olcsó, nem mindig a kifutó termékek árai esnek le
-
Ger_man
senior tag
-
Ger_man
senior tag
válasz
csabika0001 #15252 üzenetére
Hát ha C2es akkor lehet h jól melegszik, az enyémből is kiindulva
-
Ger_man
senior tag
válasz
7600 GS #15191 üzenetére
Szia,
az attól is függ mivel hűtöd? Illetve mennyi a maghők, és kupakhő terhelve... nekem 1.425Von megy, de próbálgattam már 1.475el de ott valami fenemód növekedett a hő is, szóval hanyagoltam, meg amúgy sem volt stabil... C'n'Q-et használod, vagy mindig 1.5V megy neki?
-
Ger_man
senior tag
-
Ger_man
senior tag
válasz
krystman #15064 üzenetére
Szia,
Nem hiszem, hogy lehet 840 esetén, gondolom ennél a példánynál valóban el van "vágva".
Néhány Athlon II-nél, amelyek Deneb magosak, megoldható, csak olyan lap kell hozzá, ami tudja az ACC-t (Advanced Clock Calibration), ezt a funkciót általában a 710/750 északi híddal rendelkező lapok tudják (gondolom az új 800as/900as chipsetűen is).
Bővebb infó itt:
AMD K10/K10.5 túlhajtási útmutató
8.oldal -
Ger_man
senior tag
válasz
7600 GS #14973 üzenetére
Az NB VID-et csak akkor ha azon is húzni szeretnél. Egyébként mennyin megy 940-esnél? Mennyi a feszültség? (1800mhz/1.1V?)
Hát igen tuningnál az a legjobb ha minél kisebb feszel tudsz nagyobb órajelet kihozni a processzorból, persze ehhez jó procit kell kifogni, C2esnek biztos kell adni 1.4V felett, hogy elérd a stabil 3.6Ghz-et... enyém például nem tudja, max 3.5Ghz de ahhoz is már 1.45felé kéne mennem, ami nem pálya nálam
-
Ger_man
senior tag
válasz
bigdaddy3 #14971 üzenetére
Szia,
DDR3al jobb
De ezen kívül szinte semmi különbség... az AMD írja h felléphet 5-10W plusz fogyasztás, illetve ebből kifolyólag 1-2°-al melegebbek lehetnek AM2+-ban a Phenom II-esek.Én egy négy magosított 720BE-t használok minden gond nélkül, már lassan egy éve AM2+-os lapban (GB MA790X-UD3P).
Az alaplapod oldalán néz utána valóban támogatja-e az AM3as procikat a lapod, ill. kell-e bios-t frissítened hozzá.
-
Ger_man
senior tag
válasz
7600 GS #14969 üzenetére
Szia,
Én úgy 1.4-1.475V között próbálkoznék, nincs biztos fesz amin tudni fogja, próbálkozz a fesz értékek között, Prime95el (SmallFFT teszt) pedig gyorsan kijön h ha nem stabil...
Ha 2-3óra után nincs leállás Prime alatt, akkor jó a beállított fesz
A hőfok ne menjen 60-62° fölé.
-
Ger_man
senior tag
válasz
apollo12 #14899 üzenetére
Úgy értettem, hogy nem a biosban állítod be a szorzót, illetve a CPU feszét, (más feszt a biosban állíts), hanem az AOD-ban, és az majd tudja kezelni a szorzók állítgatását CnQ-ben.
A CnQ biosban engedélyezni kell persze, az AOD-ban pedig azt figyeld, hogy lesz egy zöld köröcske a jobb felső sarokban az jelöli a CnQ-t, ha piros szegély veszi körül akkor a CnQ=off, ha csak zöld akkor On.
-
Ger_man
senior tag
válasz
apollo12 #14897 üzenetére
Használj AMD OverDrive-ot azzal működni fog szerintem
-
Ger_man
senior tag
válasz
pepusos #14838 üzenetére
Biztos h jól fog működni, nekem GA790X-UD3P-m van, már vagy egy éve tökéletesen muzsikál benn egy négy-magosított 720BE (X4 B20).
AM2+-os lapokban az AMD szerint az AM3as procik többet fogyaszthatnak, ill. ebből kifolyólag magasabb lehet a hőfok, de itt 1-5° ill. 10-15W-ról beszélhetünk, de ahol szerepel a támogatás bios frissítés mellett, ott gond nem lehet.
-
Ger_man
senior tag
Szerintem az összes Phenom II ugyanaz, csak mások a magszámok és az órajelek... persze a Phenom II X4 840en kilóg a sorból, mivel nincs L3 Cache-je, szóval kb Athlon II-nek felel meg, nem is értem miért kapott Phenom II nevet
-
Ger_man
senior tag
válasz
Skeleton01 #14651 üzenetére
Én az AMD OverDrive-ot ajánlanám, azon meg úgy is kiigazodsz
-
Ger_man
senior tag
Sziasztok,
Megtudná nekem mondani valamelyikőtök, hogy az AMD miért ír 73°C-ot a 720BE-re max hőmérsékletre? Miért bír el magasabb hőt? Talán a -1mag miatt, bár szerintem ez már alapból hülyeségnek gondolom, vagy nem
Kösssszöntemmm...
-
Ger_man
senior tag
Szerintem ez ACC betegség, nekem is csinálja, bár nagyon ritka, akkor ha sokszor indítom újra, mondjuk Bios beállítás miatt, vagy resetnél.
Sőt nekem van néha olyan esetem is, hogy újraindítás után mikor épp POSTol, egyszer csak leáll a gép, mintha kihúzták volna az aljzatból... majd mikor újra bekapcsolnám nem reagál a bekapcs gombra... Ekkor két dolog jöhet szóba:
1.)vagy várok kb 10-30másodpercet és utána bekapcs
2.)vagy tápkapcs le, aztán párszor bekapcs gomb nyomás, vagy resetgomb, majd táp kapcs fel, és bekapcs és megyDe mindkét esetben általában X3ra visszaáll... de ha belépek a biosba, és hangsúlyozom csak belépek, és kilépek (mentés nélkül) akkor már ismét X4... kiérti ezt
Szerintem az egész onnan jön, hogy az ACC nem természetes dolog
De fontos megjegyeznem, hogy a kb 1éves 720BE-m stabil X4ként 1.400V-al 3400mhz-en... egy-két gebasz belefér egy hónapban
-
Ger_man
senior tag
Kedves Phenom II X3 720BE / X4 B20 tulajok,
akad közületek olyan, akinek sikerült emellett a proci mellett 1066mhz-es DDR2 memóriákat működésre bírni?
Ha igen milyen memóriákkal, illetve BIOS beállításokkal?
Előre is köszönet!
-
Ger_man
senior tag
-
Ger_man
senior tag
válasz
maxcooper #14287 üzenetére
Hát a 4870esek elég jól melegednek (hűtőtől függően 65-100°C), mert sokat esznek kb 160watt, de a GB tápod elég neki
(talán nagyon nagy Proci tuningnál akadály lehet (nagy fesz-emelés), de ez csak úgy hasra ütésre mondtam...
)
Nekem egy 500Wattos FSPm van Phenom II X4 mellett, és semmi bajomAz ATT meg egyenlő az Ati Tray Tool-al, ami Radeon finom hangoló progi, mert a 4870es 2Ds Idle órajelei 750/900mhzről csak 500/900mhzre csökkennek, ezért sokan csinálnak 2Ds profilt ATTben, amiben lejjebb viszik az órajeleket illetve a feszültséget... -40watt is elérhető
-
Ger_man
senior tag
válasz
maxcooper #14281 üzenetére
Hát 4870enél mindenképp ügyelni kell a hűtésre, ne vegyél ASUSos Glaciator hűtésűt, és a referencia hűtősek sem ajánlatosak, mert elég hangosnak mondják őket... nekem Sapphire-om van Silent Efficiency hűtésű, na az nagyon jó
Ajánlom még a Toxic-os verziókat (ezeknek még jobb a hűtésük, mert húzott karik).
-
Ger_man
senior tag
válasz
maxcooper #14279 üzenetére
Hát én is biztos 4870et vennék, persze ha nem gond a fogyasztás, ami persze ATTvel kiküszöbölhető
De ha újat akarsz akkor 20e ft alatt az 5670es jó választásnak tűnik... esetleg 5750en.
Nem tudom mekkora felbontásban játszanál, de nem hiszem hogy annyira szeretnék mondjuk ezek a karik játék alatt a fullHD, szóval szerintem elég az 512es memóriásak is, mint amit linkeltem
Nekem 4870em van 512es és 1440*900ban játszok, és semmi gondom a memória méretemmel
-
Ger_man
senior tag
-
Ger_man
senior tag
válasz
kucseranor #13952 üzenetére
Szia,
Ha AMD OverDrive-ban tuningolsz akkor nem lesz gond a C'n'Q-el
-
Ger_man
senior tag
Ebben a cikkben mindent megtalálsz, szorzózármentes (BE) és szorzózáras tuningról is
:
-
Ger_man
senior tag
Amúgy tényleg viccesek ám ezek a gyári hűtők... amikor megláttam a X3 720BE-höz valót hát néztem egy nagyot
Am ha még emlékeztek annó a legelső BE procihoz sem adtak ám hűtőt (X2 5000+ BE)...
-
Ger_man
senior tag
válasz
kusziPS3 #13573 üzenetére
Szia,
Hát szerintem mindkét alap jó lesz, ha később érdekel majd crossfireX akkor az Asrockot válaszd, mert ahogy olvasom ott 8X-8X a sebessége a két PCi-E-nek (ha 3 van akkor 4X-4X-4X), míg az ASUSnál alapból csak 4X-4X...
Procihoz mindkettő ideális, támogatja a 140W CPU-kat, szóval bírniuk kell a tuningot is
Hát szerintem több már az esély hogy C3asat kapsz, főleg ha online veszed.
Tuning potenciálban elég nagy a különbség, a C2 és a C3 között, C2esek közül ritka ami 4GHz-et tudja, C3 közül meg az a ritka ami nemRemélem segítettem, jó vásárlást
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core i7-12700K BOX LGA1700, 12/20 mag BONTATLAN, 3ÉV
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor! 27% számlával!
- Intel Core i9-14900KF 24-Core 3.2GHz LGA1700 Box (BX8071514900KF) Processzor! BeszámítOK
- Ritkaság! Csere-Beszámítás! Intel I9 13900KS Processzor!
- ÚJ Intel Core Ultra 5 245KF 4,2GHz 24MB LGA1851 BOX 3év
- Nintendo Switch bazár (Okosított Nintendo Switch konzolok, játékok, tartozékok)
- OLCSÓBB!!! Apple Ipad Pro 2 gen2 10,5" 2K retina A1709 64GB
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude E7240 - i7-4GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Beszámítás! Sony PlayStation 4 PRO 1TB fekete játékkonzol extra játékokkal garanciával hibátlan
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest